Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

СЕС

Oksana Boiko

Рекомендовані повідомлення

Друзі, є сенс оформлювати зелений тариф до кінця 2024 року?
Бо панелі стоять, інвертор працює, чому б не продавати єлектрику.
Які складності на цьому шляхе очікувати?
Чи встигну до кінця 2024р?

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 минут назад, Gitan сказал:

Я от вас заметно отстаю, но счетчик под ЗТ поставил он был дороже обычного грубо на 10000грн

Дальше если у меня будет 10квт панелей то в год я условно получу 10 мегават из которых я точно потрачу на дом 6-8 мегават тоесть пусть я смогу продать по ЗТ 3 мегавата в год

Платят вроде по 5,2 за квт*ч тоесть 15600 грн в год или до 30 года 4 сезона получается грубо 60 000 грн

К ускорителям уже особого смысла обращаться нет хз сколько стоят их услуги но думаю пол суммы это точно

Но когда дойду до вашего этапа попробую сам, и вроде как можно это сделать и после 25го

Но у ЗТ есть еще один плюс кроме выплат, это по сути большая безлимитная батарея на случай пасмурных дней

Посилання на коментар

41 хвилину тому, mib сказав:

если у меня будет 10квт панелей то в год я условно получу 10 мегават

реальний коефіцієнт 1,25

Тобто 10кВт дадуть оптимально 12500 кВт.годин

• Лайк 1
Посилання на коментар

40 хвилин тому, mib сказав:

К ускорителям уже особого смысла обращаться нет хз сколько стоят их услуги но думаю пол суммы это точно

Но когда дойду до вашего этапа попробую сам, и вроде как можно это сделать и после 25го

Ще по інерції відповім. До них не було сенсу і раніше  звертатися. Вам потрібно буде їхати на Борщагівську, 97Б, вони займаються ЗТ. А там без усіляких затримок та перепон. Але термін більше залежить від вашого РЕСу. Бо спочатку від них повинні приїхати інспектори (чи один інспектор) , сфотографувати ваші панелі, лічильник , оформити акт і дати вам його на підпис. Це справа кількох хвилин. Але їхати вони можуть до вас і місяць. Потім збираєте документи до купи та йдете з ними в ЕК, там вам оформлюють ці папери та відправляють на Борщагівську. З Борщагівської висилають рахунок, щоб приїхав знов той самий інспектор та перевірив те, що вже перевіряв ( може вам пощастить і все обійдеться одним разом) і після цього чекаєте запрошення з Борщагівської на підписання договору.

Лічильник. А в вас стоїть модем, бо все буде передаватися автоматично? Ну і параметризацію лічильника для ЗТ теж ніхто не відміняв. Тож подайте заявку до РЕСу зараз і чекайте собі, якщо вирішили, що ЗТ вам потрібен.

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 минуты назад, allanek сказал:

Лічильник. А в вас стоїть модем, бо все буде передаватися автоматично? Ну і параметризацію лічильника для ЗТ теж ніхто не відміняв. Тож подайте заявку до РЕСу зараз і чекайте собі, якщо вирішили, що ЗТ вам потрібен.

Да счетчик с модемом, и есть акт парамитизации, счетчику две недели отроду

Я только к ДТЭК подключился, до этого был на частном трансформаторе, точнее я теперь и там и тут через 1-0-2

15 минут назад, yur43 сказал:

реальний коефіцієнт 1,25

Тобто 10кВт дадуть оптимально 12500 кВт.годин

Ну я считал по худшему варианту, хотя это чутли не дополнительные 50к грн до 30 года

Посилання на коментар

12 хвилин тому, mib сказав:

Да счетчик с модемом, и есть акт парамитизации, счетчику две недели отроду

Тоді ви все зробите самі. Я не знаю чому по інету ходять міфи про неможливість підключення ЗТ. Насправді, там нема нічого складного. Тож бажаю удачі в цьому процесі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Спільники, я трішки розгубився. Знаю, що бігунок в моїй місцевості за 25к (лише його послуги) оформлює вам ЗТ на потужність, яку ви плануєте (скажете). І по факту, мій товариш, мав ЗТ ще за рік до купівлі інвертору та панелей. Я так само можу піти оформлювати ЗТ? Планую доставити панелей до потужності, що вказана в моєму договорі приєднання. На зараз маю інвертор та поле на 6кВт, планую ще по 7квт на схід та захід.

Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

Тоді ви все зробите самі. Я не знаю чому по інету ходять міфи про неможливість підключення ЗТ. Насправді, там нема нічого складного. Тож бажаю удачі в цьому процесі.

Основні складності це збільшення потужності. Та й з останніми змінами у законодавстві там нічого складного немає. Мабуть ті хто допомагає й кажуть що складно. А з іншого боку коли будуєш станцію на $10000-20000 то кілька сотень баксів погоди не роблять щоб вона почала працювати скоріше.  

9 хвилин тому, МакДо сказав:

Спільники, я трішки розгубився. Знаю, що бігунок в моїй місцевості за 25к (лише його послуги) оформлює вам ЗТ на потужність, яку ви плануєте (скажете). І по факту, мій товариш, мав ЗТ ще за рік до купівлі інвертору та панелей. Я так само можу піти оформлювати ЗТ? Планую доставити панелей до потужності, що вказана в моєму договорі приєднання. На зараз маю інвертор та поле на 6кВт, планую ще по 7квт на схід та захід.

Ну вам написали що якщо робити самому то приїдуть та будуть дивитись на інвертор та панелі. Тому без бігунка все повинно бути встановлено. Хоча панелі можна й доставити потім, головне хоч щось показати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, k-master сказав:

Основні складності це збільшення потужності.

Наче і з цим зараз нема особливих проблем. Але так, в мене було 50кВт, то цей момент ніколи не турбував. Думаю, що і y mib вирішено це питання

Посилання на коментар

51 минуту назад, allanek сказал:

Думаю, що і y mib вирішено це питання

16 кВт автомат 32 поставили, но мне больше было и не нужно, инвертор будет 12 квт, панелей до 10, а так я 7 лет прожил с автоматом на 16 грубо 10 кВт и крайне редко это доставляло неудобства

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, mib сказал:

16 кВт автомат 32 поставили, но мне больше было и не нужно, инвертор будет 12 квт, панелей до 10, а так я 7 лет прожил с автоматом на 16 грубо 10 кВт и крайне редко это доставляло неудобства

Скільки коштує лічильник? Ще які витрати?

Посилання на коментар

3 хвилини тому, Gitan сказав:

Мені пояснювали: 10-12к лічильник, 3к - платіжки РЕМ. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

57 минут назад, Gitan сказал:

Там со счетчиком все сложно :-) Если кратко то 15800

Сам счетчик 6500 модем 5000 пломбировка и установка грубо 1500 и дальше ндс :-)

Насчет еще какие затраты я не знаю пока но в теории где то там будет слово проект и сколько он стоит я пока хз

Посилання на коментар

16 часов назад, Gitan сказал:

1. Есть пока, чем раньше тем лучше, дальше тариф будут опускать.

2. Мощность инвертора должна быть равна выделенной.

3. Я сунулся в киевской области, и высунулся обратно, в облэнерго "нет счетчиков" (а есть или нет никто не скажет).

4. Как повезет.

16 часов назад, mib сказал:

Мне под ключ обошлось 750 бакинских, сделали за 1.5 месяца.

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, DimaF сказав:

Мне под ключ обошлось 750 бакинских

Мені в Дніпрі плюс мінус цю ж вартість назвали

• Лайк 1
Посилання на коментар

28 минут назад, DimaF сказал:

1. Есть пока, чем раньше тем лучше, дальше тариф будут опускать.

2. Мощность инвертора должна быть равна выделенной.

3. Я сунулся в киевской области, и высунулся обратно, в облэнерго "нет счетчиков" (а есть или нет никто не скажет).

4. Как повезет.

У 2025 ціна знизится з 0,16 до 0,14 евроцентів. Оті 0,02 евроцента * 45 = 0,9 грн
Проскорювач десь 400$ * 42 = 160800 / 0.9 грн = 18 600 кВт Це стільки треба продати єлектрики що окупити отой поспіх оформити у  2024 ЗТ.
Я поки відкладу цю справу. Бо не Зрозуміло що у Харкові може трипитись. Я і так ризикнув встановивши СЕС. 

• Лайк 5
Посилання на коментар

37 минут назад, DimaF сказал:

А можно в личку контакты вдруг пригодится, они же вам по идее и панели ставили?

Посилання на коментар

4 минуты назад, Gitan сказал:

Проскорювач десь 400$ *

Меньше, где то 300.

Но я бы по честному не оформил бы.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, mib сказал:

А можно в личку контакты вдруг пригодится, они же вам по идее и панели ставили?

Да, это установщики.

Контакт без проблем дам.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, shneider_vova сказал:

Мені в Дніпрі плюс мінус цю ж вартість назвали

Робитимеш? Бо я не впевнений чи потрібно, чи окупиться... А офіційно немає бажання? Бо в нас ДТЕК цілком при пам'яті - досі жодного разу не платив бігункам.

П.С.: прикольна річ ці n-type - сьогодні наглухо похмуро, а вони щось там до 500Вт наразі генерують при потребі.

• Лайк 4
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Vikctor сказав:

П.С.: прикольна річ ці n-type - сьогодні наглухо похмуро, а вони щось там до 500Вт наразі генерують при потребі.

чекаю цифри я у темі з цифрами

• Лайк 1
Посилання на коментар

Робіть собі експорт з бігунками чи без. Але робіть. Бо к-сть енергії яка марнується коли немає експорту є великою, плюс зараз такі часи що треба помагати мережі експортом. Тим більше якщо можете зробити це офіційно. Бо я наприклад експортую по ціні трохи нижчій ніж імпортую, і все одно поки з літа я в плюсах по балансу вартості.

• Лайк 4
Посилання на коментар

10 хвилин тому, Vikctor сказав:

Робитимеш?

ну на 1*6 квт немає особливо сенсу. якщо/коли буде 3*6, то вже буде інша пісня. але коли ж буде...

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, yur43 сказал:

чекаю цифри я у темі з цифрами

Та я тількино вчора ввечорі дроти фізично до інвертору під'єднав. Яки там цифри. Це вже навесні. І загалом цифри тіх хто немає зеленого тарифу напевно не дуже інформативні, бо це фактично цифри потреб користувача а не здатності генерувати по максимуму його поля/полів.

• Лайк 5
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...