Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Полтавський горизонт на полив?

Andrew Sh.

Рекомендовані повідомлення

Макарівський (вже Бучанський) р-н.

В нас криниця, для будинку вистачає, вода придатна для пиття з невеликим доочищенням. 

Потрібна свердловина для поливу газону та городу.

В різних сусідів або 33-38 м. полтавський, або 75-90 бучацький.

Полтавський - відчутний запах заліза і набрана в банку вода буріє. Чи придатна така вода для автополиву чи вона заб'є форсунки?

Бучацький значно чистіше, але ціна в 2,5 разів дорожче.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 минут назад, Andrew Sh. сказал:

Макарівський (вже Бучанський) р-н.

В нас криниця, для будинку вистачає, вода придатна для пиття з невеликим доочищенням. 

Потрібна свердловина для поливу газону та городу.

В різних сусідів або 33-38 м. полтавський, або 75-90 бучацький.

Полтавський - відчутний запах заліза і набрана в банку вода буріє. Чи придатна така вода для автополиву чи вона заб'є форсунки?

Бучацький значно чистіше, але ціна в 2,5 разів дорожче.

Придатна, але потрібно розуміти, що ймовірно рижим буде плитка, забор, стіни, на які потраплятиме полив.

• Лайк 1
Посилання на коментар

А взагалі варто економити на цьому чи краще зробити дорожче, але з більшим дебетом і чистішу?

Посилання на коментар

17 часов назад, Andrew Sh. сказал:

А взагалі варто економити на цьому чи краще зробити дорожче, але з більшим дебетом і чистішу?

Воно вирівняється. коли прийде час мити від заліза плитку, забор, цоколь-стіни)

• Дякую 1
Посилання на коментар

• 8 місяців потому...

Приєднуюсь до запитання. Можливо хтось з форумчан робив аналіз полтави та бучака? Цікавить, на яку засоленість (електропровідність) води слід розраховувати? І підвищене залізо - це наскільки (вдвічі, втричі, в десять разів?)

Посилання на коментар

23 часа назад, ололошка сказал:

Приєднуюсь до запитання. Можливо хтось з форумчан робив аналіз полтави та бучака? Цікавить, на яку засоленість (електропровідність) води слід розраховувати? І підвищене залізо - це наскільки (вдвічі, втричі, в десять разів?)

Який населений пункт?

Посилання на коментар

• 4 тижні потому...
21.01.2025 в 11:26, ололошка сказав:

Я послухав Дімича і відмовився від Полтави, пробурив нещодавно Бучак.

ще не промивав, але маю аналіз бучака сусідів (іржавої бруківки в них точно не буває)

Київська обл, Житомирський напрямок.

Screenshot_1.png

Змінено користувачем Andrew Sh.
  • Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Andrew Sh. сказав:

Я послухав Дімича і відмовився від Полтави, пробурив нещодавно Бучак.

ще не промивав, але маю аналіз бучака сусідів (іржавої бруківки в них точно не буває)

Screenshot_1.png

А до чого тут житомирська обл до київської?) Ви що на приколі?

Іржавої бруківки в них немає,але при 17 жорсткості, в них просто ракушки ростуть?) . я просто підофігів з жорсткості. Цікаво, випадково, немає аналіза Полтави? 

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

36 хвилин тому, МаТраС сказав:

А до чого тут житомирська обл до київської?) Ви що на приколі?

Іржавої бруківки в них немає,але при 17 жорсткості, в них просто ракушки ростуть?) . я просто підофігів з жорсткості. Цікаво, випадково, немає аналіза Полтави? 

Нічого, що Брусилівський р-н межує з Макарівським? Чи ви на приколі?

Далі - в мене в криниці жорсткість 18 і нічого не виросло за 10 років.

Бойлер з сухим теном, чистив рік тому вперше за 9 років - було багато піску з глиною на дні, а накипу 5-10 мм. максимум.

Посилання на коментар

42 хвилини тому, МаТраС сказав:

Дуже інформативно було спочатку сказано

Посилання на коментар

11 хвилин тому, Andrew Sh. сказав:

Нічого, що Брусилівський р-н межує з Макарівським? Чи ви на приколі?

Далі - в мене в криниці жорсткість 18 і нічого не виросло за 10 років.

Бойлер з сухим теном, чистив рік тому вперше за 9 років - було багато піску з глиною на дні, а накипу 5-10 мм. максимум.

Ви користуєтесь водою з жорсткістью 18 просто через механічний фільтр чи взагалі без нічого?)

Посилання на коментар

21 хвилину тому, МаТраС сказав:

Дуже інформативно було спочатку сказано

В першому повідомленні теми було про Макарівський р-н, тому мабуть ололошка й запитав.

18 хвилин тому, МаТраС сказав:

Ви користуєтесь водою з жорсткістью 18 просто через механічний фільтр чи взагалі без нічого?)

При вході в будинок звичайний фільтр 5 мкм. Для кип'ятіння і кавомашини - осмос.

Але я звернув увагу на показники кальцію і магнію, вони самі по собі дали б жорсткість 7 мг/л. 

Все інше - або гідрокарбонати або помилки в розрахунках. Бо і криницю і свердловину одночасно одна лабораторія перевіряли, хто їх знає.

Хоча осмосну воду вони вказали жорсткість 1.5 мг./л.

Посилання на коментар

10 годин тому, Andrew Sh. сказав:

В першому повідомленні теми було про Макарівський р-н, тому мабуть ололошка й запитав.

При вході в будинок звичайний фільтр 5 мкм. Для кип'ятіння і кавомашини - осмос.

Але я звернув увагу на показники кальцію і магнію, вони самі по собі дали б жорсткість 7 мг/л. 

Все інше - або гідрокарбонати або помилки в розрахунках. Бо і криницю і свердловину одночасно одна лабораторія перевіряли, хто їх знає.

Хоча осмосну воду вони вказали жорсткість 1.5 мг./л.

Що тільки там в лабораторіях студенти не чудять)

При 18 ви б бойлер кожен рік 2 чистили б. Там і з єднання паклювати не треба металеві, саме запаклюється))))😅

Посилання на коментар

Дякую, Андрію. Вперше зміг "помацати" чиїсь результати, бо оці загальні слова про "підвищений вміст чогось там" не давали повної картини. З того, що побачив, дуже непогано (для моїх цілей). Бо в першу чергу дивлюсь на засоленість і ЕП, жорсткість то таке, мені вода потрібна для поливу. Грунт кислий, тож кальцій і магній це може навіть плюс, а не мінус (хоча насоси жалко). І так, Макарів-Брусилів поруч. Хоча теж не розумію, наскільки сильно може помінятися склад води на відстані 5-10-30 км.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...