vovapk Опубліковано: В п'ятницю в 07:09 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:09 15.12.2024 в 23:09, yurriy сказав: Це неможливо, якщо нейтралі грід та лоад роз'єднані. Зараз перекидаємо Grid на ту ж фазу що підключено Load. Живлення Grid підключати після ПЗВ чи до ПЗВ на цій фазі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 07:21 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:21 10 минут назад, МакДо сказал: То це максимально дозволена потужність розряду АКБ. Не знаю навіщо воно там, коли в налаштуваннях АКБ ми виставляємо порогові значення як заряду так і розряду в Амперах. именно про это и тут речь о другом, это разрешение на разряд когда есть сеть, поесть если у меня там стоит 1 квт, солнца сейчас 300 ватт, а нагрузка 2 квт то оно от сети возьмет 700 но заряжать при этом не будет учитывая что у меня там стоит на это время 50% 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: В п'ятницю в 07:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:34 23 минуты назад, vovapk сказал: Живлення Grid підключати після ПЗВ чи до ПЗВ на цій фазі? В мене перед інвертором немає ПЗВ. Тільки автомат. Тому не буду радити де підключати, бо практики не маю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 07:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:34 Вот так будет наглядней Тут минимальная нагрузка я выключил бойлер Тут нагрузка с бойлером А тут я еще и чайником добавил Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 09:13 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:13 2 часа назад, mib сказал: Еще вот посмотрел скриншоты выше по time of use и я вот не пойму почему все указывают 100% мощности инвертора? там же вроде речь идет про подмес акб к сети ну и собственно когда его заряжать и на сколько % и как я понимаю это не имеет отношения к тому когда нет сети или когда есть солнце я перекачиваю 50% емкости акб из ночного тарифа в дневной, но что бы батарейку сильно не нагружать, поставил подмес 1000 тоесть один квт, но от батареи берет 1,125 по идее125 это на кормежку инвертора, а учитывая что я таким образом оперирую аж 8ю киловаттами в дневное время то я их и при такой мощности подмеса использую или это я чего то не того? Наче все вірно описали, але мені не потрібно при наявності мережі підмішувати акб, тому й не обмежую її потужність. В мене наразі просто з 13.00 до 23.00 щоденно будинок живиться від акб. Ну й ще від сонця, якщо якимось дивом воно є. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 09:15 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:15 2 часа назад, vovapk сказал: Живлення Grid підключати після ПЗВ чи до ПЗВ на цій фазі? Звичайно до. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: В п'ятницю в 09:27 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:27 (змінено) 2 часа назад, mib сказал: Еще вот посмотрел скриншоты выше по time of use и я вот не пойму почему все указывают 100% мощности инвертора? там же вроде речь идет про подмес акб к сети ну и собственно когда его заряжать и на сколько % и как я понимаю это не имеет отношения к тому когда нет сети или когда есть солнце я перекачиваю 50% емкости акб из ночного тарифа в дневной, но что бы батарейку сильно не нагружать, поставил подмес 1000 тоесть один квт, но от батареи берет 1,125 по идее125 это на кормежку инвертора, а учитывая что я таким образом оперирую аж 8ю киловаттами в дневное время то я их и при такой мощности подмеса использую или это я чего то не того? не все там коректно, але в загальному правильно. Змінено В п'ятницю в 09:29 користувачем S K 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 09:41 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:41 27 минут назад, Vikctor сказал: Наче все вірно описали, але мені не потрібно при наявності мережі підмішувати акб, тому й не обмежую її потужність. В мене наразі просто з 13.00 до 23.00 щоденно будинок живиться від акб. Ну й ще від сонця, якщо якимось дивом воно є. а можно логику? почему с 13? разряжать до скольки процентов разрешено ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 09:56 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:56 3 минуты назад, mib сказал: а можно логику? почему с 13? разряжать до скольки процентов разрешено ? Розряджати дозволено до 35%. Заряджаю вночі від 75 до 90% в залежності від прогнозу погоди на завтра. Логіка така - якщо почати юзати акб з 7.00, то у разі вимкнення світла ввечорі акб може не вистачити на більш-менш тривалий проміжок. Я ще експериментую та набуваю досвіду. Можливо таки перейду по буднях на живлення від акб з 7.00 до 23.00. Але це позбавлення самого себе будь-якого страхування від наслідків раптовой атаки русні протягом дня. Я в принципі не знаю чи вірно взагалі роблю використовуючи акб для перенесення споживання електрики з дня на ніч. В цьому місяці судячи з наявних показників споживання вже не влізу в 2000кВтг й тому є сенс в ціх діях. Але не здивуюся що саме ці дії завдяки втратам на подвійну конвертацію АС в DC та навпаки і призвели ( чи як мінімум сприяли) до того, що я не вкладаюся в 2000кВтг) Бо йдеться про 200-300кВтг перевищення. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: В п'ятницю в 10:03 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:03 6 минут назад, Vikctor сказал: 200-300кВтг перевищення. 10% це якраз воно. Перетворення 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В п'ятницю в 10:03 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:03 4 хвилини тому, Vikctor сказав: Але не здивуюся що саме ці дії завдяки втратам на подвійну конвертацію АС в DC та навпаки і призвели Малоймовірно, бо втрати десь 15%, тобто якщо з батареї взяли корисних 1000 кВт*год, то з мережі було спожито десь 1175. Я сумніваюся, що ви за місяць перегнали мегаватгодину через батарею. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В п'ятницю в 10:06 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:06 7 минут назад, Vikctor сказал: страхування від наслідків раптовой атаки русні протягом дня. невеликі відключення ні на що не вплинуть. а від повного раптового блекауту лишні 30% вас теж не спасуть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 10:08 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:08 37 минут назад, S K сказал: не все там коректно А можно конкретней? На данный момент из моих наблюдений, у меня так же как на видео с протоколом дея jk отказалась работать по тайм оф юс И заряд довольно странный то до 99% то как сегодня 95% и решила что хватит Может по этой причине мне китайцы в комплект шнурочек положили, я так понимаю он для смены прошивки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 10:10 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:10 (змінено) 26 хвилин тому, Vikctor сказав: Але не здивуюся що саме ці дії завдяки втратам на подвійну конвертацію АС в DC та навпаки і призвели ( чи як мінімум сприяли) до того, що я не вкладаюся в 2000кВтг) Бо йдеться про 200-300кВтг перевищення. А що хіба нема якогось репорта де видно відсоток втрат? Можу по віктрону порівняти. Я теж заряжаю вночі, а вдень розряжаю до 30% (деколи більше залишається типу 40%) з мінімальним підмісом з мережі ~50W. І втрати досить суттєві (AC-DC-AC, враховуючи вентилятор, якісь відсотки на ефективність заряду літія, попробую на меншому струмі заряжати щоб без вентилятора, і враховуючи що рівень споживання досить низький, відповідно ККД інвертора не оптимальне), короче порядка 21% втрат (149*0.79=118) на все про все. p.s. забув що в мене напряму в батарею по dc включено роутер і venus gx, тобто відсоток втрат чуть менший, репорт показує споживання AC. Змінено В п'ятницю в 10:24 користувачем vovarpd 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 10:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:14 13 минут назад, Vikctor сказал: Розряджати дозволено до 35%. Заряджаю вночі від 75 до 90% в залежності від прогнозу погоди на завтра. Логіка така - якщо почати юзати акб з 7.00, то у разі вимкнення світла ввечорі акб може не вистачити на більш-менш тривалий проміжок. Я ще експериментую та набуваю досвіду. Можливо таки перейду по буднях на живлення від акб з 7.00 до 23.00. Але це позбавлення самого себе будь-якого страхування від наслідків раптовой атаки русні протягом дня. Я в принципі не знаю чи вірно взагалі роблю використовуючи акб для перенесення споживання електрики з дня на ніч. В цьому місяці судячи з наявних показників споживання вже не влізу в 2000кВтг й тому є сенс в ціх діях. Але не здивуюся що саме ці дії завдяки втратам на подвійну конвертацію АС в DC та навпаки і призвели ( чи як мінімум сприяли) до того, що я не вкладаюся в 2000кВтг) Бо йдеться про 200-300кВтг перевищення. я по этой причине не разряжаю ниже 50% для солнышка место не берегу, во первых его нет ну и самое главное что уже ЗТ заработал, а по поводу потерь на преобразование, кто то тут явно врет, я про инвертор он не учитывает свое потребление и показывает красивые цифры, это примерно за 10 дней, заряд разряд батареи а это общее потребление за то же время день\ночь всего дома но без котла 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: В п'ятницю в 10:17 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:17 (змінено) 1 година тому, Vikctor сказав: Звичайно до. А чому до? Ми вже підключили після ПЗВ, але до трьохпозиційного автомата який перемикає між режимами живлення на фазу через інвертор і без інвертора напряму від мережі. Поки все начено нормально працює, ПЗВ не вибиває. Змінено В п'ятницю в 10:25 користувачем vovapk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В п'ятницю в 10:55 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:55 34 хвилини тому, vovarpd сказав: короче порядка 21% втрат (149*0.79=118) на все про все. Це не зовсім коректне число, бо воно враховує також власне споживання інвертора незалежно від того, чи є якийсь рух через батарею. Сам факт наявності інвертора, який постійно підключений до мережі, – це вже додаткове споживання з мережі. Якщо брати Деє 3ф, то це десь 70-80 кВт*год на місяць. Типово для твохкаскадних інверторів ККД AC->DC(шина)->DC(акум) десь 93%, в зворотню стороно приблизно стільки ж. На самій батареї втрати дуже малі порядка 1%, тому в результаті маємо 85%. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 11:01 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:01 (змінено) 7 хвилин тому, volomoto сказав: Це не зовсім коректне число, бо воно враховує також власне споживання інвертора незалежно від того, чи є якийсь рух через батарею. Незгоден. Це коректна оцінка ефективності всієї системи взборі, бачимо наскільки "вдало" ми підібрали інвертор під наші потреби (коли більшість часу наш перерозмірений інвертор працює майже вхолосту то очевидно що ми десь налажали в плані ефективності за рахунок зручності "щоб був запас"). Основне при розрахунку отих втрат це ж різниця на лічильнику (от пан Vikсtor виліз за ліміт 2000квт і це вже важливо) і гроші в гаманці Зручність це інше. Змінено В п'ятницю в 11:03 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 11:09 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:09 39 минут назад, newbee2020 сказал: невеликі відключення ні на що не вплинуть. а від повного раптового блекауту лишні 30% вас теж не спасуть. Повний раптовий блекаут під кінець трьтього року великой війни на мій погляд вірогідний лишень у разі розпорядження регулятора для запобігання наслідків атаки русні. З практики це зазвичай триває 4-8 годин. Ось мені й потрібно щоб на цей час завжди залишався запас в акб. Це мій підхід і я нікому його не нав'язую. 44 минуты назад, vovarpd сказал: А що хіба нема якогось репорта де видно відсоток втрат? Так щоб з коліс, то немає. Заморочуватись як ото ви не всім потрібно. В сенсі - вам цей процес цікавий, а мені наприклад не так щоб дуже. Ось пан mib фалує на НА. Я спробував навіть читати його тему про це і ще на першой сторінці впевнився, що мені це взагалі ні для чого. Не уявляю навіщо мені наприклад 50 керованих розеток чи знання про споживання мого холодильника. 44 минуты назад, vovapk сказал: А чому до? Ми вже підключили після ПЗВ, але до трьохпозиційного автомата який перемикає між режимами живлення на фазу через інвертор і без інвертора напряму від мережі. Поки все начено нормально працює, ПЗВ не вибиває. Не вибіває й чудово. Загалом ПЗВ захищає користувачів при дотиках від ураження струмом при витоках на корпус електроприладів чи запобігає цьому визначаючі перевищення допустимого уставкою пристрою витоку. Тобто захищати потрібно розетки що живлять прилади чи металеві світильники наприклад. І зазвичай один ПЗВ на фазу то замало. Напевно ж йдеться не про селективний ПЗВ? Я просто не бачу сенсу захищати інвертор ПЗВ й тому для мене природньо встановлювати їх після інвертору. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: В п'ятницю в 11:22 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:22 26 минут назад, volomoto сказал: Це не зовсім коректне число, бо воно враховує також власне споживання інвертора незалежно від того, чи є якийсь рух через батарею. Сам факт наявності інвертора, який постійно підключений до мережі, – це вже додаткове споживання з мережі. Якщо брати Деє 3ф, то це десь 70-80 кВт*год на місяць. Типово для твохкаскадних інверторів ККД AC->DC(шина)->DC(акум) десь 93%, в зворотню стороно приблизно стільки ж. На самій батареї втрати дуже малі порядка 1%, тому в результаті маємо 85%. тобто враховуючи це, реальна економія на нічному тарифі буде десь 35%, вірно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В п'ятницю в 11:25 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:25 9 минут назад, vovarpd сказал: Незгоден. Це коректна оцінка ефективності всієї системи взборі, бачимо наскільки "вдало" ми підібрали інвертор під наші потреби (коли більшість часу наш перерозмірений інвертор працює майже вхолосту то очевидно що ми десь налажали в плані ефективності за рахунок зручності "щоб був запас"). Основне при розрахунку отих втрат це ж різниця на лічильнику (от пан Vikсtor виліз за ліміт 2000квт і це вже важливо) і гроші в гаманці Зручність це інше. Пан Vikсtor наполягає - зручність, комфорт та впевненість у системі аварійного живлення значно важливіші ніж гроші в гаманці. Принаймні коли йдеться про додаткові +1500-2000грн в грудні і стільки ж в січні. Бо я навіть не очикував наскільки це приємні відчуття під час вимкнень світла, коли тобі пофігу якими приладами користується твоя дружина і немає потреби рахувати наскільки ще вистачить твого акб. Мені є з чим порівнювати маючи за плечима майже рік з 1-фазним 3кВт інвертором, коли я кожні півгодини бігав в котельню перевіряти залишок заряду, а їжу готував/підігрівав на туристичной газовой плиті. Чомусь думка про те що цей чудовий інвертор споживав всього лишень 20-30Втг мене зовсім не тішила. 70-80кВтг/міс на власне споживання інвертору мене цілком влаштовує. Тим більше 9-10 місяців у році він це власноруч згенерує у зв'язці з панелями. До речі в режимі байпасу його споживання, якщо вірити показникам на його моніторі, десь в районі 70-80Втг. П.С.: дружина виставила годовалий вживаний маст на олх і за два дні його продала за 8,5кгрн. Я не вірив в таке диво) 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В п'ятницю в 11:27 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:27 19 хвилин тому, vovarpd сказав: Це коректна оцінка ефективності всієї системи взборі, В зборі так, але мова йшла саме про втрати, які додаються від переливання енергії з ночі на день, а це не вся система. Сам факт наявності інвертора та роботи його в режимі упса – це додаткове споживання з мережі і вже це може стати причиною вилізання за 2000 кВт*год. Та взагалі будь-яке збільшення споживання, але в даному випадку йшлося про 200-300 кВт*год, з який ну максимум 100 будуть втрати на перетворення. Тобто навіть якщо відключити то переливання, то всеодно було б перевищення 2000 кВт*год. А коли вже перевищили, то краще мати якомога більше нічного імпорту, ніж денного, тому переливання в кінцевому результаті є оправданим. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В п'ятницю в 11:27 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:27 16 минут назад, Vikctor сказал: Ось пан mib фалує на НА. Я спробував навіть читати його тему про це і ще на першой сторінці впевнився, що мені це взагалі ні для чого. Не уявляю навіщо мені наприклад 50 керованих розеток чи знання про споживання мого холодильника. у вас есть инвертор и бмс, ну и пару автоматов с ремешками, вот за этим уже удобно наблюдать ну и можно уже и управлять что при перегрузе выключать зарядку авто, но в целом это больше от любви к статистике из побочных эффектов я не знаю что нажимать на инверторе я его видел в день установки и потом еще пару раз ходил в сарай смотрел как он там а так все видно потатчикам температур и тд и тп 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В п'ятницю в 11:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:29 6 хвилин тому, newbee2020 сказав: тобто враховуючи це, реальна економія на нічному тарифі буде десь 35%, вірно? 35% від чого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В п'ятницю в 11:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:29 3 хвилини тому, Vikctor сказав: 70-80кВтг/міс на власне споживання інвертору мене цілком влаштовує а тим більше якщо згадати, що ті всі трати на 99% переходять в тепло, що опалює будинок, що й так треба робити електрикою. тож втрат в грошах рівно 0 грн 0 коп 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз