mib Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 минуты назад, -electron- сказал: Якщо він буде заряджати акумулятори то за допустимо 2 години на повній потужності їх зарядить і потім матимете 3 години тиші поки інвертор буде з акумуляторів брати енергію. Скорее не три а все 10 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 минуты назад, mib сказал: Скорее не три а все 10 Я вказав суто для пояснення своєї думки. Так як тут багато змінних. Ми не знаємо потужність генератора, споживання від батарей і їхню ємність. Можна генератором в 5 кВт заряджати акум на 10 кВт год. А потім від нього живити роутер та тв місяць. А можна на 3 кВт годин навантажити весь будинок. Минулої зими ремонтував дизельний генератор на 8 кВт. І це чудо так тарахтіло що торба. Потім власник поставив собі інвертор 10 кВт 3 фази. І акумулятори 24 В 200 А вистачало на тих 4 години без електрики. І тихо без тарахтіння за вікном. Тому я маючи гену зараз обираю інвертор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня На 4 години я і ДБЖ не вмикаю, бо мобіли і ноути самі тягнуть по 6 годин, а холодильник і опалення не вмикаються по 4 години навіть коли є електрика, тобто на 4 години взагалі можна нічого не робити, але то індивідуально... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 21 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 21 квітня 28 минут назад, -electron- сказал: Тому я маючи гену зараз обираю інвертор. на які ви дивитесь інвертори? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 51 хвилину тому, -electron- сказав: Якщо він буде заряджати акумулятори то за допустимо 2 години на повній потужності їх зарядить Це ж який генератор і які конкретно акуми ви маєте на увазі? ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 17 минут назад, makita сказал: на які ви дивитесь інвертори? Пропонували Дею. Але там де пропонували то не все так райдужно. Грузити цифрами не буду. Але 3 інвертори 5 кВт АКБ на 15 кВт год LiFePO4 Панелі по 400 Вт 12 штук. Мені повну автономність не дадуть. Але навіть якщо взяти вони б повністю покрили моє споживання то термін окупності 15 років. Хоча я підозрюю що там ціни трішки не зовсім. Тому поки читаю. Плюс мене на даний момент цікавить живлення на випадок відключень для початку 1 фази з освітленням, опаленням і холодильниками, з подальшим нарощуванням. Сонце як додаток, але не основа системи. Змінено 21 квітня користувачем -electron- Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 27 минут назад, normal сказал: На 4 години я і ДБЖ не вмикаю, бо мобіли і ноути самі тягнуть по 6 годин, а холодильник і опалення не вмикаються по 4 години навіть коли є електрика, тобто на 4 години взагалі можна нічого не робити, але то індивідуально... В мене твердотоп. І минулого року всю зиму світло давали 2 години коли всі на роботі 2 години ввечері і 2 вночі. Тому інколи доводилось заводити щоб котел догорів. Якщо б не котел то я б не парився. А так може разів 10 заводив гену. Змінено 21 квітня користувачем -electron- Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 6 хвилин тому, -electron- сказав: АКБ на 15 кВт год LiFePO4 Панелі по 400 Вт 12 штук. Мені повну автономність не дадуть. У такій комплектації точно не дадуть! Цитата Але навіть якщо взяти вони б повністю покрили моє споживання то термін окупності 15 років. Якщо без ЗТ то не варто навіть думати про окупність, це питання комфорту. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 13 минут назад, Фрай сказал: У такій комплектації точно не дадуть! Я знаю що не дадуть. Я просто прикинув що я можу розмістити скажімо так на наявних площинах. Тому про повну автономність мова не йде в принципі. Але от запропоновані мені цифри трішки роздуті. Тому поки читаю варіанти і шукаю інші конфігурації обладнання. П.С. повна окупність мені не потрібна. Але я все одно рахую термін окупності. Просто щоб знайти оптимальне рішення. Щоб отримати максимальний ефект від вкладень. Чи є сенс купувати щось ще дорожче, чи на цьому варто зупинитись. Або навпаки ще трішки вкласти і отримати більше комфорту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 26 минут назад, -electron- сказал: 3 інвертори 5 кВт АКБ на 15 кВт год LiFePO4 Панелі по 400 Вт 12 штук. Непойму зачем три инвертора? Если действительно три то почему так мало панелей Но зимой хоть 10 инверторов и сотня панелей особо не помогут с ноября по март солнца нет и день короткий, у меня выработка 20-30 кВт в месяц это как раз на нужды инвертора и самое главное это не равномерно, а за 3-4 дня в остальные дни мппт даже включиться не может Но остальные 8 месяцев можно вполне себе быть автономным, но при нашем тарифе не окупаемо, а вот при цене кВт от генератора очень даже да 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 5 минут назад, mib сказал: Непойму зачем три инвертора? Если действительно три то почему так мало панелей 3 фази тому 3 інвертори. Просто на випадок поломки в мене не буде однієї фази на час ремонту. Так можливо не практично. Місця більше і тд. Але я так перестраховуюсь. Кількість панелей зумовлена тим скільки я можу розмістити на південному скаті тераси. Городити стійку і тд я не готовий бо не ставлю за мету автономність. Хоча можливо і до того дійде. Змінено 21 квітня користувачем -electron- 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 1 минуту назад, -electron- сказал: Кількість панелей зумовлена тим скільки я можу розмістити на південному скаті тераси. Городити стійку і тд я не готовий бо не ставлю за мету автономність. Хоча можливо і до того дійде. Может тогда все необходимое собрать на одну фазу? Я себе вообще отдельную резервную линию сделал 2 минуты назад, -electron- сказал: Просто на випадок поломки в мене не буде однієї фази на час ремонту. Если прям так хочется то купите зип и не вытаскивайте его из коробки, в случае чего поменяете Посмотрите на люкспавер тут в соседней теме Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня Сонячний інвертор зазвичай вже вміє швидко заряджати акумулятори, а при періодичних відключеннях це значна перевага. Зараз у китайців сонячні інвертори відносно дешеві. Панелі ви зможете підключити і зменшувати рахунки за електрику влітку. Але зимою користі з них буде небагато. Вартість електрики від газу з труби буде в декілька разів нижча аніж від бензину. Скільки вам потрібно енергії на добу - подивіться по вашому лічильнику. Акумулятори краще брати не типу автомобільних 12В, залізофосфатних, а вже ті, які використовуються для живлення дому. Потужні інвертори працюють зазвичай від 48В. Якщо набирати з дванадцятивольтових, то задовбаєтесь їх узгоджувати між собою. Або наберіть банок і БМС і зберіть самі. У китайців на цей випадок вже продаються порожні металеві ящики, щоб зробити збірку. Такий варіант буде дешевше. Але треба бути обережним і не плутати плюс з мінусом)). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 години тому, -electron- сказав: Кількість панелей зумовлена тим скільки я можу розмістити на південному скаті тераси Але ж тоді і панелі краще брати більш потужні, а не 400вт, у мене по 455вт, але одразу попередили, що то не більше ніж цифри. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 години тому, mib сказав: но при нашем тарифе не окупаемо, а вот при цене кВт от генератора очень даже да Думається, з тарифами питання будуть регулювати... 15 хвилин тому, Фрай сказав: у мене по 455вт, але одразу попередили, що то не більше ніж цифри. А що саме про то кажуть? Бо вже ніби є панелі з намальованими 500 Вт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 3 хвилини тому, porterlv сказав: Бо вже ніби є панелі з намальованими 500 Вт. 580+ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня Кажуть, що максимум 400-420 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 37 минут назад, porterlv сказал: Думається, з тарифами питання будуть регулювати... Если за европейские не выскочим то при компенсации собственного потребления будет опять таки сомнительно 28 минут назад, Фрай сказал: Кажуть, що максимум 400-420 У меня 595 номинал видел неоднократно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня За цей комплект що скажете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня В 19.04.2024 в 11:52, Alvalk сказал: Якщо мова про звичайний інвертор (а не сонячний гібридний), то тільки перетворює напругу з акумулятора в 220V. ДБЖ (ИБП) перетворює, коли немає напруги в мережі, і заряджає акумулятор, коли є Що краще- ДБЖ чи сонячний гібридний інвертор? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня ДБЖ + сонячний гібридний інвертор? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 7 минут назад, Фрай сказал: ДБЖ + сонячний гібридний інвертор? не зрозумів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 квітня Поділитись Опубліковано: 23 квітня (змінено) Що ж тут незрозуміло? СЕС у повній комплектації дає вам певні переваги перед усіма іншими варіантами. єдиний недолік - вартість комплекту. Змінено 23 квітня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 26 минут назад, Фрай сказал: Що ж тут незрозуміло? СЕС у повній комплектації дає вам певні переваги перед усіма іншими варіантами. єдиний недолік - вартість комплекту. поки що сонячні панелі не планую ставити. Можливо в майбутньому. Якщо вартість гибридного інвертора близко до ДБЖ,то має сенс зразу купити гібр.інвертор. Якщо там в ціні прірва,то зараз куплю ДБЖ,а потім якщо треба панелі-інвертор сонячний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня я так розумію, ДБЖ і сонячний інвертор без панелів виконують однакові функціі. Так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз