yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 минуту назад, Vikctor сказал: Цікаво чи пропустят таке робітники РЕС. Віктор, ну не можна ж так 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: По свободі дайте посилання на подібний пристрій. Я не маю посилання, бо я таке купив через контору, в якій я купував панелі та інвертор. 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Цікаво чи пропустят таке робітники РЕС. А вони знати не будуть, ззовні це звичайний зубр. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 2 минуты назад, volomoto сказал: 12 кВт – це номінальна АС потужність, але від сонця може брати більше, бо: 1) є втрати на DC-AC перетворення. 2) коли інвертор впирається в ліміт по АС, то може надлишком сонця заряджати акум Тоесть если грубо, к примеру выботка 15 квт в сеть по зт идет 12 если акб разряжен то 3 в акб если акб заряжен то всего 12 в сеть по ЗТ Я правильно понял что он АС обрежет хоть на потребление хоть на импорт на 12 кВт сколько бы панели сейчас не давали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 4 минуты назад, Vikctor сказал: А де ви візьмете ті 16кВт одночасно? Йдеться ж про різні скати. Летом увидите Я же вроде уже рассказывал что у моего соседа два одинаковых поля на север и на юг и летом они вырабатывают практмчески одинаково У меня поле летом начинает работать в 6-7 утра в это же время и восток уже работать должен во всю а когда солнце будет в зените то и восток и юг будут работать почти на 100% 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 22 хвилини тому, mib сказав: Я вот понять не могу дея пишет про 16 квт по солнцу но если она сама 12 как она их распределять будет и будет ли вообще? Як volomoto писав вище… 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 11 минут назад, volomoto сказал: Я не маю посилання, бо я таке купив через контору, в якій я купував панелі та інвертор. А вони знати не будуть, ззовні це звичайний зубр. Це ж напевно їх власне доопрацювання, що покращує прилад. 13 минут назад, yurriy сказал: Віктор, ну не можна ж так Я ще нічого не встановлюю. Лишень цікавлюся. Хоча в моєму розумінні ці обмеження слід застосовувати до дешевих мережевих інверторів, які невідомо яку напругу видають при експорті. Інвертори деє не змінюють мережеву напругу при експорті і таким чином якщо користувач отримує погану напругу з мережі, то таку само він і експортує. Тож тут скоріше слід вимагати слідкувати за показниками напруги РЕС а не абонентів. В мене доречі останнім часом (рік чи два) дуже непогані показники напруги незважаючи на все більше СЕС навколо. Раніше взимку одна фаза ввечері просідала до 190В, а інша влітку рано вранці стрибала вище 255В. А зараз нічого подібного немає. 13 минут назад, mib сказал: Летом увидите Я же вроде уже рассказывал что у моего соседа два одинаковых поля на север и на юг и летом они вырабатывают практмчески одинаково У меня поле летом начинает работать в 6-7 утра в это же время и восток уже работать должен во всю а когда солнце будет в зените то и восток и юг будут работать почти на 100% Я думав йдеться про протилежні скати. Але все одно наскільки я розумію вас повинно турбувати не загальне обмеження потужності інвертора, а показники напруги для мппт трекерів. Якщо вони в межах норми, то вочевидь інвертор розрахований працювати зі всіма цімі полями. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 4 минуты назад, Vikctor сказал: Я думав йдеться про протилежні скати. Але все одно наскільки я розумію вас повинно турбувати не загальне обмеження потужності інвертора, а показники напруги для мппт трекерів. Якщо вони в межах норми, то вочевидь інвертор розрахований працювати зі всіма цімі полями. Я больше про целесообразность, учитывая то что больше 12 по АС он не отдаст, то с дополнительных панелей 1 мегават с киловата в год я не получу и арифметика уже непонятная 6 минут назад, Vikctor сказал: Інвертори деє не змінюють мережеву напругу при експорті і При эксплрте да, а вот при импорте им всем нужно хоть немного но напряжение поднять выше чем в сети Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 6 минут назад, Vikctor сказал: Інвертори деє