blacktigra Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня (змінено) 3 часа назад, msgarry сказал: -energy.com.ua/ua/p1709427080-transformator-toka-100a50ma.html Він вам не потрібен для того що ви хочете зробити, він для інших задач. В інверторі є свій трансформатор струму, його достатньо. Залишається питання як налаштувати автоматичне обмеження споживання від генератора. Мають бути якісь простіші способи. Змінено 23 вересня користувачем blacktigra Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня (змінено) 4 часа назад, vovarpd сказал: також я бачу там є якийсь наче підходящий готовий асистент який можна додати в VE Configure Якось воно все складно виглядає. Змінено 23 вересня користувачем blacktigra 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня 30 хвилин тому, blacktigra сказав: Якось воно все складно виглядає Це якраз найпростіший спосіб. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 12 часов назад, volomoto сказал: Це якраз найпростіший спосіб. Ну перший асистент точно не підходить бо логіка інша. З другим треба погратися, бо по опису незрозуміло чи потрібно якесь зовнішнє джерело напруги, чи достатньо просто контакти замкнути. І цей другий асистент відповідає за керування струмом заряду, а при слабкому генераторі бажано обмежувати струм на вході AC IN. Бо наприклад якщо увімкнули генератор і щось потужне зі споживачів то генератор може лягти, бо струм з мережі лишився такий самий я к і до цього. Я так думаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 19 хвилин тому, blacktigra сказав: Ну перший асистент точно не підходить бо логіка інша. Може я щось не так зрозумів, але виглядає що якраз перший робить те що треба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2 години тому, blacktigra сказав: Ну перший асистент точно не підходить бо логіка інша. Якраз для цього завдання він підходить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 7 минут назад, smotesko сказал: Якраз для цього завдання він підходить 57 минут назад, volomoto сказал: Може я щось не так зрозумів, але виглядає що якраз перший робить те що треба. Я можу і помилятися. За задумом підходить, просто там фігурує пристрій, який перетворює якийсь вхідний параметр (частоту обертів в даному випадку) в напругу. Відповідно щоб обмежувати струм потрібно мати щось що буде генерувати потрібну напругу 0..5В, а це трохи вже заморочено виходить. Можливо буде достатньо просто замикати той вхід, бо по опису там є ~4,5В, це вже нескладно. Треба буде перевірити, цікаво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня Наче вказано два варіанти - стан входу або частота імпульсів... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 3 хвилини тому, blacktigra сказав: За задумом підходить, просто там фігурує пристрій, який перетворює якийсь вхідний параметр (частоту обертів в даному випадку) в напругу. Оскільки в інвертора є програмовані бінарні/аналогові входи/виходи, то то відповідно асистент можна наконфігурвати на різні тригери і 1140 інтерфейс є просто один з них, але асистент може також працювати від бінарного сигналу, зокрема як сухий контакт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 12 минут назад, volomoto сказал: але асистент може також працювати від бінарного сигналу, зокрема як сухий контакт. Схоже що так. Я помилявся. Ось, дещо вдалося знайти. Сторінка 56 VE-Training-13-Advanced-Programming.pdf Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 25 вересня Поділитись Опубліковано: 25 вересня Можливо хтось знає який CAN кабель треба для батарей JsdSolar 10kW (ніяк вона не доїде, може там є інструкція в коробці)? Type A чи Type B? www.aliexpress.com/item/1005007219664108.html www.victronenergy.com/live/battery_compatibility:can-bus_bms-cable Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 25 вересня Поділитись Опубліковано: 25 вересня (змінено) 30 хвилин тому, vovarpd сказав: Можливо хтось знає який CAN кабель треба для батарей JsdSolar 10kW (ніяк вона не доїде, може там є інструкція в коробці)? Type A чи Type B? www.aliexpress.com/item/1005007219664108.html www.victronenergy.com/live/battery_compatibility:can-bus_bms-cable Відправив лист деякий час тому в Jsdsolar з питанням про батарею Jsdsolar BG48100. Отримав відповідь через деякий час. Питання було про Ground Pin в CAN роз'ємі. Навіть Hager на запит не відповіли, а Jsdsolar відповідають. ) Змінено 25 вересня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 25 вересня Поділитись Опубліковано: 25 вересня 40 хвилин тому, Mr. D сказав: Отримав відповідь через деякий час. Питання було про Ground Pin в CAN роз'ємі. І.. яка була відповідь.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 25 вересня Поділитись Опубліковано: 25 вересня (змінено) 18 хвилин тому, vovarpd сказав: І.. яка була відповідь.. Посилання на повідомлення В тій же темі є обговорення pin-out'а CAN роз'єму батареї Jsdsolar. Але така ж у вашому випадку BMS або ні, я не знаю. Хоча мені здається, той pin-out більше або менше поширений. Відповідно якщо порівняти з описами кабелів Victron Energy можливо зрозуміти які саме 3 pin'и потрібні й в яких позиціях. Я, до речі, використовую key stone, як перехідник для прямого кабелю, щоб не модифікувати прямий кабель та мати можливість без інструмента змінити схему проводів. Змінено 25 вересня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 25 вересня Поділитись Опубліковано: 25 вересня Знайшов відео про асистенти, багато корисної і цікавої інформації. Реєстрація не вимагає багато часу, та не потребує якоїсь верифікації. professional.victronenergy.com/online-training/16/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 17 годин тому, Mr. D сказав: Відправив лист деякий час тому в Jsdsolar з питанням про батарею Jsdsolar BG48100. Отримав відповідь через деякий час. Питання було про Ground Pin в CAN роз'ємі. Навіть Hager на запит не відповіли, а Jsdsolar відповідають. ) Короче по 10квт батареї прислали відповідь що там type b. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 17 годин тому, blacktigra сказав: Знайшов відео про асистенти, багато корисної і цікавої інформації. Це такий вбудований Home Assistant для бідних Насправді це крута фіча, але найбільша проблема, що це не можна конфігурувати через веб інтерфейс. VEConfigure як десктопна програма тільки під віндовс – це якісь 90-ті роки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 3 минуты назад, volomoto сказал: Насправді це крута фіча, але найбільша проблема, що це не можна конфігурувати через веб інтерфейс. VEConfigure як десктопна програма тільки під віндовс – це якісь 90-ті роки. Так, є таке. Багато хто звертає увагу на інтерфейс. І ще досить обмежена кількість інформації яка є у відкритому доступі. В мене є думки чому так, але це лише здогадки. Проте для таких довбнів як я, цей інтерфейс краще, ніж вчитися інсталювати всі ці ваші НА та розбиратися із кодом. Ще жіночка в відео каже що у віктрона занадто дохєра можливостей із цими асистентами, що це призводить до плутанини серед інсталяторів як де і що використовувати. Деякі асистенти з'явилися для окремих країн, але присутні в загальному доступі для всіх. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 8 минут назад, volomoto сказал: Це такий вбудований Home Assistant для бідних Або для тупих. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 55 хвилин тому, blacktigra сказав: Проте для таких довбнів як я, цей інтерфейс краще, ніж вчитися інсталювати всі ці ваші НА та розбиратися із кодом. Величезна перевага цих асистентів в тому що вони працюють прямо на мікроконтролері інвертора. Порівняно з автоматизаціями на лінуксі, типу HA, чи Victron GX, вбудовані асистенти надійніші, і мають гарантований час спрацювання. Для задач коли треба реагувати швидко – лише вони і підходять. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня (змінено) 24 хвилини тому, smotesko сказав: Для задач коли треба реагувати швидко – лише вони і підходять. Так, це такий собі простенький PLC, але з дуже кривим способом програмування. Для критичних речей воно незамінне, але в реальному житті та швидкодія і надійність майже ніколи не треба. А для якихось складніших сценаріїв асистенти всеодно не підходять через свою обмеженість, тому на далеку перспективу вартує інвестувати в HA. Змінено 26 вересня користувачем volomoto Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 годину тому, volomoto сказав: що це не можна конфігурувати через веб інтерфейс. VEConfigure як десктопна програма тільки під віндовс – це якісь 90-ті роки. теоретично вже можна через Remote Ve Configure. Десктопна це звичайно не дуже зручно, плюс треба окремий адаптер, але ця вся техніка дуже давно на ринку і програма теж, воно все відлагоджено, відтестовано і працює просто і напевно надійно. Якщо подивитися в changelog тих асистентів то цей по обмеженню струму досить древній, ще з 2013 року перший реліз і далі виправлення багів ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня (змінено) 33 хвилини тому, volomoto сказав: А для якихось складніших сценаріїв асистенти всеодно не підходять через свою обмеженість Наприклад там є ESS асистент, який відкриває багато можливостей через GX пристрій, і без нього вони взагалі недоступні. Наприклад Dynamic ESS (якщо є складні контракти з цінами на електрику), чи щось таке нібито просте як пріоритет батареї і зарядка по розкладу (я насправді думав що це буде важче реалізувати бо по дефолту це наче ніяк неможливо без того асистента, вже поліз в доку по node-red, а по факту вийшло в пару кліків і все класно працює). Тепер зацікавив Silence Fan асистент, але ще вагаюсь бо щось неясно як то вплине на роботу зарядного, а саме воно мене трохи підбішує шумом в інверторі. Зробили ж класні зарядки Blue Smart безшумні, а інвертори на заряді шумлять як минуле століття на тому ж струмі. Змінено 26 вересня користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 минуту назад, vovarpd сказал: Тепер зацікавив Silence Fan асистент, але ще вагаюсь бо щось неясно як то вплине на роботу зарядного Зарядний струм буде обмежуватися, бо інакше перегріватися буде. Казали в том відео що я посилання скидав. Але є плюс конструкції інверторів в порівнянні з тим же Люксом - до якоїсь межі вистачає природньої конвекції, щоб вентилятор не вмикався взагалі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 хвилину тому, blacktigra сказав: Але є плюс конструкції інверторів в порівнянні з тим же Люксом - до якоїсь межі вистачає природньої конвекції, щоб вентилятор не вмикався взагалі. треба попробувати.. яка ця межа.. по факту зараз мені 40А зарядного забагато. Встигає вночі за 2-3 години. Ще є запас 5-6 годин, можу знижувати до 20А сміло. Blue Smart зарядки 16A працювали можна сказати що безшумно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз