andrey_ka Опубліковано: 6 серпня Поділитись Опубліковано: 6 серпня 6 годин тому, xandr xandr сказав: Друзья, нужна ваша разумная критика и советы! Уникайте зайвих колін. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 6 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 6 серпня 33 минуты назад, andrey_ka сказал: Уникайте зайвих колін Септик пластиковий (Bioseptic), в нього лише з однієї сторони є вхід, а з протилежної вихід в дренаж. Патрубки входу і виходу впаяні в корпус, тому мушу робити поворот на 180 градусів, що б завести трубу з хозблоку. Плита 1 поверху знаходиться на 1,7 м. вище ніж вход в септик, тобто що б витримати ухили в 2 і 3 см, мушу стояком спуститись до необхідної відмітки. Розуміючи, що максимальні засори можуть бути від кухні та унітазів, я звів ці лінії в одну точку (вихід з будинку) і зробив там стояк центральний, який іде і на 2 поверх и спускається під землю до рівня септика. Логіка була така. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 6 серпня Поділитись Опубліковано: 6 серпня 1 година тому, xandr xandr сказав: Септик пластиковий (Bioseptic), в нього лише з однієї сторони є вхід, а з протилежної вихід в дренаж. Патрубки входу і виходу впаяні в корпус, тому мушу робити поворот на 180 градусів, що б завести трубу з хозблоку. Може там можна впаяти ще один патрубок (якщо конструкція дозволить). Ну або хоч розвернути його на 90°. Все ж краще ніж тягнути лінію з розворотом на 180°. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 6 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 6 серпня 46 минут назад, andrey_ka сказал: Може там можна впаяти ще один патрубок (якщо конструкція дозволить). Ну або хоч розвернути його на 90°. Все ж краще ніж тягнути лінію з розворотом на 180°. Нажаль не вийде в моєму випадку через обмеження розташування забудов 😕 ... Може спробую застосовувати кути не по 45, а 3 по 15 ... Тоді повороти будуть більш пологими. Думаю головне зберегти ухил і об'єм води при зливі. Читав методочки для проектувальників каналізацій - ніде не знайшов заборон на розворот труби на 180 градусів. Лише застереження на використання кутів у 90 градусів (гострі повороти) і настанову розбивати такі повороти кутами 45, або краще 30, або ще краще 15 градусів. Враховуючи, що туалетом в хозблоці будуть користуватись вкрай не часто (максимум руки помити), буду плекати надію, що засорів не буде ... але ревізію все ж продумаю де втулити ... І перед закопуванням гілки на хозблок - обов'язково протестю її в жорстких умовах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня (змінено) 04.03.2024 в 20:50, andrey_ka сказав: Щоб зберегти ухил , і щоб труба нікуди не зїхала. На кожному стику по обидва боки труби забиваю кілки та з'єдную їх перемичкою. І так на кожному стику труб. Потім на ці перемички вкладаю труби та фіксую їх. Ой, зробив я подібно ливневу каналізацію..., так по всіх таких з'єднаннях сплющення навіть до розтріскування труби в вузлах. Все це із за нерівномірної просадки так як ці з'днання є умовно жорсткими а все решта просідає. В червні відкопував і замінював пошкоджені труби. Труба, що використовувалась тоді = помаранчевого кольору SN4 Для наглядності зроблене фото, відкопана труба, в ній вирізав отвір, як видно на місці зєднання прорив знизу (і це на кожному з'їднаня). Цю проблему я побачив, коли проглянув усю трубу ендоскопною камерою і був здивований. Наміри були благі а результат... (( Змінено 7 серпня користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 28 минут назад, Vstar сказал: Ой, зробив я подібно ливневу каналізацію..., так по всіх таких з'єднаннях сплющення навіть до розтріскування труби в вузлах. Все це із за нерівномірної просадки так як ці з'днання є умовно жорсткими а все решта просідає. В червні відкопував і замінював пошкоджені труби. Труба, що використовувалась тоді = помаранчевого кольору SN4 Дякую за ваш досвід! Я думав робити подібні опори, але посля основної засипки (що б трубу добре зафіксувати). хотів опори вийняти, досипати на їх місце пісок і додатково пролити для ущільнення ... що б не було жорстких місць під трубою. А якого виробника трубу ви використовували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня 1 хвилину тому, xandr xandr сказав: А якого виробника трубу ви використовували? Valrom. Але повірте, це не питання в виробнику у даному випадку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 30 минут назад, Vstar сказал: Valrom. Але повірте, це не питання в виробнику у даному випадку Дякую. Так, я розумію, що виною билу просадка грунту і опора на жорстку основу малої площі. Мені доведеться вирішувати подібне питання. Я буду лити плиту з опорою на палі замість підлоги по грунту. Під плитою буде насипний грунт, який з часом може осісти (бо минулий власник не вийняв плодородку). Я думав для фіксації труби в проектному положенні - надіти на неї хомути зі шпильками, шпильки вивести в тіло плити і залити плиту. Мало б вийти що труба кріпиться до плити, наче до стелі. У разі осадок грунту труба малаб повиснути на шпильках. Зараз побачивши ваш досвід замислився - чи не продавлять мої хомути трубу. Скажіть плз, яка відстань була у вас між опорами, які продавили трубу? ... Я думав поставити хомути через метр або півтора максимум. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня 3 хвилини тому, xandr xandr сказав: Скажіть плз, яка відстань була у вас між опорами, які продавили трубу? 4 кріплення на двох метрову трубу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня (змінено) 1 час назад, Vstar сказал: 4 кріплення на двох метрову трубу Дякую, я аж замислився в необхідності своєї ідеї ... а над трубою нічого не трамбували, або важка техніка не їздила? ... чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... намагаюся зрозуміти для себе чому у вас відбулася просадка грунта і що спричинило продавлювання ... Змінено 7 серпня користувачем xandr xandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня 12 хвилин тому, xandr xandr сказав: Дякую, я аж замислився в необхідності своєї ідеї ... а над трубою нічого не трамбували, або важка техніка не їздила? ... чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... намагаюся зрозуміти для себе чому у вас відбулася просадка грунта і що спричинило продавлювання ... Просадка грунту має бути після розробки, це нормально. Я просипав труби піском і проливав водою, без додаткового ущільнення. Відкопувати прийшлось важко, орієнтовно 1,5м глибина (добре, що паралельно прокладав труби грунтового теплообмінника і все паралельно виправив). Не ставайте на "граблі". Бажаю вдалого будівництва! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня 15 минут назад, xandr xandr сказал: чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... Сначала все делается, трамбуется и.т.д. Затем выкапываются под канашку траншеи, укладыватся труба и засыпается с (Длииииии... тельной) проливкой. Контр уклоны проверяются водой. Два мерных ведра, с одной стороны влили в канашку воду, с другой собрали. Нормальная потеря для 110 канашки на 50 м/п. 150 грамм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 20 минут назад, Vstar сказал: Просадка грунту має бути після розробки, це нормально. Я просипав труби піском і проливав водою, без додаткового ущільнення. Відкопувати прийшлось важко, орієнтовно 1,5м глибина (добре, що паралельно прокладав труби грунтового теплообмінника і все паралельно виправив). Не ставайте на "граблі". Бажаю вдалого будівництва! Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 7 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня (змінено) 23 минуты назад, Сергей 31 сказал: Сначала все делается, трамбуется и.т.д. Затем выкапываются под канашку траншеи, укладыватся труба и засыпается с (Длииииии... тельной) проливкой. Контр уклоны проверяются водой. Два мерных ведра, с одной стороны влили в канашку воду, с другой собрали. Нормальная потеря для 110 канашки на 50 м/п. 150 грамм. Спасибо, Сергей, это обязательно будет сделано! У вас явно больше практического опыта чем у меня. Могли бы вы глянуть на схему канализации, которую я собираюсь воплотить? Заранее благодарю! Несколько постов назад я ее выкладывал в этой теме (на 2 странице) ... вот ссылка на пост: Змінено 7 серпня користувачем xandr xandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня 7 годин тому, Vstar сказав: Ой, зробив я подібно ливневу каналізацію..., так по всіх таких з'єднаннях сплющення навіть до розтріскування труби в вузлах. Все це із за нерівномірної просадки так як ці з'днання є умовно жорсткими а все решта просідає. В червні відкопував і замінював пошкоджені труби. Труба, що використовувалась тоді = помаранчевого кольору SN4 Хз... Ніколи не було такої проблеми , а прокладав не одну каналізацію. І опори роблю тільки на стиках труб , а не через 50см. Якось дивно , що при нерівномірному просіданні , рівномірно через кожні 50см пошкодило трубу. На фото не видно стику , таке враження що то гострий камінець проштиркнув трубу. ІМХО Недбало підійшли до зворотньої засипки та ущільнення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 серпня Поділитись Опубліковано: 7 серпня (змінено) 11 годин тому, andrey_ka сказав: ІМХО Недбало підійшли до зворотньої засипки та ущільнення То виключно думка. Також перевіряв ендоскопічною камерою каналізаційні труби, на яких в той час зекономив і проложив лише на піщану подушку з ухилом просипавши піском і пролив добре водою - так все ОК. П.С.: Уточнення, крок кріплень 70см. , але це суті не змінює Змінено 8 серпня користувачем Vstar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xandr xandr Опубліковано: 9 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня (змінено) Народ, а вот вопрос ещё один - стоит ли углы 45 градусов заменить на связки из 3*15 градусов для улучшения плавности поворотов? ... Место позволяет, бюджет раздует незначительно ... Смущает только увеличение количества стыков Интересен ваш опыт и мнение? Змінено 9 серпня користувачем xandr xandr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз