vovarpd Опубліковано: В середу в 16:28 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:28 Новий major реліз Venus OS сьогодні презентували. www.victronenergy.com/blog/2024/10/30/venus-os-v3-50-new-user-interface-security-and-generator-improvements Крім нового UI, для себе побачив щось корисне для пілонтеків. Цитата Venus OS 3.50 now better handles Pylontech batteries experiencing cell voltage imbalance. For this improvement to be active, the GX needs to have access to the cell voltages from the Pylontech BMS. To check if a system has this capability, navigate to the Battery, then Details, and check for Lowest cell and Highest cell voltage readings. If not, it might indicate that the BMS doesn’t support it or needs a firmware update. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: В середу в 16:43 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:43 14 хвилин тому, vovarpd сказав: Крім нового UI, для себе побачив щось корисне для пілонтеків. Здається, й раніше мінімальна й максимальна напруги комірок батарей Pylontech було видно в GX Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В середу в 16:53 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:53 4 хвилини тому, Mr. D сказав: Здається, й раніше мінімальна й максимальна напруги комірок батарей Pylontech було видно в GX Видно то видно, но з тим щось робити ще треба коли великий дисбаланс. Наскільки я зрозумів там оновлений алгоритм, тут є велика тема. community.victronenergy.com/t/3-50-15-modification-pylontech/1256 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: В п'ятницю в 09:26 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:26 30.10.2024 в 18:53, vovarpd сказав: Видно то видно, но з тим щось робити ще треба коли великий дисбаланс. А ви як налаштували заряд\розряд АКБ Pylontech? Я просто обмежив струм максимального заряду до 200 ампер (тобто до 0,5 для чотирьох 5000 батарей) Це начебто сходиться з рекомендаціями самої pylontech для збереження АКБ і мої сонячні панелі теоретично можуть 10,5 кВт. Тобто все що можна забрати АКБ заберуть. Ну а по розряду залишив дефолт, бо максимальних токів я навіть теоретично не досягну... З напругою комірок при заряді не гулявся, особливого змісту не побачив у цьому. Цікаво отримати досвід колег. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 10:50 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:50 (змінено) 1 годину тому, Undertone сказав: А ви як налаштували заряд\розряд АКБ Pylontech? Я просто обмежив струм максимального заряду до 200 ампер (тобто до 0,5 для чотирьох 5000 батарей) Це начебто сходиться з рекомендаціями самої pylontech для збереження АКБ і мої сонячні панелі теоретично можуть 10,5 кВт. Тобто все що можна забрати АКБ заберуть. Ну а по розряду залишив дефолт, бо максимальних токів я навіть теоретично не досягну... З напругою комірок при заряді не гулявся, особливого змісту не побачив у цьому. Цікаво отримати досвід колег. Я ще поки їх взагалі не ставив, думаю цього місяця дійдуть руки до US5000-1C і US5000. Вчора поставили з електриком Multiplus 48/5000/70 з батареєю JSDSolar 10kW. Також запобіжник eaton bussman class t 200A, кабель 70мм, аварійний рубильник. Легко зв'язав батарею через кабель Victron Type B, інвертор її бачить як Pylontech. Але там якісь дивні CCL, DCL були. CCL показувало 195A, DCL 110A, хоча мало б бути напевно навпаки. Зарядив до 100%, тепер DCL 55A, не можливо конфігурувати. в DVCC стоїть Forced ON. Venus OS оновив до 3.50, думав цей пілонтеківський новий алгоритм спрацює але щось недуже. При зарядці йде overvoltage alarm і десь на 3.67 (найменша десь 3.58 при цьому) відрубає. Ячейки не дуже відбалансовані, зарядний струм взагалі не скидає до самого кінця, нашо там валити 60A аж до 3.6, чого б не скидати струм ще від 3.45. Мені більше подобаються драйвера які працюють з BMS JK. Обмежив до 55.2 максимальну напругу (3.45). Обмежити максимальний SOC щось не представляється можливим в звичайному режимі, щось мені не подобається що воно буде стояти постійно в режимі 100%, так як електрику наразі не відключають. Мабуть прийдеться включати ESS асистент і обмежувати SOC там. Ще трохи понаблюдаю, зробим пару розрядів зарядів. Якось так вийшло, монтаж робив електрик, я підбирав обладнання і налаштовую. Холостий хід наче відповідає паспортному до 20вт в байпасі. Змінено В п'ятницю в 11:17 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: В п'ятницю в 11:05 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:05 Мені теж у суботу минулу змонтували нарешті, трохи граюся коли є час... У мене зараз це все так виглядає, я в режимі оптимізації батареї, комірки між собою збалансовані наче: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: В п'ятницю в 11:28 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:28 33 хвилини тому, vovarpd сказав: думаю цього місяця дійдуть руки до US5000-1C і US5000 Я так і не зрозумів різницю між цими АКБ, крім того що 1с новіша. Зараз б'ю себе по руках, щоб не купити ще 2 батарейкі, бо система буде гармонійнішою. Затягує ця справа, тим більше що на NKOM вони подешевшали та оновлена модель вийшла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: В п'ятницю в 11:36 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:36 44 хвилини тому, vovarpd сказав: Якого типу DC роз'єм з боку батареї? До речі, велосипед гарно весить. ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 12:00 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:00 (змінено) 26 хвилин тому, Mr. D сказав: Якого типу DC роз'єм з боку батареї? До речі, велосипед гарно весить. ) простий під болт. навіть заглушки ніякої не було, ну то нюанси. Змінено В п'ятницю в 12:03 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 12:04 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:04 33 хвилини тому, Undertone сказав: Я так і не зрозумів різницю між цими АКБ, крім того що 1с новіша як я зрозумів там новіша прошивка яка дозволяє більший струм розряду тобто 1C. Помоєму в цьому вся й різниця. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: В п'ятницю в 17:49 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:49 8 годин тому, Undertone сказав: А ви як налаштували заряд\розряд АКБ Pylontech? Я просто обмежив струм максимального заряду до 200 ампер (тобто до 0,5 для чотирьох 5000 батарей) А для чого його налаштовувати? BMS Pylontech сама передає в систему ліміти струму на заряд/розряд. Я просто підключив Pylontech до GX, воно примусово включило мені DVCC і тепер акумулятор керує лімітами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: В п'ятницю в 19:06 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:06 1 година тому, smotesko сказав: А для чого його налаштовувати? BMS Pylontech сама передає в систему ліміти струму на заряд/розряд. Я просто підключив Pylontech до GX, воно примусово включило мені DVCC і тепер акумулятор керує лімітами. Наприклад, для того, щоб обмежити споживання інвертора під час заряджання батареї. Pylontech BMS повідомляє про максимальні значення струму й напруги, але інвертор також може обмежувати струм меншим значенням, але це не стосується напруги заряджання, яка у разі використання CAN зв'язку не корегується. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: В п'ятницю в 19:12 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:12 7 годин тому, vovarpd сказав: простий під болт. навіть заглушки ніякої не було, ну то нюанси В іншої моделі батареї Jsdsolar бачив Anderson конектор. Хоча Pylontech та клони Pylontech використовують Surlock. Anderson під'єднує одночасно два проводи з боку батареї. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: В п'ятницю в 19:52 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:52 (змінено) 2 години тому, smotesko сказав: BMS Pylontech сама передає в систему ліміти струму на заряд/розряд BMS передає що батареї готові приймати 400 ампер заряду. Ну теоретично то вони готові, технічна можливість така є і мій інвертор грузив на стільки, скільки міг взяти з мережи - десь 270 ампер. Але сама Pylontech рекомендувала заряджати струмом не більше 50% від максимуму, без перегрівів тощо щоб батареї слугували довше/краще. Це у випадку, якщо батареї досить розряджені і я їх підзаряджаю з мережі (25А три фази). Змінено В п'ятницю в 19:56 користувачем Undertone Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: В п'ятницю в 20:06 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:06 Може я чогось не розумію, у вас як налаштовані тут параметри: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В суботу в 08:50 Поділитись Опубліковано: В суботу в 08:50 (змінено) 13 годин тому, Mr. D сказав: В іншої моделі батареї Jsdsolar бачив Anderson конектор. це в 5kW їхній батареї я бачив андерсон. В свої самозбірки тоже андерсони ставлю бо то зручно, але максимум до 120А. 175А андресон роз'єднати це щось, хоч ногою впирайся ))) Треба купувати велику ручку і сам роз'єм монтувати в щось міцне. Зліва ручка для 175А андерсона, справа для 120А. 50А руками запросто. Думаю краще ставити ці amphenol на великі струми. Змінено В суботу в 08:53 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В суботу в 11:46 Поділитись Опубліковано: В суботу в 11:46 Підрахував економію на нічному тарифі в типовій квартирі. Частка нічного склала 70%, денного 30%. Але інвертор не на всю квартиру підключений (пралка ні, кухня теж ні, крім холодильника і котла ну і освітлення) тому можна було ще зекономити. Отже 258 грн Якщо відняти ще десь хай 30% втрат на перетвореннях то 180 грн чистими Нууу.. за 10 років вартість 6квт батареї відбити можна. Це якщо тариф не скасують, інвертор не вмре, а може й різниця між днем і ніччю стане ще більша з ростом тарифу. Так чи інакше цей ESS у віктроні це приємний бонус, так як техніка все одно купувалася як резерв, і вона все одно є, амортизацію не обов'язково рахувати. Синій графік - мережа з міста Червони - вихід з мультіплюса. Вночі піки з мережі. Вдень по мінімалочці з мережі (grid setpoint 30W). 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз