xkansler Опубліковано: В неділю в 13:15 Поділитись Опубліковано: В неділю в 13:15 1 час назад, Vikctor сказал: Не можу остаточно впевнитись чи працює в мене застосунок solarmen. Чи навіть не так - схоже застосунок працює і навіть видає вірні поточні показники і вірну статистику (вона слабенька, бо з 1 листопаду було лишень пару відносно сонячних днів і в той час особливого навантаження в будинку не було), але чи прив'язаний при цьому логер незрозуміло. На логері світяться постійно два зелені світлодіоди - NET та COM, тоді як Ready блимає. Показать контент В застосунку при натисканні на Logger Показать контент показує що наче він не під'єднанний, Показать контент Хоа всі дії за посиланням 10.10.100.254 я зробив - всі логіни/паролі заповнив, Wi-Fi мережу обрав, підтвердження натиснув і побачив як перезавантажився Logger. Ще раз - стан батареї в застосунку показує вірно (так само як на моніторі інвертору), поточну генерацію/витрати також (з лагом на скількісь там хвилин, бо в цьому застосунку періодично відбуваються оновлення) Показать контент , статистика теж близька до правди як на мій погляд. Показать контент Залишились тількі сумніви чи прив'язаний Logger. Єдине я не розумію звідки застосунок бере дані про наявне сонце і температуру, бо наразі температура відчутно нижче і небо наглухо в хмарах. Скрін з додатку Solarman/DeyeCloud, який Ви надали, свідчить про те що логер підключений до хмари (Solarman/DeyeCloud). Якщо в додатку на смарті (або при доступі через браузер до Solarman/DeyeCloud) Ви на вкладці Devices -> Logger, бачите Status Online, це свідчить що він з'єднаний з хмарою. В противному випадку був-би статус Offline. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: В неділю в 13:51 Поділитись Опубліковано: В неділю в 13:51 (змінено) 2 часа назад, razzil сказал: Мені хочеться знайти максимально простий та надійний варіант. На кону стоїть живлення всього будинку і самого НА теж. Розумію, що найпростіше це залишити опалення на grid. Але в моєму випадку це буде коштувати 30м кабеля + загальна невизначеність чи все вдасться затягнути. Тому шукаю варіанти. Можу поділитися своїм досвідом (рішенням). Ще до встановлення гібрида Deye (з панелями та аккумами) у мене було зроблене резервування обладнання котельні (газ.котел + насоси + контроллер управляння тепл.підлогами + контроллер управління котлом по ebus + газова/"водяна" безпека) та IT пул (сервер HA + роутер + PoE комутатор ярда мережі + відеонагляд) з використанням відносно недорогого Victron MultiPlus II 500/12/20 + 2 х 100Ah свинцево-карбованих батареї (все інтегровано в HA через VE.Bus->MK2 - github.com/diebietse/invertergui) що надавало приблизно 2 години автономності системі. У мене є бензиновий інверторний генератор який також інтегрований в HA і повністю під його контролем. Раніше (до Deye) система бачила через інтеграцію Victron що зникла зовнішня напруга і коли батареї Victron розряджались до 50%, НА давав команду пуска генератору. Далі вже HA "приймав" всі рішення стосовно того коли глушити "гену". Зараз коли з'явивилась система ESS Deye я не відключав Victron а просто залишив його "підключеним за" Deye на виході Load (Grid -> Deye/Load -> Victron -> "HA/Котельня"). Тепер Victron виконує функцію "бекап бекапу" - тобто якщо з якихось причин Deye "втратив" грід і якісь трабли з його АКБ у мене HA продовжує працювати, вже тільки на Victron. Я трохи підправив логіку роботи HA з урахуванням цих змін, але суть залишилась таж сама - все під контролем HA який має надійне живлення. Основна ідея полягає в тому щоб "повісити" HA на своє джерело безперебійного живлення, яке стоїть за Deye, та підключене на його Load. Це надає можливість не втратити з'язок з HA у разі коли Grid або Deye "дуркує", і як мінімум, отримати сповіщення від HA про виникнення "нештатних" ситуацій і відреагувати на них з урахуванням своїх можливостей (напр. генератор). P.S. Замість Victron можна використати будь-який інвертор/зарідний+батарея, головне, на мій погляд з'язати його (наприклад через ESP) з HA, щоб він міг бачити хочаб приблизний рівнь заряду на батареї цього інвертора і чи отримує він живлення. Змінено В неділю в 13:59 користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: В неділю в 16:42 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:42 (змінено) 3 часа назад, xkansler сказал: Скрін з додатку Solarman/DeyeCloud, який Ви надали, свідчить про те що логер підключений до хмари (Solarman/DeyeCloud). Якщо в додатку на смарті (або при доступі через браузер до Solarman/DeyeCloud) Ви на вкладці Devices -> Logger, бачите Status Online, це свідчить що він з'єднаний з хмарою. В противному випадку був-би статус Offline. Доречі забув вказати що бувають ситуації коли система має "глобальний" статус Partly Online (Partly Offline). Такий статус встановлюється коли якийсь (або декілька) з компонентів системи "відвалилися". Для прикладу: - у вас дві батареї підключені по CAN до інвертора і одна з них "відвалилася". - у вас два інвертора в паралелі і один з них "відвалилася". - у вас два інвертора в паралелі і один з них "втратив" грід. - і т.д. В таких випадках у Вас буде Partly Online. Далі "пробігшись" по вкладці Devices Ви зможете побачити що саме Offline а що Online. Змінено В неділю в 16:43 користувачем xkansler 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В неділю в 19:09 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:09 Цікаве відео по особливостях взаємодії інвертору з акб. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: учора в 08:33 Поділитись Опубліковано: учора в 08:33 Хто може обяснити з маркуванням проводів AWG. В документації зовсім інші діаметри вказані, чим в продавців. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: учора в 08:54 Поділитись Опубліковано: учора в 08:54 19 минут назад, S K сказал: Хто може обяснити з маркуванням проводів AWG. В документації зовсім інші діаметри вказані, чим в продавців. а шо тут пояснювати, чітко написано що на 6к треба 50 квадратів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 09:23 Поділитись Опубліковано: учора в 09:23 В 05.09.2024 в 14:20, volomoto сказал: Виглядає так, що я помилявся щодо PE-N бондінгу і отут німець (точніше він австрієць) каже, що 3ф деє має вбудоване реле, яке з'єднує землю і нейтраль, якщо в налаштуваннях вибрати (чи то забрати) Signal Island Mode - В нього навіть ПЗВ на вході вибило, коли це реле замкнулось. Робота цього реле залежить від версії прошивки, але швидше за все якщо ця опція є в налаштуваннях, бо значить є і реле. Сьогодні вперше за довгий час вимкнули світло і я згадав що треба зробити заміри чи працюють прилади диференційного захисту. Ще при початкових налаштуваннях встановив галочку на Signal Island Mode. Взяв дріт та з'єднав у щиті шіну РЕ з вихідною клемою N найблищого ДАП чи ПЗВ. Ніфіга... Прибрав відповідну галочку - теж ніфіга... Засумував. Пішов передивлятись ще раз відео від цього німця/австрійця. І помітив що він після активації/дезактивації Signal Island Mode тисне на підтвердження праворуч знизу в відповідному меню і каже що чує як клацає перемикання в інверторі (в відео цього не чутно.) Пішов і зробив так само - і дійсно перемикання відповідного реле чітко чутно. І все запрацювало. Хоч і не в тому положенні як передбачав я. Для тих щасливих володарів системи заземлення ТТ, яки не бажають експерементувати, підказую - диференційний захист в автономному режимі працює з заводскими налаштуваннями, тобто з деактивованим Signal Island Mode. При встановленні галочки диференційний захист не працює! 5 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 10:37 Поділитись Опубліковано: учора в 10:37 1 година тому, Vikctor сказав: Сьогодні вперше за довгий час вимкнули світло і я згадав що треба зробити заміри чи працюють прилади диференційного захисту. Ще при початкових налаштуваннях встановив галочку на Signal Island Mode. Взяв дріт та з'єднав у щиті шіну РЕ з вихідною клемою N найблищого ДАП чи ПЗВ. Ніфіга... Прибрав відповідну галочку - теж ніфіга... Засумував. Пішов передивлятись ще раз відео від цього німця/австрійця. І помітив що він після активації/дезактивації Signal Island Mode тисне на підтвердження праворуч знизу в відповідному меню і каже що чує як клацає перемикання в інверторі (в відео цього не чутно.) Пішов і зробив так само - і дійсно перемикання відповідного реле чітко чутно. І все запрацювало. Хоч і не в тому положенні як передбачав я. Для тих щасливих володарів системи заземлення ТТ, яки не бажають експерементувати, підказую - диференційний захист в автономному режимі працює з заводскими налаштуваннями, тобто з деактивованим Signal Island Mode. При встановленні галочки диференційний захист не працює! Вимкнули світло. АКБ немає. Сьогодні хмарно і генерації «0». Але це якесь диво: воно працює 🤣🤣🤣 Це зветься: думав, що досить хмарно для генерації, а інвертор краде свої 100вт для роботи і продовжує працювати?))) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 11:07 Поділитись Опубліковано: учора в 11:07 23 минуты назад, МакДо сказал: Вимкнули світло. АКБ немає. Сьогодні хмарно і генерації «0». Але це якесь диво: воно працює 🤣🤣🤣 Це зветься: думав, що досить хмарно для генерації, а інвертор краде свої 100вт для роботи і продовжує працювати?))) В нас сьогодні теж наглухо похмуро, як взагалі то зазвичай з листопаду до кінця лютого), чому і не хотів встановлювати панелі аж до літніх тривалих блекаутів. Type N творять дива. Дякую пану Dmode, що підказав свого часу. Цікаво чи взимку так само буде? Десь до 700Вт видає сьогодні за потреби, а якщо потреби немає, то видає менше за витрати будинку. Тобто інвертор не бере максимум з панелей при дуже низкому споживанні. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: учора в 11:11 Поділитись Опубліковано: учора в 11:11 3 хвилини тому, Vikctor сказав: В нас сьогодні теж наглухо похмуро, як взагалі то зазвичай з листопаду до кінця лютого), чому і не хотів встановлювати панелі аж до літніх тривалих блекаутів. Type N творять дива. Дякую пану Dmode, що підказав свого часу. Цікаво чи взимку так само буде? Десь до 700Вт видає сьогодні за потреби, а якщо потреби немає, то видає менше за витрати будинку. Тобто інвертор не бере максимум з панелей при дуже низкому споживанні. А скільки в тебе панелей та скільки всього за сьогодні вже? Бо з моїх 7 кВт я зміг взяти тільки 2.3, і ще може 0.2-0.4 доберу 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: учора в 11:44 Поділитись Опубліковано: учора в 11:44 31 минуту назад, shneider_vova сказал: А скільки в тебе панелей та скільки всього за сьогодні вже? Бо з моїх 7 кВт я зміг взяти тільки 2.3, і ще може 0.2-0.4 доберу За такої погоди це норма. В мене встановлена потужність 6,2 кВт, станом на зараз вироблено 2,1 кВт*год. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 12:37 Поділитись Опубліковано: учора в 12:37 (змінено) 1 час назад, shneider_vova сказал: А скільки в тебе панелей та скільки всього за сьогодні вже? Бо з моїх 7 кВт я зміг взяти тільки 2.3, і ще може 0.2-0.4 доберу В мене немає наразі таких витрат. Споживання в світловий день десь 300Втг за годину, половина з яких йде на інвертор). Збільшується тільки на декілька хвилин при увімкненні чайника чи микрохвильки. В цілому за час відсутньості світла з 7.30 до 12.15 акб не розрядилися. Заряд протягом цього періоду коливався в межах 98-99%. Я ж тому й хочу оформити ЗТ, бо панелі можна сказати даремно простоюють) Спойлер А в цілому в мене два стрінгі на схід та захід кожний по 8*585=4680Вт. Змінено учора в 12:37 користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 12:38 Поділитись Опубліковано: учора в 12:38 1 час назад, shneider_vova сказал: А скільки в тебе панелей та скільки всього за сьогодні вже? Бо з моїх 7 кВт я зміг взяти тільки 2.3, і ще може 0.2-0.4 доберу Ти граєшся з рівнем зарядженості акб в тайм оф юз? Схоже треба мені почати гратись щоб збільшити генерацію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: учора в 12:38 Поділитись Опубліковано: учора в 12:38 1 хвилину тому, Vikctor сказав: В мене немає наразі таких витрат. Споживання в світловий день десь 300Втг за годину, половина з яких йде на інвертор). Збільшується тільки на декілька хвилин при увімкненні чайника чи микрохвильки. В цілому за час відсутньості світла з 7.30 до 12.15 акб не розрядилися. Заряд протягом цього періоду коливався в межах 98-99%. Я ж тому й хочу оформити ЗТ, бо панелі можна сказати даремно простоюють) Приховати вміст А в цілому в мене два стрінгі на схід та захід кожний по 8*585=4680Вт. а аккум в день розряджати не хочеш? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: учора в 12:40 Поділитись Опубліковано: учора в 12:40 Тільки що, Vikctor сказав: Ти граєшся з рівнем зарядженості акб в тайм оф юз? Схоже треба мені почати гратись щоб збільшити генерацію. саме так. 20% стоїть в день. на ніч в НА обчислюю чи вистачить прогнозу на сьогодні (на майбутній день) по генерації, щоб і на будинок, і на заряд батареї вистачило. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 12:43 Поділитись Опубліковано: учора в 12:43 2 минуты назад, shneider_vova сказал: саме так. 20% стоїть в день. на ніч в НА обчислюю чи вистачить прогнозу на сьогодні (на майбутній день) по генерації, щоб і на будинок, і на заряд батареї вистачило. Зрозумів. Гадати по прогнозу погоди бажання немає. Краще оформити ЗТ. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 15:04 Поділитись Опубліковано: учора в 15:04 2 часа назад, Vikctor сказал: Зрозумів. Гадати по прогнозу погоди бажання немає. Краще оформити ЗТ. Вот сразу видно Виктор не рыбак ЗТ это хорошо но в те месяцы когда выработка меньше потребления есть смысл заморочиться с ночным тарифом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 15:20 Поділитись Опубліковано: учора в 15:20 14 минут назад, mib сказал: Вот сразу видно Виктор не рыбак ЗТ это хорошо но в те месяцы когда выработка меньше потребления есть смысл заморочиться с ночным тарифом В мене зазвичай взимку витрати електрики приблизно таки - день 320-350кВтг, ніч 1200-1500кВтг. Пропонуєте знизити денні витрати до нуля? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 15:36 Поділитись Опубліковано: учора в 15:36 14 минут назад, Vikctor сказал: В мене зазвичай взимку витрати електрики приблизно таки - день 320-350кВтг, ніч 1200-1500кВтг. Пропонуєте знизити денні витрати до нуля? У нас такие же, учитывая что все доя этого есть то почему нет? Котел же ночью греет почему акб ночью не заряжать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 15:54 Поділитись Опубліковано: учора в 15:54 10 минут назад, mib сказал: У нас такие же, учитывая что все доя этого есть то почему нет? Котел же ночью греет почему акб ночью не заряжать Ну наприклад сьогодні зранку коли дізнався що вже пару годин як немає світла я дуже зрадів, що акб в мене заряджений на 100% а не скажемо на 20% як у Володиміра. Це добре що в цілому панелі компенсували денні витрати і взагалі мережа зникала менше ніж на п'ять годин, але наступного разу може так не пощастити. І взагалі я ще не вникав в налаштування Time of Use. Якщо в обраний проміжок часу скажемо з 16.00 до 23.05 встановити 40%, то інвертор за потреби розрядить акб до цієї межі? А скажемо вночі (з 23.05 до 7.00) встановивші 90-100% можна очикувати що до завершення цього періоду акб буде зарядженим до зазначеного рівня? І проміжки часу можна ж змінювати чи вони сталі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 16:21 Поділитись Опубліковано: учора в 16:21 22 минуты назад, Vikctor сказал: Ну наприклад сьогодні зранку коли дізнався що вже пару годин як немає світла я дуже зрадів, що акб в мене заряджений на 100% а не скажемо на 20% як у Володиміра. Це добре що в цілому панелі компенсували денні витрати і взагалі мережа зникала менше ніж на п'ять годин, але наступного разу може так не пощастити. У него этим управляет ХА по прогнозу выработки, на сегодня батарея была бы полностью заряжена, хотя прогноз и врет бывает 23 минуты назад, Vikctor сказал: І взагалі я ще не вникав в налаштування Time of Use. Якщо в обраний проміжок часу скажемо з 16.00 до 23.05 встановити 40%, то інвертор за потреби розрядить акб до цієї межі? А скажемо вночі (з 23.05 до 7.00) встановивші 90-100% можна очикувати що до завершення цього періоду акб буде зарядженим до зазначеного рівня? І проміжки часу можна ж змінювати чи вони сталі? Я еще не установил Дею, но в любом случае управлять буду через ХА как и сейчас на старом инверторе, опять таки в блекаут ХА выключит все лишнее если нет сети и солнца и батарея ниже заданного уровня У вас уже есть девайсы под ewelink найдите в закромах какой то старый ноут или на виртуалке и попробуйте ХА вам понравится и не будет тех ограничений что есть в эвелинк, к примеру довольно просто включить бойлер если появилось ээ и сейчас ночной тариф ну и с той же зарядкой машины 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 16:26 Поділитись Опубліковано: учора в 16:26 2 минуты назад, mib сказал: ...У вас уже есть девайсы под ewelink найдите в закромах какой то старый ноут или на виртуалке и попробуйте ХА вам понравится и не будет тех ограничений что есть в эвелинк, к примеру довольно просто включить бойлер если появилось ээ и сейчас ночной тариф ну и с той же зарядкой машины Це оверкваліфайд для мене. Я просте підключення інвертору до застосунку солармен робив більше тижня. І ці грьобані ewelink в мене періодично відвалюються. Як і прилад в туя. Тому ХА точно не для мене. Та й не було в мене ніколи прагнень стосовно інтеграції якойсь частки розумного будинку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 16:30 Поділитись Опубліковано: учора в 16:30 1 минуту назад, Vikctor сказал: Це оверкваліфайд для мене. Я просте підключення інвертору до застосунку солармен робив більше тижня. І ці грьобані ewelink в мене періодично відвалюються. Як і прилад в туя. Тому ХА точно не для мене. Та й не було в мене ніколи прагнень стосовно інтеграції якойсь частки розумного будинку. Ну хорошо еще немножко подождем Вернемся к этому вопросу позже Просто как показывает практика это засасывает и рано или поздно после покупки первого умного девайса появляется ХА 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 16:35 Поділитись Опубліковано: учора в 16:35 5 минут назад, mib сказал: Ну хорошо еще немножко подождем Вернемся к этому вопросу позже Просто как показывает практика это засасывает и рано или поздно после покупки первого умного девайса появляется ХА Так, я пам'ятаю свою категоричність стосовно панелей і акб/інвертора на 48В. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: учора в 17:20 Поділитись Опубліковано: учора в 17:20 57 хвилин тому, mib сказав: У него этим управляет ХА по прогнозу выработки, на сегодня батарея была бы полностью заряжена, хотя прогноз и врет бывает Сьогодні саме так і було. Але і той прогноз не виправдався. Буде ще налампічувати прогноз, щоб був достовірніший 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз