Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

СЕС

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

5 минут назад, shneider_vova сказал:

ну тут за весь рік 4000 квт*5 = 500 уе. тобто десь півціни того бігунка...

С другой стороны таких еще 4 года плюс удобство в плане использовать сеть как акб

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, mib сказав:

С другой стороны таких еще 4 года плюс удобство в плане использовать сеть как акб

ні, я ж не проти в цілому ЗТ, я про доцільність конкретно мені конкретно зараз оформляти. Я і так пішов на незвичний для себе ризик вкладання великих коштів в те, що може через рік дістатися оркам.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

сьогодні було так (це взято с панелей по максимуму, 16*445=7120 Вт панелей, нахил 35, азімут 45 схід-південь). тучі і навіть дощу було трохи.

як графік будується, не зовсім зрозумів (він на основі Solcast PV Forecast і я не можу влізти в конструктив цього конкретного dashboard (Energy)), але він перебудовувався по ходу діла. батарею в 5 години ночі зарядив до 50%

image.thumb.png.1276372de5a95e33e52e5c8f094487eb.png

image.png.03eb831dd06e0d12ac4fe4c912399632.png

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 час назад, newbee2020 сказал:

да, ціна супер. цікаво буде порівняти реальну ефективність із моїми 585 лонгі на їхній фірмовій технології HPBC чи якость так. по цифрам ідентично майже все, хіба що на лонгі токопровідні доріжки утоплені і не виділяються так сіткою.

А навіщо вам то порівняння? Ви відмовитесь від своїх та придбаєте як в мене у разі якщо мої ефективніші?:) Я теж цього не робитиму. Ззовні мені більш до вподоби панелі з чорними рамками, але щось я не знайшов такі під деє.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, Vikctor сказал:

А навіщо вам то порівняння? Ви відмовитесь від своїх та придбаєте як в мене у разі якщо мої ефективніші?:) Я теж цього не робитиму. Ззовні мені більш до вподоби панелі з чорними рамками, але щось я не знайшов такі під деє.

Буду гризти лікті. Або хвалитись 😄

• Хаха 1
Посилання на коментар

панове хто юзає solcast для отримання прогнозу, як у вас зараз ситуація? в мене таке враження що йде відставання на годину (зимовий час) і не можу зрозуміти на якому етапі це відбувається. чи з чим може бути пов'язане таке раптова перегенерація зранку? (зелена - прогноз, жовта - факт)

image.thumb.png.9d976b882241fcf69aad856069d77a34.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, standov сказав:

панове хто юзає solcast для отримання прогнозу, як у вас зараз ситуація?

image.png.29b8cd28732328a2af1d098cae2d5dd1.pngimage.png.30c5b2c01d05f9773aae56279aa018ed.pngimage.png.fcd8abd3f21c4899482d258f3d57ad09.png

таке

Посилання на коментар

16 хвилин тому, standov сказав:

не дуже розумію що тут де )

пунктир - прогноз солкаст, стовпці - реальна генерація.

Приблизно співпадає. Це інтеграція солкаст в НА.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, standov сказав:

в мене таке враження що йде відставання на годину (зимовий час)

Схоже що так. Треба ще поспостерігати коли є інтенсивне сонце.

Screenshot_20241101-152303.thumb.png.218cec77fe582f9dcf9c6baa26ccfd0c.png

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

18 минут назад, Dmode сказал:

Схоже що так

а як ви з ним працюєте? це якісь вбудовані засоби чи якийсь зовнішній інтерфейс? хочу зрозуміти куди шукати проблему, в солкаст чи в опенхаб

Посилання на коментар

19 хвилин тому, standov сказав:

а як ви з ним працюєте

Для ha є кимось написана кастомна інтеграція.

21 хвилину тому, standov сказав:

хочу зрозуміти куди шукати проблем

API Solcast видає часові дані у UTC форматі. Тому шукати треба там де ті дані інтерпретуються та відображаються.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Dmode сказав:

Для ha є кимось написана кастомна інтеграція.

а яка? в мене є просто числові дані для генерації подобової на 7 днів вперед. а от графік - не бачу, як побудувати

Посилання на коментар

Інтеграція така як у вас. Вона видає дані.

А графіки будувати по цим даним це вже кому в чому зручно. Мої на кастомних картах: apexcharts-card. Досить широкі можливості дає ще plotly-graph.

Посилання на коментар

31.10.2024 в 08:20, DimaF сказав:

Мне под ключ обошлось 750 бакинских, сделали за 1.5 месяца.

Я коли робив собі сам без помічників то термін був такий самий.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, k-master сказав:

Я намагатимусь зробити те саме. Бо немає на шиї 30кВт, щоб замовляти бігунця…

Посилання на коментар

9 часов назад, k-master сказал:

Дело не в сроках, а в тягомотине.

Одного посещения РЭСа хватило чтобы понять, насколько этот процесс вынесет мозг.

• Лайк 2
Посилання на коментар

11 годин тому, МакДо сказав:

Я намагатимусь зробити те саме. Бо немає на шиї 30кВт, щоб замовляти бігунця…

Якщо адекватний РЕС і якщо нема мети  - "мені потрібно ще на вчора", то робіть самі. Може статися затримка у часі, але зараз обмаль працівників, хтось виїхав, хтось в лавах ЗСУ. Тож інспектора з перевіркою можна чекати біля місяця. 

Я теж чекала довго, але справа була не в РЕСі, а в тому, що на той час по всій Україні не було модемів до лічильника. Як тільки з'явився модем, швидко приїхали інспектори, замінили лічильник та зробили акт на підключення ЗТ. В  Вишгородському районі нема проблем з адекватністю ні в РЕСі, ні в ЕК. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 годин тому, DimaF сказав:

Дело не в сроках, а в тягомотине.

Одного посещения РЭСа хватило чтобы понять, насколько этот процесс вынесет мозг.

В мене це зайняло десь годину постояти в черзі а потім хвилин 10 заповняти документи. І так 2 рази. Потім оформлення зеленого тарифу хвилин 15 на підписання договору. Мабуть від адекватності реса залежить. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

01.11.2024 в 16:21, shneider_vova сказав:

а яка? в мене є просто числові дані для генерації подобової на 7 днів вперед. а от графік - не бачу, як побудувати

До речі згадав. Поставте собі цей набор, там багато цікавих графіків під Деє налаштовано. Під солкаст останній можна теж адаптувати.

github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Dmode сказав:

До речі згадав. Поставте собі цей набор, там багато цікавих графіків під Деє налаштовано. Під солкаст останній можна теж адаптувати.

github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash

я пробував. і не зрозумів, як її встановити. там щось ну дуже багато треба ручками налаштовувати. і нормального прикладу робочого dashborad, який вже можна під себе підточити, не побачив

Посилання на коментар

38 хвилин тому, shneider_vova сказав:

я пробував. і не зрозумів, як її встановити. там щось ну дуже багато треба ручками налаштовувати. і нормального прикладу робочого dashborad, який вже можна під себе підточити, не побачив

Це просто набір графічних карт. Щоб вони працювали треба виконати те що написано в README. Тобто встановити ще кілька кастомних карт якщо вони ще не встановлені. І звісно ручками налаштувати кожну карту, щоб в ній були ваші сутності а не ті що по замовчуванню. Бо тільки вам відомо як ви їх назвали. Я повитягував з цього набору карти які мені сподобались і заточив під сутності люкса.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...