Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

СЕС

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, volomoto сказав:

Я також використовую, але ті що 45А. Дуже добре зроблені, але вимагають специфічного інструменту для обжиму.

Так, саме на 45А.

Ще на етапі монтажу інвертора замовив собі обжимку (звісно вже після самого монтажу, для якого позичив у знайомого). Тут вона стала в нагоді. Але деякі жмуть/пресуть тим, що є під рукою - типу звичайних кліщів для наконечників.

185782314_.png.a501a6ce1b4a3289191f3a007a3c77ed.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, beavis сказав:

Ну це трохи перебір, бо для того конектора достатньо будь-чого, що створює зусилля в центральній точці.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, volomoto сказав:

Ну це трохи перебір, бо для того конектора достатньо будь-чого, що створює зусилля в центральній точці.

Ну спецом для конекторів звісно перебір) Але як воно є - то це робота саме для нього

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, beavis сказал:

Так, саме на 45А.

Ще на етапі монтажу інвертора замовив собі обжимку (звісно вже після самого монтажу, для якого позичив у знайомого). Тут вона стала в нагоді. Але деякі жмуть/пресуть тим, що є під рукою - типу звичайних кліщів для наконечників.

Пробував таким само інструментом замовника обтискати накінечники малих діаметрів. Мало того що незручно, так не обтискає нормально, бо навіть з насадкою заниженного розміру після обтискання накінечник легко знимався з дроту.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 22.01.2025 в 14:41, kortesFx сказал:

Я брав на ОЛХ MC4 Staubili. Пишуть шо Швейцарія. Підтвердити не можу , але обжимаются отлічно і конектятся с Лонгі як рідні

Судячи з цього відео Staubili займають 50% ринку конекторів, що встановлюються на панелі при виробництві.

Отой червоненький ущільнювач на стартовому скріні відео встановлюється на підробках (в мене саме такі:), причому навіть на панелях теж). На оригінальних роз'ємах ущільнювач чорний. І ще одне - деякі виробники роблять якісні конектори, але вони відрізняються за розмірами контактних груп і не сумісні з оригінальними МС-4. Виробник вказує що ці конектори можно застосовувати лишень разом з такими само. І виявляється що виробники панелей вказують які само конектори сумісні з їх панелями. І наприкінці відео розповідають про особливі контактні групи в конекторах, що йдуть з інверторами деє сан сінк і показують чим їх обтискати. Як багато нового по такому простому питанню...

• Лайк 4
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Хлопці, хто може зробити роботу по розширенню 1фазної станції на 3 фазну на базі фроніуса віктрон.?

Посилання на коментар

Порадьте, будь-ласка, панелі до 4кВт для китайського інвертора. Якщо необхідні характеристики, додам.

Посилання на коментар

2 години тому, KIPOROVOD сказав:

панелі до 4кВт для китайського інвертора

При даній різноманітності наявних на ринку - будь-які, що входять в діапазон напруги інвертора.

Моделі 400-450Вт найкраще ходові, бо легші та менші від 500-580Вт. Але ж монтувати один раз.

То ж вибирайте на свій смак.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Подскажите, надо ли в такой схеме включения использовать датчики тока для инвертора или не заморачиваться ? Есть зеленый тариф, и счетчик сам разберется ? Или таки надо поставить на участок между счетчиком и тепловым насосом ? Ставить тепловой насос после инвертора смысла нет, батареи хватит на 2-3 часа, и потом ой. А так в случае когда города нет, могу перейти на отопление газом.

1580359252_Screenshot2025-02-14102243.png.0df0c114f1fe633328807423b869ae59.png

Посилання на коментар

44 хвилини тому, pavel_555 сказав:

Подскажите, надо ли в такой схеме включения использовать датчики тока для инвертора или не заморачиваться ? Есть зеленый тариф, и счетчик сам разберется ?

Павел, у вас Victron ESS, і якщо додати датчики, або лічильник що комунікує з системою – тоді ESS зможе бачити споживання теплового насосу і компенсовувати його від сонця чи акумуляторів. 
Тобто це впливає на алгоритми ESS, вона намагається допомогти вам економити.

А без датчику – так, лічильник сам розбереться.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Спасибо ! На тепловой насос стоит отдельный счетчик еще с самого начала, так что оставлю как есть.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Подскажите еще по таком вопросу. JIKONG Smart BMS B2A20S20P подключена через конверторы RS485 к Cerdo-GS. Безбожно врет по току заряда батареи.

Вэбморда Виктрона и приложение JK BMS на телефоне показывают ток заряда33А, в реальности же замер токовыми клещами показывает 50А.

Картинка общей информации по генерации и расходу также не бьется по показателям генерации/расхода, но если пересчитать по реальному току с клещей - то тогда все сходится. Куда копать ?

IMG_2964[1].PNG.jpg

Screenshot 2025-02-28 113400.jpg

Посилання на коментар

31 минуту назад, pavel_555 сказал:

показывают ток заряда33А, в реальности же замер токовыми клещами показывает 50А

Там же калібровка є, от тількі питання на якому струмі краще калібрувати...

settings - calibrating volt, calibrating curr

• Лайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, SergeyKo сказав:

Доброго дня! Скажіть будь ласка на шифер (волнистий) монтуються сонячні панелі?

На ютубі купа контенту

• Лайк 2
Посилання на коментар

11 часов назад, SergeyKo сказал:

Спасибі. Глянув в Ютубі, все можливо!

аби лиш той шифер живий був і те що під ним, а так всьо ставиться, на шпильочку цинк або нержу і профіль 41х41

Посилання на коментар

Решил включить продажу, раз счетчик поставили)

Такой вопрос 

2 стринга, на одном и том же скате под одинаковым углом, 12 и 9 панелей. Затенения нет.

При генерации смотрю что ток отличается 

Screenshot_20250309-144103-259.thumb.png.88c1a93b70a4bbb87cd928cd5b9a829f.png

Это ок? Соединений между панелями больше, то есть и сопротивление выше, я правильно понимаю?

Посилання на коментар

1 час назад, ЯД сказал:

Решил включить продажу, раз счетчик поставили)

Такой вопрос 

2 стринга, на одном и том же скате под одинаковым углом, 12 и 9 панелей. Затенения нет.

При генерации смотрю что ток отличается 

Screenshot_20250309-144103-259.thumb.png.88c1a93b70a4bbb87cd928cd5b9a829f.png

Это ок? Соединений между панелями больше, то есть и сопротивление выше, я правильно понимаю?

Схоже дурню написав... Це я про свій попередній допис.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

8 годин тому, ЯД сказав:

Я так розумію, що West у вас підключений до PV1. Якщо так, то там є таку фігня, що цей трекер хоче великий струм. 

В мене до PV1 підключено два паралельних стрінги, але в жару їх можна підключити послідовно і напруга не буде виходити за межі діапазону. Так от при паралельному підключенні струм більш ніж в два рази більший, ніж при послідовному, і потужність також більша на кілька сотень ват.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, volomoto сказав:

Я так розумію, що West у вас підключений до PV1. Якщо так, то там є таку фігня, що цей трекер хоче великий струм. 

В мене до PV1 підключено два паралельних стрінги, але в жару їх можна підключити послідовно і напруга не буде виходити за межі діапазону. Так от при паралельному підключенні струм більш ніж в два рази більший, ніж при послідовному, і потужність також більша на кілька сотень ват.

Да, вест это ПВ1. Ну меня выработка устраивает, просто было интересно 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...