Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Інвертор Powmr 1.6W + lifepo4. Допомога чайнику

ПаКа

Рекомендовані повідомлення

2 години тому, gidron69 сказав:

Подскажите пожалуйста.У меня два аккумулятора Lifepo4 Kepworth 12\100.На данный момент эксплуатирую соединенными параллельно(12\200).Хочу купить такой инвертор EASUN POWER 2.2kw 12V isolar-SMH-II-2.2KW,потому,что на 12 вольт мощнее не нашел.Хотелось бы чего то мощнее,хотя бы 3,2 а еще лучше 4,2,но они на 24 вольта.Будут ли они заряжать нормально мои аккумуляторы,если подключу их последовательно? Или придется остановиться на 12 вольтовом инверторе? Спасибо.

Інвертор зі струмами 250 - 300 A?

Цікавий запит. Чим більша різниця між напругою батареї та на виході інвертора, тим менша ефективність перетворювача напруги.

Будуть потрібні проводи з перетином в 120 - 150 кв. мм. Навіть не знаю, є такі в продажу або ні. Хоча, можливо, об'єднати кілька менших.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

36 минут назад, Mr. D сказал:

Інвертор зі струмами 250 - 300 A?

Ну китаезные автомобильные инверторы на 5000-7000 продают же,с номинальной мощностью 2,5-3,5... EASUN POWER 2.2kw 12V это чудо думаю 1,3-1,5 квт номинальные. Тем более заряжать аккумуляторы я буду током не более 20-25 ампер...

Змінено користувачем gidron69
Посилання на коментар

24 хвилини тому, gidron69 сказав:

Ну китаезные автомобильные инверторы на 5000-7000 продают же,с номинальной мощностью 2,5-3,5... EASUN POWER 2.2kw 12V это чудо думаю 1,3-1,5 квт номинальные. Тем более заряжать аккумуляторы я буду током не более 20-25 ампер...

Коли мова йде про 5000 - 7000 VA, то це, скоріше за все, Peak Power на кілька секунд, а фактично це десь 2500 W (не впевнений, що там де написано 7000 VA навіть є постійні 3500 W).

А ще візьміть до уваги, що дуже не рідко китайці пишуть те, чого фактично немає. Тобто напишуть 7000 VA, а там реальні активні 1500 - 2000 W ще й без Pure Sin Wave.

Тому було б цікаво, якби Ви знайшли приклади серйозних виробників. Наприклад, у Victron Energy, Schneider Electric або ще у якихось подібних ТМ.

Змінено користувачем Mr. D
  • Лайк 1
Посилання на коментар

10 минут назад, Mr. D сказал:

якби Ви знайшли приклади серйозних виробників.

Это будет стоить слишком серьезных денег.Может проще взять ото чудо китайское только на 4,2 квт и 24 вольта и купить эквалайзер для нормальной работы 2х12 вольт аккумуляторов соединив их последовательно?

Посилання на коментар

4 часа назад, gidron69 сказал:

Подскажите пожалуйста.У меня два аккумулятора Lifepo4 Kepworth 12\100.На данный момент эксплуатирую соединенными параллельно(12\200).Хочу купить такой инвертор EASUN POWER 2.2kw 12V isolar-SMH-II-2.2KW,потому,что на 12 вольт мощнее не нашел.Хотелось бы чего то мощнее,хотя бы 3,2 а еще лучше 4,2,но они на 24 вольта.Будут ли они заряжать нормально мои аккумуляторы,если подключу их последовательно? Или придется остановиться на 12 вольтовом инверторе? Спасибо.

Не можна з'єднувати акб послідовно, в яких стоїть БМС всередені, якщо то не обумовлено виробником. Бо в такому випадку якщо одна з них спрацює (відключить батарею), інша вийде з ладу.
Як рішення знайти документацію виробника на акб.
Як рішення 2 - видалити обидві БМС та поставити іншу на 8S, 24 вольта.

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 години тому, gidron69 сказав:

Это будет стоить слишком серьезных денег.Может проще взять ото чудо китайское только на 4,2 квт и 24 вольта и купить эквалайзер для нормальной работы 2х12 вольт аккумуляторов соединив их последовательно?

Ця тема з еквалайзерами достатньо неоднозначна. У мене є сумніви, що це значно впливає на ресурс батарей у разі послідовного з'єднання. Але такі пристрої існують. Також можу підтвердити, що з часом, дійсно, навіть 6-ти коміркові свинцево-кислотні батареї з'єднанні послідовно розбалансовуються.
Та загалом ті балансири, про які Ви пишете, застосовують дуже рідко, але саме зі свинцево-кислотними батареями.

Наскільки пам'ятаю, різниця в ціні між 2 kWh LFP на 12 VDC та на 24 VDC мінімальна одного й того ж умовного китайського виробника. Й, здається, частіше саме 24 VDC батарея дешевша. Буває так, що 2P4S (12 VDC) достатньо легко перекомутовується в 8S (24 VDC).

• Лайк 2
Посилання на коментар

17 часов назад, gidron69 сказал:

12 вольт це дорога в нікуди, максимум інтернет, але ліфер для того дуже жирно. складний, але недорогий варіант - купити нову бмс, розібрати дві батарейки, скласти нову класну 24В батарею під всі ваші потреби, з тих самих комірок

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 3
Посилання на коментар

3 години тому, newbee2020 сказав:

12 вольт це дорога в нікуди, максимум інтернет, але ліфер для того дуже жирно. складний, але недорогий варіант - купити нову бмс, розібрати дві батарейки, скласти нову класну 24В батарею під всі ваші потреби, з тих самих комірок

12 VDC менше, ніж 48 VDC в 4 рази. Відповідно я би очікував максимальні потужності 12 VDC систем в 4 рази менші (або ще трохи менші шляхом більших втрат на перетворення), ніж в 48 VDC системах.

48 VDC бувають максимально десь на 6 активних kW, тобто десь 1,5 kW - це деякий більше або менше стабільний орієнтовний максимум на 12 VDC систем.

Звісно, ця тематика разів сто вже обговорена на цьому форумі та не тільки, але 12 VDC з потужністю 800 - 900 Wh для квартири може бути й достатньо, якщо холодильник інверторний (освітлення, невелика побутова техніка, навіть пральна машина без підігріву води буде працювати).

Але я б обирав все одно 48 VDC систему, тому що 48 VDC має змогу значно швидше зарядитися (якщо ще й LFP, то й того години за дві).

На мою думку, всіх потенційних покупців можливо дуже умовно розділити на дві категорії - 1) покупець, хто шукає інвертор у квартиру; 2) покупець, який шукає інвертор у приватний будинок. Й тут у першого значно більші обмеження. Це й шум від інвертора, й в більшості ситуацій неможливість заряджання від рідкопаливного генератора, й відсутність можливості або відсутність сенсу встановлення сонячних панелей, необхідність постачання струму насосу в приватних будинках інколи. Але те, що об'єднує одних й інших - це те, що більша швидкість заряджання батарей зручна й одним, й іншим покупцям.

• Лайк 2
Посилання на коментар

в принципі, якщо обмежуватись світло/інтернет/котел(насоси)/ТВ-комп=холодос, то може ви і праві, 12В 300А Lifepo зі швидкою зарядкою буде норм, може навіть краще, за рахунок менших втрат на інверторі. інша справа, чи не всруться дешеві 12В інвертори на швидкій зарядці. а без швидкої (хоча б 0.4-0.5С) сенсу в ліфері нема.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 19.10.2024 в 18:06, ПаКа сказал:

1) на вхід інвертора: кабель 3*1.5мм + автомат 20А (по мануалу інвертора)

або товстіше кабель, або меншого номіналу автомат

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Для фантазерів про максимум 6 квт на 48в

deye.com.ua/product/hibrydnyj-odnofaznyj-invertor-deye-sun-12k-sg02lp1-eu-am3-12-kw-1-fazy/

• Хаха 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, newbee2020 сказав:

в принципі, якщо обмежуватись світло/інтернет/котел(насоси)/ТВ-комп=холодос, то може ви і праві, 12В 300А Lifepo зі швидкою зарядкою буде норм, може навіть краще, за рахунок менших втрат на інверторі. інша справа, чи не всруться дешеві 12В інвертори на швидкій зарядці. а без швидкої (хоча б 0.4-0.5С) сенсу в ліфері нема.

Так, й так може бути. Ще й зкомунувати все вірно треба та вмикати та вимикати у вірній послідовності. Думаю, не завжди якість інвертора є головною причиною виходу того з ладу, скільки специфічні умови використання. Половина форуму хотіла б зробити 24 VDC тихішими, а це вже модифікація того, що придумав виробник. )

Здається, все ж 24\48 VDC більш популярні, як мінімум частіше такі зустрічаються в обговореннях.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, beavis сказав:

Для фантазерів про максимум 6 квт на 48в

deye.com.ua/product/hibrydnyj-odnofaznyj-invertor-deye-sun-12k-sg02lp1-eu-am3-12-kw-1-fazy/

Так, я очікував цей коментар. )

Дякую.

Навіть доповню це інвертор Deye за ₴128 тис. (приблизно $3100). Як раз цей Deye непогано виглядають в контексті недорогих EASun з потужністю 6 - 7 kW десь за $500. А ось Victron Energy, схоже, понад 6000 VA й нічого не мають.

Посилання на коментар

12квт однофазник це мабуть нішеве рішення, мало кому реально потрібне. але і звичайна 6к дея від такого піку потужності пару сек не повинна вмерти

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Mr. D сказав:

А ось Victron Energy, схоже, понад 6000 VA й нічого не мають

???

image.png.36f0c6c27a7c268857acd7afb57c880f.png

12В максимально в них на 4квт з піком 10квт, 48В максимально на 12квт з піком 25квт. Але ж можна ще й паралельно з'єднувати їх.

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 2
Посилання на коментар

5 хвилин тому, newbee2020 сказав:

12квт однофазник це мабуть нішеве рішення. 

Хз яке це рішення, але воно є. і не від якогось ноунейму. Це була відповідь на висмоктані з пальця "знання".

В першу зиму з відключеннями замовляв собі Swipower 12в на чесних 3 кіловата. Пік до 6 хз на скіки секунд. Але потім зрозумів, що треба хоча б 300аг акумів, щоб мати ті 3 квт. У мене було всього 190, але на 2.5 квт інколи маслав його. Хотів потім докупии акумів, але трапився мені Deye і понеслось.

Але факт - 12в на 3 квт є і працює. Але коштує не три копійки. Головне кабеля потовще і ємність побільше.

Змінено користувачем beavis
  • Лайк 2
Посилання на коментар

16 хвилин тому, vovarpd сказав:

???

image.png.36f0c6c27a7c268857acd7afb57c880f.png

12В максимально в них на 4квт з піком 10квт, 48В максимально на 12квт з піком 25квт. Але ж можна ще й паралельно з'єднувати їх.

Не ту сторінку подивився.
Так є такі варіанти MultiPlus-II - 3000VA - 5000VA - 8000VA - 10000VA - 15000VA.

Я вже почав думати, невже Deye чимось кращі. )

Input current - 350 - 450 A. Це ж які там проводи потрібні. ) 200 кв. мм. (діаметром 3 - 4 см з ізоляцією)?

Посилання на коментар

41 хвилину тому, beavis сказав:

Але факт - 12в на 3 квт є і працює. Але коштує не три копійки. Головне кабеля потовще і ємність побільше.

Swipower SP-3000 LCD (12 VDC, номінальні 3 kWh) за майже ціну 48 VDC 4 - 5 kW, тобто десь ₴14 - 15 тис.

А от варіант Swipower з одночасною зарядкою батареї на понад 2500 W й не знайшов.

Є в мене навіть зараз щось з aliexpress.com на 5000 VA, десь на 2000 W працює навіть від свинцево-кислотною батареї. Ще й має Pure Sine Wave, а купив, здається, за $132. ) Додам знімок екрана щоб цікавіше було.

Китайські ТМ все одно продають в більшості 48 VDC інвертори максимум на 5 - 6 kW. Й саме ці інвертори більше або менше доступні, а не Deye за ₴128 тис. Й відповідно саме інвертори за $400 - 600 можливо очікувати у більшості людей, а не Deye за ₴128 тис. )

Inverter 5000 VA.png

Посилання на коментар

1 година тому, Mr. D сказав:

Не ту сторінку подивився.
Так є такі варіанти MultiPlus-II - 3000VA - 5000VA - 8000VA - 10000VA - 15000VA.

Я вже почав думати, невже Deye чимось кращі. )

Input current - 350 - 450 A. Це ж які там проводи потрібні. ) 200 кв. мм. (діаметром 3 - 4 см з ізоляцією)?

€1899,00 за Victron Multiplus II 48V - 15000VA - 200-100A

Навіть є в продажу на NKON, ще й дешевше (додаткового податку на цей інвертор немає, наскільки я розумію), ніж Deye за ₴128 тис.

ru.nkon.nl/victron-energy-pmp482805000-multiplusii48v-15000va-200a.html

Посилання на коментар

2 часа назад, Mr. D сказал:

Swipower SP-3000 LCD (12 VDC, номінальні 3 kWh) за майже ціну 48 VDC 4 - 5 kW, тобто десь ₴14 - 15 тис.

А от варіант Swipower з одночасною зарядкою батареї на понад 2500 W й не знайшов.

Є в мене навіть зараз щось з aliexpress.com на 5000 VA, десь на 2000 W працює навіть від свинцево-кислотною батареї. Ще й має Pure Sine Wave, а купив, здається, за $132. ) Додам знімок екрана щоб цікавіше було.

Китайські ТМ все одно продають в більшості 48 VDC інвертори максимум на 5 - 6 kW. Й саме ці інвертори більше або менше доступні, а не Deye за ₴128 тис. Й відповідно саме інвертори за $400 - 600 можливо очікувати у більшості людей, а не Deye за ₴128 тис. )

Inverter 5000 VA.png

в мене точно такий довгий куй як у вас  😁 зараз (на 24 В), тягне скважину 0,7квт і показує 50% навантаження. вентилятори кумарять трохи. своїх грошей 100% вартує. додав до нього зарядку, АВР, LIFEPO і получився прокачаний ланос :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Mr. D сказав:

2x95 каже мануал :)

2 години тому, Mr. D сказав:

Навіть є в продажу на NKON, ще й дешевше (додаткового податку на цей інвертор немає, наскільки я розумію), ніж Deye за ₴128 тис.

там сонця нема.  З сонцем мабуть вийде та сама ціна, але то тоже незле, аби не китайці )

• Лайк 1
Посилання на коментар

36 хвилин тому, vovarpd сказав:

там сонця нема.  З сонцем мабуть вийде та сама ціна, але то тоже незле, аби не китайці )

EasySolar на 10000 - 15000 VA Victron, мабуть, вирішили не робити або ще не дійшли до виробництва. )

Мабуть, такий пристрій значно грівся б, коли працював би на повну потужність.

Посилання на коментар

21.10.2024 в 10:49, Mr. D сказав:

Який саме запобіжник Ви плануєте встановити на 150 A?

Фото не моє, дома такі ж кабелі лише запобіжник від іншої фірми

Screenshot_2024-10-23-05-36-43-021-edit_ua.slando.jpg

Змінено користувачем ПаКа
Посилання на коментар

16 годин тому, newbee2020 сказав:

або товстіше кабель, або меншого номіналу автомат

10/16? Одно чи двополюсний?

Посилання на коментар

3 часа назад, ПаКа сказал:

10/16? Одно чи двополюсний?

На півтора квадрати ввг (не усічену) стандарт B10 або C10. По полюсам не підскажу, думаю нема різниці або вона індивідуальна і стосується зручності підключення. 2Р по логіці краще :)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...