vovapk Опубліковано: 10 червня Поділитись Опубліковано: 10 червня Всіх вітаю! Замовив собі новий інверторний генератор Matari M7500I-R, у якого є функція дистанційного запуску за допомогою пульта (без ATS). Виникла думка, що оскільки він вже може дистанційно запускатися, то можна було б спробувати інтегрувати реле від Ajax, яке буде давати сигнал на запуск/зупинку замість/паралельно з рідним пультом. Зараз замовляю це реле від Ajax, в середу маю забирати генератор і буду пробувати це робити. Проте можливо хтось вже має такий досвід, буду вдячний за коментарі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 13 червня Автор Поділитись Опубліковано: 13 червня Купив інверторний генератор, але трохи іншу версію. Взяв модель Matari M7500I-SOLAR з "сухим" контактом для підключення запуску від безперебійника, і до цього контакту підключу реле від Ajax. Відпишусь коли зроблю і затестую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarantino Опубліковано: 13 червня Поділитись Опубліковано: 13 червня гарна ідея, в мене подібне заплановано, але в мене є окремий щиток АВР і там виведена кнопка "стоп". Так от я планую реле Аякс до цієї кнопки в паралель приєднати - тоді АВР в автоматичному режимі можна буде з телефона зупиняти / заборонити старт генератора - напр. вночі, чи коли немає потреби 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 26 червня Автор Поділитись Опубліковано: 26 червня Запуск генератора через реле Ajax встановлено, все працює. У себе це підключення я організував наступним чином. Мій генератор має вихід із "сухим контактом" для підключення інвертора на запуск, а також вбудовану зарядку акумулятора. Я вивів до генератора розетку 220v, яку підключив до системи безперебійного живлення. Від цієї розетки через трансформатор на 12v підключив реле Ajax, і з'єднав його з відповідним роз'ємом на генераторі. Реле і трансформатор розмістив в подвійній накладній розетці. Тепер у мене на реле іде постійні 12v і воно завжди в мережі. А розетку буду використовувати для підзарядки акумулятора генератора. Можна було заживити реле напряму від акумулятора генератора, проте я вирішив не ризикувати пришвидшеним розрядом акумулятора та можливими стрибками напруги. Системи автозапуску у мене немає поки, тому все рівно потрібно в щитовій вручну перемикати автомат живлення від мережі/від генератора, проте не потрібно виходити з будинку та іти в генераторну щоб його запускати. П.с. друге фото перевернуте, уявлення не маю як його завантажити нормально. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 27 червня Поділитись Опубліковано: 27 червня фото в Вашому повідомленні перевернув 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 27 червня Поділитись Опубліковано: 27 червня 17 часов назад, vovapk сказал: тому все рівно потрібно в щитовій вручну перемикати автомат живлення від мережі/від генератора можна купити девайс з алі, який буде це сам робити. В обидві сторони, автоматично. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 28 червня Автор Поділитись Опубліковано: 28 червня А який саме купували? Я зараз бачу в основному два вида. Я ж так розумію що з однофазного генератора на трифазну систему потрібен автомат на 380V? Такі бачу наче тільки на 220V, а ось такі на 380V. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 7 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня Сьогодні підключили автомат. Поставив Tomzn на 220V. Вся схема запрацювала як і хотів. Коли зникає електропостачання з мережі і запустити генератор, автомат переключить на генератор. Коли з'явитися електропостачання в мережі, не залежно від наявності електропостачання від генератора автомат переключить на мережу. Тепер залишилось вирішити питання з приводу інформування про живлення з мережі коли працює генератор. Зараз у мене механічний дзвінок який я 90% що не почую, і вихід розетки на 220V в яку я можу підключити будь-який прилад Ajax і він проінформує мене коли при працюючому генераторі з'явиться електропостачання з мережі, і можливо вийде дати команду на вимкнення генератора. Цим питанням буду займатися пізніше, воно не па стільки критичне, бо генератор у мене більше як запасний варіант коли розрядяться акумулятори інвертора, запускаю його не часто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз