Vikctor Опубліковано: В четвер в 07:58 Поділитись Опубліковано: В четвер в 07:58 3 минуты назад, Dmode сказал: плюс зараз такі часи що треба помагати мережі експортом. Це якщо мережа є. Бо коли ця допомога дійсно була б потрібна, то фізичной можливості поділитися зайвою електрикою немає. 3 минуты назад, shneider_vova сказал: ну на 1*6 квт немає особливо сенсу. якщо/коли буде 3*6, то вже буде інша пісня. але коли ж буде... Ти ж на даху панелі встановив? Мені цікаво було б подивитись як ті монтажники-камікадзе на твоєму даху то робили... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В четвер в 08:01 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:01 (змінено) 20 минут назад, Vikctor сказал: сьогодні наглухо похмуро, а вони щось там до 500Вт наразі генерують при потребі. У нас так вчора було, також десь 500 вт давало вдень, з 6.9 квт. поля. Сьогодни трохи світлише, то десь 1 квт дае. Змінено В четвер в 08:02 користувачем DimaF 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 08:06 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:06 Ще подобається, що з підключенням панелей інвертор наречшті почав жити повноцінно). Чайник увімкнув десь на 1,5кВт і дивлюся - по тритині потужності дають панелі, грід та акб. Я спочатку захвилювався - навіщо він взагалі чепає акб при наявності гріду, а потім дивлюся він то підзаряджає акб то живіться від неї за якимось лишень йому відомим алгоритмом. Ну і нехай собі бавиться. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 08:19 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:19 9 хвилин тому, Vikctor сказав: Я спочатку захвилювався - навіщо він взагалі чепає акб при наявності гріду, а потім дивлюся він то підзаряджає акб то живіться від неї за якимось лишень йому відомим алгоритмом. Там дуже простий алгоритм: інвертор старається не брати нічого з мережі і нічого туди не експортувати, тому використовує акумулятор як буфер. Краса цього інвертора в тому, що він може а один момент змішувати потужність з трьох джерел олночасно. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 08:23 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:23 21 хвилину тому, Vikctor сказав: Ти ж на даху панелі встановив? Мені цікаво було б подивитись як ті монтажники-камікадзе на твоєму даху то робили.. ну там саме складне було встановити перший профіль під панелі. далі по принципу сходів набили до верху. А самі панелі то вже легко, маючи "сходи". Плюс профіля не обрізали, тож і після встановлення панелей там можна збоку лазити 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 08:27 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:27 20 хвилин тому, Vikctor сказав: то підзаряджає акб то живіться від неї за якимось лишень йому відомим алгоритмом пограйся нормально з Time of Use SOC і нижнім рівнем заряду батареї. бо якщо така ситуація при SOC100%, то ок. а якщо при 30% - то не ок 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 08:52 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:52 18 минут назад, shneider_vova сказал: ну там саме складне було встановити перший профіль під панелі. далі по принципу сходів набили до верху. А самі панелі то вже легко, маючи "сходи". Плюс профіля не обрізали, тож і після встановлення панелей там можна збоку лазити Напевно кріплення в твій дах жорсткі, якщо все як ти описав. В мене навпаки кріплення так би мовити плаваючи, тому і профілі мають рух в межах допусків і лишень закріплені панелі роблять конструкцію цільною та стабілізованою. Тому так не вийшло б. А оці сходинки з залишків профілів напевно зручні для якихось маніпуляцій з панелями вподальшому, але суто естетично особисто мені не до вподоби. В мене теж якісь обрубки стирчать на розмір Z-кріплень. 21 минуту назад, shneider_vova сказал: пограйся нормально з Time of Use SOC і нижнім рівнем заряду батареї. бо якщо така ситуація при SOC100%, то ок. а якщо при 30% - то не ок При 100%. П.С.: це ж в тебе 16 панелей? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 08:55 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:55 27 хвилин тому, shneider_vova сказав: пограйся нормально з Time of Use SOC і нижнім рівнем заряду батареї. А зараз, коли сонця мало, взагалі є сенс включити заряд від мережі вночі, щоб не використовувати дорожчу денну електрику. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 08:56 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:56 3 хвилини тому, Vikctor сказав: але суто естетично особисто мені не до вподоби монтажники хотіли зрізати по місцю на кровлі, але а) це пошкодить профліст б) це дасть не оцинкований кінець профіля в) в мене все в цинку, та й профлист далекий від естетики, тож забив на це Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 08:57 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:57 4 хвилини тому, Vikctor сказав: При 100%. тоді в мене так само 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 08:57 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:57 4 хвилини тому, Vikctor сказав: П.С.: це ж в тебе 16 панелей? 16*445 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 08:57 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:57 33 хвилини тому, shneider_vova сказав: ну там саме складне було встановити перший профіль під панелі. далі по принципу сходів набили до верху. А самі панелі то вже легко, маючи "сходи". Плюс профіля не обрізали, тож і після встановлення панелей там можна збоку лазити Я всі панелі монтував тільки з риштування і це так легко і зручно, що і мала дитина зможе безпечно зробити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 08:58 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:58 1 хвилину тому, volomoto сказав: А зараз, коли сонця мало, взагалі є сенс включити заряд від мережі вночі, щоб не використовувати дорожчу денну електрику. я так і роблю. зараз вручну дивлюся прогноз на завтра по генерації, і ставлю на нічний Time of use потрібний відсоток. Зроблю автоматизацію скоро 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 09:02 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:02 2 хвилини тому, shneider_vova сказав: я так і роблю. зараз вручну дивлюся прогноз на завтра по генерації, і ставлю на нічний Time of use потрібний відсоток. Зроблю автоматизацію скоро Ну та, з одною батареєю треба добре все котролювати, а якщо мати хоча б 20 кВт*год, то можна виставити статичний відсоток, що буде місце і куди сонце залити, і на випадок відключень залишиться. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 09:05 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:05 2 минуты назад, shneider_vova сказал: монтажники хотіли зрізати по місцю на кровлі, але а) це пошкодить профліст б) це дасть не оцинкований кінець профіля в) в мене все в цинку, та й профлист далекий від естетики, тож забив на це Якісь дивні монтажники. Я на землі розрахував потрібну довжину профілів на 8 панелей вряд і все чудово співпало в межах 5мм, а твої не спромоглися зробити складний розрахунок аж для 4 панелей вряд). Ти ж математик - міг би хлопцям на калькуляторі порахувати.) Я всі обрізані кінці обробив такою грунтовкою - мені 200грн задля власного спокою не шкода. Хоча додумався не сам - Дмитро Мазур підказав. Вірніше підглядів в нього. Ти даремно недооцінюєш вигляд свого даху - він дуже стильний. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 09:08 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:08 9 минут назад, volomoto сказал: Я всі панелі монтував тільки з риштування і це так легко і зручно, що і мала дитина зможе безпечно зробити. Риштування з чого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 09:11 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:11 1 хвилину тому, Vikctor сказав: Риштування з чого? Саморобне збірне з металу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 09:13 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:13 6 хвилин тому, Vikctor сказав: Якісь дивні монтажники. Я на землі розрахував потрібну довжину профілів на 8 панелей вряд і все чудово співпало в межах 5мм, а твої не спромоглися зробити складний розрахунок аж для 4 панелей вряд). Ти ж математик - міг би хлопцям на калькуляторі порахувати.) Ті профілі дуже добре ріжуться пост фактум сабельною пилою. Можна залишати і з запасом, а потім по шнурку гарно обрізати, при чому пила робить рівніший зріз, ні болгарка, особливо якщо це алюміній. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 09:23 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:23 2 минуты назад, volomoto сказал: Ті профілі дуже добре ріжуться пост фактум сабельною пилою. Можна залишати і з запасом, а потім по шнурку гарно обрізати, при чому пила робить рівніший зріз, ні болгарка, особливо якщо це алюміній. З алюмінієм так - бачив як ріжуться сабельною пилою, а оцинковані профілі думав занадто міцні для неї. Я просто нічого міцніше за газоблок такою пилою не різав. Та й не в кожного монтажника вона є. 8 минут назад, volomoto сказал: Саморобне збірне з металу. Його ж постійно потрібно переміщувати тоді, чи ви одразу на весь скат риштування збираєте? Як би там не було я робив це перший і сподіваюсь останній раз у житті. Бо мені не сподобалось лазити по даху з нахилом 30%. Післе першого дня страшенно забилися ікроножні м'яза, а потім вже звик. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В четвер в 09:25 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:25 1 час назад, Vikctor сказал: Робитимеш? Бо я не впевнений чи потрібно, чи окупиться... А офіційно немає бажання? Бо в нас ДТЕК цілком при пам'яті - досі жодного разу не платив бігункам. П.С.: прикольна річ ці n-type - сьогодні наглухо похмуро, а вони щось там до 500Вт наразі генерують при потребі. це скільки штук і яких? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 09:32 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:32 1 хвилину тому, Vikctor сказав: З алюмінієм так - бачив як ріжуться сабельною пилою, а оцинковані профілі думав занадто міцні для неї. Спеціальне полотно до металу ріже сталь дуже добре. Алюміній ріжу, універсальним полотном для дерева і металу, а якщо є місце, то взагалі використовую акумуляторну циркулярну пилу з диском для дерева. 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Його ж постійно потрібно переміщувати тоді, чи ви одразу на весь скат риштування збираєте? Відразу на всю довжину, бо маю риштування на 12.5м в довжину і 6 метрів у висоту. Я робив в себе, в батьків, в брата, зокрема в батьків був дах майже 45 градусів і без риштування було б дуже важко: Прихований текст 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 09:39 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:39 (змінено) 33 минуты назад, newbee2020 сказал: це скільки штук і яких? Всього два поля по 8 штук таких. Але так як поля на східному та західному схилах і враховуючи пору року, то думаю о дев'ятій ранку генерувало тільки східне поле. Даремно я поспішив купувати панелі як тільки ціна впала. Все одно більше місяця вони просто стояли без діла. Наразі вони ще здешевшали (до 18 центів за Вт) і я втратив на рівному місці 7400грн або половину вартості двонаправленого лічильника з АСКОЕ Змінено В четвер в 09:59 користувачем Vikctor 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В четвер в 09:56 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:56 (змінено) 23 минуты назад, volomoto сказал: Спеціальне полотно до металу ріже сталь дуже добре. Алюміній ріжу, універсальним полотном для дерева і металу, а якщо є місце, то взагалі використовую акумуляторну циркулярну пилу з диском для дерева. Відразу на всю довжину, бо маю риштування на 12.5м в довжину і 6 метрів у висоту. Я робив в себе, в батьків, в брата, зокрема в батьків був дах майже 45 градусів і без риштування було б дуже важко: Скрыть контент Аааа, мова про риштування на землі. Я думав ви на даху збираєте якесь риштування і по ньому пересуваєтесь в процесі монтажних робіт. Згоден що мати таке риштування на землі то дуже зручно. Незручно та довго його лишень перевозити/збирати/розбирати. Я маю мультяшне у порівнянні з вашим риштування і лишень завдяки його наявності зумів підняти панелі з землі на дах. І то довелося мудрувати - після першой панелі зняв колеса з одного боку та закрепив той край саморізами до дерев'яной основи, бо інакше з панеллю зверху риштування дуже хиталося, а мені не хотілося ані втратити панель, ані впасти разом з нею. Потрібно було панель розвертати на землі рабочою поверхньою до риштування й тому обв'язав всі місця контакту панелі з металом ганчірками та додав в процесі дерев'яних брусків для опирання панелей в процесі їх підняття. Спойлер Змінено В четвер в 09:56 користувачем Vikctor 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В четвер в 11:48 Поділитись Опубліковано: В четвер в 11:48 2 часа назад, Vikctor сказал: Всього два поля по 8 штук таких. Але так як поля на східному та західному схилах і враховуючи пору року, то думаю о дев'ятій ранку генерувало тільки східне поле. Даремно я поспішив купувати панелі як тільки ціна впала. Все одно більше місяця вони просто стояли без діла. Наразі вони ще здешевшали (до 18 центів за Вт) і я втратив на рівному місці 7400грн або половину вартості двонаправленого лічильника з АСКОЕ да, ціна супер. цікаво буде порівняти реальну ефективність із моїми 585 лонгі на їхній фірмовій технології HPBC чи якость так. по цифрам ідентично майже все, хіба що на лонгі токопровідні доріжки утоплені і не виділяються так сіткою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: В четвер в 11:54 Поділитись Опубліковано: В четвер в 11:54 (змінено) 4 години тому, shneider_vova сказав: ну на 1*6 квт немає особливо сенсу. якщо/коли буде 3*6, то вже буде інша пісня. але коли ж буде... має це інвертор 5 кВт з 6,5 kW сонячними панелями, GT активовано з середини липня, але був несправний Wi-Fi, також немає Wi-Fi з початку року. так що в підсумку "експорт" компенсує приблизно 7-8 місяців споживання та зменшує оплату в 1/3-2 рази в "темний зимовий сезон" Змінено В четвер в 11:58 користувачем vbb 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз