VOlya Опубліковано: 3 червня Поділитись Опубліковано: 3 червня Допоможіть, будь ласка, вирішити наступне питання. Є 3-фазний гібридний інвертор Deye SUN-10K-SG04LP3 і 1-фазний бензиновий генератор на 5 кВт. В інверторі є можливість підключення резервного живлення від 3-фазного генератора. Питання: чи можна відносно просто підключити вихід від 1-фазного генератора на 3-фазний резервний вхід інвертора? Бачив варіант з промисловим блоком живлення, який живиться від генератора і подає вже DC струм прямо на акумулятори. Але чи є простіший варіант? Чи запрацює схема, коли просто фазу з генератора підключити на кожну фазу резервного входу інвертора? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 3 червня Поділитись Опубліковано: 3 червня (змінено) Ні , так не запрацює Інвертор дасть помилку Варіант - частотник spc.com.ua/products/nietz-splc-nz2200-15gs2-vector-frequency-inverter-15kw-ip20-1phase-220v-to-3phase-380v?_pos=7&_fid=65ce1fe1b&_ss=c але на практиці під кожний інвертор, дбж, ТН потрібно тестувати Змінено 3 червня користувачем Телесистемы 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 3 червня Поділитись Опубліковано: 3 червня 1 час назад, Телесистемы сказал: Ні , так не запрацює Інвертор дасть помилку прикро... якраз зараз думаю щодо трифазного Deye у тандемі з панелями, щоб підключити всі споживачі у будинку... Але виходить, що вся ця біда сама по собі коштує як крило боінга, та тягне ще й новий генератор. Схоже, що прийдеться щось мудрити з однією фазою... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 червня Поділитись Опубліковано: 3 червня 6 минут назад, sly сказал: прикро... якраз зараз думаю щодо трифазного Deye у тандемі з панелями, щоб підключити всі споживачі у будинку... Але виходить, що вся ця біда сама по собі коштує як крило боінга, та тягне ще й новий генератор. Схоже, що прийдеться щось мудрити з однією фазою... Как писали выше отдельная DC зарядка из пром блоков питания решит задачу 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня 7 часов назад, mib сказал: DC зарядка из пром блоков а такая зарядка не стоит как весь боинг? Можете привести пример? Гугл фигню выдает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня 3 часа назад, sly сказал: а такая зарядка не стоит как весь боинг? Можете привести пример? Гугл фигню выдает Раньше их очень много кто продавал и цена была вдвое меньше, вот для понимания первое что нашел www.olx.ua/d/obyavlenie/blok-zhivlennya-zaryadne-puskove-12v-24v-48v-flatpack-fletpak-IDQZneY.html 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 5 червня Поділитись Опубліковано: 5 червня 04.06.2024 в 01:02, sly сказав: якраз зараз думаю щодо трифазного Deye Не думайте. Навіщо Вам 3 фази? Зробіть перекомутацію всього необхідного на одну фазу та будете мати однофазний (дешевше), генератор однофазний (дешевше і простіше), вільних хід (менший) ... і т.д. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 5 червня Поділитись Опубліковано: 5 червня 03.06.2024 в 23:10, Телесистемы сказав: Варіант - частотник Не варіант, бо частотник заточений під певні фізичні властивості двигунів, яких навантаження іншого типу не має. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 5 червня Поділитись Опубліковано: 5 червня 4 часа назад, anabioz сказал: Не думайте. Навіщо Вам 3 фази? Зробіть перекомутацію всього необхідного на одну фазу та будете мати однофазний (дешевше), генератор однофазний (дешевше і простіше), вільних хід (менший) ... і т.д. так, вже прийшов до цього, дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 10 червня Поділитись Опубліковано: 10 червня Я саме для цього придбав китайський самий дешевий 3-х фазний генератор. Там 600 Вт на фазу, для зарядки повинно вистачити. На лох юа їх багато по 6000, я знайшов за 4500, можна знайти його й за 10000. Як він буде заряджати ще не знаю, напругу вилає та заводиться. Для нього це вже досягнення 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 червня Поділитись Опубліковано: 10 червня (змінено) 2 години тому, k-master сказав: Я саме для цього придбав китайський самий дешевий 3-х фазний генератор. Там 600 Вт на фазу, для зарядки повинно вистачити. На лох юа їх багато по 6000, я знайшов за 4500, можна знайти його й за 10000. Як він буде заряджати ще не знаю, напругу вилає та заводиться. Для нього це вже досягнення всі інвертори крім кінга з порта генератора живлять навантаження, а вже надлишок (згідно налаштувань) заряджає акумулятор. Тобто потужність генератора має складати суму потужності поточного навантаження і бажаної потужності заряду. У випадку 600w доведеться вимикати резерв на час заряду (бо одна фаза може віддати тільки 200w), потужність заряду поставити наприклад 500w і чекати... довго... Змінено 10 червня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 8 годин тому, yur43 сказав: всі інвертори крім кінга з порта генератора живлять навантаження, а вже надлишок (згідно налаштувань) заряджає акумулятор. Тобто потужність генератора має складати суму потужності поточного навантаження і бажаної потужності заряду. У випадку 600w доведеться вимикати резерв на час заряду (бо одна фаза може віддати тільки 200w), потужність заряду поставити наприклад 500w і чекати... довго... Не знаю чому ти написав 200 на фазу, коли я написав що на фазу 600. В мене для навантаження будинку вистачить 400-500 Вт, трохи більше кіловата залишиться для зарядки. І це все заради кількох зимових днів коли нема сонця кілька днів поспіль, можна й потерпіти. І це на випадок якщо електроенергії не буде взагалі від мережі. Якщо вона буде хочаб 3-4 години на добу генератор мені не потрібний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 1 година тому, k-master сказав: Не знаю чому ти написав 200 на фазу, коли я написав що на фазу 600 недогледів, хай 600 на фазу. Неінверторний холодильник хоче на запуск до 2000w імпульса - чи витримає той генератор? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 41 минуту назад, yur43 сказал: еінверторний холодильник хоче на запуск до 2000w імпульса - чи витримає той генератор оті трьохфазні по 6 тис грн, кажуть, від перекосу фаз дохнуть, як мухи... Навіть не знаю, що можна гірше придбати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 10 хвилин тому, sly сказав: від перекосу фаз дохнуть, як мухи... я це питання випробував власноруч, перемотали мого старенького. Як варіант, відключаю вихід резерву, регулюю заряд в межах відсутності характерного запаху горілої обмотки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 червня Поділитись Опубліковано: 11 червня 1 година тому, yur43 сказав: недогледів, хай 600 на фазу. Неінверторний холодильник хоче на запуск до 2000w імпульса - чи витримає той генератор? Ну він в мене інверторний 22 хвилини тому, sly сказав: оті трьохфазні по 6 тис грн, кажуть, від перекосу фаз дохнуть, як мухи... Навіть не знаю, що можна гірше придбати Так перекосу фаз якраз й не повинно бути. Теоретично інвертор повинен навантажити усі фази однаково, ну з мережею він періодично так робить. Придбаю метрів 10 кабеля та буду перевіряти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня В 05.06.2024 в 17:22, anabioz сказал: Не думайте. Навіщо Вам 3 фази? Зробіть перекомутацію всього необхідного на одну фазу та будете мати однофазний (дешевше), генератор однофазний (дешевше і простіше), вільних хід (менший) ... і т.д. Цей шлях дуже обмежує користувачив. Бо спочатку ти збираєш щити з урахуванням більш-менш рівномірного розподілу, щоб типу запобігти перекосу фаз. Потім ти купуєш однофазний інвертор і починаєш додавати кончє потрібних користувачів на резервну фазу і все одно всіх потреб не закриваєш. Це я свій шлях описую і впевнений що багато хто так само починав і поступово прийшов до купівлі або ще одного/двох однофазних інверторів, або одразу трифазного. Бо одне діло тімчасові вимкнення, коли цілком нормально обходитись без якихось приладів, а інша - багаторічні блекаути. Я для себе в принципі доволі комфортно можу зібрати все на двох фазах і таким чном замовити два однофазні інверторі, але не бачу переваг ані по ціні ані по функціоналу у порівнянні з одним трифазним. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня 26 минут назад, Vikctor сказал: не бачу переваг ані по ціні ані по функціоналу у порівнянні з одним трифазним. Мне тоже так сказали в конторе которая ставила СЭС. Чем городить кучу однофазных, лучше поставить сразу трехфазный. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня (змінено) 1 годину тому, Vikctor сказав: щоб типу запобігти перекосу фаз Мене це питання турбує. Умовно візьмемо трансформатор на 100 приватних будинків. Всі кажуть про перекос фаз. Але ж він тільки для трансформатора (чи щось може бути лічильнику і автомату?) І то, середня по лікарні буде +/- однаково розподілена. Або нехай електрики бігають і перекидають будинки, щоб вирівняти. Якщо ж ми беремо окремий будинок, то заряджання електромобіля струмом 32А по одній із фаз вже буде перекосом. То що, не заряджати? Для себе визначив таку схему: 1 фаза: світло + всі розетки (ТВ, зарядки телефонів) + камери + ворота + скважина + інтернет + холодильник + морозильник + котел 2 фаза: пральна + сушильна + праска + плита + духовка + чайник (плиту і чайник заміняє газова мобільна плита у разі відсутності світла) 3 фаза: зарядка авто Це на 21кВт 3фази Все, що на другій фазі не таке критичне, щоб його резервувати. При такому підході, можна брати ту ж саму дею на 6-8кВт 1ф + акумів на 10кВт (або більше по бажанню) + генератор на 4-5 кВт, щоб при падінні заряду, він подзарядив акуми, підтримуючи будинок та використовуючи максимальний ККД. Чи я невірно думаю? Змінено 19 липня користувачем anabioz 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня 49 минут назад, anabioz сказал: Спойлер Мене це питання турбує. Умовно візьмемо трансформатор на 100 приватних будинків. Всі кажуть про перекос фаз. Але ж він тільки для трансформатора (чи щось може бути лічильнику і автомату?) І то, середня по лікарні буде +/- однаково розподілена. Або нехай електрики бігають і перекидають будинки, щоб вирівняти. Якщо ж ми беремо окремий будинок, то заряджання електромобіля струмом 32А по одній із фаз вже буде перекосом. То що, не заряджати? Для себе визначив таку схему: 1 фаза: світло + всі розетки (ТВ, зарядки телефонів) + камери + ворота + скважина + інтернет + холодильник + морозильник + котел 2 фаза: пральна + сушильна + праска + плита + духовка + чайник (плиту і чайник заміняє газова мобільна плита у разі відсутності світла) 3 фаза: зарядка авто Це на 21кВт 3фази Все, що на другій фазі не таке критичне, щоб його резервувати. При такому підході, можна брати ту ж саму дею на 6-8кВт 1ф + акумів на 10кВт (або більше по бажанню) + генератор на 4-5 кВт, щоб при падінні заряду, він подзарядив акуми, підтримуючи будинок та використовуючи максимальний ККД. Чи я невірно думаю? Ну, потім Ви будете питати, як три фази об'єднати в одну. Щоб мощніше була 😎 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня 2 часа назад, Vikctor сказал: але не бачу переваг ані по ціні ані по функціоналу у порівнянні з одним трифазним. переваги дві - відсутність шуму та можливість заряджати від однофазного генератора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня (змінено) всі вірно за умови відсутності панелей. Якщо вони є або будуть - весні-літо-осінь захочеться від сонця і авто заряджати, і плиту вмикати та інше Змінено 19 липня користувачем sly 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня (змінено) 5 часов назад, anabioz сказал: Мене це питання турбує. Умовно візьмемо трансформатор на 100 приватних будинків. Всі кажуть про перекос фаз. Але ж він тільки для трансформатора (чи щось може бути лічильнику і автомату?) І то, середня по лікарні буде +/- однаково розподілена. Або нехай електрики бігають і перекидають будинки, щоб вирівняти. Якщо ж ми беремо окремий будинок, то заряджання електромобіля струмом 32А по одній із фаз вже буде перекосом. То що, не заряджати? Для себе визначив таку схему: 1 фаза: світло + всі розетки (ТВ, зарядки телефонів) + камери + ворота + скважина + інтернет + холодильник + морозильник + котел 2 фаза: пральна + сушильна + праска + плита + духовка + чайник (плиту і чайник заміняє газова мобільна плита у разі відсутності світла) 3 фаза: зарядка авто Це на 21кВт 3фази Все, що на другій фазі не таке критичне, щоб його резервувати. При такому підході, можна брати ту ж саму дею на 6-8кВт 1ф + акумів на 10кВт (або більше по бажанню) + генератор на 4-5 кВт, щоб при падінні заряду, він подзарядив акуми, підтримуючи будинок та використовуючи максимальний ККД. Чи я невірно думаю? Я гадки не маю вірно чи не вірно ви думаєте, бо лишень описав трансформацію своїх думок. І я вже майже рік як спробував пожити з однією зарезервованою фазою. Краще ніж нічого безумовно. Але оті всі ваші прилади з другой фази я наразі теж хочу використовувати, бо йдеться про роки.Автівку я до речі заряджаю на потужності 16-18А, бо все що більше помітно просажує цю фазу і окрім автівки вночі є ще електро котел та посудомийка, а в мене всього виделеной потужності 32А. Зараз тупо кожного вечора вставляю зарядку в порт, а в авто запрограмував дозвіл заряджатись з 23 до 7. Змінено 19 липня користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня 3 часа назад, sly сказал: переваги дві - відсутність шуму та можливість заряджати від однофазного генератора. Згоден - для когось це перевага. Для мене ні, бо мій Must точно не тихий і особливо він мені та родині в котельні не заважає. Генератор не планую купувати, а в разі потреби можна одразу 3-фазний взяти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 19 липня Поділитись Опубліковано: 19 липня 44 минуты назад, Vikctor сказал: мій Must точно не тихий і особливо він мені та родині в котельні не заважає. До свого Must я також звик, але хоч не знайшов нормальне відео, але кажуть, що 3ф дейе погучніше буде. 46 минут назад, Vikctor сказал: Генератор не планую купувати не занадто оптимістично? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз