Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Правильне підключення інвертора через щитову будинку

vovapk

Рекомендовані повідомлення

Всім доброго дня!

Маю інвертор Ective CSI15 в парі з гелевими акумуляторами. Інвертор підключено до потрібних приладів через щитову. Спочатку це було зроблемо через звичайний автомат. На інвертор живлення йшло через звичайну розетку, від інвертора живлення йшло через кабель папа-папа на окрему розетку (в інверторі присутні дві фізичні розетки для виходу живлення) до окремого автомату поза ПЗВ (УЗО), і від нього на потрібні автомати. При підключенні електропостачання прилади з цих автоматів живилися від акумуляторів без будь-яких затримок тощо. Але якщо інвертор відключити, то щоб ці автомати живилися від мережі потрібно було дати живлення на цю спеціальну розетку шляхом перемикання вилки з розетки інвертора в звичайну розетку.

Схема відпрацювала півтора роки без проблем, поки я не захотів добавити значну кількість автоматів на інвертор (спочатку це був тільки інтернет з відеонаглядом та пелетний котел з циркуляційними насосами, а добавив 80% автоматів освітлення та розеток в будинку + автоматику на ворота), і електрик змінив схему підключення. Зробив підключення інвертора через 4-х полюсний 3-х позиційний автомат (як однофазні генератори підключають до трьохфазного підключення). В одному положенні живлення іде тільки від мережі, в центральному положенні живлення відповідно немає, і в іншому крайньому положенні живлення на потрібні автомати іде через інвертор. Проте в цій схемі виникла одна критична проблема - коли з'являється електропостачання від мережі, спрацьовує ПЗВ на тій фазі де знаходиться автомат розетки від якої інвертор живиться. Фізичне відключення заземлення в розеткі від якої живиться інвертор не допомогло.

Я думав що може проблема конкретно з моїм інвертором, проте підключив інший точно такої моделі, і все так само. Не виключаю що це може бути особливість моделі інвертора, проте поки не маю можливості підключити іншу модель.

Якщо підключити прилади на пряму від інвертора без щитової, то ПЗВ не вибиває, все працює коректно.

Звідси питання, як правильно підключати інвертор до потрібних автоматів через щитову будинку?

Це дійсно єдиний варіант підключення поза ПЗВ, чи це особливість саме моделі мого інвертора, чи все підключення через 3-х позиційний автомат не правильно зроблено?

Буду вдячний за поради, і готовий на отримання платної консультації з виїздом до мене (смт Чабани, 5 км від м. Теремки в Києві).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 минут назад, vovapk сказал:

спрацьовує ПЗВ на тій фазі де знаходиться автомат розетки від якої інвертор живиться.

електрик намудрив з нулями

 

В мене до інвертора є загальне 4Р ПЗВ (пожежозахісне, 300ма) - проблем немає.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, sly сказав:

електрик намудрив з нулями

Теж так думаємо з ним. У мене просто 2 щитові (окремо для кожного поверху), міг щось наплутати. Вже в програму мінімум визначили перебрати і підписати всі нулі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...