не змінюють мережеву напругу при експорті Всі інвертори підвищують напругу при експорті. Інакше вони б не змогли експортувати. Струм тече від більшого потенціалу до меншого - фізика іншого не знає. Інша справа якої якості мережа, куди експортує інвертор. Величина підвищення залежить від опору мережі між інвертором та трансформатором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 3 минуты назад, mib сказал: При эксплрте да, а вот при импорте им всем нужно хоть немного но напряжение поднять выше чем в сети Здається ви поплутали експорт з імпортом. Експорт - це продаж назовні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 3 минуты назад, mib сказал: Я больше про целесообразность, учитывая то что больше 12 по АС он не отдаст, то с дополнительных панелей 1 мегават с киловата в год я не получу и арифметика уже непонятная Так почекайте літа. Дізнаєтесь яка буде генерація від вже встановлених панелей та зрозумієте чи є сенс щось додавати. Я так вирішив для себе. 5 минут назад, yurriy сказал: Всі інвертори підвищують напругу при експорті. Інакше вони б не змогли експортувати. Струм тече від більшого потенціалу до меншого - фізика іншого не знає. Інша справа якої якості мережа, куди експортує інвертор. Величина підвищення залежить від опору мережі між інвертором та трансформатором. У вас встановлено зовнішє РН? Чи дійсно бачите відчутну різницю на реле при імпорті та експорті? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 2 минуты назад, Vikctor сказал: У вас встановлено зовнішє РН? Чи дійсно бачите відчутну різницю на реле при імпорті та експорті? У мене немає ЗТ. Але я розумію як воно працює . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 13 хвилин тому, yurriy сказав: Всі інвертори підвищують напругу при експорті. Інакше вони б не змогли експортувати. Струм тече від більшого потенціалу до меншого - фізика іншого не знає. Так, але трохи не так, бо у випадку змінного струму треба чітко вказувати про яку напругу мова. Якщо ми говоримо про 220/230, тобто середньоквадратичне значення, то інвертору не треба його піднімати, щоб експортувати активну потужність. Напруга при експорті може зростати, але це не тому що інвертору треба її підняти, а тому що лінії і ТП так організовані. Тобто все залежить від конкретної ситуації В мене, наприклад, експорт практично не впливає на напругу, бо я один із перших на лінії, тобто фактично я підключений до фідера. На кінці лінії, звичайно, буде великий ріст напруги, але причина така сама, що й падіння її при навантаженні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 42 минуты назад, МакДо сказал: Як volomoto писав вище… Я навіть не помічав, що там є якісь ціфри, а виявляється на моєму намальовано 13. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 4 хвилини тому, Vikctor сказав: Я навіть не помічав, що там є якісь ціфри, а виявляється на моєму намальовано 13. Треба оновити прошивку))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 24 минуты назад, volomoto сказал: причина така сама, що й падіння її при навантаженні. Саме так. Тому підвищуватись будуть і амплітудне значення напруги і діюче. Інакше струм у мережу не потече. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 26 минут назад, volomoto сказал: Напруга при експорті може зростати, але це не тому що інвертору треба її підняти, Та таки ж треба. Як по-вашому відбувається експорт? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 година тому, mib сказав: у моего соседа два одинаковых поля на север и на юг и летом они вырабатывают практмчески одинаково Цікаво, як так? То чому ж всі стараються розміщувати панелі на південь? Щось не віриться зовсім.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 9 хвилин тому, yurriy сказав: Та таки ж треба. Як по-вашому відбувається експорт? За рахунок зсуву фази. Піднімає інвертор напругу тоді, коли хоче експортувати реактивну потужність, тобто він поводиться як конденсатор. Отут добре пояснено: 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 21 минуту назад, volomoto сказал: За рахунок зсуву фази. Це зрозуміло. Бо при роботі на малий опір мережі інвертор працює як джерело струму, а не напруги. Але ж ідеальних мереж не буває. І струм, який експортується, створює різницю потенціалів між точкою входу та трансформатором. А це саме активна напруга, яка співпадає за фазою з мережею. І сумується з напругою мережі. Тому чим гірша мережа - тим більша прибавка при експорті. Ось коротка, але корисна стаття. Може кому цікаво буде. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 час назад, sanyas15 сказал: То чому ж всі стараються розміщувати панелі на південь? Бо в нас на жаль не завжди літо. Наче підходяща причина. Наразі в мене наприклад з західним і особливо східним скатами дуже сумні показники генерації у порівнянні зі щасливими власниками полів на південних скатах. На північному підозрюю її зараз не було б зовсім. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 24 минуты назад, Vikctor сказал: Бо в нас на жаль не завжди літо. Наче підходяща причина. Наразі в мене наприклад з західним і особливо східним скатами дуже сумні показники генерації у порівнянні зі щасливими власниками полів на південних скатах. На північному підозрюю її зараз не було б зовсім. Я когда то кидал ссылку в эту тему там моделирует как когда и сколько солнца тоесть просто факт его присутствия в такую то дату в такое то время в таком то месте А по северному полю да оно сейчас заметно проигрывает, но летом все очень даже неплохо, а учитывая что на юге места не было это какой никакой выход на апрель-сентябрь 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня (змінено) 3 години тому, Vikctor сказав: Я навіть не помічав, що там є якісь ціфри, а виявляється на моєму намальовано 13. І не забувайте, що ті цифри не зовсім точні))) P.s. - звісно, це байпасом Подав заявку на Deye Copilot. З цікавості. Змінено 13 січня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня (змінено) 10 часов назад, volomoto сказал: За рахунок зсуву фази. Піднімає інвертор напругу тоді, коли хоче експортувати реактивну потужність, тобто він поводиться як конденсатор. Насколько помню из ТОЭ напруга по фазе всегда синхронизирована, ток сдвигается при реактивной нагрузке. Для экспорта поднятие напряжения просто необходимо. Трансформатор на ТП является для нас, потребителей, источником напряжения, потому и синхронизация идет по напряжению. Не буду настаивать, очень давно изучал. Змінено 14 січня користувачем Kubik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
orange22 Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня Доброго дня! Хотів би порадитись чи правильно я хочу зробити: маю зараз дею 12квт до якої можна підключити 15.6 квт панелей. На данний момент є два поля по 14 панелей (longі 440 13A). Я правильно розумію, що краще підключити ці два поля на перший mttp який має 2 виходи, а решту 8 на другий. І чи не буде гірше виробіток, якшо одне з полів на 14 панелей має ранкове затінення? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 13 годин тому, yurriy сказав: Бо при роботі на малий опір мережі інвертор працює як джерело струму, а не напруги. Якраз ключовим моментом є, що інвертор може працювати і так, і так, тому термінологія дуже важлива. GFL (Grid Following) інвертор працює як джерело струму і виставляє на своєму генераторі точно таку ж напругу, яку заміряв на клемах мережі. Звичайно, що напруга в мережі буде змінюватись, бо дроти мають опір і в нас ще діє закон Ома, але інвертору пофіг на природу зміни напруги, бо алгоритм в нього простий: що заміряв – то і видав на вихід. Тут зміна напруги в мережі – це побічний ефект, а не намір інвертора, тому не інвертор піднімає напругу, а напруга піднімається через експорт потужності. GFM (Grid Forming) інвертор також міряє напругу на клемах, але його алгоритм може на внутрішньому генераторі виставляти вищу або нижчу і, відповідно, змінювати напругу в мережі. Тобто зміна напруги вже є наміром і тоді можна казати, що інвертор підвищує, або знижує напругу. Ріст напруги при експорті активної потужності і зміна напруги інвертором (через експорт чи споживання реактивної потужності) – це є різні процеси, які краще не плутати. До речі, Деє має основні GFM функції: Прихований текст 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз