vovapk Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 Всім доброго дня! Маю інвертор Ective CSI15 в парі з гелевими акумуляторами. Інвертор підключено до потрібних приладів через щитову. Спочатку це було зроблемо через звичайний автомат. На інвертор живлення йшло через звичайну розетку, від інвертора живлення йшло через кабель папа-папа на окрему розетку (в інверторі присутні дві фізичні розетки для виходу живлення) до окремого автомату поза ПЗВ (УЗО), і від нього на потрібні автомати. При підключенні електропостачання прилади з цих автоматів живилися від акумуляторів без будь-яких затримок тощо. Але якщо інвертор відключити, то щоб ці автомати живилися від мережі потрібно було дати живлення на цю спеціальну розетку шляхом перемикання вилки з розетки інвертора в звичайну розетку. Схема відпрацювала півтора роки без проблем, поки я не захотів добавити значну кількість автоматів на інвертор (спочатку це був тільки інтернет з відеонаглядом та пелетний котел з циркуляційними насосами, а добавив 80% автоматів освітлення та розеток в будинку + автоматику на ворота), і електрик змінив схему підключення. Зробив підключення інвертора через 4-х полюсний 3-х позиційний автомат (як однофазні генератори підключають до трьохфазного підключення). В одному положенні живлення іде тільки від мережі, в центральному положенні живлення відповідно немає, і в іншому крайньому положенні живлення на потрібні автомати іде через інвертор. Проте в цій схемі виникла одна критична проблема - коли з'являється електропостачання від мережі, спрацьовує ПЗВ на тій фазі де знаходиться автомат розетки від якої інвертор живиться. Фізичне відключення заземлення в розеткі від якої живиться інвертор не допомогло. Я думав що може проблема конкретно з моїм інвертором, проте підключив інший точно такої моделі, і все так само. Не виключаю що це може бути особливість моделі інвертора, проте поки не маю можливості підключити іншу модель. Якщо підключити прилади на пряму від інвертора без щитової, то ПЗВ не вибиває, все працює коректно. Звідси питання, як правильно підключати інвертор до потрібних автоматів через щитову будинку? Це дійсно єдиний варіант підключення поза ПЗВ, чи це особливість саме моделі мого інвертора, чи все підключення через 3-х позиційний автомат не правильно зроблено? Буду вдячний за поради, і готовий на отримання платної консультації з виїздом до мене (смт Чабани, 5 км від м. Теремки в Києві). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 37 минут назад, vovapk сказал: спрацьовує ПЗВ на тій фазі де знаходиться автомат розетки від якої інвертор живиться. електрик намудрив з нулями В мене до інвертора є загальне 4Р ПЗВ (пожежозахісне, 300ма) - проблем немає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 21 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 2 години тому, sly сказав: електрик намудрив з нулями Теж так думаємо з ним. У мене просто 2 щитові (окремо для кожного поверху), міг щось наплутати. Вже в програму мінімум визначили перебрати і підписати всі нулі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 22 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2024 (змінено) В 21.07.2024 в 16:10, vovapk сказал: Теж так думаємо з ним. У мене просто 2 щитові (окремо для кожного поверху), міг щось наплутати. Вже в програму мінімум визначили перебрати і підписати всі нулі. Можно кабельними маркерами позначити, повинні бути у нормального електрика. Змінено 22 липня 2024 користувачем Energon 2 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 7 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2024 Питання з підключенням інвертора наче вирішено, буду ще тестувати, але поки проблема зникла. Ми перенесли нуль з розетки від якої заряджається інвертор на окрему планку поза ПЗВ. Всі автомати що підключено до інвертора знаходяться на одній фазі з одним ПЗВ. Інвертор зараз підключено через трьохпозиційний двухконтактний автомат. В одному положенні всі автомати працюють на пряму без інвертора, в іншому положенні вибрані автомати працюють через інвертор(відповідно що в середньому положенні немає живлення на ці автомати). На фото справа автомат що відповідає за підключення інших автоматів до інвертора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 17 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2024 Доброго. Спитаю ще тут. Думаю що і тут є спеціалісти які зможуть помогти. Є така схема підключення. Чи буде працювати при ній газовий котел? Заземлення немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 18 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2024 Перемалював. За допомогою колективного розуму )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 18.08.2024 в 13:43, yurets12 сказав: Перемалював Підключіть спочатку без ускладнень: ввід на вхід інвертора, вихід інвертора – до споживачів. І перевірте ваш котел, а вже після цього починайте фантазувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 1 час назад, smotesko сказал: Підключіть спочатку без ускладнень: ввід на вхід інвертора, вихід інвертора – до споживачів. І перевірте ваш котел, а вже після цього починайте фантазувати. Внутрішнього байпасу може не вистачити, коли буде міська мережа. Я не знаю яка його пропускна здатність та й інформації ніде немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 (змінено) 57 хвилин тому, yurets12 сказав: Внутрішнього байпасу може не вистачити, коли буде міська мережа. Я не знаю яка його пропускна здатність та й інформації ніде немає. Таким чином ви перевірите чи подобається вашому котлу живитись від цього інвертора. Змінено 21 серпня 2024 користувачем smotesko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wwizard Опубліковано: 3 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2024 В 18.08.2024 в 13:43, yurets12 сказал: Перемалював. За допомогою колективного розуму )) Чим малювали якщо не секрет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 3 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2024 31 хвилину тому, wwizard сказав: Чим малювали якщо не секрет? FigJam? 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wwizard Опубліковано: 3 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2024 10 минут назад, TaurosRMK сказал: FigJam? 🙂 Прикольно, дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 4 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 вересня 2024 5 часов назад, wwizard сказал: Чим малювали якщо не секрет? Canva 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз