Фрай Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня А що ж тут дивного. Вона може елементарно тріснути і що тоді? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Domikv Опубліковано: 13 березня Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня (змінено) 4 часа назад, Фрай сказал: А що ж тут дивного. Вона може елементарно тріснути і що тоді? Але ж мабуть є різниця класти плитку на щебінь, пісок, гарцовку як у них по інструкції, чи на бетон? Невже однакова товщина Змінено 13 березня користувачем Domikv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serggo Опубліковано: 27 березня Поділитись Опубліковано: 27 березня Вітаю, форумчани можливо хтось підкаже майстрів як вміють якісно і правильно покласти плитку на бетону основу. Обьект знаходиться Димер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_k_i_f Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня Вітаю! Також в пошуках майстрів по укладанню брущадки на бетонну основу. Києво святошинський район. Поділіться контактами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oto Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня а яка ціна кв.м за все (приблизно) ? Можливо, є тут майстри, які можуть в мандарині знижку мати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir_UA Опубліковано: 18 квітня Поділитись Опубліковано: 18 квітня В 27.02.2024 в 21:33, Domikv сказал: Плитки еще нет, думали 4 см под дорожки и 6см под парковку, но честно говоря мало вариантов одной плитки в 4 и 6. Минимальная 4 см, но она у всех заявлена как пешеходная, под паркоку нужно 6, тот же Золотой мандарин говорит не советует брать 4 под парковку, иначе снимают с гарантии. Під пішохода 4 см, під легкове авто 6см. Саме так правильно. З досвіду малорозмірна плитка типу Старе Місто під авто лежить без проблем і 4 см (стосується плитки Мандарина та Ковальської). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Domikv Опубліковано: 18 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 18 квітня 8 часов назад, Vladimir_UA сказал: Під пішохода 4 см, під легкове авто 6см. Саме так правильно. З досвіду малорозмірна плитка типу Старе Місто під авто лежить без проблем і 4 см (стосується плитки Мандарина та Ковальської). Лежить на бетонній основі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IRD-3 Опубліковано: 19 квітня Поділитись Опубліковано: 19 квітня Два тижні назад положив на бетонну основу плитку "Цегла" - 4 см під заїзд легкового авто. Не заїзжав 5 днів, щоб схватилася і поливав щодня водою. Тиждень заїжаю двома автомобілями на СХ-5 і на Туксоні. Поки все нормально. Розумію що краще було б ложити 6 см, але не хватило висоти. Плитка була б вище чим заїзд в гараж. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 19 квітня Поділитись Опубліковано: 19 квітня 3 часа назад, IRD-3 сказал: Поки все нормально. Розумію що краще було б ложити 6 см, але не хватило висоти. Плитка була б вище чим заїзд в гараж. Не перемайтесь. В мене 4 см по бетону вже 4 роки лежить. Усе норм. Заїєджала гружона Газель. Норм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 19 квітня Поділитись Опубліковано: 19 квітня Так само, тільки в мене не по бетону, а солянка бут\щебінь\відсів\пісок без геотекстилей, але по неї заїджав машинами роки три до вкладання тротуарки (4см старе місто) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня мене також коробить це питання, адже вся відмостка і доріжки були залиті з міксера, а тепер хочеться ФЕМ покласти. Спочатку розглядав 4см ФЕМ Ковальська або Мандарин. Обторцювати все бордюрами і на гарцовку. Гарцовка сиплеться 30мм, ФЕМом прибивається до 20мм. Так укладено на кількох близьких мені об"єктах. Все гуд вже багато років. АЛЕ, як завжди вилізло але... З"явилося велике бажання покласти без бордюрів. ФЕМ буде підперто газоном. Можливо розгляну ще якісь варіанти, адже питання ще відкрите, тому і пишу тут. Так от тепер про основне питання, як було б правильно? Якби припустимо можна було укласти ФЕМ на плиточний клей, то для мене було б супер, бо я б виграм по висоті. Але наскільки це буде правильно? Як стоятиме? Які проблеми можуть вилізти? Другий варіант покласти край на раствор 20мм, а основну масу на гарцовку 30/20мм. ПС: Про правила укладання ФЕМ знаю, але вже маємо бетонну основу якій 5 років, тому тільки по бетону. ПС2: Бетон залито в рівнях, тому технічно можлива укладка на мінімальну товщину. ПС3: Дуже хотів би почути не теорію, а практику. Чи робив хтось на клей все? Чи робив хтось на розчин крайні плитки замість бордюра? Як стоїть? плюси і мінуси.... Попередньо планується ось ця плитка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня У мене одна доріжка з крайніми фемами на клею, не було можливості для бордюра Клей для гресової плитки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня Тепер уточнення будь ласка. Яка товщина клею і гарцовки? Як давно зроблено, чи простояло одну чи 5 зим? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 12 годин тому, HumanKM сказав: ПС: Про правила укладання ФЕМ знаю, але вже маємо бетонну основу якій 5 років, тому тільки по бетону. Якщо без бордюрів , то вже кладіть все на гарцовку. Від клею чи розчину ефект буде точно такий самий. Приклеїти ФЕВ до бетону ви всеодно не зможете. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня (змінено) 2 години тому, andrey_ka сказав: Приклеїти ФЕВ до бетону ви всеодно не зможете. Серйозно? 4 години тому, HumanKM сказав: Як давно зроблено, чи простояло одну чи 5 зим? 8 років, робив мощення у 2016р, Золотий мандарин 20х10х6см Шар клею такий самий як і гарцовка, мабуть Бауміт про, бо я на ньому й плитку клав Змінено 8 жовтня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 28 хвилин тому, Фрай сказав: Серйозно? Цілком , нє ну воно то зразу приклеїться , але це на 1-2 зими. Якщо , наприклад , зараз колупнути будь-яку вашу плитку , то скоріш за все ми побачим наступне: плитка окремо , корж з клею окремо , бетон окремо. ІМХО звичайно , але логіка мені підказує , що буде іменно так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз