vovarpd Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 22 години тому, Фрай сказав: А чому ви Пілон задом до людей повернули? ) Він боком. Кнопка ближче до людей, а +/-- в кутку далеко. Та і чесно кажучи крім мене там ніхто в тому шарити не хоче і не буде, все одно чуть що не так, то мені треба робити )) Надіюсь докуплять GX і я все зможу управляти віддалено як і на решті таких простих систем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 (змінено) 10.12.2024 в 14:23, vovarpd сказав: трохи покопався в інтернетах і це насправді досить таки проблема. Воно не реалізовано в ESS "з коробки". Дуже незручно доречі. communityarchive.victronenergy.com/questions/143100/multiplus-ii-ess-power-assist-not-working-as-i-exp.html При досягненні отого Minimum SOC (unless grid fails) powerassist працювати небуде. Воно чекає поки грід схибить )) А він таки схибить бо ліміт струму там юзером встановлено по вагомій причині (вхідний автомат, малий генератор і т.п.) а не просто так, в разі якщо навантаження на AC Out2 відсутність гріда гасить всю техніку, а в разі Ac OUt1 маємо обмеження по потужності інвертора без гріда. Тобто треба йти вмикати вхідний автомат, а якщо система віддалена то це взагалі велика проблема. Трохи дивна логіка як на мене. Дуже нехотілося, але так бачу що прийдеться вивчати Node Red і програмувати кастомний алгоритм. Щоб при досягненні Min SOC power assist працював скільки потрібно і при першій нагоді дозаряжав акуми до отого базового Min SOC. Повернусь до цього питання. Є така фраза яка мені подобається "якщо щось не получається, прочитайте нарешті інструкцію" 😄 Отже я не до кінця розібрався. Короче кажучи насправді на мультіплюсі на AC-Out-1 все працює суперово, як і має бути. Скоро ще кватро перепровірю на AC-Out-2, можуть бути нюанси. Інвертор підтримує Minimum SOC, але якщо є важка нагрузка то powerassist працює незважаючи на цей SOC, гістерезіс 5%, і зразу ж дозаряжає батарею до Minimum SOC. Щоб все працювало, потрібно змінити в налаштуваннях ESS настройку Peak Shaving з "Above Minimum SOC only" на "Always". Battery Life включений (незнаю чи це важливо, можливо і з виключеними буде працювати). Недолік отого Always в тому що є більше споживання на ХХ. Ну як більше.. таке саме як просто в режимі упса і як написано в паспорті без всяких ESS, бо в ESS при досягненні min soc в режимі Above Minimum SOC only ми наче як маємо вимкнений інвертор бо суто транзит і є економія. Тобто вибір є.. або економим на холостому (як мала батарея наприклад) без powerassist при досягненні Min SOC, або не економим і маєм PowerAssist "в борг". Мудро придумали ) Змінено 27 грудня 2024 користувачем vovarpd 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 В 23.12.2024 в 18:45, msgarry сказал: Після довгих думок та експерементів вирішив, що віктрон 15000 не варіант для однофазної мережі. 6 кВт садить мережу до 205В, 12 кВт і напруга в районі 180В. Ввідний кабель 25 мм², автомат 50А. Піду мабуть в табір адептів deye. Сходив в той табір і повернувся назад. Так як є 2 батареї по 280А думав брати трифазний дейє низковольтний, відразу на 15- 20 кВт з перспективою для зарядки електрички від сонця. Коштують вони дорожче за високовольтні- у нас ціна від 2800 до 3200$ в залежності від моделі. І читаючи форум зрозумів що віктрон простіший і меньш глючний. Також неподобається постійні оновлення у дейє які не завжди покращують роботу. Загалом склалося відчуття "сирого" продукту. Можливо я і помиляюсь. Порахувавши прийшов до висновку що якщо добавити десь 500 евро можна докупити пару віктронів 8000 + SmartSolar MPPT RS 450/100 або звичайний смарт солар, і зробити трифазну систему на 18 кВт та 6 квт сонця для старту. (сонце буду розширювати з часом десь до 15 кВт.) Як вважаєте варто брати дею чи заморочитись з віктроном? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 28.12.2024 в 12:40, msgarry сказав: SmartSolar MPPT RS 450/100 Якщо будете розширювати сонце, то може краще відразу взяти SmartSolar MPPT RS 450/200 - він на 4 трекери та 11,5 кВт.? У мене 3 Мульти 8000 саме з таким працюють. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 6 годин тому, msgarry сказав: Сходив в той табір і повернувся назад. Зрада відміняється 😄 6 годин тому, msgarry сказав: Порахувавши прийшов до висновку що якщо добавити десь 500 евро можна докупити пару віктронів 8000 + SmartSolar MPPT RS 450/100 або звичайний смарт солар, і зробити трифазну систему на 18 кВт та 6 квт сонця для старту. (сонце буду розширювати з часом десь до 15 кВт.) Як вважаєте варто брати дею чи заморочитись з віктроном? Віктрон складніший в монтажі отих 3 фазних систем. Але то один раз подумати і зробити. Я особисто люблю взятися за складніші рішення і однозначно би 3 фазну будував на віктроні тим більше вже маючи один 😄 Нажаль чи на щастя але поки немаю де то збудувати )) Якщо проігнорувати політичну складову (ну це мої таракани, китай не є дружня країна, і існує ненульова ймовірність якихось санкцій через які їхні клауди стануть недоступними з наших інтернетів а то і взагалі відключать. З VRM у Віктрона ризики менші, так як Нідерланди дружня до нас країна, он F16 дали, краще підтримати їх економіку), то є ще англомовне комюніті, якісь тренінги, документація, відосики. Недавно купив ще один 24/3000/70 multiplus у вигляді "цегли" - не включався взагалі. Майстер поремонтував замінивши трошки конденсаторів і пару стабілітронів (проблема була в блоку живлення, але і історія його невідома.. стояло десь на лодці.. як воно працювало, в яких умовах, як змонтоване, і т.п. - це загадка ). Ну і далі працює добре, він 2012 року випуску і теж підтримує ті 3 фазні системи і паралельні. Тобто ця схема у віктрона вже давним давно відпрацьована, прошивки відшліфовані, і при умові правильного монтажу можна розраховувати на надійну роботу на багато років вперед. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 А на сколько гемор сделать 3ф на виктронах? Или 2 из трёх. С солнцем. Пока что у меня 1 люкс, думаю или брать ещё люкс и покрыть 2 фазы, но мне не нравится шум и потребление. Или Дея, но мне не нравится Дея) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 35 минут назад, ЯД сказал: Или Дея, но мне не нравится Дея) из любопытства чем ? в люксе шум понятно, а как почитаешь тему то там так все доброжелательно прям подталкивают к покупке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 21 минуту назад, mib сказал: из любопытства чем ? в люксе шум понятно, а как почитаешь тему то там так все доброжелательно прям подталкивают к покупке Ото ж и подозрительно. Гладко стелят. 🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 (змінено) 4 часа назад, vovarpd сказал: китай не є дружня країна, і існує ненульова ймовірність якихось санкцій через які їхні клауди стануть недоступними з наших інтернетів а то і взагалі відключать. Та ні, не може бути такого 😲 diysolarforum.com/threads/china-kills-all-non-sol-ark-branded-deye-unit-in-the-usa-this-morning.94349/ Змінено 29 грудня 2024 користувачем Chatter 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 1 годину тому, mib сказав: из любопытства чем ? в люксе шум понятно, а как почитаешь тему то там так все доброжелательно прям подталкивают к покупке Такой же системой доступа, как люкс. Сырой менюхой, апдейтами, как им удобно. И просто внешне не нравится)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 23 минуты назад, ЯД сказал: Такой же системой доступа, как люкс. Сырой менюхой, апдейтами, как им удобно. И просто внешне не нравится)) ну внешне шкаф, у меня он в сарае, с доступом по сути проблем нет, с обновлениями я еще не сталкивался так как их не просил, но можно просто интернет ему закрыть и все, с менюхой тоже не сталкивался он в сарае и там холодно поесть я все через ХА ну все это громко сказано но все что менял то через ХА, опыта правда всего две недели, больше менял настройки jk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 11 годин тому, ЯД сказав: Такой же системой доступа, как люкс. Читаючи тему про люкс це мені взагалі не зрозуміло після віктронів. Віктрон зразу рута дає, колупайте що завгодно на тому лінуксі. Виняток це коли вам систему в комплексі поставив інсталятор, обмежив права і дав гарантію. Але це зрозуміло. 13 годин тому, ЯД сказав: А на сколько гемор сделать 3ф на виктронах? Или 2 из трёх. С солнцем. Пару сторінок назад давав посилання на тренінги. Ось вони. Реєструєтеся тут professional.victronenergy.com/online-training/ professional.victronenergy.com/online-training/20/ professional.victronenergy.com/online-training/21/ Документ www.victronenergy.com/live/ve.bus:manual_parallel_and_three_phase_systems Гемору як такого наче й нема, особливо для тих хто сам зробив батареї, вміє перебрати щиток, вміє почитати документацію і відео і трохи в цьому розуміється. Але тут я теоретик наразі в 3ф, а практиків тут наразі наче не було 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 (змінено) І трошки новорічного настрою. Майстер фото скинув після ремонту Змінено 30 грудня 2024 користувачем vovarpd 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 Відповідь нкон на моє питання чи підійдуть наявні в них мультиплюси для роботи з моїм інвертором. Фотку шильдика я їм відправив. "Hi All modern produced units can be placed in a 3phase setup. You will require the mk3 to USB adapter to reprogram the units to work in 3phase" Я думаю що якщо я свій 8000й купував у вересні, а завтра докуплю ще 2, то мають запрацювати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 55 хвилин тому, msgarry сказав: Я думаю що якщо я свій 8000й купував у вересні, а завтра докуплю ще 2, то мають запрацювати. Ну але на всяк випадок все ж попросіть в них такі щоб хоча б рік випуску співпадав. Бо ми от купували теж інвертора на нконі і прислали 22 року випуску пару штук, залежались на складах мабуть тут пишуть що в 3 фазній конфігурації це не настільки важливо як в паралельній. Але я би піднапряг НКОН знайти ідентичні, недумаю що це складе проблему, у вас же не 10 річний інвертор, а свіжокуплений. community.victronenergy.com/t/multiplus-ii-hardware-revisions-compatibility-for-three-phase-configuration/9580/4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 Я так розумію, що мій інвертор 22 року? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 Не впевнений що це у серійному номеру зашифровано. Ось у мене наклейка 1 - го. Також здається рік та тиждень зашифрований: Але ж не факт, бо інші два мають такі S/N Були вони з однієї партії від офіційного інсталятора. Привозили під мене у серпні чи вересні 2024р. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 2 години тому, msgarry сказав: Я так розумію, що мій інвертор 22 року? Та, 22 рік, 41 тиждень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 (змінено) 1 година тому, Undertone сказав: Але ж не факт, Та точно факт ) У вас нормально все, один і той же тиждень і один і той же рік. А далі там вже дилер закодований і ще щось. От у вас оф дилер з Києва Fomation LLC, гарантія мабуть 5 років Ось тут всі коди можна перевірити який дилер це продав і зразу йому за саппортом писати Я так і по вживаних деяких зарядках і венусах gx писав, німецьким дилерам, вони гарно відповідають всі, потім віктрон присилає чи я був задоволений комунікацією з дилером www.victronenergy.com/technical-support Змінено 30 грудня 2024 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 3 хвилини тому, vovarpd сказав: От у вас оф дилер з Києва Fomation LLC, гарантія мабуть 5 років Ось тут всі коди можна перевірити який дилер це продав www.victronenergy.com/technical-support Також подивився на сайті, що прям можна пробити дилера)). Дивує такий часовий лаг виробництво-продаж у майже 2 роки, логістика Індія-Європа, зрозуміло що часу трохи додає, але мабуть таки Віктрони не розлітаються як гарячі пиріжки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 (змінено) 3 хвилини тому, Undertone сказав: Також подивився на сайті, що прям можна пробити дилера)). Дивує такий часовий лаг виробництво-продаж у майже 2 роки, логістика Індія-Європа, зрозуміло що часу трохи додає, але мабуть таки Віктрони не розлітаються як гарячі пиріжки. думаю вони просто мають склади по всьому світу і 5 річна гарантія все ж заставляє щось мати на складах мабуть і не працюють "з коліс". Тобто вам як треба буде завтра новий інвертор, то він у вас умовно завтра і буде. А не під заказ через 3 місяці поки зроблять ))) Я новіших чим початок 23 року теж не отримував в цьому році. Змінено 30 грудня 2024 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitaliy17 Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 В 29.12.2024 в 17:08, vovarpd сказал: є ще англомовне комюніті, якісь тренінги, документація, відосики. Я бляха не так давно прошивку на своєму EasySolar апдейтив, ремоутно, так блін ніфіга не знайшов як саме заживлений внутрішній GX модуль. А там в процесі прошивки пара варнінгів, один з яких типу "ми ваш Multiplus в процесі прошивки вимкнемо, то ж переконайтеся що ваш GX модуль від нього не заживлений". Я такий 🤪 лізу в доку там все красиво намальовано як проходять внутрішні комунікації, а от як живлення на модуль подається - хз. А usb кабеля під mk2 нема якби раптом щось. Потім таки вирішив ризикнути, збекапив поточну прошивку і проапдейтив ремонтно, все пройшло ок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 (змінено) 21 час назад, vovarpd сказал: Ну але на всяк випадок все ж попросіть в них такі щоб хоча б рік випуску співпадав. Бо ми от купували теж інвертора на нконі і прислали 22 року випуску пару штук, залежались на складах мабуть тут пишуть що в 3 фазній конфігурації це не настільки важливо як в паралельній. Але я би піднапряг НКОН знайти ідентичні, недумаю що це складе проблему, у Відповіли знову що всі інвертори одного типу підходять для 3 фазного підключення. Змінено 31 грудня 2024 користувачем msgarry Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 19 хвилин тому, msgarry сказав: Відповіли знову що всі інвертори одного типу підходять для 3 фазного підключення. В тренінгу (professional.victronenergy.com/online-training/20/) це питання обговорюється з 11:30хв. Хоча там теж кажуть що це не настільки критично для 3 фазних як для паралельних. Також кажуть переуточніть в дилера, короче напевно можна повірити нкону. Якось воно недуже чітко все написано. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Imax Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня Вот и я стал обладателем гибридного инвертора Victron EasySolar-II GX 24V - 3000VA - 70A - MPPT 25070. Сейчас находится на этапе монтажа. Думаю поставить счетчик энергии Victron Energy ET112 REL300100000 на выход инвертора. Есть в нём преимущество по сравнению со встроенным в инвертор Grid metering? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз