volomoto Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 17 хвилин тому, vbb сказав: вхід 220, вихід 3x380, Я пішов на їхній сайт і дійсно частотники з APFC буст конвертером коштують так мало. Не можу зрозуміти звідки така щедрість Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 11 минут назад, yur43 сказал: Ремонтується викиданням старого і встановленням нового. Різниця в живленні - 1 і 3 фазні, і потужності, бажано брати з запасом. так який? або де купили? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 11 минут назад, volomoto сказал: Не можу зрозуміти звідки така щедрість всі моделі що я продивився на сайті зі скалярним керуванням, не факт що саме для насоса то критично але скалярні в принципі дешеві. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 42 хвилини тому, standov сказав: всі моделі що я продивився на сайті зі скалярним керуванням, не факт що саме для насоса то критично але скалярні в принципі дешеві. Можливо зекономили на процесорі, але векторне управління має значення там, де потрібен точний котнроль крутного моменту, що точно не критично для водяного насоса. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 3 минуты назад, volomoto сказал: Можливо зекономили на процесорі, але векторне управління має значення там, де потрібен точний котнроль крутного моменту, що точно не критично для водяного насоса. ну я згоден що не критично для насосу, просто вони позиціонують свої дивайси все-ж як універсальні, і для універсальних відсутність векторного керування то одразу нижня найбюджетніша ліга і це можливе і досить логічне, як на мене, пояснення низької ціни. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня зупинився поки на отакому NZE00022T2B-D відносно не дорого, наче як є в нас "офіційно", є пряма інформація про включення однофазного насосу з конденсатором, шось наче якась контора яка має якесь власне обличча і є модбас на борту. Не дуже зрозуміла історія про тип керування (в одному місці написано скалярне, в іншому і таке і таке) але для насосу то не дуже принципове. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 4 хвилини тому, standov сказав: але для насосу то не дуже принципове. Тільки щойно дойшло, що для 1ф двигунів векторне керування взагалі неможливе Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 травня Поділитись Опубліковано: 16 травня 3 минуты назад, volomoto сказал: Тільки щойно дойшло, що для 1ф двигунів векторне керування взагалі неможливе тут історія не дуже зрозуміла, бо написано про чистий 1ф а в інструкції наче як універсальний 1ф/3ф, але схиляюся до того що інструкція від чогось іншого або різні потужності мають різне включення. в мене "тимчасовому" насосу 10+років, був план згодом поміняти на 3ф "постійний" і відповідно зараз була ідея купити векторний vfd з можливістю роботи на 1ф v/f і 3ф foc, але погуглив і так щоб щось сподобалося то не (з урахуванням ціни) і тому варіант перегрався на не звертати уваги на можливість 3ф а просто шось подешевше а потім по ситуації. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня підкажіть, стикнувся з таким що коли частотнік вимикає насос то значно зростає струм на вході самого частотніка (в 3-4 рази), це якась особливість самого процесу чи я щось недоналштував. Примусове гальмування насосу вимкнув, з ним було ще гірше. Воно не то щоб мені сильно заважає але довелося автомат поміняти (був b6 і на стопі вибивало 1 раз з 5, поставив с16) і є певні переживання стосовно насоса, токових клещей не маю і поміряти чи то на насосі чи на інверторі виділяється не можу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня 43 хвилини тому, standov сказав: підкажіть, стикнувся з таким що коли частотнік вимикає насос то значно зростає струм на вході самого частотніка (в 3-4 рази), це якась особливість самого процесу чи я щось недоналштував. Примусове гальмування насосу вимкнув, з ним було ще гірше. Воно не то щоб мені сильно заважає але довелося автомат поміняти (був b6 і на стопі вибивало 1 раз з 5, поставив с16) і є певні переживання стосовно насоса, токових клещей не маю і поміряти чи то на насосі чи на інверторі виділяється не можу. в частотнику треба налаштували плавний пуск, може називатися "час запуску двигуна" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня (змінено) 14 минут назад, yur43 сказал: в частотнику треба налаштували плавний пуск, може називатися "час запуску двигуна" питання не про пуск а про стоп, плавний пуск викнуто бо довго разгонявся. На пуску немає проблеми бо там під-регулювання, воно все одно з нуля стратує. Струм саме на стопі злітає, тобто як я собі нафантазував - оскільки двигун на стопі починає продукувати струм то в інверторі мабуть є якийсь електронний баласт, який сам ще потребує енергії, але то не точно і звучить не дуже впевнено. можна приєднати зовнішній гальмівний резистор і подивитися що буде, але в мене його нема Змінено 27 травня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня 1 година тому, standov сказав: Примусове гальмування насосу вимкнув, з ним було ще гірше. DC Injection відключили? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня (змінено) 7 минут назад, volomoto сказал: DC Injection відключили? воно вимкнене по дефолту, я перевіряв. Пройшовся по всім пунктам про гальмування, все вимкнуто, час стопу поставив теж 0 (стало наче краще). Воно взагалі якось дивно відбувається, якщо час стопу поставити не 0 то частота/напруга падають, струм +- стабільний, потім десь біля 0 вже раптово струм злітає, автомат в6 починає тріщати а так пару секунд. Ставив 25гц мінімальну частоту - ні на що не вплинуло, але мабуть то логічно. Тобто виглядає так що коли насос опускається до околонульових обертів то щось відбувається. Я мабуть можу зрозуміти чому в колі насосу при 0 обертах, при гальмуванні, починає щось відбуватися, бо він однофазний і ото всьо про 2 обмотки, зсув фаз і тп, але чому при цьому сильно виростає споживання самого інвертора мені зрозуміло не дуже Змінено 27 травня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня 3 хвилини тому, standov сказав: воно вимкнене по дефолту, я перевіряв. Пройшовся по всім пунктам про гальмування, все вимкнуто, час стопу поставив теж 0 (стало наче краще). Воно взагалі якось дивно відбувається, якщо час стопу поставити не 0 то частота/напруга падають, струм +- стабільний, потім десь біля 0 вже раптово струм злітає, автомат в6 починає тріщати а так пару секунд. Ставив 25гц мінімальну частоту - ні на що не вплинуло, але мабуть то логічно. Тобто виглядає так що коли насос опускається до околонульових обертів то щось відбувається. Це цікаво. А що стоїть в пункті P201 Stop mode selection? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня 10 минут назад, volomoto сказал: DC Injection відключили? доречі, це для насосів взагалі має сенс? може спробувати погратися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 травня Поділитись Опубліковано: 27 травня Только что, volomoto сказал: Це цікаво. А що стоїть в пункті P201 Stop mode selection? я обидва варіанти пробував, не помітив особливої різниці, зараз стоїть 0 (гальмування, бо дефолт) але час гальмування 0с Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 травня Поділитись Опубліковано: 28 травня 17 годин тому, standov сказав: доречі, це для насосів взагалі має сенс? може спробувати погратися? Теоретично цього не треба було б в даному випадку, але невідомо що там запрограмували насправді, тому я б поекспериментував про всяк випадок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня Доброго дня. Стоїть насос з контролером тиску, за останній місяць пару разів контролер показував помилку і запускався тільки з рестарту. Сьогодні тільки після 5го разу натискання на рестарт запустився двигун і качає воду. Підкажіть проблема в двигуні чи самому контролері? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 46 минут назад, Roma_Z сказал: Підкажіть проблема в двигуні чи самому контролері? Логичней что в в контроллере, раз двигатель запускается и работает. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 1 година тому, DimaF сказав: Логичней что в в контроллере, раз двигатель запускается и работает. двигун запустився з 5го натискання, 4 попередніх рази він гудів но не запускався Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 1 минуту назад, Roma_Z сказал: двигун запустився з 5го натискання, 4 попередніх рази він гудів но не запускався Ну вам по фото диагноз никто не поставит. Разбирайте, смотрите. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ishehov Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня В 27.05.2024 в 18:17, standov сказал: я обидва варіанти пробував, не помітив особливої різниці, зараз стоїть 0 (гальмування, бо дефолт) але час гальмування 0с Ви наче трохи частотником вже покористувались, є якісь нові спостереження чи відгуки? Вийшов з ладу датчик тиску в мойому sirio universal, тепер стою перед вибором чи ставити такий самий sirio, чи переробляти трохи місце його встановлення та ставити щось інше, чи ставити окремий датчик тиску + частотник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) 18 минут назад, ishehov сказал: Ви наче трохи частотником вже покористувались, є якісь нові спостереження чи відгуки? Вийшов з ладу датчик тиску в мойому sirio universal, тепер стою перед вибором чи ставити такий самий sirio, чи переробляти трохи місце його встановлення та ставити щось інше, чи ставити окремий датчик тиску + частотник. ну в мене чи не найдешевший китайський, там є проблеми наприклад що при зниканні світла треба його перший вручну з кнопки включати. Плюс я витратив два тижні на налаштування, бо він жеж йде універсальний а работа на насос, ше і однофазний вимає дуже кастомного налаштування. Плюс він шумний, бо має вентилятор маленький і дуже голосний. Плюс він дуже сре в ефір наводками, довелося робити металевий будиночок заземлений та екранувати кабель на насос. Короче це кусок гемору для "справжнього інженера на пенсії". Якби в мене була опція використати щось з водяним охолодженням типу сіріо я би не задумувався, але мені саме треба з зовнішнім датчиком бо між насосом та будинком є ще одна точка води. Для себе вирішив що як зламається цей то куплю шось типу данфоса частотніка і подумаю про заміну насоса на трифазний (але тут скоріше за все облом, бо маленьких їх схоже не буває) Змінено 21 жовтня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ishehov Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 3 минуты назад, standov сказал: ну в мене чи не найдешевший китайський, там є проблеми наприклад що при зниканні світла треба його перший вручну з кнопки включати. Плюс я витратив два тижні на налаштування, бо він жеж йде універсальний а работа на насос, ше і однофазний вимає дуже кастомного налаштування. Плюс він шумний, бо має вентилятор маленький і дуже голосний. Якби в мене була опція використати щось з водяним охолодженням типу сіріо я би не задумувався, але мені саме треба з зовнішнім датчиком бо між насосом та будинком є ще одна точка води. Для себе вирішив що як зламається цей то куплю шось типу данфоса частотніка і подумаю про заміну насоса на трифазний (але тут скоріше за все облом, бо маленьких їх схоже не буває) meh, сподівався універсальне рішення існує і вже кимось випробуване, і дешеве... У мене водорозбір до сіріо відсутній, тому він все ще виглядає як найкращій кандидат, ще і аквастоп через сухий контакт вже на нього підвʼязаний. Насос такий самий тимчасовий самий дешевий з епіцентру Датчик тиску вийшов з ладу, бо перестав працювати зворотній клапан на насосі і зʼявився сильний гідроудар. Мантра "ой та шо йому буде, скоро витягну поміняю" чомусь не допомогла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 13 минут назад, ishehov сказал: Датчик тиску вийшов з ладу я натикався на кейси успішного ремонту сіріо, але здається там було саме по інверторній частині а не датчикам. може зверніться то @porterlvз тим питанням Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз