Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

01.03.2025 в 16:30, mib сказав:

и если можно в двух словах что я сделал :-)

Я насправді сам не знаю, що воно точно робить, бо це якась експериметнальна річ, яку кажуть не використовувати. Воно частково повторює оцей функціонал:

01.03.2025 в 15:58, mib сказав:

IMG_20250301_154601.jpg

Просто пороги задаються не абсолютні, а у відсотках. Я так розумію, що це конфігурація кастомних вимог, де типово межі задаються у відсотках. Тобто якщо сказано 230В+-10%, то це так прямо можна сконфігурувати і не треба рахувати абсолютні значення.

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, volomoto сказал:

Воно частково повторює оцей функціонал:

Еще раз спасибо, вчера сеть садилась до 183 и инвертор сеть не отключал пока не начался перекос

• Лайк 3
Посилання на коментар

Еще из "интересного" пока инвертор отключал сеть я дом перевел на байпас и увидел что идет продажа в сеть от акб 12-14 ампер :-)

Выключил в настройках JK флоат режим, продавать от батареи перестал

Посилання на коментар

1 година тому, mib сказав:

Еще из "интересного" пока инвертор отключал сеть я дом перевел на байпас и увидел что идет продажа в сеть от акб 12-14 ампер :-)

Выключил в настройках JK флоат режим, продавать от батареи перестал

Це нормально, бо при переході на флоат інвертор бачить, що поточна напруга набагато вища, ніж та, яку тепер просить бмс, тому починає розряджати батарею, щоб понизити напругу, навіть ціною експорту в мережу. Я не бачу в цьому ніякої проблеми, бо відскок напруги для LFP хімії дуже швидкий і там макс. 1-2% розрядиться, що є краще, ніж тримати батарею постійно під високою напругою.

• Лайк 5
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

10 минут назад, volomoto сказал:

Це нормально, бо при переході на флоат інвертор бачить, що поточна напруга набагато вища, ніж та, яку тепер просить бмс, тому починає розряджати батарею, щоб понизити напругу, навіть ціною експорту в мережу. Я не бачу в цьому ніякої проблеми, бо відскок напруги для LFP хімії дуже швидкий і там макс. 1-2% розрядиться, що є краще, ніж тримати батарею постійно під високою напругою.

По наблюдениям он разряжал до 80% и могу ошибаться еще и обращал внимание на тайм оф юс

Посилання на коментар

11 хвилин тому, mib сказав:

По наблюдениям он разряжал до 80% и могу ошибаться еще и обращал внимание на тайм оф юс

Ну це різні речі. ToU може розряджати в мережу тільки в режимі Selling first, іншому випадку буде розряджати тільки на навантаження.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

38 минут назад, volomoto сказал:

Ну це різні речі. ToU може розряджати в мережу тільки в режимі Selling first, іншому випадку буде розряджати тільки на навантаження.

Стоит как на фото зеро експорт ту лоад, и пока не выключил флоат в бмс он продавал, так скорее всего всегда было просто эти 12-14 ампер перекрывало потребление дома или батарея была разряжена ниже порога так как переливается ночной в дневной

Посилання на коментар

2 минуты назад, mib сказал:

Стоит как на фото зеро експорт ту лоад, и пока не выключил флоат в бмс он продавал, так скорее всего всегда было просто эти 12-14 ампер перекрывало потребление дома или батарея была разряжена ниже порога так как переливается ночной в дневной

Щось не те з вашим інвертором чи скоріш з єго налаштуваннями. В мене нічого подібного немає. Розряджає до 98-99% у флоат режимі, як і описує пан volomoto.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 минут назад, Vikctor сказал:

Щось не те з вашим інвертором чи скоріш з єго налаштуваннями. В мене нічого подібного немає. Розряджає до 98-99% у флоат режимі, як і описує пан volomoto.

Может на это еще как то влияла настройка которую я изменил по совету @volomotoпросто флоат выключил до того как сделал эту настройку

Но вы можете и не видеть продажу с батареи, у вас же дом и потребители подключены, в таком режиме у меня тоже было как у вас

В любом случае сейчас все хорошо и еще раз спасибо, я бы до этого меню если бы и добрался то в следующем столетии

Посилання на коментар

5 минут назад, mib сказал:

Но вы можете и не видеть продажу с батареи

Та ну. Я всі показники постійно моніторю, бо досі не награвся.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, mib сказав:

Может на это еще как то влияла настройка которую я изменил по совету @volomotoпросто флоат выключил до того как сделал эту настройку

Ні, воно точно не вплинуло, бо це параметри мережі, а не робочий режим.

Тут треба дивитися історичні дані з системи моніторингу, щоб зробити якісь висновки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

49 минут назад, volomoto сказал:

Я тут відео запилив...

Закінчили таки режисерський ?💪

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

1 годину тому, volomoto сказав:

Я тут відео запилив про Деє, правда не гібридний, а мікроінвертор, бо зараз з ним бавлюся:

А що клещі показують? Якщо там пульсації постійного струму то клещі повинні показати мін 0 , макс - макс. 

Посилання на коментар

26 хвилин тому, k-master сказав:

А що клещі показують?

Приблизно то саме показують, що й екран ЛБП.

26 хвилин тому, k-master сказав:

Якщо там пульсації постійного струму то клещі повинні показати мін 0 , макс - макс. 

Не може вийти нуль, бо це постійний струм, коли все більше нуля, тому навіть звичайне середнє значення буде більше нуля, а ці кліщі TrueRMS.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, volomoto сказав:

Приблизно то саме показують, що й екран ЛБП.

Не може вийти нуль, бо це постійний струм, коли все більше нуля, тому навіть звичайне середнє значення буде більше нуля, а ці кліщі TrueRMS.

Я просто в себе поміряв, пише мін 0,14, макс 0,17. Аж цікаво стало, бо те що у відео зрозуміло, але навіщо тоді в інверторі стоять на вході постійного струму конденсатори?

Посилання на коментар

3 хвилини тому, k-master сказав:

але навіщо тоді в інверторі стоять на вході постійного струму конденсатори?

Конденсатори є для згладження пульсацій напруги, але у випадку сонячного входу вони мають малий ефект, бо панелі – це джерело струму, а не напруги. Конденсатори майже не впливають на пульсації струму.

Посилання на коментар

9 хвилин тому, volomoto сказав:

@mib знайшов в себе перекос більше 20%, але інвертор не відключався від мережі:

image.thumb.png.8aef816b998fed83fa8db8f50118e14b.png

Ну якшо брати між 1 і 3, то там 40 Вольт, шо трохи менше 20%

Чи рахувати треба між мін і макс?

Змінено користувачем beavis
Посилання на коментар

1 хвилину тому, volomoto сказав:

Між мін. і макс.

тоді там 20,3%, якщо рахувати відсотки від більшого числа.

Посилання на коментар

51 минуту назад, beavis сказал:

тоді там 20,3%, якщо рахувати відсотки від більшого числа.

я считал всегда от меньшего когда говорил про 15% у меня сеть выглядит вот так

Снимок экрана 2025-03-04 в 20.31.06.png

Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

@mib знайшов в себе перекос більше 20%, але інвертор не відключався від мережі:

image.thumb.png.8aef816b998fed83fa8db8f50118e14b.png

Схоже всі наші інвертори мають індивідуальні властивості.) У пана mib реагує на перекос фаз, а мій вирубає все при зникненні будь-якой однієї фази. Не думаю що справа в налаштуваннях.

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

Схоже всі наші інвертори мають індивідуальні властивості.) У пана mib реагує на перекос фаз, а мій вирубає все при зникненні будь-якой однієї фази. Не думаю що справа в налаштуваннях.

Ну зникнення фази це аварія, але ж він повинен на акумулятор переходити у цьому випадку.

• Лайк 6
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...