Pam Опубліковано: 27 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 (змінено) 4 минуты назад, Andrii Kabanchuk сказал: у вас світло на кухні теж буде кабелем 4 мм.кв. розведено під автомат 25А? На кухню йде 1 лінія, але на освітлення від коробки напевно кабель 1,5 мм. Змінено 27 грудня 2023 користувачем Pam 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 27 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 (змінено) 99% що там в кращому випадку 2,5 мм.кв., а автомат 25А поставили, щоб не вибивало. міняйте на 16А. якщо на освітлення від коробки 1,5 - то взагалі на 10А. Змінено 27 грудня 2023 користувачем Andrii Kabanchuk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 27 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 (змінено) 9 минут назад, Andrii Kabanchuk сказал: 99% що там в кращому випадку 2,5 мм.кв., а автомат 25А поставили, щоб не вибивало. міняйте на 16А. Тобто, якщо там кабкль 2,5 мм. то я міняю автомат на 16 А, і ще один автомат на 16 А і окрему лінію 2,5 мм потрібно на духовку 3,6 кВт.? Змінено 27 грудня 2023 користувачем Pam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 27 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 о, вже й духовка з'явилася. а шо по кондиціонеру? планується? ви не відповіли. духовка і розетки кухні можуть бути на одній лінії 2,5 мм.кв. під 16 А, але одночасно чайник і духовку не включите. освітлення - або окрема лінія 1,5 мм.кв. до щитка під 10А, або 2,5 мм.кв. і під 16А. ви робите бюджетний щиток, але на небюджетний набір побутової техніки. якщо у вас зараз обмежені ресурси - закладіть кабель під всі прилади, окремо віл освітлення, і поставте більший щиток. будуть кошти на техніку - знайдете і на модульку, головне, щоб було куди її ставити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 27 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 1 минуту назад, Andrii Kabanchuk сказал: о, вже й духовка з'явилася. а шо по кондиціонеру? планується? ви не відповіли. духовка і розетки кухні можуть бути на одній лінії 2,5 мм.кв. під 16 А, але одночасно чайник і духовку не включите. освітлення - або окрема лінія 1,5 мм.кв. до щитка під 10А, або 2,5 мм.кв. і під 16А. ви робите бюджетний щиток, але на небюджетний набір побутової техніки. якщо у вас зараз обмежені ресурси - закладіть кабель під всі прилади, окремо віл освітлення, і поставте більший щиток. будуть кошти на техніку - знайдете і на модульку, головне, щоб було куди її ставити. Ні, кондиціонера не буде. Можливо дійсно краще поставити не дорогий щит на 24 модулі пластиковий, наприклад Volta VU24UA. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 27 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 (змінено) а бойлер? холодильник? Змінено 27 грудня 2023 користувачем Andrii Kabanchuk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 27 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 1 минуту назад, Andrii Kabanchuk сказал: а бойлер? холодильник? Бойлера не буде, газовий котел, холодильник, посудомийка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 27 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 Тільки що, Pam сказав: посудомийка. о, це теж жере не мало. 1 хвилину тому, Pam сказав: газовий котел з підключенням до розетки? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 27 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 Только что, Andrii Kabanchuk сказал: о, це теж жере не мало. з підключенням до розетки? Так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 27 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 Тут немає, що економити. Треба новий щиток) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 27 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 Всім дякую за допомогу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЭлектроМеханиК Опубліковано: 27 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2023 Загальними зусиллями впіхнули невпіхуемое ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 15 часов назад, Pam сказал: В квартирі газ, але газову варильну не хочу в плані комфорту. В свете последних 2-х лет, весьма странное решение...... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 18 часов назад, Pam сказал: ифавтомат 25 А, 30мА, тип С EZ9D34625 Дифавтомат 16 А, 30мА, тип С EZ9D34616 берите серию resi9 , она дороже но лучше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 Вище теж саме вже писав. Люди сьогодні шукають можливість якось забезпечити газові прилади для приготування їжі в аварійних ситуаціях на додачу до електричних, а ТС навпаки, викидає вже підключений газ. Враховуючи теперішні реалії та плани кацапні на тривалу війну, сподіватись на швидке покращення навряд чи варто. Тому питання максимальної катастрофостійкості житла буде актуальним ще довго, і відкидати надійні рішення дійсно погана ідея. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 16 часов назад, Pam сказал: В квартирі газ, але газову варильну не хочу в плані комфорту. за газ заплатил небольшую абонплату - и пользуй того газу , сколько надо , не думая о потреблении. Скоро цену электроэнергии сделают такой, что люди не о комфорте будут думать, а об экономии 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 (змінено) 36 минут назад, igorrius сказал: за газ заплатил небольшую абонплату - и пользуй того газу , сколько надо , не думая о потреблении. Скоро цену электроэнергии сделают такой, что люди не о комфорте будут думать, а об экономии Ну думати, шо і ціна газу буде малою теж таке собі рішення. Я думаю, ціни на енергоресурси будуть +/- зрівняються або підтягнуться до якогось рівня. Вже нічого дешевого не буде. Ні роботи, ні матеріалів, ні послуг. Змінено 28 грудня 2023 користувачем Energon 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 Найкраще рішення - це коли є вибір. І газ, і електрика, і альернативні. Я теж проти, якщо воно вже дісталося, то відмовлятися, це якось не той))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 (змінено) 3 часа назад, Vladdi сказал: Спойлер Вище теж саме вже писав. Люди сьогодні шукають можливість якось забезпечити газові прилади для приготування їжі в аварійних ситуаціях на додачу до електричних, а ТС навпаки, викидає вже підключений газ. Враховуючи теперішні реалії та плани кацапні на тривалу війну, сподіватись на швидке покращення навряд чи варто. Тому питання максимальної катастрофостійкості житла буде актуальним ще довго, і відкидати надійні рішення дійсно погана ідея. ТС не писав, що відрізає газ. Він писав, що хоче електричну поверню замість газової... А Ви про що ?🤷♀️ Змінено 28 грудня 2023 користувачем 90BCO Update Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 6 минут назад, 90BCO сказал: А Ви про що ? Про то, что если не будет электричества, то газ возможно будет. Этой зимой без проблем добывал себе пропитание и горячий чай при отсутствии электричества) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 42 минуты назад, DimaF сказал: Этой зимой без проблем добывал себе пропитание и горячий чай при отсутствии электричества) У сусідів?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 10 минут назад, Energon сказал: У сусідів?) У газовой плиты)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 28 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 (змінено) 21 годину тому, Pam сказав: В квартирі газ, але газову варильну не хочу в плані комфорту. Є комбіновані варочні поверхні. У вашому випадку на мою думку підходять найкраще, бо і потужність індукції нижча, і вибір газ/електрика є. Змінено 28 грудня 2023 користувачем Dmode 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 28 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 3 часа назад, Dmode сказал: Є комбіновані варочні поверхні. У вашому випадку на мою думку підходять найкраще, бо і потужність індукції нижча, і вибір газ/електрика є. Варильна поверня у мене вже куплена, там всі комфорки індукційні. На крайній випадок я можу поставити настольну невелику газову плиту і підключити її до газової труби. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pam Опубліковано: 28 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2023 5 часов назад, Firetuf сказал: Найкраще рішення - це коли є вибір. І газ, і електрика, і альернативні. Я теж проти, якщо воно вже дісталося, то відмовлятися, це якось не той))) Від газу я не відмовляюсь, в будь який момент можу підключити не дорогу портативну газову плиту на 2 комфорки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз