Coding Опубліковано: 17 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2023 Усім привіт. Є на меті зробити свайний фундамент для каркасного будинку. Грунт на території сірий пісок, частково з глиною, рівень води десь 3-5м. Геодезії не робив, поки не планую. Перепад ділянки по висоті десь 60-70см на довжині будинку що планується. Зорієнтуйте будь ласка, чи вірно буду робити фундамент таким методом: 1) розмір будинку по фундаменту 6*9м. 2) бурю в землі отвори діаметром 20см та глубиною 1,25м, кожні 3 метри 3) На верх землі виставляю квадратну обпалубку 25*25см, і висотою відносно рівня 20-90см над землею. 4) в усі лунки вяжу на всю висоту 3шт *10мм арматуру та заливаю бетоном 5) усі сваї зв'язую між собою дерев'яним каркасом 150*200мм Усім на перед щиро дякую за допомогу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volkoff Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 14 часов назад, Coding сказал: Усім привіт. Є на меті зробити свайний фундамент для каркасного будинку. Тут,людина працюе з каркасами - https://www.stroimdom.com.ua/topic/200299-karkasnye-doma-raznoobrazie/page/85/#comments Якщо не знайдете вiдповiдi у "каркасника", тодi тут - www.pinterest.com/pin/633387439271408/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jordano Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 Я робив сваі тісе, 250 в діаметрі, знизу розширення до 500, опалубку робив із рубероіду, він гарно справився, внутрі каркас 4 арматуры 12 мм. 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Coding Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 5 часов назад, jordano сказал: Я робив сваі тісе, 250 в діаметрі, знизу розширення до 500, опалубку робив із рубероіду, він гарно справився, внутрі каркас 4 арматуры 12 мм. А який у вас грунт та на якій відстані сваї? І на яку глубину лили? Дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Coding Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 5 часов назад, jordano сказал: Я робив сваі тісе, 250 в діаметрі, знизу розширення до 500, опалубку робив із рубероіду, він гарно справився, внутрі каркас 4 арматуры 12 мм. Шпильок не заливали в бетон для кріплення каркаса? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 22 години тому, Coding сказав: бурю в землі отвори діаметром 20см та глубиною 1,25м, кожні 3 метри в цілому нормальний шаг, якщо є можливість зробіть з кроком 2 м. 22 години тому, Coding сказав: На верх землі виставляю квадратну обпалубку 25*25см а чому не використати трубу наприклад 160 мм 22 години тому, Coding сказав: в усі лунки вяжу на всю висоту 3шт *10мм арматуру та заливаю бетоном конструктивне армування 22 години тому, Coding сказав: 5) усі сваї зв'язую між собою дерев'яним каркасом 150*200мм з чим пов'язані такий вибір? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Coding Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 7 минут назад, Drosselbeere сказал: в цілому нормальний шаг, якщо є можливість зробіть з кроком 2 м. а чому не використати трубу наприклад 160 мм конструктивне армування з чим пов'язані такий вибір? Є з чого зробити квадратні закінчення свай. Обв' язка 150*200 - це 3шт 50*200 зв'язаних між собою. Інфа з ентернетів😉 Глубину свай не знаю який робити ( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 (змінено) 53 хвилини тому, Coding сказав: Глубину свай не знаю який робити ( глибина паль залежить від ґрунтів і навантажень, в цілому 1,2 м достатньо, якщо грунт несе Змінено 18 листопада 2023 користувачем Drosselbeere 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 55 хвилин тому, Coding сказав: Є з чого зробити квадратні закінчення свай. Обв' язка 150*200 - це 3шт 50*200 зв'язаних між собою. Інфа з ентернетів😉 Глубину свай не знаю який робити ( Краще у проектанта спитати на основі геології. Якщо мова йде про житловий будинок. Щоб потім не шатався будинок на просівшій сваї. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jordano Опубліковано: 19 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2023 10 годин тому, Coding сказав: А який у вас грунт та на якій відстані сваї? І на яку глубину лили? Дякую 10 годин тому, Coding сказав: Шпильок не заливали в бетон для кріплення каркаса? Грунт супісь, в довжину 2м, в ширину 2,5м, глубина 1,2 м, шпильки не заливав, в моєму випадку це не зручно було, в моєї темі подивиться, анкерами крепив 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз