LStranger Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 (змінено) Щось шукав цю тему й не знайшов, хіба що десяток років тому щось схоже обговорювали. В мене зараз стоїть питання в новому своєму будинку розводити воду (холодну, гарячу, а також й опалення, авжеж, температура 60°C). Намагаюсь зрозуміти, що на поточний момент в Україні можна знайти притомного. Грошей не багато, хочеться максимально бюджетно, але й не так, щоб за пару років довелося все це викидати й замінювати, планую жити довго й щасливо. Труба - металопластик. Все відкрите, заливати бетоном або ховати в штукатурку ніде не буду (крім теплої підлоги, але то геть зовсім інша тема). Раз на рік провести випробування тиском 6 бар та підтягнути, де треба, проблеми не бачу, головне аби після підтягування не довелось його ремонтувати. Порадьте, хто в темі, будь ласка. Заздалегідь дякую. P.S. Вибір металопластику зумовлений тим, що а) поліпропілен це громіздко й не дуже надійно (в мене проходи вже розраховані на тонкостінні труби) б) мідь це красиво й надійно, але не вкладається в наявний бюджет. Змінено 19 вересня 2023 користувачем LStranger доповнення - P.S. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 Вам потрібні фітинги на радиальний прес. Нічого там підтягувати не треба, вони не роз,ємні і можна сміливо замуровувати і в стіни і в стяжку. Але дивлячись яку трубу купили, може аксиальний прес (дорожче). Ну і знати як монтувати, всі нюанси, від товщини стінки труби, до із чого зроблений фітінг, температурний режим, лінійні розширення, спецінструмент і т.д і т.п. P.S. якщо у цьому не петраєте, краще найміть толкового сантехніка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LStranger Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 Дякую. Я вже бачив в інших гілках щодо радіального пресу. Щоправда, у валтека, наприклад, з пресових хрестовин лише 16-16-16-16 є, а на 26-20-26-20 є лише обжимні. Тому не все так просто, авжеж. Але я наразі питав щодо виробника, а не щодо типу фітингів чи щодо можливості замуровувати (я вже чітко написав, що замуровувати нічого не потрібно). Ви не на ті питання відповіли, а на моє питання відповіді я досі не отримав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 19 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 Спробуйте Sharkbite або щось схоже, якщо все позовні ведете. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LStranger Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 1 година тому, murava сказав: Спробуйте Sharkbite або щось схоже, якщо все позовні ведете. Дякую за пораду. А якого ще виробника можете порадити? У Sharkbite не все є, що треба (триходові крани, ніпелі/футорки, різьбові трійники). Плюс, схоже, в Україні їх лише розетка продає. Сподіваюсь, ціна, вища за Valtec, свідчить за високу надійність та довговічність. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз