Mr. D Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 2 години тому, gidron69 сказав: Подскажите пожалуйста.У меня два аккумулятора Lifepo4 Kepworth 12\100.На данный момент эксплуатирую соединенными параллельно(12\200).Хочу купить такой инвертор EASUN POWER 2.2kw 12V isolar-SMH-II-2.2KW,потому,что на 12 вольт мощнее не нашел.Хотелось бы чего то мощнее,хотя бы 3,2 а еще лучше 4,2,но они на 24 вольта.Будут ли они заряжать нормально мои аккумуляторы,если подключу их последовательно? Или придется остановиться на 12 вольтовом инверторе? Спасибо. Інвертор зі струмами 250 - 300 A? Цікавий запит. Чим більша різниця між напругою батареї та на виході інвертора, тим менша ефективність перетворювача напруги. Будуть потрібні проводи з перетином в 120 - 150 кв. мм. Навіть не знаю, є такі в продажу або ні. Хоча, можливо, об'єднати кілька менших. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gidron69 Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) 36 минут назад, Mr. D сказал: Інвертор зі струмами 250 - 300 A? Ну китаезные автомобильные инверторы на 5000-7000 продают же,с номинальной мощностью 2,5-3,5... EASUN POWER 2.2kw 12V это чудо думаю 1,3-1,5 квт номинальные. Тем более заряжать аккумуляторы я буду током не более 20-25 ампер... Змінено 21 жовтня користувачем gidron69 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) 24 хвилини тому, gidron69 сказав: Ну китаезные автомобильные инверторы на 5000-7000 продают же,с номинальной мощностью 2,5-3,5... EASUN POWER 2.2kw 12V это чудо думаю 1,3-1,5 квт номинальные. Тем более заряжать аккумуляторы я буду током не более 20-25 ампер... Коли мова йде про 5000 - 7000 VA, то це, скоріше за все, Peak Power на кілька секунд, а фактично це десь 2500 W (не впевнений, що там де написано 7000 VA навіть є постійні 3500 W). А ще візьміть до уваги, що дуже не рідко китайці пишуть те, чого фактично немає. Тобто напишуть 7000 VA, а там реальні активні 1500 - 2000 W ще й без Pure Sin Wave. Тому було б цікаво, якби Ви знайшли приклади серйозних виробників. Наприклад, у Victron Energy, Schneider Electric або ще у якихось подібних ТМ. Змінено 21 жовтня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gidron69 Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 10 минут назад, Mr. D сказал: якби Ви знайшли приклади серйозних виробників. Это будет стоить слишком серьезных денег.Может проще взять ото чудо китайское только на 4,2 квт и 24 вольта и купить эквалайзер для нормальной работы 2х12 вольт аккумуляторов соединив их последовательно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik86 Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 4 часа назад, gidron69 сказал: Подскажите пожалуйста.У меня два аккумулятора Lifepo4 Kepworth 12\100.На данный момент эксплуатирую соединенными параллельно(12\200).Хочу купить такой инвертор EASUN POWER 2.2kw 12V isolar-SMH-II-2.2KW,потому,что на 12 вольт мощнее не нашел.Хотелось бы чего то мощнее,хотя бы 3,2 а еще лучше 4,2,но они на 24 вольта.Будут ли они заряжать нормально мои аккумуляторы,если подключу их последовательно? Или придется остановиться на 12 вольтовом инверторе? Спасибо. Не можна з'єднувати акб послідовно, в яких стоїть БМС всередені, якщо то не обумовлено виробником. Бо в такому випадку якщо одна з них спрацює (відключить батарею), інша вийде з ладу. Як рішення знайти документацію виробника на акб. Як рішення 2 - видалити обидві БМС та поставити іншу на 8S, 24 вольта. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) 4 години тому, gidron69 сказав: Это будет стоить слишком серьезных денег.Может проще взять ото чудо китайское только на 4,2 квт и 24 вольта и купить эквалайзер для нормальной работы 2х12 вольт аккумуляторов соединив их последовательно? Ця тема з еквалайзерами достатньо неоднозначна. У мене є сумніви, що це значно впливає на ресурс батарей у разі послідовного з'єднання. Але такі пристрої існують. Також можу підтвердити, що з часом, дійсно, навіть 6-ти коміркові свинцево-кислотні батареї з'єднанні послідовно розбалансовуються. Та загалом ті балансири, про які Ви пишете, застосовують дуже рідко, але саме зі свинцево-кислотними батареями. Наскільки пам'ятаю, різниця в ціні між 2 kWh LFP на 12 VDC та на 24 VDC мінімальна одного й того ж умовного китайського виробника. Й, здається, частіше саме 24 VDC батарея дешевша. Буває так, що 2P4S (12 VDC) достатньо легко перекомутовується в 8S (24 VDC). Змінено 21 жовтня користувачем Mr. D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 17 часов назад, gidron69 сказал: Это будет стоить слишком серьезных денег.Может проще взять ото чудо китайское только на 4,2 квт и 24 вольта и купить эквалайзер для нормальной работы 2х12 вольт аккумуляторов соединив их последовательно? 12 вольт це дорога в нікуди, максимум інтернет, але ліфер для того дуже жирно. складний, але недорогий варіант - купити нову бмс, розібрати дві батарейки, скласти нову класну 24В батарею під всі ваші потреби, з тих самих комірок Змінено 22 жовтня користувачем newbee2020 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 3 години тому, newbee2020 сказав: 12 вольт це дорога в нікуди, максимум інтернет, але ліфер для того дуже жирно. складний, але недорогий варіант - купити нову бмс, розібрати дві батарейки, скласти нову класну 24В батарею під всі ваші потреби, з тих самих комірок 12 VDC менше, ніж 48 VDC в 4 рази. Відповідно я би очікував максимальні потужності 12 VDC систем в 4 рази менші (або ще трохи менші шляхом більших втрат на перетворення), ніж в 48 VDC системах. 48 VDC бувають максимально десь на 6 активних kW, тобто десь 1,5 kW - це деякий більше або менше стабільний орієнтовний максимум на 12 VDC систем. Звісно, ця тематика разів сто вже обговорена на цьому форумі та не тільки, але 12 VDC з потужністю 800 - 900 Wh для квартири може бути й достатньо, якщо холодильник інверторний (освітлення, невелика побутова техніка, навіть пральна машина без підігріву води буде працювати). Але я б обирав все одно 48 VDC систему, тому що 48 VDC має змогу значно швидше зарядитися (якщо ще й LFP, то й того години за дві). На мою думку, всіх потенційних покупців можливо дуже умовно розділити на дві категорії - 1) покупець, хто шукає інвертор у квартиру; 2) покупець, який шукає інвертор у приватний будинок. Й тут у першого значно більші обмеження. Це й шум від інвертора, й в більшості ситуацій неможливість заряджання від рідкопаливного генератора, й відсутність можливості або відсутність сенсу встановлення сонячних панелей, необхідність постачання струму насосу в приватних будинках інколи. Але те, що об'єднує одних й інших - це те, що більша швидкість заряджання батарей зручна й одним, й іншим покупцям. Змінено 22 жовтня користувачем Mr. D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) в принципі, якщо обмежуватись світло/інтернет/котел(насоси)/ТВ-комп=холодос, то може ви і праві, 12В 300А Lifepo зі швидкою зарядкою буде норм, може навіть краще, за рахунок менших втрат на інверторі. інша справа, чи не всруться дешеві 12В інвертори на швидкій зарядці. а без швидкої (хоча б 0.4-0.5С) сенсу в ліфері нема. Змінено 22 жовтня користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня В 19.10.2024 в 18:06, ПаКа сказал: 1) на вхід інвертора: кабель 3*1.5мм + автомат 20А (по мануалу інвертора) або товстіше кабель, або меншого номіналу автомат 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Для фантазерів про максимум 6 квт на 48в deye.com.ua/product/hibrydnyj-odnofaznyj-invertor-deye-sun-12k-sg02lp1-eu-am3-12-kw-1-fazy/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 25 хвилин тому, newbee2020 сказав: в принципі, якщо обмежуватись світло/інтернет/котел(насоси)/ТВ-комп=холодос, то може ви і праві, 12В 300А Lifepo зі швидкою зарядкою буде норм, може навіть краще, за рахунок менших втрат на інверторі. інша справа, чи не всруться дешеві 12В інвертори на швидкій зарядці. а без швидкої (хоча б 0.4-0.5С) сенсу в ліфері нема. Так, й так може бути. Ще й зкомунувати все вірно треба та вмикати та вимикати у вірній послідовності. Думаю, не завжди якість інвертора є головною причиною виходу того з ладу, скільки специфічні умови використання. Половина форуму хотіла б зробити 24 VDC тихішими, а це вже модифікація того, що придумав виробник. ) Здається, все ж 24\48 VDC більш популярні, як мінімум частіше такі зустрічаються в обговореннях. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 1 хвилину тому, beavis сказав: Для фантазерів про максимум 6 квт на 48в deye.com.ua/product/hibrydnyj-odnofaznyj-invertor-deye-sun-12k-sg02lp1-eu-am3-12-kw-1-fazy/ Так, я очікував цей коментар. ) Дякую. Навіть доповню це інвертор Deye за ₴128 тис. (приблизно $3100). Як раз цей Deye непогано виглядають в контексті недорогих EASun з потужністю 6 - 7 kW десь за $500. А ось Victron Energy, схоже, понад 6000 VA й нічого не мають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 12квт однофазник це мабуть нішеве рішення, мало кому реально потрібне. але і звичайна 6к дея від такого піку потужності пару сек не повинна вмерти Змінено 22 жовтня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 8 хвилин тому, Mr. D сказав: А ось Victron Energy, схоже, понад 6000 VA й нічого не мають ??? 12В максимально в них на 4квт з піком 10квт, 48В максимально на 12квт з піком 25квт. Але ж можна ще й паралельно з'єднувати їх. Змінено 22 жовтня користувачем vovarpd 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 5 хвилин тому, newbee2020 сказав: 12квт однофазник це мабуть нішеве рішення. Хз яке це рішення, але воно є. і не від якогось ноунейму. Це була відповідь на висмоктані з пальця "знання". В першу зиму з відключеннями замовляв собі Swipower 12в на чесних 3 кіловата. Пік до 6 хз на скіки секунд. Але потім зрозумів, що треба хоча б 300аг акумів, щоб мати ті 3 квт. У мене було всього 190, але на 2.5 квт інколи маслав його. Хотів потім докупии акумів, але трапився мені Deye і понеслось. Але факт - 12в на 3 квт є і працює. Але коштує не три копійки. Головне кабеля потовще і ємність побільше. Змінено 22 жовтня користувачем beavis 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 16 хвилин тому, vovarpd сказав: ??? 12В максимально в них на 4квт з піком 10квт, 48В максимально на 12квт з піком 25квт. Але ж можна ще й паралельно з'єднувати їх. Не ту сторінку подивився. Так є такі варіанти MultiPlus-II - 3000VA - 5000VA - 8000VA - 10000VA - 15000VA. Я вже почав думати, невже Deye чимось кращі. ) Input current - 350 - 450 A. Це ж які там проводи потрібні. ) 200 кв. мм. (діаметром 3 - 4 см з ізоляцією)? Змінено 22 жовтня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 41 хвилину тому, beavis сказав: Але факт - 12в на 3 квт є і працює. Але коштує не три копійки. Головне кабеля потовще і ємність побільше. Swipower SP-3000 LCD (12 VDC, номінальні 3 kWh) за майже ціну 48 VDC 4 - 5 kW, тобто десь ₴14 - 15 тис. А от варіант Swipower з одночасною зарядкою батареї на понад 2500 W й не знайшов. Є в мене навіть зараз щось з aliexpress.com на 5000 VA, десь на 2000 W працює навіть від свинцево-кислотною батареї. Ще й має Pure Sine Wave, а купив, здається, за $132. ) Додам знімок екрана щоб цікавіше було. Китайські ТМ все одно продають в більшості 48 VDC інвертори максимум на 5 - 6 kW. Й саме ці інвертори більше або менше доступні, а не Deye за ₴128 тис. Й відповідно саме інвертори за $400 - 600 можливо очікувати у більшості людей, а не Deye за ₴128 тис. ) Змінено 22 жовтня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 1 година тому, Mr. D сказав: Не ту сторінку подивився. Так є такі варіанти MultiPlus-II - 3000VA - 5000VA - 8000VA - 10000VA - 15000VA. Я вже почав думати, невже Deye чимось кращі. ) Input current - 350 - 450 A. Це ж які там проводи потрібні. ) 200 кв. мм. (діаметром 3 - 4 см з ізоляцією)? €1899,00 за Victron Multiplus II 48V - 15000VA - 200-100A Навіть є в продажу на NKON, ще й дешевше (додаткового податку на цей інвертор немає, наскільки я розумію), ніж Deye за ₴128 тис. ru.nkon.nl/victron-energy-pmp482805000-multiplusii48v-15000va-200a.html Змінено 22 жовтня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 2 часа назад, Mr. D сказал: Swipower SP-3000 LCD (12 VDC, номінальні 3 kWh) за майже ціну 48 VDC 4 - 5 kW, тобто десь ₴14 - 15 тис. А от варіант Swipower з одночасною зарядкою батареї на понад 2500 W й не знайшов. Є в мене навіть зараз щось з aliexpress.com на 5000 VA, десь на 2000 W працює навіть від свинцево-кислотною батареї. Ще й має Pure Sine Wave, а купив, здається, за $132. ) Додам знімок екрана щоб цікавіше було. Китайські ТМ все одно продають в більшості 48 VDC інвертори максимум на 5 - 6 kW. Й саме ці інвертори більше або менше доступні, а не Deye за ₴128 тис. Й відповідно саме інвертори за $400 - 600 можливо очікувати у більшості людей, а не Deye за ₴128 тис. ) в мене точно такий довгий куй як у вас 😁 зараз (на 24 В), тягне скважину 0,7квт і показує 50% навантаження. вентилятори кумарять трохи. своїх грошей 100% вартує. додав до нього зарядку, АВР, LIFEPO і получився прокачаний ланос Змінено 22 жовтня користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2 години тому, Mr. D сказав: Input current - 350 - 450 A. Це ж які там проводи потрібні. ) 200 кв. мм. (діаметром 3 - 4 см з ізоляцією)? 2x95 каже мануал 2 години тому, Mr. D сказав: Навіть є в продажу на NKON, ще й дешевше (додаткового податку на цей інвертор немає, наскільки я розумію), ніж Deye за ₴128 тис. там сонця нема. З сонцем мабуть вийде та сама ціна, але то тоже незле, аби не китайці ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 36 хвилин тому, vovarpd сказав: там сонця нема. З сонцем мабуть вийде та сама ціна, але то тоже незле, аби не китайці ) EasySolar на 10000 - 15000 VA Victron, мабуть, вирішили не робити або ще не дійшли до виробництва. ) Мабуть, такий пристрій значно грівся б, коли працював би на повну потужність. Змінено 22 жовтня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПаКа Опубліковано: 23 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 23 жовтня (змінено) 21.10.2024 в 10:49, Mr. D сказав: Який саме запобіжник Ви плануєте встановити на 150 A? Фото не моє, дома такі ж кабелі лише запобіжник від іншої фірми Змінено 23 жовтня користувачем ПаКа Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПаКа Опубліковано: 23 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 16 годин тому, newbee2020 сказав: або товстіше кабель, або меншого номіналу автомат 10/16? Одно чи двополюсний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 3 часа назад, ПаКа сказал: 10/16? Одно чи двополюсний? На півтора квадрати ввг (не усічену) стандарт B10 або C10. По полюсам не підскажу, думаю нема різниці або вона індивідуальна і стосується зручності підключення. 2Р по логіці краще 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз