Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Тонуть бетонні кільця дренажного колодця - як зафіксувати в грунті

vovapk

Рекомендовані повідомлення

6 годин тому, andrey_ka сказав:

 Он у  "allanek" все чудово просочується , а все одно кожного року відкачує , не зрозуміло правда навіщо

Вам обов'язково треба довести, що тільки ваша версія правильна?  Це трохи смішно виглядає , бо я, взагалі, можу не викликати машину та не відкачувати еколайнівський септик. Після того, як зробили дренажний колодязь, перші 2 роки так і робили - не викликали. Але сам Еколайн каже, що треба робити профилактичну викачку раз  на рік, або раз на 2 роки. Тому вирішили, що будемо це робити раз на  рік. І раз на рік викликається машина, крім самого септика відкриваємо і люк дренажного колодязю, щоб побачити , що там коїться. Нічого там не коїться, хоч  два роки не заглядай туди, хоч раз на рік заглядай- статично одне і те саме. Тож якщо я кажу, що в мене септик працює, як і повинен, то маю рацію, бо він, таки, працює, як і повинен.

В мене прохання до вас, не згадуйте про мене більше. В мене не було цілі прийти в тему і щось доводити до усрачки. Я тут лише тому, що  в мене , як і у ТС, кільця стоять на піску, вода звідти відкачується, бо мені так хочеться, кільця нікуди не просідають, 10 років маю статичну картину, що в септику, що в дренажному колодязі.

Свого часу був тут а-ля гуру сантехник, який впендьорив тонелі Граф в якості дренажа. Через два роки прийшлось переробляти, бо по версії цього "консультанта форума", в тому, що тонелі не працювали, був винен мій кіт, що пісяв в біде. Він, навіть, тему про це відкрив. 

Тонелі викинули, дренаж переробили і забули про проблеми з септиком. Перед тим, як переробити дренажне поле, попитала в кооперативах поряд про їх септики і що там, в підсумку, робиться. Нічого не робиться. Хтось ставив колодязі на подушку зі щебеню, хтось  просто на пісок. Хтось, взагалі не відкачує септик, хтось відкачує. Тут вже , хто як плекає своїх " тарганів". 

Я до чого це розповідаю? Тому що читала тут про те, що якби в ТС було зроблено подушку зі щебеню, то кільця стояли  б тоді непорушно. Судячи з мого прикладу та сусідських кооперативів, то ні, не в цьому річ. Тому мені цікаво, як вирішиться проблема та який висновок буде стосовно причини. Все, іншої причини читати тему в мене немає.

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, allanek сказав:

В мене прохання до вас, не згадуйте про мене більше. В мене не було цілі прийти в тему і щось доводити до усрачки. Я тут лише тому, що  в мене , як і у ТС, кільця стоять на піску, вода звідти відкачується, бо мені так хочеться, кільця нікуди не просідають, 10 років маю статичну картину, що в септику, що в дренажному колодязі.

Та без проблем.

      Я ж не намагаюсь щось комусь довести. Почувши про регулярну викачку ДК , я просто запитав навіщо. І навів свої аргументи чому цього не варто робити , і що це може принести більше шкоди ніж користі. Я ж не спеціаліст в цій темі , і мені самому цікаво. Можливо  коли ви переробляли септик та консультувались зі спеціалістами вони вам порадили відкачувати і ДК та навели якісь свої аргументи з цього приводу.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я взагалі не розумію, що це за дренаж, щоб відкачувати... В мене правда прямокутний не з кілець, але на глині без піску, залпом зливав у нього по 5 кубів, то через годину вже пустий, а так завжди пустий...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Цікаво, коли я сказала, що в колодязі тонкий шар води на постійному рівні, кому та що уява намалювала? 

Десь було про те, що я казала, що дренажний колодязь потребує того, щоб з нього викачували воду, чи я казала, що

2 години тому, allanek сказав:

бо я, взагалі, можу не викликати машину та не відкачувати еколайнівський септик. ...

 Я тут лише тому, що  в мене , як і у ТС, кільця стоять на піску, вода звідти відкачується, бо мені так хочеться, кільця нікуди не просідають, 10 років маю статичну картину, що в септику, що в дренажному колодязі.

От за що мені "подобаються" такі теми, що кажеш:" Люди, мені не цікаво, що ви собі в голові малюєте з приводу того, що я сказала, тому що причиною моєї появи було тільки...і далі по тексту", але ж ні, кожен вважає за потрібне прийти та зробити якесь...скажемо ...зауваження,  не розуміючи, що то за септик та колодязь, та що там коїться і про який об'єм води йде мова.

Я так свого часу мала дурість запертися в тему камінів та начитатися, що потрібно купувати щітку з гнучкими палицями для чистки Шиделю. Купила. І що? До цієї пори лежать в упаковці. Бо  камінопіччю користуємось кожного дня взимку, по кілька годин, починаючи з 2017 року, а Шидель і досі чистенький, як п'яточка маляти.  Так і зараз.

Тепер вже  мені цікаво читати не лише про вирішення проблеми ТС, ще і про те, що в мене 10 років дренажний колодязь працює якось не так, як в когось.

Не хочу засмічувати тему ТС, інакше б виклала тут фото того, який вигляд через 2 роки мав дренаж , зроблений форумним "консультантом" :pozor:

Тож, може, все таки, краще повернутись до вирішення питання ТС?

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...