yurriy Опубліковано: 13 грудня Поділитись Опубліковано: 13 грудня 11 минут назад, newbee2020 сказал: кщо є надлишок сонячної енергії 1 квтгод, а смарт лоад споживає 2 квт (нагрвальний тен). чи буде він працювати в такому випадку? на половину потужності? чи інвертор побачить що він багато тягне і відключить? Не перевіряв, але майже впевнений, що потягне з батареї. Просто спробуйте та нам розкажіть . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 13 грудня Поділитись Опубліковано: 13 грудня думаю, що смартлоад віддасть що зможе. Лишнє по ідеї неповинно взяти. Тен буде на половину потужнсоті працювати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 грудня Поділитись Опубліковано: 13 грудня 38 хвилин тому, newbee2020 сказав: якщо є надлишок сонячної енергії 1 квтгод, а смарт лоад споживає 2 квт (нагрвальний тен). чи буде він працювати в такому випадку? на половину потужності? чи інвертор побачить що він багато тягне і відключить? Буде брати з батареї в межах SoС, які задані в налаштуваннях. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 13 грудня Поділитись Опубліковано: 13 грудня 25 минут назад, S K сказал: Тен буде на половину потужнсоті працювати Як? Зменшить напругу? Він так не вміє. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 13 грудня Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2 години тому, newbee2020 сказав: прикольно, не думав що із одним засніженим на 100% полем і другим на 15% буду жалкувати, що ще не підключив смарт лоад. підскажіть ще хто знає. наприклад така ситуація: якщо є надлишок сонячної енергії 1 квтгод, а смарт лоад споживає 2 квт (нагрвальний тен). чи буде він працювати в такому випадку? на половину потужності? чи інвертор побачить що він багато тягне і відключить? Це й є приклад що той смартлоад не більше ніж маркетинг. Працювати він буде так: почне розряджати батарею до того що стоїть у налаштуваннях, потім відключить, почне заряджати батарею. Зарядить батарею, увімкне смартлоад та піде на наступне коло. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 13 грудня Поділитись Опубліковано: 13 грудня 1 час назад, k-master сказал: Це й є приклад що той смартлоад не більше ніж маркетинг. Працювати він буде так: почне розряджати батарею до того що стоїть у налаштуваннях, потім відключить, почне заряджати батарею. Зарядить батарею, увімкне смартлоад та піде на наступне коло. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня Приймайте в клуб, вчора змонтували deye 15kW 3phase із нової лінійкі, массивна штука, 50кг. Батарея - збірка на JK BMS, MB31, 315AH, total: 16kW Панелі поки відсутні, як погода дозволить - буде 8-10кW Підключили повністю весь будинок на UPS, розумію шо це не дуже, підвищене навантаження, бо в мене 3ф тепловий насос (4.3кВ електр. потужність), але іншого варіанта простого нема - кабелі вже прокладені, зараз би звичайно робив резервні лініі в котельню якби клав кабелі. Будуть думати над автоматизацією, бо ТН я пускаю вночі як правило, тоді інвертор має брати із мережі тільки і заряджати батарею. А хтось ще вішав весь будинок на UPS? Це норм практика? 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 4 минуты назад, sidus сказал: А хтось ще вішав весь будинок на UPS? Це норм практика? Тоже 3 дня как смонтировали, у меня все кроме котла через инвертор, плюс автоматизация в ХА отключать тяжелых потребителей во время отсутствия сети, таких как сушка, бойлеры, духовка и тд 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня (змінено) 11 минут назад, mib сказал: Тоже 3 дня как смонтировали, у меня все кроме котла через инвертор, плюс автоматизация в ХА отключать тяжелых потребителей во время отсутствия сети, таких как сушка, бойлеры, духовка и тд а котел просто перед инвертором подключили? или на выход Load инвертора? Пришлось кабель тянуть или закладной был? Змінено 14 грудня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 1 минуту назад, sidus сказал: а котел просто перед инвертором подключили? или на выход Load инвертора? Пришлось кабель тянуть или закладной был? С вводного автомата вышло три линии 1. На инвертор 2. На котел 3. На переключатель 1-0-2 Кабели тянуть пришлось в сарай вход/выход инвертора по 15 метров туда/сюда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня (змінено) 58 минут назад, sidus сказал: Приймайте в клуб, вчора змонтували deye 15kW 3phase із нової лінійкі, массивна штука, 50кг. Батарея - збірка на JK BMS, MB31, 315AH, total: 16kW Панелі поки відсутні, як погода дозволить - буде 8-10кW Підключили повністю весь будинок на UPS, розумію шо це не дуже, підвищене навантаження, бо в мене 3ф тепловий насос (4.3кВ електр. потужність), але іншого варіанта простого нема - кабелі вже прокладені, зараз би звичайно робив резервні лініі в котельню якби клав кабелі. Будуть думати над автоматизацією, бо ТН я пускаю вночі як правило, тоді інвертор має брати із мережі тільки і заряджати батарею. А хтось ще вішав весь будинок на UPS? Це норм практика? 3ф інвертор ще й такий потужний, нормально сяде на весь будинок (крім електро котла). я зараз 100% на 6к-1ф живу (до цього 3ф 20А вхід). вузьке місце це батарея Змінено 14 грудня користувачем newbee2020 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 1 час назад, sidus сказал: А хтось ще вішав весь будинок на UPS? Це норм практика? Не знаю норм чи не норм, але ж ви для чогось обрали 15кВт 3-фазний інвертор. Тут як би і повинно все йти через нього. Не вистачатиме, то додасте ще акб. В мене інвертор підключен в розрив ланцюга і живить геть усе навантаження будинку окрім електрокотла, мозги якого вмикаються окремо і без наявності гріду вони не увімкнуться. І зарядний пристрій для автівки можу вмикати через премикач 1-0-2. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 30 минут назад, Vikctor сказал: Не знаю норм чи не норм, але ж ви для чогось обрали 15кВт 3-фазний інвертор. Тут як би і повинно все йти через нього. Не вистачатиме, то додасте ще акб. В мене інвертор підключен в розрив ланцюга і живить геть усе навантаження будинку окрім електрокотла, мозги якого вмикаються окремо і без наявності гріду вони не увімкнуться. І зарядний пристрій для автівки можу вмикати через премикач 1-0-2. Ну власне брав із запасом, шоб пустити все, а потім просто автоматизацією корегувати важких споживачів. Але звісно якби додумався до котла зробити окремий кабель, то можна було б брати 10-12к інвертор. У вас мозги котла окремо вмикаються, але саме основне споживання котла через інвертор чи теж окремо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2 минуты назад, sidus сказал: У вас мозги котла окремо вмикаються, але саме основне споживання котла через інвертор чи теж окремо? Споживання котла через байпас інвертору. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня (змінено) 1 час назад, newbee2020 сказал: 3ф інвертор ще й такий потужний, нормально сяде на весь будинок (крім електро котла). я зараз 100% на 6к-1ф живу (до цього 3ф 20А вхід). вузьке місце це батарея Майже так і планував, тільки і котел сідає, бо споживає 4.3кВт, але тут головне від гріда його пускати, тому вирішив запитати ще й на форумі для підстраховки. Планую інтегрувати в homeassistent, і вмикати котел вночі, відповідно вночі виставити не споживати батарею. Це зимовий режим, влітку проблеми нема Змінено 14 грудня користувачем sidus 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 8 годин тому, sidus сказав: А хтось ще вішав весь будинок на UPS? Це норм практика? А що тут ненормального? Навіщо тоді той 12-ти кіловатний інвертор? В мене на інверторі все окрім єлектокотла, він до інвертора. Рік тому ще електропліта з духовкою була на і-0-іі щоб користуватись тільки коли є сонце при відсутності мережі. Але цього року викинув той автомат і плита з духовкою на бекапі. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня З далеких доінверторних часів є у мене невеличкий бензиновий генератор на 2,2 кВт, інверторний (даруйте за тавтологію). Вирішив його подружити зі своїм трифазним Deye, на випадок довготривалої відсутності міської мережі. Вчора ввечері провів тестові випробування. Зарядний пристрій притягнув з роботи, ми такі використовуємо у спецтехніці. Може й не самий дешевий, але батареї береже та супернадійний. Результатом вдоволений, генератор навантажується на 1,5 кВт, він працює стабільно на сталих оборотах, незалежно від того, що на Load інвертора. За 2 години батарея ємністю 240 Аг підзарядилась на 9%, при цьому будинок споживав у звичайному режимі. Вмикались праска та фен. Генератор спалив за цей час біля 2 літрів бензину. Кабелі використав з комплекту батареї, тільки довелось трохи підчесати на точилі клеми, бо заширокі для зарядного. Підключився прямо до клем батареї для паралельного підключення. Мережу, на всяк випадок, вимкнув. За 2 години зарядка залишилась майже холодною, не нагрівається. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 15 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 12 хвилин тому, yurriy сказав: Зарядний пристрій притягнув з роботи, ми такі використовуємо у спецтехніці. а ще залишились там такі ж? Я б прикупив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня (змінено) 9 минут назад, yur43 сказал: а ще залишились там такі ж? Я б прикупив. Та фіг його знає, ми напряму за кордоном купували. Але вони й в Україні наче є, тільки дорожче. На фірмі зайвих немає, як що що Загалом можна будь-яке зарядне використати, співставної потужності з вашим генератором. Змінено 15 грудня користувачем yurriy 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2 години тому, yurriy сказав: Загалом можна будь-яке зарядне використати, співставної потужності з вашим генератором. А з акумулятором? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня 17 минут назад, Фрай сказал: А з акумулятором? Уточніть питання, а то безліч варіантів додумати можна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня Акумулятор якої ємності? Бо мій генератор на 2.5 кВт ЗПристрій на акуми 6.5кВт не потягнув, довелось купляти більш потужний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 15 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня (змінено) 7 хвилин тому, Фрай сказав: Акумулятор якої ємності? Бо мій генератор на 2.5 кВт ЗПристрій на акуми 6.5кВт не потягнув, довелось купляти більш потужний Потужність ЗП має відповідати потужності генератора. Взагалі бажано регулювати потужність заряду в процесі роботи генератора, на холодний менше. Ємність акумулятора вплине тільки на час заряду. Змінено 15 грудня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня 5 минут назад, Фрай сказал: Бо мій генератор на 2.5 кВт ЗПристрій на акуми 6.5кВт не потягнув, довелось купляти більш потужний Зарядка потужністю 6,5 кВт? Чи батарея на 6,5 Квт*год? Якщо батарея - зарядка не повинна видавати струм, більший за допустимий для батареї. Це єдиний критерій зі сторони акумулятора. А щодо генератора, бажано не навантажувати його більше за 70% від максимальної. Бо ресурс двигуна в рази зменшиться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня 7 хвилин тому, yurriy сказав: Якщо батарея - зарядка не повинна видавати струм, більший за допустимий для батареї. мій генератор не тягне навіть половини. (ЗП Купол) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз