Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

Что то вот панели все дешевеют и дешевеют, и вроде мозгом понимаю что скорее всего оно мне не надо, но а вдруг? и хочется понимать можно или нельзя

На сейчас имеется:

Ввод документально 16 кВт по факту автомат 32, оформлен ЗТ

Дея 3 фазы 12 кВт

27 панелей TWsolar 430w 39.15v\33.26v 13,67A\12,93A  подключены на 2 стринга 13+14 панелей 30 градусов 190 азимут

Собственно если я одну панель оставлю просто для красоты :-) и сделаю 13+13 на сдвоенный стринг

И еще на восточный скат 25 градусов 100 азимут поставлю 12 панелей

можно ли ? и есть ли в этом экономический смысл ?

По математике в теории получается следующее 5,16 кВт панелей и 5 лет еще будет ЗТ в теории в год они дадут 5160 кВт*ч и за 5 лет дадут 25800 кВт*ч если по 5,15 грн это 132870 грн или грубо 3000$ поесть по деньгам если правильно считаю вроде как выгодно, в худшем случае останусь при своих деньгах и с панелями

Что скажут более опытные товарищи ? или Дея устанет работать на максимуме и на востоке я не получу мегаватт с киловатта панелей в год ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, mib сказал:

Собственно если я одну панель оставлю просто для красоты :-) 

Оця фраза підказує мені, що Ви дядько серйозний.

Все інше вже не має значення.

• Лайк 1
  • Хаха 5
Посилання на коментар

2 часа назад, mib сказал:

Что скажут более опытные товарищи ?

Я ще новачок у цій справі, але скажу, що істину покаже тільки натурний експеримент!

Посилання на коментар

2 часа назад, mib сказал:

Что то вот панели все дешевеют и дешевеют, и вроде мозгом понимаю что скорее всего оно мне не надо, но а вдруг? и хочется понимать можно или нельзя

На сейчас имеется:

Ввод документально 16 кВт по факту автомат 32, оформлен ЗТ

Дея 3 фазы 12 кВт

27 панелей TWsolar 430w 39.15v\33.26v 13,67A\12,93A  подключены на 2 стринга 13+14 панелей 30 градусов 190 азимут

Собственно если я одну панель оставлю просто для красоты :-) и сделаю 13+13 на сдвоенный стринг

И еще на восточный скат 25 градусов 100 азимут поставлю 12 панелей

можно ли ? и есть ли в этом экономический смысл ?

По математике в теории получается следующее 5,16 кВт панелей и 5 лет еще будет ЗТ в теории в год они дадут 5160 кВт*ч и за 5 лет дадут 25800 кВт*ч если по 5,15 грн это 132870 грн или грубо 3000$ поесть по деньгам если правильно считаю вроде как выгодно, в худшем случае останусь при своих деньгах и с панелями

Что скажут более опытные товарищи ? или Дея устанет работать на максимуме и на востоке я не получу мегаватт с киловатта панелей в год ?

Стосовно економічного сенсу не знаю, бо вже помітив коли тема затягнула, то мізки вимикаються.) А ось стосовно вимкнути одну панель, то можливо і не треба. Це в нас тут прийнято все робити за якимось шаблонами, хоч і вірними. А там ззовні:) світ цікавіший. ось чувак наприклад таким чином все з'єднав і стверджує що все чудово працює.

1516626411_.thumb.png.aee0f07814e38018369b3a711d6a2efa.png

І володарь цього будинку на фото теж впевнений не має по три трекера на кожний скат свого будинку (в нього лишень на півночі немає панелей, а підключив все послідовно, можливо навіть разом з полем на бесідці на передньому плані.) І все працює ... якось.

1829594972_.thumb.png.93ef07a4359c7b8f220e1885891b948f.png

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Вантажити дею по повній мабуть все ж не варто, жодна техніка такого не любить. Я так, чисто для інтересу, дивився мережеві інвертори, то вони дешевше від гібриду десь у три рази. Поставити такий, і хай маслає, чисто на ЗТ.

Змінено користувачем razzil
Посилання на коментар

19 минут назад, Vikctor сказал:

І все працює ... якось.

Немає сумніву, що якось працює. Ота схема з діодами давно відома та рекомендована для паралельного з'єднання неоднакових стрінгів. Але на діоді падає як мінімум піввольта і при струмі в 10 А це 5 Вт тепла. Він гріється як скажений. 

Посилання на коментар

18 минут назад, razzil сказал:

Вантажити дею по повній мабуть все ж не варто, жодна техніка такого не любить.

Любить, любить :twisted:. Треба моніторити температуру і забезпечити вільне охолодження. Якщо вище 60 градусів не нагрівається - нехай працює. Але ж пам'ятаємо, що найменший ресурс мають кулери, за ними електролітичні конденсатори. У яких від робочої температури строк служби зменшується нелінійно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 минут назад, yurriy сказал:

Немає сумніву, що якось працює. Ота схема з діодами давно відома та рекомендована для паралельного з'єднання неоднакових стрінгів. Але на діоді падає як мінімум піввольта і при струмі в 10 А це 5 Вт тепла. Він гріється як скажений. 

Та чувак стверджує що класно працює.

Посилання на коментар

3 години тому, mib сказав:

я не маю подібного досвіду, але виговорюсь :)

Поля з однаковими параметрами можна з'єднувати паралельно. Є моменти перетоку струму від активнішого поля на втрати пасивнішого, але втрати пропорційні температурі і в пасивному режимі вона нижча. Через це вважаю що все піде на користь.

Діоди там не потрібні, вони будуть завжди відкриті, через це користі ніякої.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, yur43 сказав:

Є моменти перетоку струму від активнішого поля на втрати пасивнішого

Нема перетоків, бо для цього потрібно, щоб напруга, яка прикладається до поля, була вищою, ніж його Voc, що неможливо для однакових стрінгів під навантаженням.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Пытался в теме найти, но тут уже не просто что либо найти)
3ф РН надо для 3Ф деи? контроль фаз? или он сам все умеет и можно существующие 1ф РН убрать вообще?

Посилання на коментар

Тільки що, ЯД сказав:

3ф РН надо для 3Ф деи? контроль фаз? или он сам все умеет и можно существующие 1ф РН убрать вообще?

Сам все вміє в тому числі контроль фаз. РН я б ставив хіба на навантаження, яке підключене на стороні GRID.

• Дякую 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, volomoto сказав:

Сам все вміє в тому числі контроль фаз. РН я б ставив хіба на навантаження, яке підключене на стороні GRID.

а для ЗТ они все таки просят контроль, но тогда его отдельной коробочкой под пломбу, я правильно понимаю? 
И контктор НЗ на 4 контакта (с нулем)?

Посилання на коментар

23 хвилини тому, volomoto сказав:

Нема перетоків, бо для цього потрібно, щоб напруга, яка прикладається до поля, була вищою, ніж його Voc, що неможливо для однакових стрінгів під навантаженням.

там вище наводили приклад паралельного підключення східного і західного поля. Коли сонце з одного боку, буде переток.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vikctor сказав:

А чому НЗ а не NO?

ну типа по умолчанию контакты замкнуты и когда идет превышение и пр. по РН - они размыкаются.

с НО - тоже можно, но тогда получается сигнал от РН постоянно должно питать котушку контактора, если я правильно представляю себе устройство. 

Посилання на коментар

19 хвилин тому, yur43 сказав:

наводили приклад паралельного підключення східного і західного поля. Коли сонце з одного боку, буде переток.

Я проводив такий експеримент. При підключенні панелей схід/захід окремо на різні трекери напруга на них відрізнялась на 2-3в незалежно від положення сонця з ранку до вечора. Тому й підключив їх паралельно на один трекер. Взимку робота інвертора стала стабільніше, так як сумуються саме струми різних полів при однаковій напрузі. Щоб виявити саме переток, потрібно вимірювальні прилади на кожен стрінг ставити, а чи є сенс?

• Лайк 3
Посилання на коментар

37 хвилин тому, yur43 сказав:

Коли сонце з одного боку, буде переток.

Не буде перетоку, бо напруга на них однакова і менше Voc. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

46 хвилин тому, ЯД сказав:

а для ЗТ они все таки просят контроль, но тогда его отдельной коробочкой под пломбу, я правильно понимаю? 

Так, деякі ОСР вимагають РН, але це їм треба, а не вам і тим більше не інвертору. Якщо у вашій місцевості так, то шукайте відразу модифіковане РН, де з пульта можна його відключити.

48 хвилин тому, ЯД сказав:

И контктор НЗ на 4 контакта (с нулем)?

В мене нема окремого контактора і все йде через вбудоване реле.

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 минут назад, ЯД сказал:

ну типа по умолчанию контакты замкнуты и когда идет превышение и пр. по РН - они размыкаются.

с НО - тоже можно, но тогда получается сигнал от РН постоянно должно питать котушку контактора, если я правильно представляю себе устройство. 

Наскільки я розумію в реле з NO контаками вони розімкнути якщо реле знеструмлене і замкнені при подачі живлення. А в NС все навпаки. Тому напевно схема виглядає так - контактор з NO контактами заживлюється після РН і якщо напруга в мережі в запрограмованих межах, то живлення після РН є і відповідно контакти замкнені, а якщо РН вимкнулось через напругу за встановленими межами, то контакти реле розмикаються.

Посилання на коментар

5 минут назад, volomoto сказал:

шукайте відразу модифіковане РН, де з пульта можна його відключити.

А навіщо його з пульта вимикати?

Посилання на коментар

Наверно я неправильно задал вопрос или не совсем правильно написал ибо ответы как мне кажется чуть о другом

Сейчас все 27 панелей на одном скате, одну выкинуть что бы их стало 13+13 и подключить на сдвоенный трекер

А на освободившийся одинарный трекер 12 панелей ну или 14 если влезет

Я вот понять не могу дея пишет про 16 квт по солнцу но если она сама 12 как она их распределять будет и будет ли вообще?

Посилання на коментар

10 хвилин тому, Vikctor сказав:

А навіщо його з пульта вимикати?

Вимикати функцію відключення від перевищення напруги, але при цьому саме силове реле є замкнутим. Це для тих випадків, щоб мати можливість експортувати, коли напруга в мережі перевищує 242В.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, volomoto сказал:

Вимикати функцію відключення від перевищення напруги, але при цьому саме силове реле є замкнутим. Це для тих випадків, щоб мати можливість експортувати, коли напруга в мережі перевищує 242В.

Не знав що існують подібні. По свободі дайте посилання на подібний пристрій. Цікаво чи пропустят таке робітники РЕС.

Посилання на коментар

3 хвилини тому, mib сказав:

Сейчас все 27 панелей на одном скате, одну выкинуть что бы их стало 13+13 и подключить на сдвоенный трекер

А на освободившийся одинарный трекер 12 панелей ну или 14 если влезет

Можна так зробити і здвоєному трекеру стане навіть краще.

5 хвилин тому, mib сказав:

Я вот понять не могу дея пишет про 16 квт по солнцу но если она сама 12 как она их распределять будет и будет ли вообще?

12 кВт – це номінальна АС потужність, але від сонця може брати більше, бо:

1) є втрати на DC-AC перетворення.

2) коли інвертор впирається в ліміт по АС, то може надлишком сонця заряджати акум.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...