standov Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня це воно 800мб за 2 години? о_О 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 14 годин тому, standov сказав: це воно 800мб за 2 години? о_О мабуть це більше потягнуло оновлення ПЗ, але все рівно даними сипе надмірно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня Хтось пробував такі датчики SCD40 / SCD41? А також що скажете про MQ-135 в якості девайсу для вимірювання СО2? Знаходив готовий код для ESPHome, там зв'язка з датчиком температури і вологості, на виході має показувати рівень в ppm. Я навіть пробував щось з того робити, але щось не виходило, якісь нереальні показники показувало, не було часу розбиратися і я то закинув. А порівняти немає з чим, чи хоть правильно буде заміряти чи ні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня SCD41 невиправдано дорожчий для будинку, а 40 багато хто хвалить, досить об'єктивні покази і обіцяють довговічність. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 1 хвилину тому, yur43 сказав: SCD41 невиправдано дорожчий для будинку, а 40 багато хто хвалить, досить об'єктивні покази і обіцяють довговічність. SCD41 від SCD40 дорожче на $5 що по ціні вже на рівні MH-Z19B, а останній дуже популярний і вважається не таким вже й дорогим для домашніх потреб 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 січня Автор Поділитись Опубліковано: 7 січня 6 годин тому, TaurosRMK сказав: що скажете про MQ-135 в якості девайсу для вимірювання СО2? Забути як страшний сон за всі датчики 3in1, я перший раз взагалі думав впихнути всі детектори в один корпус (температури, вологості, CO2, чадного і природнього газу), а оці MQ-X жеруть ампери і тільки перегрівають все навколо себе, я вже кілька днів намагаюсь сихронизувати два корпуси: в одному MH-Z19C + GY-21, в іншому MH-Z14A + BME280, температура і вологість співпадають на 95%, а ось з CO2 не все так "однозначно"... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 січня Автор Поділитись Опубліковано: 7 січня (змінено) На вулиці датчики співпадають, калібруються одночасно, а в будинку поступово починають розходитись через 1-2 години на 200-300ppm, зробив вивід тільки по датчикам CO2: R2000 (диапазон 0-2000ppm), A0 (ABC off), C (рівень CO2) T (внутрішня температура самого датчика CO2), t (transmittance наче як сирі данні), підозрюю що сам корпус працює як буфер, тобто як у будинку на рівень CO2 впливає його об'єм і повітрообмін, так само навіть у корпусі датчика впливає його розмір і кількість дірок для обдуву. Вони реагують: коли виносиш на вулицю з +23 на +3, то звісно різниця температур і конвекція корпус швидко обдують, а в будинку коли один датчик стоїть на столі при +23, а інший висить на стіні при +23, то перший наче як зависає чи запізнюється на кілька годин... Змінено 7 січня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 53 хвилини тому, normal сказав: а оці MQ-X жеруть ампери і тільки перегрівають все навколо себе А мені зараз це не принципово, можу хоть без корпусу все розмістити, тим більше що там крім двох датчиків лише ESP буде, без екранів і тд. Питання в тому чи воно буде показувати більш-менш реальні показники чи буде "гуляти" як захоче? Хоча це все в мене є в наявності і можна хоть вже підключати, але лінь ніжки припаяти до ESP ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 7 годин тому, TaurosRMK сказав: А також що скажете про MQ-135 MQ-135 не вміє вимірювати СО2. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 1 годину тому, TaurosRMK сказав: SCD41 від SCD40 дорожче на $5 що по ціні вже на рівні MH-Z19B, а останній дуже популярний і вважається не таким вже й дорогим для домашніх потреб 🙂 за точність СО2 +20% платити майже в півтора рази більше. Показувати мають нормально, вимкнути тільки автокалібровку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 16 хвилин тому, Dmode сказав: MQ-135 не вміє вимірювати СО2 Я знаю, але є готовий код для ESPHome, у зв'язці з датчиком температури і вологості це все конвертується в ppm CO2. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 січня Автор Поділитись Опубліковано: 7 січня 11 хвилин тому, yur43 сказав: точність СО2 +20% Звідки взяли 20%? 3 хвилини тому, TaurosRMK сказав: у зв'язці з датчиком температури і вологості це все конвертується в ppm CO2 Ви щось путаєте, то все міряє SCD40 і MQ-135 у парі з ним зайвий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня (змінено) 4 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Я знаю, але є готовий код для ESPHome, у зв'язці з датчиком температури і вологості це все конвертується в ppm CO2. Готові коди є і під нормальні NDIR сенсори. Електрохімічні ж не будуть показувати концентрацію саме СО2, бо вони реагують на певний спектр VOC, і в результаті ви отримуєте показометр який нічого спільного з вимірюванням СО2 не буде мати. Хоча часом його показники можуть збігатись з NDIR сенсором, як і зіпсутий годинник два рази на добу показує правильний час... Змінено 7 січня користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 січня Автор Поділитись Опубліковано: 7 січня 2 години тому, yur43 сказав: SCD41 невиправдано дорожчий для будинку, а 40 багато хто хвалить, досить об'єктивні покази і обіцяють довговічність Я щось взагалі у продажу не бачу готового модуля, тільки на промі одна пропозиція за 3.5к (клонам з алі недовіряю), я ще при ковіді хотів собі зібрати накшталт наручного годинника CO2, зайшов у АТБ і якщо концентрація вище 2000, то нафіг ті віруси і пішов у інший... А розміри SCD4x підходять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 21 хвилину тому, normal сказав: Звідки взяли 20%? в одного точність 40ppm, в другого 50ppm. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 8 годин тому, TaurosRMK сказав: Хтось пробував такі датчики SCD40 / SCD41 Користуюсь SCD30. Щодо 40/41 моделей є ось таке порівняння Senseair S8, тобто цілком нормальні сенсори ніби. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 1 хвилину тому, yur43 сказав: в одного точність 40ppm, в другого 50ppm. В 41 енергоспоживання в рази нижче, що може бути цікавим для девайсів на батареї. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 22 хвилини тому, normal сказав: Ви щось путаєте, то все міряє SCD40 і MQ-135 у парі з ним зайвий А де я написав що вони в купі мають бути? SCD40 окремо як готове рішення, а MQ-135 + датчик температури і вологості, код для esp і на виході дані в ppm. розумію що цей датчик не для вимірів СО2, але як варіант чому б і ні. Тому і запитав чи буде це вимірювання СО2 близьке до реальних чи делеке від істини 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 7 січня Автор Поділитись Опубліковано: 7 січня 15 хвилин тому, TaurosRMK сказав: чи буде це вимірювання СО2 близьке до реальних чи делеке від істини Буде делеке від істини у разів 20... Видавать щось типу 450ppm постійно, а коли картоплю на сковорідки смажити, то зашкалювати за 2000 і т.і. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня (змінено) А може хто знає що це за датчик (co2)? UPD схоже якась кастомна колба а що всередині - хз Змінено 8 січня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 07.01.2024 в 11:42, TaurosRMK сказав: Хтось пробував такі датчики SCD40 / SCD41? SCD40 на столі. Покази рівні, не хаотичні. В ESPHome коди вимкнення калібрування, примусове калібрування по значенню і т.д.. Є режим повільного вимірювання - раз на 30 сек. Саме мале, як мізинчик. Враження позитивні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня a чому графік сходинками? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня (змінено) 5 хвилин тому, Dmode сказав: a чому графік сходинками? то є чисті дані, кожні 30 секунд, без зглажування і прикрас. Воно ще вологість і температуру міряє. Верхня температура DS18B20. Змінено 10 січня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Тільки що, yur43 сказав: то є чисті дані, кожні 30 секунд, без зглажування і прикрас Якщо я правильно розумію чисті дані, то коли в один момент часу - одне значення. Судячи зі сходинок на кожній сходинці два значення для одного моменту часу, і це дивно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 23 хвилини тому, yur43 сказав: SCD40 на столі Датчики з алі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз