PPA Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня (змінено) Доброго всім дня і здоров'я! Віримо в ЗСУ і продовжуємо внутрішнє оздоблення Є бажання обшити камін. Вирішив зробити легку конструкцію з ГК і базальтової вати. Питання по дистриб'ютору: хочу зробити дистриб'ютор за принципом, як у Gitanа підкажіть , чи можливо зробити фінішне оздоблення врівень зі склом топки, чи все ж таки потрібно щоб воно виступало за площину топки 1 фото. Спробував на фотках намалювати, що саме я маю на увазі. Для того щоб зробити врівень я бачу такий варіант. Зробити дистриб'ютор як на фото 2. ширина "полиці" над дверцятами близько 6см. Отже грубо кажучи є 1см(це незамало?) на зазор, 3см на профіль з ватою і 2см на ГК з оздобленням. Цей варіант подобається більш естетично, чи не буде ця невелика частина топки сильно перегріватися в такому вигляді. ЧИ правильно, все ж таки дистриб'ютор як на 3 фото, і вже від нього робити зазор\профіль\оздоблення? решітки зроблю згідно правилам. з Дистриб'ютора потрібно зробити 3 виходи: 2 на 2 поверх без горизонтальних ділянок, діаметр кожної на жаль замалий заклали 100мм, але там всього 3 м вверх і одразу поворот на вихід в кімнату. і 1 великий вихід в залу де стоїть камін Отримати хочу такий варіант, як на останньому малюнку Змінено 31 січня користувачем PPA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня (змінено) Зробити фінішне оздоблення врівень зі склом топки можно. Правильний дистриб'ютор як на 3 фото Каркас оздоблення не торкається топки. Повітря має обтікати топку знизу до верху. Знизу встановити решітки, перерізом не менш чім сума площ перерізів воздуховодів. Імхо Змінено 31 січня користувачем Gitan 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня 2 часа назад, PPA сказал: Какой материал вы планируете использовать вокруг топки? Это керамогранит? Или мрамор? Это все задаст вам толщину "пирога"облицовки" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня 5 годин тому, PPA сказав: чи можливо зробити фінішне оздоблення врівень зі склом топки Обмежень наче немає, але не факт, що технічно вийде так зробити, в мене після порталу з цегли і керамограніту топка вийшла втоплена на 20см, зате ніхто одягом не притулиться і додаткових полиць не треба, можна ТВ на портал вцепити, цілком влаштовує. Є норми на зазор у 5см між облицюванням і топкою, теж дає користь - краща конвекція і тепловіддача, ручки не гріються, а після встановлення ви навряд чи довго будете звертати увагу на ту естетику... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня Если облицовка из керамогранита, то получается у нас на монтажах минимум 8 см от поверхности стеха 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PPA Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого (змінено) Дякую за відповіді, трохи прихворів тому не одразу відповів Фінальне оздоблення планую зробити керамогранітом рамку навколо топки, короб керамогранітом, або можливо "венеціанкою" як наприклад: https://www.youtube.com/watch?v=sMgIIxmmWt4 Отже,якщо я правильно зрозумів, то виходить такий пиріг: 1. 5см зазор від топки до дистриб'ютора( чи можливо його зменшити?) 2. дистриб'ютор+базальтокартон( умовно 1см) 3. зазор від ізольованого дистриб'тора до короба 5см( чи можливо зменшити?) 4. Профіль з ватою 3см 5 ГК+ керамограніт умовно 2-2,5см Зазор між оздобленням до рамки дверцяти 1см і зазор між дистриб'ютором до тієї ж рамки 1см в любому випадку весь пиріг виходить 16см що на 10см виходить за площину скла. Цитата Если облицовка из керамогранита, то получается у нас на монтажах минимум 8 см от поверхности стеха щоб вийти на 8см, можна зменшити зазор між ізольованим дистриб'ютором і каркасом з ватою до 3см, це я так розумію, менш критично Змінено 2 лютого користувачем PPA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PPA Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого В 31.01.2024 в 17:47, Gitan сказал: Зробити фінішне оздоблення врівень зі склом топки можно. Правильний дистриб'ютор як на 3 фото Каркас оздоблення не торкається топки. Повітря має обтікати топку знизу до верху. Знизу встановити решітки, перерізом не менш чім сума площ перерізів воздуховодів. Імхо а який фінішний варіант каміну, наче не бачив в вашій темі? задоволені в цілому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого (змінено) Задоволений. Особливо розподілом горячого повітря по кімнатам. Спойлер Змінено 2 лютого користувачем Gitan 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PPA Опубліковано: 7 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого (змінено) Доброго дня, шановні! Щось не можу знайти розетти для виготовлення дистриб'ютора з нержавійки, чи не так шукаю. Є тільки оцинковка. Якщо ще на вихід з гофри на вент решітку ще можна поставити оцинковку, хоча теж не дуже хочу, то на дистриб'ютор оцинковка точно ні. Потрібні 2*150мм і 2*100мм І ще все ж таки по всьому "пирогу" що я описав вище, робити такі розміри, чи все ж таки щось відкорегувати? Змінено 7 лютого користувачем PPA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз