volomoto Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 4 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Та ніби так, але тоді в будь якому випадку будуть потенційні містки холоду Містки холоду не є такими страшними, як гнучкий корпус, і, як ви сказали, можна обклеїти ППЕ чи вспіненим каучуком. В мене корпус із сендвіча з мітсками холоду і я не бачу з ним проблем. Вся промислова вентиляція так зроблена і також добре працює. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 23 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Наче все, Якщо правильно розумію то у такій компоновці для отримання протилежних напрямків у прямокутній частині теплообмінника, потоки можуть бути скеровані лише так як на схемі. Відповідно це або 4 90градусних коліна на кожному з каналів, або 2 повороти на 180градусів на двох з каналів. Чи усвідомлюєте це? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня (змінено) 18 хвилин тому, volomoto сказав: Неможливо з поточними сенсорами, якщо не свелити передню кришку. Хоча я так дивлюся, що може дійсно є сенс всі сенсори вкрутити в передню панель і тоді покази будуть найточнішими і дротів менше треба тягнути. Я тоже планую датчики ставити в средину корпусу, в мене є 2 шт, ще 2 докупити. Дивлячись як це зроблено в ПВУ, то можна вирізати якусь пластинку з металу, зробити згин і закріпити до бокової стінки в потрібному місці. І до цієї пластинки закріпити сам датчик. Я думав це робити через PG сальник, в пластині вирізати отвір під розмір сальника, а в нього вставити гільзу датчика, так ніби це провід ПВС ))) Тільки провід від датчика прийдеться виводити через стінку. Змінено 10 січня користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 6 хвилин тому, volomoto сказав: якщо не сверлити передню кришку А якщо зверху? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 4 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Весело з тим корпусом ))) Вже теплообмінник готовий, а корпус ще ні 🤣 Мені подобається корпус @Dmode і я вважаю, що це найоптимальніше для саморобки. Я б правда взяв ламіновану воологостійку фанеру, щоб не переживати за розбухання у випадку намокання. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 1 хвилину тому, Dmode сказав: А якщо зверху? Там 5 см місця, тому ніяк. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2 хвилини тому, Dmode сказав: Якщо правильно розумію то у такій компоновці для отримання протилежних напрямків у прямокутній частині теплообмінника, потоки можуть бути скеровані лише так як на схемі. Відповідно це або 4 90градусних коліна на кожному з каналів, або 2 повороти на 180градусів на двох з каналів. Чи усвідомлюєте це? Я писав раніше, коли показав такий варіант корпусу, замість направлених каналів вверх, як було раніше. Спочатку планувалося корпус в приміщенні і оптимально було підключення зверху, щоб не було відводів і тд. Але цей варіант буде на горищі і там взагалі можна обійтися без поворотів як таких. Тому і вибрана така конструкція, яка буде як "підлогова" на горищі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Тільки що, TaurosRMK сказав: Але цей варіант буде на горищі і там взагалі можна обійтися без поворотів як таких. Або я туплю, або без поворотів ви з такою компоновкою не обідетесь (або 4 на 90, або 2 на 180). Як ви уявляєте собі без поворотів? Хоча можна і без поворотів якщо розвернути один з потоків, але тоді отримаєте однонаправлені потоки в прямокутній частині теплообмінника, замість зустрічних... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2 хвилини тому, volomoto сказав: Мені подобається корпус @Dmode і я вважаю, що це найоптимальніше для саморобки. Я б правда взяв ламіновану воологостійку фанеру, щоб не переживати за розбухання у випадку намокання. Така конструкція має свої нюанси, щоб направити канали вверх і при цьому все було добре, потрібно не жалітися в габаритах, а саме по ширині. А в мене немає місця для розширення по ширині. Саме тому вирішив що корпус буде розміщений на горищі, а там оптимально підключення з бокових сторін, так як канали розведені по перекриттю, а не на висоті. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 2 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Така конструкція має свої нюанси, щоб направити канали вверх і при цьому все було добре, потрібно не жалітися в габаритах, а саме по ширині. Я мав на увазі матераіли, а не конфігурацію потоків. Тобто використати фанеру як конструкційний метеріал, з якої зробити коробку, в яку вже вклеїти весь утеплювач. Виводи робіть так як вам зручно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 7 хвилин тому, volomoto сказав: Мені подобається корпус @Dmode і я вважаю, що це найоптимальніше для саморобки. З досвіду експлутації такого корпусу: нахилив би трохи теплообмінник в сторону піддону, витяжний вентилятор розмістив би з "сухої" сторони. Бо умови його роботи просто жесть. Недавно відкрив корпус - вся витяжна зона у краплях конденсату. І цей вентилятор після двох років почав часом видавати дивні звуки. Вже замовив на всякий випадок йому заміну. Як приїде поставлю напевно фільтр ф5 або ф7 на витяжний канал, і тільки тоді змонтую новий вентилятор. А старий тоді буду препарувати і вивчати що з ним не так... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 3 хвилини тому, Dmode сказав: (або 4 на 90, або 2 на 180) Та для чого там повороти, що ви хочете повертати? )) На горищі в томі місце де буде цей корпус особливих перешкод немає, по обидві сторони від корпусу як мінімум 1-1.5м можна робити прямий кусок повітроводу. Канали розведені по "підлозі" горища. Напрямки руху саме такі, я ж вчора про це писав чому такі напрямки потоків, а потім ще я сам картинку знайшов що так має бути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2 хвилини тому, Dmode сказав: Вже замовив на всякий випадок йому заміну. Яка ціна питання і де замовляли? Бо я дивився на схожі вентилятори з ЕС мотором, ціни дуже "привабливі", два вентилятори може половину вартості готової ПВУ 😄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 19 хвилин тому, volomoto сказав: Там 5 см місця, тому ніяк. Варіант який я описав вище не підходить? 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 8 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Та для чого там повороти, що ви хочете повертати? )) Я це бачу ось так. 2 повороти на 180 градусів. Ви бачите інакше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Тільки що, TaurosRMK сказав: Варіант який я описав вище не підходить? У мене цифрові канальні сенсори, які міряють температуру і вологість. Я не можу їх засунути всередину вентустановки, бо там крім сенсора є ще й плата з мікросхемами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Тільки що, volomoto сказав: Я не можу їх засунути всередину вентустановки, бо там крім сенсора є ще й плата з мікросхемами. В мене подібні сенсори швидкості потоків, все не змонтую. Там всередині трубки просто дріт. якщо від тієї штатної трубки відмовитись, то достатньо розмістити частину з платою між стелею і корпусом, а дріт з сенсором просто пропустити через отвір у корпусі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 3 хвилини тому, volomoto сказав: Я не можу їх засунути всередину вентустановки, бо там крім сенсора є ще й плата з мікросхемами. Без IP захисту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 12 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Яка ціна питання і де замовляли? На ібей за близько 120у.о. Буцімто новий і робочий. Але то все лотерея, побачимо... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 17 хвилин тому, Dmode сказав: Я це бачу ось так. 2 повороти на 180 градусів. Ви бачите інакше? Якщо дивитися зверху, то це буде приблизно так. Підключення гнучким повітроводом (так як він в наявнсоті, ним і розведена поточна система), тільки зі сторони вулиці оцинкований, тому що там буде нагрівач. В будь якому випадку все рівно повороти будуть, не бачу проблем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Тільки що, TaurosRMK сказав: В будь якому випадку все рівно повороти будуть, не бачу проблем. Ок, я це і мав на увазі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 36 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Без IP захисту? Захист є, якщо використовувати оригінальний корпус, але він великий і призначений для монтажу на повітропровід. Просверлити передню кришку мені шегше, ніж видумувати щось інше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 07.01.2024 в 15:25, volomoto сказав: Нічого такого в інструкції до моєї нема - vents-shop.com.ua/images/companies/1/Pasport/ustanovki/vut_g_es_pasport.pdf Трошки мабуть запізно але от як раз переглядав ВУГ ГБ мануал Це ж та сама ВУТ Г, так? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня 13 годин тому, ЯД сказав: Трошки мабуть запізно але от як раз переглядав ВУГ ГБ мануал Це ж та сама ВУТ Г, так? Це різні вентустановки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 11 січня Автор Поділитись Опубліковано: 11 січня 32 хвилини тому, volomoto сказав: Це різні вентустановки Так з вигляду у них однакова будова всередині, різниця тільки в наявності постангівального тену )) Це мабудь ті хто писав інструкцію забули картинку перемалювати 😄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз