sat-prof Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) Тема інвестицій в нерухомість: Від початку війни, в нашій місцевості (Сколівський район) ціни на нерухомість зросли! Два будинки, отримав у спадок від минулих поколінь. Квартиру в м. Ужгород та поле, купив працюючи закордоном. Прямо зараз ми в роздумах, подавати чи купляти ще? Щоб щось продати, потрібно знати куди вкластися ) Цитата Ок , продам? Отримаю умовно 40-50 тис долл. І далі? Ну, буду я мати закордоном іпотеку, не на 30 років а на 25? Це мене врятує? А позбудуся будинку, саду, поля, спадщини, спогадів ітд.. Комфортне життя-це коли у тебе є житло без кредиту квартира і заміський будинок . (тим хто виріс в квартирі не розуміти) і щоб без кредиту на голові,їсти еко їжу зі свого городу,поля,саду ітд (як це все організувати собі закордоном я не бачу поки). Позитивні думки: Західна частина, стала трохи хабом. (а була завжди тупиковою) Це Карпати. Є залізниця та дорога Київ-Чоп. Львів поруч. ЄС поруч,відносно далеко кацапія Негативні думки: Майже ніхто з попередніх хвиль еміграції не повернулися назад. Ні ті, що після розпаду УНР ні ті, що після приєднання західних областей до срср. Люди тікають та їдуть на пмж. Отже і попит на мою думку впаде... p.S Де народитися я не обирав! Змінено 27 липня користувачем sat-prof 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня 9 годин тому, sat-prof сказав: Це Карпати. Є залізниця та дорога Київ-Чоп. Львів поруч. Так, дуже гарні місця, ми там були у 2022 (Стрий, Східниця, Шепільська, Сколе, Тухля, Славське, Рожанка, Волосянка, Латірка, Міжгір'я, Мислівка, Мізунь). Наші знайомі (поки були там) хотіли купити маленьку хату у Волосянці. Але передумали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 28.07.2024 в 09:43, vadimv сказав: хату у Волосянці. Але передумали. Закарпатської чи Львівської? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 8 хвилин тому, ozor сказав: Закарпатської чи Львівської? Львівської, біля Славського Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня В 27.07.2024 в 23:21, sat-prof сказал: Щоб щось продати, потрібно знати куди вкластися ) Так і не зрозумів куди хочете вкладатись..Квартира в місті, будинок в селі,села бувають різні тим більше в горах,знов таки поля.. Питання еміграції минулих поколінь залишимо в покою)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня (змінено) 19 хвилин тому, viksel сказав: села бувають різні Та да, там є села із заправкою, супермаркетом, газом, залізничною станцією, рівною асфальтованою дорогою, тротуарами з плитки, світлодіодним освітленням, оптикою і 4G. А є зовсім без нічого... І ціни на хати відрізняються приблизно на зайвий нолик. ) Змінено 29 липня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня В 27.07.2024 в 23:21, sat-prof сказал: Прямо зараз ми в роздумах, подавати чи купляти ще? А український ринок нерухомості або ринок окремої місцевості не має досвіду роботи під час війни.І прогнозувати можна скільки завгодно..Наприклад розглянемо Одессу яку кожний день хєрачили і дрони і ракети досить довгий час.Ціни на нерухомість просіли чуть чуть..Масової паніки вроді не було.Звичайно в тік току можна побачити квартири 40 метрів по 20 тисяч але це фейки для контенту.Також не чув щоб у Харкові був обвал цін на квартири.Як буде дальше-побачимо. Ціни на нерухомість дійсно підросли у спокійних регіонах.В середньому вторічка однушка у Львові здорожчала на 5-8 тисяч.І попит на таку нерухомість думаю буде завжди. А з будинками і землями не так все просто,треба орієнтуватись на місцевості.В любому випадку крім Вас в кожному селі і не тільки також є підприємливі люди які не проти вигідно вложитись.Вони мають завжди перевагу тому що місцеві. А ще мудрі люди кажуть що під час війни добре купляти а продавати не варто...Х.з час покаже.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 29 липня Автор Поділитись Опубліковано: 29 липня (змінено) Дякую за відповідь. Будинки та поле це спадок від дідів в м.Сколе. Зупинка в місті. (гори також) Є відкриті джерела безкоштовні,криниці,річка,газ,сонячні панелі,дорога в мірку ок (Київ-Чоп) поруч. Виїхав закордон трохи багато-багато років тому. (заробити та вкласти в свою країну Україна) Трактував як заробітки для досягнення матеріальних цілей для комфортно життя вдома без іпотечного рабства. Багато своїх зароблених коштів закордоном я вклав в Україну, нерухомості в Карпатах. Закордоном нічого немає. Не знаю, чи продавати чи купляти ще. Якщо продати, то що купити за ці кошти? Бо в нашій місцевості ціни зросли (ніж до початку війни) p.s Якщо б знав що буде .... (в цьому регіоні) то б щось скинув. А якщо, б знав що будуть перспективи (то б не продавав.) Змінено 29 липня користувачем sat-prof Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 23 години тому, sat-prof сказав: Не знаю, чи продавати чи купляти ще Продати те, ще не приносить прибутку і купити те, що буде його приносити. За гроші купити радість і "свободу" ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 11 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня В роздумах...) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 29 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 29 серпня А що б зробили ви? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 серпня Поділитись Опубліковано: 29 серпня 26 хвилин тому, sat-prof сказав: А що б зробили ви? Залишив би одну-дві хатинки (ділянки) поближче до Високого Верху, а все інше вкладав би за кордоном. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня По темі в мене думки такі. Якщо є рішення переїжджати на постійно в Європу і є для цього кошти, то питання продавати взагалі не стоїть. Нехай буде, бо то копійки як на мене. Якщо для переїзду не вистачає коштів і це критично впливає, то варто продати. Якщо ж переїзд під питанням, або взагалі не планується, то я б ще докупив. Володіння наразі не сильно обтяжує в порівнянні з квартирами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня тему почистила, кому дуже свербить накидувати звертайтесь‼️ 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня 1 годину тому, delic сказав: <...> Володіння наразі не сильно обтяжує в порівнянні з квартирами. Якщо не жити на подвір'ї, а просто володіти, то потрібна порядна людина, яка буде наглядати, а це розходи. Тре звішувати, чи готовий до цього. Сам зараз живу у городі, подвір'я у селі за 100 км (готовив будуватися перед війною). Часу кататися надовго до села зараз нема, а розходи все одно йдуть: травку скосить, дерева полити, щось підлагодити, взимку підтопити хату, щоб не вимерзла ... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня 5 минут назад, DmiVady сказал: Якщо не жити на подвір'ї, а просто володіти, то потрібна порядна людина, яка буде наглядати, саме так. В мене є будиночок в дуже цікавому місці, достався як спадок. В принципі, оформлення спадку зрівнялося з вартістю "нерухомості", але то таке. Так от останні роки їздити немає можливості (550 км в одну сторону), знайти порядну людину виявилось дуже важко. Одні "порядні" все винісли з хати, інші - пожили, поїхали собі і нічого не сказали. Лише через сусідів дізнались, що на дворі хащі - все позаростало... Хоча давали пожити безкоштовно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня (змінено) 17 хвилин тому, DmiVady сказав: Якщо не жити на подвір'ї, а просто володіти, то потрібна порядна людина, яка буде наглядати, а це розходи. Тре звішувати, чи готовий до цього. Багато хто з початку війни переїхав в село, ще й батьків перевіз. Наприклад, одне з сіл в київській області можна сказати з початком війни отримало друге життя: людей в чаті збільшилось в три рази, всі хати, які раніше були нікому не потрібні, розібрали а аренду. А так, то згоден. Якщо ділянка не працює, але доглядається - то це додаткові витрати. Проте я мав на увазі обов'язкові платежі: податки, комунальні платежі, т.і. Вже немає тих людей, які були згодні тяжко працювати на землі. Тому зараз багато закинутих і зарослих бур'янами ділянок. Хіба що фермери деякі з таких ділянок обробляють. Ба більше, у декого і біля хати земля лише для того, щоб траву/бур'ян літом косити. Тож поки немає штрафів за те, що ділянка неохайна, то на догляд можна забити і такі витрати рахувати в 0. А от хату краще здавати, якщо є можливість. Змінено 1 вересня користувачем delic Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня (змінено) 1 година тому, DmiVady сказав: Якщо не жити на подвір'ї, а просто володіти, то потрібна порядна людина, яка буде наглядати, а це розходи. В перелічених вище селах у 2022 була маса хатинок із замками на дверях. Хащів на ділянці можна уникнути безкоштовно - сусіди залюбки косять траву на сіно. Змінено 1 вересня користувачем vadimv 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня 1 час назад, vadimv сказал: В перелічених вище селах у 2022 була маса хатинок із замками на дверях. інвештиції🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня (змінено) 25 хвилин тому, Бездомный сказав: інвештиції🤣 Я думаю то спадщина від дідів, в основному. Валіза без ручки. Змінено 1 вересня користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня Життя гарантує сюрпризи. І навіть страхова не завжди гарантує виплати. І дай вам Бог залишити після себе кращу спадщину більш вдячним нащадкам. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня (змінено) дел, трохі пізніше 😉 Змінено 1 вересня користувачем DmiVady видалити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня (змінено) 7 годин тому, vadimv сказав: Хащів на ділянці можна уникнути безкоштовно - сусіди залюбки косять траву на сіно. це ж треба таке ляпнути про бурʼяни?!! і я вже втратив останні сумніви Тепер про інвестиції у старе житло Колись я купив дачу за 5куе, вклав 30, а у 15-му ледве продав за 18 Це була інвестиція чи дурня? Сусід у 2008-му купив для дітей поряд зі мною ділянку 6 соток з гнилим кунгом за 30 куе. стоїть і досі нікому непотрібна. Перед війною купив будиночок у горах біля західного кордону і тепер туди вкладає всі сили. Чи буде те вкладенням для нащадків? ніхто не знає напевно чим обернеться для нього з часом його рішення розумно вкласти гроші. Змінено 1 вересня користувачем Фрай 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2 хвилини тому, Фрай сказав: це ж треба таке ляпнути про бурʼяни?!! Ми літо 2022 прожили в хаті (яка залишилася після бабусі і стояла зачиненою) де ділянку косили сусіди - родичі. Собі на сіно для корови. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 вересня Поділитись Опубліковано: 1 вересня 5 минут назад, Фрай сказал: Сусід у 2008-му Год как раз провальный для инвестиций в недвигу/землю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз