yur43 Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого 21 хвилину тому, Александр Николаевич сказав: є варіант взяти Pedrollo 3CP 100 (380 В) насос. 0,6кВт має бути добре. Але я б взяв знову моноблок. По перше зручно, дешевше ніж збирати. Мій висить на шворці в криниці і працює, хоч і вологість. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого 28 хвилин тому, Александр Николаевич сказав: инвектор плануеться не 380 а 220 и генератор також не 380 буде а 220 це споживання мого насосу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого 22 години тому, Александр Николаевич сказав: На полив участка с дома тянуть запасной 32 трубой или тройником в приямке просто сделать и слив там же? В мене свердловинний насос Grundfos, Свердловині 12 років активного користування. Приямок зроблений метровими кільцями, в ньому тільки насос та все, що стосується поливу. Біля приямку виведені і зроблені 2 садових крана- це зручно, бо в мене біля свердловини замощений невеликий майданчик і всі садові діла робляться там, біля води. 23 години тому, Александр Николаевич сказав: А вто где ставить гидроакамулятор котельная или приямок и какой обем 50 или 100л пока не знаю. Не знаю, який розмір у ГА на 100л, в мене на 150. Навіть не уявляю, як його обслуговувати в приямку з метровими кільцями (діаметр). Вам же треба міняти фільтри, спускати воду, перевіряти тиск і підкачувати грушу, якщо потрібно. ГА стоїть в гостьовому будинку. Коли спека на дворі, трохи плаче. Достатньо поставити щось з невеликим бортиком між ніжками ГА. Це явище недовге і в саму спеку. Навіть недоліком розташування ГА в приміщенні не можу це назвати. 19 хвилин тому, Александр Николаевич сказав: из личного опыта моих друзей и родственеков не всегда они запускают генератор как нет света. А без води седеть ну вобще не круто. Запас 20-50л самое то. а для этого нужен ГА 50-100л. Может я конечно не прав. Коли не було світла, генератором накачували воду в ГА (150л) раз на добу. Для двох людей цього достатньо було ( умитись, туалет, кухня ), або від СЕС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого 1 час назад, Фрай сказал: Разве можно безапелляционно утверждать именно так? О каком застое речь? Это совершенно несравнимо с застоем в тупиковых зонах водопровода. У Вас несогласованность терминов. Если поговорить с продаванами сантех. пасочек то выясниться, что у каждого монтажника свой лексикон в некоторых названиях. И они под каждого подстраиваются. И потом, любой монтажник (пуп земли), и ни как иначе, или это плохой монтажник. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 27 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 4 часа назад, allanek сказал: В мене свердловинний насос Grundfos, Свердловині 12 років активного користування. Приямок зроблений метровими кільцями, в ньому тільки насос та все, що стосується поливу. Біля приямку виведені і зроблені 2 садових крана- це зручно, бо в мене біля свердловини замощений невеликий майданчик і всі садові діла робляться там, біля води. Не знаю, який розмір у ГА на 100л, в мене на 150. Навіть не уявляю, як його обслуговувати в приямку з метровими кільцями (діаметр). Вам же треба міняти фільтри, спускати воду, перевіряти тиск і підкачувати грушу, якщо потрібно. ГА стоїть в гостьовому будинку. Коли спека на дворі, трохи плаче. Достатньо поставити щось з невеликим бортиком між ніжками ГА. Це явище недовге і в саму спеку. Навіть недоліком розташування ГА в приміщенні не можу це назвати. Коли не було світла, генератором накачували воду в ГА (150л) раз на добу. Для двох людей цього достатньо було ( умитись, туалет, кухня ), або від СЕС. Дякую за ваш досвід. А якій насос яка сверловина. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого (змінено) Глибинний свердловинний насос Grundfos SQ 3-65, свердловина на 50 з лишком метрів, дзеркало води на 14 м. Свердловина, насос, ГА - це все Аквабазис, вони були на форумі, не знаю, чи є зараз. Працювати з ними сподобалось. Змінено 27 лютого користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 29 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 29 лютого Может ктото еще чтото подскажет. Насос рекомендуют брать 380 но подключать по схеме треугольник мне. Частотник 220 но с выходом 3 по 220. В приямке перепускной клапан на случай если частотник сума сойдет. Или тут лучше реле мембраное поставить для подстраховки но как их в 2 включить вопрос. По ГА рекомендуют с частотником сильно большой не ставить максимум 24л. Мол можно но насос его долго будет накачивать на минималке после выключение потребления воды. Аргументируют что електричества больше тратиться и моторесурс двигателя страдает. К частотнику можна подключать дачики протечки, но тут еще неразобралса стоит ли оно того и где ставить если ставить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 18 минут назад, Александр Николаевич сказал: Может ктото еще чтото подскажет. Насос рекомендуют брать 380 но подключать по схеме треугольник мне. Частотник 220 но с выходом 3 по 220. В приямке перепускной клапан на случай если частотник сума сойдет. Или тут лучше реле мембраное поставить для подстраховки но как их в 2 включить вопрос. По ГА рекомендуют с частотником сильно большой не ставить максимум 24л. Мол можно но насос его долго будет накачивать на минималке после выключение потребления воды. Аргументируют что електричества больше тратиться и моторесурс двигателя страдает. К частотнику можна подключать дачики протечки, но тут еще неразобралса стоит ли оно того и где ставить если ставить. Мама мия, зачем столько сложностей?? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 1 година тому, Александр Николаевич сказав: Аргументируют что електричества больше тратиться и моторесурс двигателя страдает. Это кто ж и как считал? )) К вашему сведению моторесурс любого двигателя страдает от запусков больше чем от длительности работы. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого Фух прочитав усе. Тема чесно кажучи, обсмоктана 100500 разів і з,їденого яйця не варта. Візміть бак на 150л (буде води у запасі літрів 50), звичайне реле (знайдете з сухим ходом- респект), багатоступеневий насос (тихий), та користуйтеся хоч майже все життя (при постійному правильному догляді). Екперементувати з різними наворотами ви можете і в процесі, коли у будинку вже буде вода. 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 29 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2 часа назад, naupv сказал: Фух прочитав усе. Тема чесно кажучи, обсмоктана 100500 разів і з,їденого яйця не варта. Візміть бак на 150л (буде води у запасі літрів 50), звичайне реле (знайдете з сухим ходом- респект), багатоступеневий насос (тихий), та користуйтеся хоч майже все життя (при постійному правильному догляді). Екперементувати з різними наворотами ви можете і в процесі, коли у будинку вже буде вода. Вот только хотел написать а стоит оно того. Чтоб не сделать сильно сложно а потом одним прекрасным зимним вечером думать как его поченить. Логично чем проще тем легче жить. Меня просто пугает перепад давления, я не очень хочу ощущать в душе как ктото включает кран на кухне или сливает бачек в туалете. С ГА скажем на 150-200л Я буду его чуствовать или я смогу настроять меньше диапазон включения мотора по давлению скажем 2.5-3? багатоступеневий насос (тихий) это какой к примеру? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 29 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 29 лютого 8 часов назад, DimaF сказал: Мама мия, зачем столько сложностей?? Обясните) Ну только как для того кто всю жызнь прожил в квартире а сейчас делает инженерию в своем первом доме ) Попроще. Вон yrport в 7 какраз советует сделать имено с частотником. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 29 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2 часа назад, naupv сказал: Фух прочитав усе. Тема чесно кажучи, обсмоктана 100500 разів і з,їденого яйця не варта. Візміть бак на 150л (буде води у запасі літрів 50), звичайне реле (знайдете з сухим ходом- респект), багатоступеневий насос (тихий), та користуйтеся хоч майже все життя (при постійному правильному догляді). Екперементувати з різними наворотами ви можете і в процесі, коли у будинку вже буде вода. А где поставить ГА и реле обычное механическое с сухим ходом? В помещение или приямке? Интересно именно ваше мнение)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 21 минуту назад, Александр Николаевич сказал: А где поставить ГА и реле обычное механическое с сухим ходом? В помещение или приямке? В мене ГА в приямку, а реле в будинку, все працює добре Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 лютого Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2 години тому, Александр Николаевич сказав: А где поставить ГА и реле обычное механическое с сухим ходом? В помещение или приямке? Интересно именно ваше мнение)? Абсолютно непонятен ваш вопрос? Вы же сами писали 26.02.2024 в 16:52, Александр Николаевич сказав: Спасибо место есть затащить и ГА и автоматику в дом И вам писали 27.02.2024 в 10:48, Enot123h сказав: з маленьким приямком ГА краще у хаті. В мене місця дома нема, тому ГА стоїть у невеликому приямку. Накачати його ручним насосом, стоячи раком, це ***ець і матюки. Если есть возможность то только в доме и так, чтобы к нему можно было подступиться для обслуживания. а если еще учесть, что у вас приямок сырой то о чем еще думать? Многоступенчатый насос стоит дороже обычного, а давление дает выше, работает тише, но вот всас у него такой же как и у всех 7-9 метров. Вы писали, что статика у вас 3 метра, а каков ваш динамический уровень проверяли? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 11 часов назад, Александр Николаевич сказал: А где поставить ГА и реле обычное механическое с сухим ходом? В помещение или приямке? Интересно именно ваше мнение)? У меня ГА 100 литров и насос с реле стоит в приямке, благо размеры позволяют) Во время блекаутов доставил плавный пуск, всё! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 12 часов назад, Александр Николаевич сказал: Меня просто пугает перепад давления, я не очень хочу ощущать в душе как ктото включает кран на кухне или сливает бачек в туалете. На это влияет экономия на диаметрах труб или косяк в разводке воды. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 14 годин тому, Александр Николаевич сказав: я смогу настроять меньше диапазон включения мотора по давлению скажем 2.5-3? Так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 14 годин тому, Александр Николаевич сказав: багатоступеневий насос (тихий) это какой к примеру? Наприклад ось- ТИЦЬ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 14 годин тому, Александр Николаевич сказав: В помещение или приямке? Краще у сухому, теплому, вентильваному місці. І головне- реле не повинно бути більше як за метр від ГАКа. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 14 годин тому, Александр Николаевич сказав: Меня просто пугает перепад давления, я не очень хочу ощущать в душе как ктото включает кран на кухне или сливает бачек в туалете. Можна поцікавитись:" Звідки в вас такі страхи?" Ви стикались з таким масовим явищем в житті? Ніколи не мала такого. Навіть в разі, коли працює полив на всій ділянці та ще і полянка за парканом, то можу відчути, що в душі зменшився напір води, а там велика лійка, але не до такого, щоб відчувати незручності. PS. Полив напряму зі свердловини, ніяких накопичувальних ємностей. Тож це єдине слабке місце, коли може трохи падати напір води в крані. Трохи, а не зовсім. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 31 минуту назад, naupv сказал: 14 часов назад, Александр Николаевич сказал: В помещение или приямке? Краще у сухому, теплому, вентильваному місці. І головне- реле не повинно бути більше як за метр від ГАКа Я знову влізу зі своїм прикладом, просто може комусь буде корисно). В мене ГА в приямку, реле в будинку, між реле і ГА 5 метрів, правда труба 2 дюйми (думав використати її в якості гільзи, а потім передумав і пустив по ній воду). Все працює добре. До реле звичайно споживачів ніяких немає, вода на полив йде з будинку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 14 хвилин тому, allanek сказав: Можна поцікавитись:" Звідки в вас такі страхи?" Ви стикались з таким масовим явищем в житті? Ніколи не мала такого. Навіть в разі, коли працює полив на всій ділянці та ще і полянка за парканом, то можу відчути, що в душі зменшився напір води, а там велика лійка, але не до такого, щоб відчувати незручності. PS. Полив напряму зі свердловини, ніяких накопичувальних ємностей. Тож це єдине слабке місце, коли може трохи падати напір води в крані. Трохи, а не зовсім. Аналогічно. Але, якщо слідувати рекомендаціям по часу поливу, то тут win-win. Поливаю в 4:00 та 22:00. Коли сонце і вода не шкодить газону та рослинам. В ці часові проміжки зазвичай вже всі помиті. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 28 хвилин тому, Maryan_bhfz сказав: Я знову влізу зі своїм прикладом, просто може комусь буде корисно). В мене ГА в приямку, реле в будинку, між реле і ГА 5 метрів, правда труба 2 дюйми (думав використати її в якості гільзи, а потім передумав і пустив по ній воду). Все працює добре. До реле звичайно споживачів ніяких немає, вода на полив йде з будинку. А ніхто і не каже, що так не працює. Просто вже давно фахівці помітили, коли реле подалі від ГАКа, помпа включається частіше. А це в свю чергу- можливе залипання контактної групи на реле, часті пуски помпи. Помпі не страшна тривала робота, їй страшні часті вкл-викл, це вже писалося і зверху і я підтверджую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 16 хвилин тому, МакДо сказав: Поливаю в 4:00 та 22:00. Коли сонце і вода не шкодить газону та рослинам. Газону в мене нема, сад хвойних та багато гортензій, тому полив приносить більше користі в часи, коли саме пекуче сонце. Тож полив вмикається протягом дня. І душ можу приймати вдень, після роботи в саду. Або готувати щось на кухні. і бачу, що потреби розводити полив та користування водою в мене немає. Досвід більше 10 років))) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз