Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

3 часа назад, МакДо сказал:

Ви не чули реле під час відсутності мережі?

В мене галочка на острівці стоїть з самого початку. Коли зникає мережа, спрацювання якогось реле чути, але не впевнений чи то реле острівця.

Не клацает. И индикаторная отвёртка показывает 2 фазы. Всё это в автономном режиме. Может нужно прошивку обновить?))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, professori сказав:

Не клацает. И индикаторная отвёртка показывает 2 фазы. Всё это в автономном режиме. Может нужно прошивку обновить?))

Заради вас провів маніпуляції. 

При відсутній мережі з галочкою на острівці чітко видно фазу та нуль індикаторною викруткою.

IMG_2624.thumb.jpeg.55f06c099b0187568730d0f08c6c0966.jpegIMG_2625.thumb.jpeg.9a842c8373ee3f3f51a474117cacc6b4.jpeg

При знятті та встановленні галочки на острівець при відсутній мережі дійсно клацає реле після натискання кнопки Ок на екрані. Тобто у випадку з 3ф інвертором не потрібне External ATS.

Але при знятій галочці на острівці індикаторна викрутка все рівно показує чітко фазу та нуль.

IMG_2627.thumb.jpeg.df5a66f076c3acc171e2e5f991b9031e.jpegIMG_2626.thumb.jpeg.1bc9529736fdf8ed7bb6d6d6e33129a4.jpeg

Я дилетант, але здається, собака зарита в якості заземлення. Або ж ваша викрутка хвора. В мене система TN-C-S. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, МакДо сказал:

Заради вас провів маніпуляції. 

При відсутній мережі з галочкою на острівці чітко видно фазу та нуль індикаторною викруткою.

IMG_2624.thumb.jpeg.55f06c099b0187568730d0f08c6c0966.jpegIMG_2625.thumb.jpeg.9a842c8373ee3f3f51a474117cacc6b4.jpeg

При знятті та встановленні галочки на острівець при відсутній мережі дійсно клацає реле після натискання кнопки Ок на екрані. Тобто у випадку з 3ф інвертором не потрібне External ATS.

Але при знятій галочці на острівці індикаторна викрутка все рівно показує чітко фазу та нуль.

IMG_2627.thumb.jpeg.df5a66f076c3acc171e2e5f991b9031e.jpegIMG_2626.thumb.jpeg.1bc9529736fdf8ed7bb6d6d6e33129a4.jpeg

Я дилетант, але здається, собака зарита в якості заземлення. Або ж ваша викрутка хвора. В мене система TN-C-S. 

TT. Щелчок у вас слышу. У меня - нет. У вас это реле согласно схемы и не нужно, увы.

• Сумно 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, professori сказав:

TT. Щелчок у вас слышу. У меня - нет. У вас это реле согласно схемы и не нужно, увы.

Можливо вам дійсно варто звернутися в сапорт за розʼясненнями?

Забув. У вас яка модель інвертора не клацає?

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

6 минут назад, МакДо сказал:

10kW однофазная.

Посилання на коментар

56 хвилин тому, professori сказав:

10kW однофазная.

Ось це цікаво, бо зустрічав на англомовних форумах тему, де external ATS люди собі ставлять для острівця на 6к 1ф Деє.. Реле типу NO. Собі таке ж і замовив, але як бачите - не знадобилося.

А ще, банально, можете перевірити чи дзвониться N та PE при відсутності мережі.

Змінено користувачем МакДо
Посилання на коментар

1 годину тому, МакДо сказав:

викрутка все рівно показує чітко фазу та нуль.

Ну то у Вас нуль наскрізний з грідом може. Або нуль об'єднаний з заземленням.

Посилання на коментар

41 хвилину тому, beavis сказав:

Ну то у Вас нуль наскрізний з грідом може. Або нуль об'єднаний з заземленням.

Ну то я ж вказав: TN-C-S!)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ось і я наздогнав. Як то кажуть: краще пізно ніж ніколи))

По факту маю поле - два стрінга по 10 панелей jinko 580, n-type, двосторонні. Все це змонтовано на даху навіса-хозблоку-майстерні. Навіс критий білим профлистом, тому і вирішив зробити експеримент з двосторонніми, може щось та й буде віддзеркалюватись. Кут вийшов 22°, азимут 20° на захід від півдня.

IMG_20241201_114745.thumb.jpg.0508017911b96a2696a1961d896959fd.jpg

IMG_20241121_100907.thumb.jpg.a5fab8b4be7963322de50b8a6ac11f33.jpg

Щира подяка @Vikctorза роботу з монтажу! Сам проект та технічні рішення, то вже результат моєї фантазії.

Інвертор встановив там же, в майстерні, 12Квт, 3ф.

План А - тримати весь будинок на бекапі. Електрокотел обмежив до 6Квт, цього вистачає. Схему зупинки котла при зникненні мережі буду робити пізніше.

IMG_20241201_114241.thumb.jpg.3254ddf5661554c17d4c90079098c601.jpg

Батарея ще в процесі, та нетерплячка перемогла і перші ватти вже вижав з нього. В 11:30 впевнено отримав 500Вт. Хмарність щільна, трохи перелітав сніжок. 

Читав про можливий писк 12 кВт моделі. Що сказати... Добре що він в 15м від будинку))) Високочастотний писк присутній, знаходитися в цей час біля інвертора не комфортно. Може щось зміниться під нормальним навантаженням, будемо дивитися.

Змінено користувачем razzil
  • Лайк 10
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 минут назад, razzil сказал:

Ось і я наздогнав.

От ветра не улетит такое сооружение?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Конструкція в цілому значно міцніша ніж виглядає на  фото здалека. Я вже мовчу про основу під неї. Вже був вітер ураганного типу, який повалив багацько дерев та бігбордів в місті. На жаль (з дослідницькой точки зору:)) від дув не з загрозливого боку, щоб вже точно знати що вітер не здатен повпливати на ці конструкції. Такіх перерізів оцинкованих профілів, що Дмитро придбав як основні я не те що наочно а навіть в інеті не бачив. Руками розхитати хоч трішки зібрану конструкцію для людини вагою у центнер не вийде. Якось проходитиму повз ділянки одного дядька, чий маєток в 300-400м по прямий від мене, та зроблю фото його чотирьох полів десь по 15-20кВт кожне, яки в основі конструкції мають не великий перезаклад (за кількістю та перерізом) металевих профілів як у Дмитра, а таке враження що зварені з 12 арматури і десь навіть дерев'яні бруски застосовані. І нічого - стоять собі генерують. Головне що пару прутків арматури на кожной конструкції загнути на метр півтора вгору свободними кінцями - напевно він так собі уявляє заземлення...

• Лайк 4
Посилання на коментар

5 годин тому, DimaF сказав:

Дуже дивно, але коли ви застерегли мене в свій час від кута 35градусів, я пішов шукати зірвані панелі у ютюб, Тік ток, Гугл. Знайшов лише наслідковий контент від європейців та з США. Натомість контент: уламки дрону/ракети побили сонячне поле знайти легко. Парадокс?

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене самого такі крила на даху, 30 градусів. Кожний вітер як свята чекаю..

2023-04-27-10-06-21-749.jpg

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, yur43 сказав:

30 і я хотів, але то вже занадто виходило, не ризикнув))

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, yur43 сказав:

Нагадаю, мої панелі стоять під кутом  25 градусів. Одного дня був ураганний вітер: пластикові відра, стільці літали по двору. Виходив на вулицю спеціально глянути на панелі. В момент, коли переді мною пластиковий стілець зі старою важкою ковдрою на ньому поїхав по плитці, я дивився на монолітну стійкість конструкції, яку я смикав як міг перед монтажем панелей. І вітер дув прямо під панелі.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Якусь ви фігню про ті кути говорите. Тут роль грає тіки міцність конструкції. Навіть паркани з профлиста зриває тіки у максимально рукожопих або при реальному урагані, а там площі більше ваших десятків панелів, вітру є куди упертись.

13_777.thumb.jpg.7cad0772d1c4c3b2d09fe591b44c77d5.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

В 30.11.2024 в 21:37, МакДо сказал:

Пообщался с китайскими друзьями)
На однофазных Deye таких реле не устанавливают. Нужно использовать внешнее реле.

• Лайк 2
Посилання на коментар

32 минуты назад, professori сказал:

Пообщался с китайскими друзьями)
На однофазных Deye таких реле не устанавливают. Нужно использовать внешнее реле.

А я ще не міг зрозуміти чому в різних мануалах по деє написано то внутрішнє реле то зовнішнє. Думав китайці просто неуважні в перекладі на англійську.

Посилання на коментар

В 28.11.2024 в 21:32, МакДо сказал:

Ну то купують на алібаба люди, що не бум-бум в цій темі, а потім він виявляється «зайвим». Типу зайва цукерка. Ведуться на вартість, бо не питають конкретну модель, а просто «3ф 12кВт».

ну взагалі то високовольтні моделі вважаються більш професійними і трансформатор там простіше і кабель до ДС тонший, я так зрозумів і КПД вище, але дійсно треба брати тільки заводські батареї і багато

Посилання на коментар

1 хвилину тому, sidus сказав:

ну взагалі то

А де ви побачили в моїх словах про те, що вони гірші?

Посилання на коментар

З форума по сонячній енергетиці поцупив корисну думку, що треба зняти захисну плівку з екрана інвертора. Вона дуже якісно наклеєна на весь диск з дисплеєм та кнопками. Одразу і не помітиш її. Але вона як відомий бабак - ти його не бачиш, а він є! Вчора обірвав на своєму. Саме ця плівка може викликати самоспрацювання сенсорного дисплею, бо вона накопичує статику. А може й конденсат з внутрішнього об'єму.

image.thumb.png.0d982a4e51f73fa94fe62d62c995bba3.png

• Лайк 3
Посилання на коментар

14 хвилин тому, sidus сказав:

ну взагалі то високовольтні моделі вважаються більш професійними

Вони не є більш професійними, і взагалі "професійність" – це не споживча якість продукту. В певний момент високовольтні на ту ж саму потужність стають дешевшими, бо через менші струми там просто менше матеріалу та менше елементів.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...