Dmytro Davydenko Опубліковано: 6 березня Поділитись Опубліковано: 6 березня Ми змонтували фальц на стіни і тепер з чогось треба зробити лобову планку. Практичніше буде з металу, але в моєму місті лобову планку довжиною 4,5м ніхто не погне. Що в такому випадку робити? Монтували з кусочків 2,5 м не хочеться, бо буде видно стики. Можливо замовити фальц такої довжини і змонтувати його? Сподіваюсь на пораду експертів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня Чому не так? Планка 4м, та навіть дві по 2м піде хвильками і буде не гарно, плюс не ясно як їх кріпити, на шурупи? Всі такі рішення що бачив були на шурупах, я б обрав звичайний замок як на даху. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) В 06.03.2024 в 12:32, Dmytro Davydenko сказал: але в моєму місті лобову планку довжиною 4,5м ніхто не погне На виробництві Ruukki, біля Києва, гнуть такі довжини. В них стоять поряд у довжину два листогини, по 4 м кожен, що можуть працювати синхронно, у тандемі. Але буде доставка. Що ж до хвиль, то дійсно, я к тут вже писали, рівна деталь, з плоского листа, піде хвилями. Щоби такого не сталося, подібні добірні елементи зазвичай гнуть з різними відбортовками, та "зігами". Вони слугують ребрами жорсткості та не дають усій планці деформуватися по довжині. До того ж, такі широкі елементи зазвичай не роблять з однієї деталі. Бо як би не намагалися фахівці, що виконують дерев'яну частину даху, але точно витримати геометрію (а саме фактичну ширину лобової дошки), - не реально. Наприклад, у верхній частині ширина дошки вийшла 382 мм, а у нижній - 398 мм. Як замовляти та гнути такі планки ? Враховуючи таку специфічну особливість, накладні елементи, що мають закривати лобову дошку - роблять з двох деталей : - верхньої, шириною трохи меншою за розрахункову, з відбортовкою для жорстості. При монтажі вона базується по верхньому зрізу даху. - нижню, вузьку, ( з крапельником, або підворотом на софіт), що заходить під першу деталь. При монтажу вона базується по нижньому зрізу софіту (підшивки). Таким чином, можна нівелювати фактичну різницю ширин лобової дошки у верхній та нижній частинах. . . Змінено 15 березня користувачем АлександрБ. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmytro Davydenko Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня Дякую. я вирішив робити з планкена цю лобову частину) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня Читала тему та чекала, яке рішення прийметься. Неподалік від мене побудовано барн-хауз, як раз з таким рішенням по лобовій. Будинку років 5. Не знаю, чим фарбували деревину, на паркані вона виглядає погано, а от на самому будинку наче вчора пофарбували. Рішення по лобовій мені подобається, як і сам будинок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmytro Davydenko Опубліковано: 20 березня Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня 4 часа назад, allanek сказал: Читала тему та чекала, яке рішення прийметься. Неподалік від мене побудовано барн-хауз, як раз з таким рішенням по лобовій. Будинку років 5. Не знаю, чим фарбували деревину, на паркані вона виглядає погано, а от на самому будинку наче вчора пофарбували. Рішення по лобовій мені подобається, як і сам будинок. Дуже гарно виглядає. Цікаво було б дізнатись чим обробляли деревину. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня Тут я вам не допоможу. Я не знайома з власником будинку. Просто він знаходиться недалеко від мене. Мені, взагалі, самій цікаво, хто будував цей барн-хауз. І дивує, чому барн поставили близько до в'їзду, а не вглибині ділянки, де вона "дивиться" на ліс та річку. Барн наче створений для цієї ділянки був- вузька з фасадом на ліс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня В 19.03.2024 в 21:53, Dmytro Davydenko сказал: я вирішив робити з планкена цю лобову частину Ваша воля, але рішення недовговічне. І це не паркан, котрий на землі, в зоні досяжності. На висоті треба намагатись робити всі вузли надійними та з договічних матеріалів. Щоби через декілька років не лазить по драбинах з пензликами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmytro Davydenko Опубліковано: 29 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 29 квітня В 15.03.2024 в 23:56, АлександрБ. сказал: На виробництві Ruukki, біля Києва, гнуть такі довжини. В них стоять поряд у довжину два листогини, по 4 м кожен, що можуть працювати синхронно, у тандемі. Але буде доставка. Що ж до хвиль, то дійсно, я к тут вже писали, рівна деталь, з плоского листа, піде хвилями. Щоби такого не сталося, подібні добірні елементи зазвичай гнуть з різними відбортовками, та "зігами". Вони слугують ребрами жорсткості та не дають усій планці деформуватися по довжині. До того ж, такі широкі елементи зазвичай не роблять з однієї деталі. Бо як би не намагалися фахівці, що виконують дерев'яну частину даху, але точно витримати геометрію (а саме фактичну ширину лобової дошки), - не реально. Наприклад, у верхній частині ширина дошки вийшла 382 мм, а у нижній - 398 мм. Як замовляти та гнути такі планки ? Враховуючи таку специфічну особливість, накладні елементи, що мають закривати лобову дошку - роблять з двох деталей : - верхньої, шириною трохи меншою за розрахункову, з відбортовкою для жорстості. При монтажі вона базується по верхньому зрізу даху. - нижню, вузьку, ( з крапельником, або підворотом на софіт), що заходить під першу деталь. При монтажу вона базується по нижньому зрізу софіту (підшивки). Таким чином, можна нівелювати фактичну різницю ширин лобової дошки у верхній та нижній частинах. . . трохи незрозуміло на чому тримається верхня планка? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmytro Davydenko Опубліковано: 29 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 29 квітня вирішив все таки робити підшиву з металевого софіту. хтось може намалювати як треба лобову планку з двух частин з рівного металу чи може краще погнути невеликі квадратні планки з замками по типу фальца? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня В 29.04.2024 в 22:37, Dmytro Davydenko сказал: трохи незрозуміло на чому тримається верхня планка? Також на саморізах, забув намалювати. Якщо планка широка - два саморізи. . . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз