normal Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 13 хвилин тому, standov сказав: ніфіга воно не герметично навіть по конструкції Напевно в вас якась інша система, в мене на самій дверці є паз і ущільнювач, потім така штука з ущільнювальною мін.ватою і то все після облицювання настільки герметичне, мені здається навіть і воду не пропустить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 1 минуту назад, normal сказал: Напевно в вас якась інша система, в мене на самій дверці є паз і ущільнювач, потім така штука з ущільнювальною мін.ватою і то все після облицювання настільки герметичне, мені здається навіть і воду не пропустить я там дав картинку яка в мене, там дверка монтується на сам димохід (керамзитовий той блок) ззовні на 4 саморези, сам дверка на притирку без резинок чи чогось такого, так ще і вона ніяк не стикується з керамічною шахтою. там натурально щілина і вата стирчить. Виглядає все досить непогано аге на практиці там герметичності немає зовсім і ні в якому вигляді, розрахунок на тягу в димоході Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 46 минут назад, yur43 сказал: є трохи, не відкриваємо їх а їх і не треба відкривати, з боку петель в МП вікнах нема герметичності конструкційно, там резинка заламується при закриванні, при наявності перепаду тиску того достатньо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 29 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 1 хвилину тому, standov сказав: а їх і не треба відкривати, з боку петель в МП вікнах нема герметичності конструкційно, там резинка заламується при закриванні, при наявності перепаду тиску того достатньо там три ряди ущільнень, і все підігнано Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2 хвилини тому, standov сказав: я там дав картинку яка в мене В мене схожа картинка в інструкції з монтажу, але у коплекті інша ревізія, може вам недоклали або переплутати з простішою ревізією (для вентканала, а не димохода), хз... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня Только что, normal сказал: (для вентканала, а не димохода), хз... в мене канал uni, суміщений приток, витяжка, може тому хз. отак виглядає, ідентично. ота середня дверка ревізійна вона не герметична аж ніяк. як виявилося Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 5 листопада Температура вночі була не дуже низькою, розморожування не запускалося. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 5 листопада Поділитись Опубліковано: 5 листопада 12 годин тому, yur43 сказав: Температура вночі була не дуже низькою, розморожування не запускалося. А шо там на виході після витяжки в цей момент, десь +8С? Я деякий час спостерігаю за своєю системою, зараз опустив переднагрів до -2С, все добре, на витяжці після рекуперації менше +5С не падає. Ну і вологість вже не дуже висока, що трохи впливає. Навіть враховуючи що розводка і сама ПВУ на холодному горищі, але якось трохи теплоізольовано це все, тому не виключно що є якісь тепловтрати в повітроводах. В цілому напевно можна це опустити планку переднагріву, тримати не нижче +4С на витяжці. Оранжева це з будинку чи в будинок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 5 листопада 27 хвилин тому, TaurosRMK сказав: А шо там на виході після витяжки в цей момент, десь +8С? Оранжева це з будинку чи в будинок? Оранжева - в будинок. Графік з однією кривою - вихлоп на вулицю, там близько 7-8 градусів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада якась низька ефективність стала. Перевіряв фільтр - чистий, ТО - чистий, вент-решітки - чисті, шторки байпасні - прилягають щільно. Та і CO2 стало помітно вище. обмерзань не було, вихлоп нижче +6С не опускався при вулиці -7С. Суб'єктивно - все добре. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада (змінено) 2 години тому, yur43 сказав: обмерзань не було, вихлоп нижче +6С не опускався при вулиці -7С. Якщо багато крапель води на стінках обмінника, то на малих обємах падає фактична пропускна здатність на витяжку, і падає кпд. Лікується задиранням витяжки до вирівнювання потоків. Якщо є сенсори потоків це легше зробити, як немає то екпериментально. Змінено 25 листопада користувачем Dmode 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2 години тому, yur43 сказав: обмерзань не було, вихлоп нижче +6С не опускався при вулиці -7С. Виглядає трохи не реалістично. По калькулятору Zern щоб на вихлопі було не нижче +6 °C, при вуличній -7 °C, потрібно щоб витяжка була не нижче 21 °C і вологість під 70%, або 22 °C / 65%. Судячи з графіку вище 21 °C не було, значить вологість в той час була вище 70%? А якщо ні, то напевно з датчиками щось не то і можливо обмерзання таки було, але десь всередині, де його не видно, відповідно канал витяжки не пропускав весь потік і був дизбаланс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 5 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Виглядає трохи не реалістично. По калькулятору Zern щоб на вихлопі було не нижче +6 °C, при вуличній -7 °C, потрібно щоб витяжка була не нижче 21 °C і вологість під 70%, або 22 °C / 65%. Судячи з графіку вище 21 °C не було, значить вологість в той час була вище 70%? А якщо ні, то напевно з датчиками щось не то і можливо обмерзання таки було, але десь всередині, де його не видно, відповідно канал витяжки не пропускав весь потік і був дизбаланс. вологість в будинку 45-50%, датчики BME280 і DS, можуть і помилятися, калібрував літом при +30С на вулиці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 12 хвилин тому, yur43 сказав: вологість в будинку 45-50% При такій вологості і температурі з будинку 20.5 °C, на вихлопі було напевно нижче 3 °C, що вже трохи критично. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 3 хвилини тому, TaurosRMK сказав: При такій вологості і температурі з будинку 20.5 °C, на вихлопі було напевно нижче 3 °C, що вже трохи критично. колись, ще на заводській автоматиці, обмерзло, то повітря зовсім не проходило. Вчора не обмерзало. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 7 хвилин тому, yur43 сказав: колись, ще на заводській автоматиці, обмерзло, то повітря зовсім не проходило. Вчора не обмерзало. Ну автоматика тут не при чому. Або датчики прибріхують, або обмерзло десь глибоко всередині і заблокувався прохід витяжки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз