Толик Умань Опубліковано: 19 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2023 Всім привіт. Маю домашню сес 12квт, минулої весни поставив пробну версію вітряка, зробленого з моторколеса велосипеда 48В, 600вт. Висота щогли 7.5 м(металева труба, на тросових розтяжках). Я розумів, що багато від нього очікувати не потрібно, цікавий був досвід. Пройшов майже рік, і зараз маю бажання зробити нову щоглу, 12м ферменого типу, це дозволить підняти вітряк на 3м вище оточуючих перешкод як дерева, та дахи будинків. Маю досить не погане розміщення ділянки і хотів би покращити показники вітрової генерації в сезон коли обмаль генераціі з СЕС, про повну автономність від вітру, питання не стоїть Перше питання - фундамент щогли, зробив три отвори глибиною 1.5м та діаметр 40см. Чи вистачить цього, так щоб в майбутньому встановити генератор на 2квт+- Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 20 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2023 На всякий случай. Вы знаете, что во многих странах мощные ветрогенераторы запрещено устанавливать в жилых районах из-за их негативного влияния на здоровье людей ? Связано это с инфразвуком, который вырабатывают подобные устройства. Я бы более тщательно изучил данный вопрос, чтобы потом не расплачиваться за опрометчивость.... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Offroad Опубліковано: 20 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2023 Недалеко від мене теж є класна щогла (щоразу милуюсь, як проїжджаю) з вітряком, але вже і не пам'ятаю, як востаннє бачив його (вітряк) в роботі. Якось розговорився зі знайомим - його кум, хотів-горів-поставив, але шум. Сусіди (стара щільна забудова) категорично проти. Хотів додати скріншот з Гугл-карт - а в червні 2015 (коли в нас всі огляди вулиць) навіть ще й каркасу нема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 В 19.12.2023 в 10:04, Толик Умань сказал: минулої весни поставив пробну версію вітряка, зробленого з моторколеса велосипеда 48В, 600вт скажите пожалуйста, какую мощность получалось снять ? какова цена вопроса ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 В 20.12.2023 в 22:10, tayatlas сказал: Вы знаете, что во многих странах мощные ветрогенераторы запрещено устанавливать в жилых районах из-за их негативного влияния на здоровье людей ? Связано это с инфразвуком, который вырабатывают подобные устройства. а когда электросамокат едет по дороге- он тоже инфразвук вырабатывает ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 Звук от работы лопастей..... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 И он есть, я был против такого соседства. разве шо если лопасти будут такие бесшумные как эти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 5 годин тому, Фрай сказав: И он есть, я был против такого соседства. разве шо если лопасти будут такие бесшумные как эти Я не знаю як в домах але у кілометрі від 100-метрового вітряка в селі на вулиці чутно вжих-вжих-вжих на кожну лопасть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 Та в курсі, на дачі через пару вулиць стояв то змусили зупинити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 (змінено) 9 часов назад, Leader9 сказал: Звук от работы лопастей..... более 2 тысяч лет человечество использует энергию ветра , и все это время звук лопастей не мешал ? Є відомості про вітряки у стародавній Персії близько VII ст. до н. е. uk.wikipedia.org/wiki/Вітряк Змінено 29 грудня 2023 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2023 2 часа назад, igorrius сказал: Є відомості про вітряки у стародавній Персії близько VII ст. до н. е. Какой мощности и как использовали выработанную э/энергию? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 30 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2023 9 годин тому, Фрай сказав: Какой мощности и как использовали выработанную э/энергию? Пшеницю на борошно мололи мабуть, без перетворення вітер-електроенергія-механічна робота. Навіщо той посередник? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня В 29.12.2023 в 20:46, igorrius сказал: использует энергию ветра , и все это время звук лопастей не мешал там ще труби зі свинцю робили, теж ніхто не жалівся ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 1 час назад, standov сказал: там ще труби зі свинцю робили, теж ніхто не жалівся ) оптимизировали , вместо свинца стали брать другие металлы , и как Вы сами видите , трубами успешно пользуются и по сей день Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 1 минуту назад, igorrius сказал: оптимизировали , вместо свинца стали брать другие металлы , и как Вы сами видите , трубами успешно пользуются и по сей день Але спочатку всі померли ))) мова про то що хто коли що використовував в часи коли термін життя був 40 років - скоріше свідчить не в пользу безпечності Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Толик Умань Опубліковано: 1 січня Автор Поділитись Опубліковано: 1 січня В 29.12.2023 в 11:24, igorrius сказал: скажите пожалуйста, какую мощность получалось снять ? какова цена вопроса ? В піках при сильному вітрі 2,5квт я бачив. Але в такий вітер краще щоб вітряк йшов у захист. Денна генерація теж в районі 2квт. Але зараз він має багато перешкод поруч. Коли підніму вище, думаю і цифри матиму кращі. Ціна питання? Та навіть не рахував. Контролер 100$ вийшов, мотор колесо уже було, решта матеріалів теж. Просто пробний варіант без чогось супер коштовного. Щогла вийде 8-10к грн. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Толик Умань Опубліковано: 1 січня Автор Поділитись Опубліковано: 1 січня В 20.12.2023 в 22:10, tayatlas сказал: На всякий случай. Вы знаете, что во многих странах мощные ветрогенераторы запрещено устанавливать в жилых районах из-за их негативного влияния на здоровье людей ? Связано это с инфразвуком, который вырабатывают подобные устройства. Я бы более тщательно изучил данный вопрос, чтобы потом не расплачиваться за опрометчивость.... На зараз можу сказати, що шум, взагалі не заважає, коли дме сильний вітер, то є звук від оберту лопастей, схоже як працює вентилятор, але тоді шумить багато чого, ті ж самі гілки дерев. Інфразвуку я взагалі не помітив 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 3 часа назад, Толик Умань сказал: Інфразвуку я взагалі не помітив А ви добре дивились? І не побачили? Тоді скажу вам, що й не почуєте, бо ви ж не дЕльфін, а він звучить у іншому діапазоні і потрібні спеціальні пристрої чи прибори. кожен вітряк індивідуальний і рекомендацію по відстані може дати лише фахівець після відповідних вимірювань. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 16 часов назад, Толик Умань сказал: В піках при сильному вітрі 2,5квт я бачив ого . на этом видео у человека всего 250вт https://www.youtube.com/watch?v=uCw5fFb8Xfk а сколько фаз выходит с моторколеса ? три провода вроде бы выходит ? через обычный солнечный mppt контроллер можно ветряк подключать ? или там какие то спец контроллеры используются ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Толик Умань Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 13 часов назад, Фрай сказал: А ви добре дивились? І не побачили? Тоді скажу вам, що й не почуєте, бо ви ж не дЕльфін, а він звучить у іншому діапазоні і потрібні спеціальні пристрої чи прибори. кожен вітряк індивідуальний і рекомендацію по відстані може дати лише фахівець після відповідних вимірювань. Якщо бути вже на стільки розумним, то вплив інфразвуку на організм людина може помітити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Толик Умань Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 21 минуту назад, igorrius сказал: ого . на этом видео у человека всего 250вт https://www.youtube.com/watch?v=uCw5fFb8Xfk а сколько фаз выходит с моторколеса ? три провода вроде бы выходит ? через обычный солнечный mppt контроллер можно ветряк подключать ? или там какие то спец контроллеры используются ? З моторколеса виходить три фази, раніше я підключав просто через трифазний діодний міст. Зараз використовую з контролером. Є сонячні mppt контролери з можливістю підключення вітряка. Як на мене, то краще окремо під вітряк підбирати свій контролер. IMG_5929.mov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня В 19.12.2023 в 10:04, Толик Умань сказал: зробленого з моторколеса велосипеда 48В, 600вт. все никак не пойму , как моторколесо на 600 вт может выдавать 2,5 кВт ? какой размах лопастей моторколеса ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 51 минуту назад, Толик Умань сказал: 14 часов назад, Фрай сказал: Тоді скажу вам, що й не почуєте, бо ви ж не дЕльфін, а він звучить у іншому діапазоні і потрібні спеціальні пристрої чи прибори. Якщо бути вже на стільки розумним, то вплив інфразвуку на організм людина може помітити? Вібачте, але я не настількі розумний і не можу помітити вплив інфразвуку на організм. От дерево чи стовпчик то це як два пальці. )) А якщо без жартів то не чудіть, дуже добре, що змоглі самі склепати власними руками щось робоче, зайвим воно не буде и може ще комусь стане в нагоді. Це з такого? А є фото вашого вітряка з натури? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Толик Умань Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня 32 минуты назад, igorrius сказал: все никак не пойму , как моторколесо на 600 вт может выдавать 2,5 кВт ? какой размах лопастей моторколеса ? Обмотки моторколеса, перекомутовані послідовно. 2,5квт то піково в штормовий вітер , не варто сприймати як стабільний режим роботи. Лопаті 1м, 3шт. Думаю спробувати з 5шт. Але перше однозначно щогла. Сьогодні гарний вітерець) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня були дуже прискіпліви випробування та дослідження яки довели, що саме 3 лопаті самі ефективні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз