InSAn Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня Захотілось мені своїми руками зробити панно із ялівця в парилку. Щось типу такого: Задумався щодо основи - який матеріал використати? Фанера? Нажаль, ФК не вологостійка, а ФСФ містить фенол-формальдегідний клей, який при нагріванні зовсім не корисний для здоров'я. Які ще можуть бути варіанти? Вологостійкий матеріал (бо пар під потолком збирається), термостійкий (бо парилка) та екологічно нормальний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня 1 година тому, InSAn сказав: Задумався щодо основи - який матеріал використати? Вагонка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 4 червня Автор Поділитись Опубліковано: 4 червня Только что, andrey_ka сказал: Вагонка. Вже думав над цим... Хочеться обійтись без "рамки" для кріплення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня Тільки що, InSAn сказав: Вже думав над цим... Хочеться обійтись без "рамки" для кріплення. А навіщо там рамка , просто прибиваєте (прикручуєте) вагонку до стелі. А до неї вже декор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 4 червня Автор Поділитись Опубліковано: 4 червня 2 часа назад, andrey_ka сказал: просто прибиваєте (прикручуєте) вагонку до стелі. У випадку фанери - чотири шурупа. У випадку вагонки - значно більше. Я лінивий 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 4 червня Автор Поділитись Опубліковано: 4 червня PS: Мені важлива товщина - так як це панно буде "вдубовуватись" в стелю. Максимум основи - 12 мм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня 3 години тому, InSAn сказав: У випадку фанери - чотири шурупа. У випадку вагонки - значно більше. Я лінивий 😁 Ну якщо вас не лякає , що фанера , від перепадів температури та вологості , буде розшаровуватись то вперед. ПС... Спробуйте шматок фанери замочити , а потім покласти на сонце , і побачите що з нею станеться. А в парні умови ще жорсткіші. І чотирьма шурупами ви там не обійдетесь . Ії буде крутити та вигинати , тому кріпити потрібно частенько та густенько. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 4 червня Автор Поділитись Опубліковано: 4 червня 3 часа назад, andrey_ka сказал: Ну якщо вас не лякає , що фанера , від перепадів температури та вологості , буде розшаровуватись то вперед. Саме це й лякає. Тому в першому дописі й спитав про варіанти. Наприклад, вичитав, що є бакелітова фанера, яка не боїться перепадів температури та вологості. Але купити її 1 квадратний метр, як виявилося - проблематично. Впевнений, що існують ще матеріали, про які я не знаю. Тому й створив цю тему. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 5 червня Поділитись Опубліковано: 5 червня 04.06.2024 в 16:37, InSAn сказав: Впевнений, що існують ще матеріали, про які я не знаю. Тому й створив цю тему. Ну удачі в пошуках. А навіщо вам основа , чому декор не прикрутити напряму до стелі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 6 червня Автор Поділитись Опубліковано: 6 червня 16 часов назад, andrey_ka сказал: чому декор не прикрутити напряму до стелі? Тому що декор планується кріпити не до стелі, а до рейок - він буде "утоплений" вглиб стелі, де буде підсвітка. Типу так: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 6 червня Поділитись Опубліковано: 6 червня Лист текстоліту? HPL? Нержавіюча сталь? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 7 червня Автор Поділитись Опубліковано: 7 червня 16 часов назад, shneider_vova сказал: Лист текстоліту? HPL? Нержавіюча сталь? 👍 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 7 червня Поділитись Опубліковано: 7 червня Медные листы ещё есть. Разного размера Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз