professori Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 3 часа назад, МакДо сказал: Ви не чули реле під час відсутності мережі? В мене галочка на острівці стоїть з самого початку. Коли зникає мережа, спрацювання якогось реле чути, але не впевнений чи то реле острівця. Не клацает. И индикаторная отвёртка показывает 2 фазы. Всё это в автономном режиме. Может нужно прошивку обновить?)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 16 хвилин тому, professori сказав: Не клацает. И индикаторная отвёртка показывает 2 фазы. Всё это в автономном режиме. Может нужно прошивку обновить?)) Заради вас провів маніпуляції. При відсутній мережі з галочкою на острівці чітко видно фазу та нуль індикаторною викруткою. При знятті та встановленні галочки на острівець при відсутній мережі дійсно клацає реле після натискання кнопки Ок на екрані. Тобто у випадку з 3ф інвертором не потрібне External ATS. IMG_2628.mov Але при знятій галочці на острівці індикаторна викрутка все рівно показує чітко фазу та нуль. Я дилетант, але здається, собака зарита в якості заземлення. Або ж ваша викрутка хвора. В мене система TN-C-S. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 13 минут назад, МакДо сказал: Заради вас провів маніпуляції. При відсутній мережі з галочкою на острівці чітко видно фазу та нуль індикаторною викруткою. При знятті та встановленні галочки на острівець при відсутній мережі дійсно клацає реле після натискання кнопки Ок на екрані. Тобто у випадку з 3ф інвертором не потрібне External ATS. IMG_2628.mov 16 \u041c\u0411 · 0 загрузок Але при знятій галочці на острівці індикаторна викрутка все рівно показує чітко фазу та нуль. Я дилетант, але здається, собака зарита в якості заземлення. Або ж ваша викрутка хвора. В мене система TN-C-S. TT. Щелчок у вас слышу. У меня - нет. У вас это реле согласно схемы и не нужно, увы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада (змінено) 6 хвилин тому, professori сказав: TT. Щелчок у вас слышу. У меня - нет. У вас это реле согласно схемы и не нужно, увы. Можливо вам дійсно варто звернутися в сапорт за розʼясненнями? Забув. У вас яка модель інвертора не клацає? Змінено 30 листопада користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 6 минут назад, МакДо сказал: Можливо вам дійсно варто звернутися в сапорт за розʼясненнями? Забув. У вас яка модель інвертора не клацає? 10kW однофазная. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада (змінено) 56 хвилин тому, professori сказав: 10kW однофазная. Ось це цікаво, бо зустрічав на англомовних форумах тему, де external ATS люди собі ставлять для острівця на 6к 1ф Деє.. Реле типу NO. Собі таке ж і замовив, але як бачите - не знадобилося. А ще, банально, можете перевірити чи дзвониться N та PE при відсутності мережі. Змінено 30 листопада користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 1 годину тому, МакДо сказав: викрутка все рівно показує чітко фазу та нуль. Ну то у Вас нуль наскрізний з грідом може. Або нуль об'єднаний з заземленням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 41 хвилину тому, beavis сказав: Ну то у Вас нуль наскрізний з грідом може. Або нуль об'єднаний з заземленням. Ну то я ж вказав: TN-C-S!))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 30 листопада Поділитись Опубліковано: 30 листопада 44 хвилини тому, МакДо сказав: Ну то я ж вказав: TN-C-S!))) Багато фоток, відволікли) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня (змінено) Ось і я наздогнав. Як то кажуть: краще пізно ніж ніколи)) По факту маю поле - два стрінга по 10 панелей jinko 580, n-type, двосторонні. Все це змонтовано на даху навіса-хозблоку-майстерні. Навіс критий білим профлистом, тому і вирішив зробити експеримент з двосторонніми, може щось та й буде віддзеркалюватись. Кут вийшов 22°, азимут 20° на захід від півдня. Щира подяка @Vikctorза роботу з монтажу! Сам проект та технічні рішення, то вже результат моєї фантазії. Інвертор встановив там же, в майстерні, 12Квт, 3ф. План А - тримати весь будинок на бекапі. Електрокотел обмежив до 6Квт, цього вистачає. Схему зупинки котла при зникненні мережі буду робити пізніше. Батарея ще в процесі, та нетерплячка перемогла і перші ватти вже вижав з нього. В 11:30 впевнено отримав 500Вт. Хмарність щільна, трохи перелітав сніжок. Читав про можливий писк 12 кВт моделі. Що сказати... Добре що він в 15м від будинку))) Високочастотний писк присутній, знаходитися в цей час біля інвертора не комфортно. Може щось зміниться під нормальним навантаженням, будемо дивитися. Змінено 1 грудня користувачем razzil 10 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня 19 минут назад, razzil сказал: Ось і я наздогнав. От ветра не улетит такое сооружение? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня 6 хвилин тому, DimaF сказав: От ветра не улетит такое сооружение? Неповинно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня 1 час назад, DimaF сказал: От ветра не улетит такое сооружение? Конструкція в цілому значно міцніша ніж виглядає на фото здалека. Я вже мовчу про основу під неї. Вже був вітер ураганного типу, який повалив багацько дерев та бігбордів в місті. На жаль (з дослідницькой точки зору) від дув не з загрозливого боку, щоб вже точно знати що вітер не здатен повпливати на ці конструкції. Такіх перерізів оцинкованих профілів, що Дмитро придбав як основні я не те що наочно а навіть в інеті не бачив. Руками розхитати хоч трішки зібрану конструкцію для людини вагою у центнер не вийде. Якось проходитиму повз ділянки одного дядька, чий маєток в 300-400м по прямий від мене, та зроблю фото його чотирьох полів десь по 15-20кВт кожне, яки в основі конструкції мають не великий перезаклад (за кількістю та перерізом) металевих профілів як у Дмитра, а таке враження що зварені з 12 арматури і десь навіть дерев'яні бруски застосовані. І нічого - стоять собі генерують. Головне що пару прутків арматури на кожной конструкції загнути на метр півтора вгору свободними кінцями - напевно він так собі уявляє заземлення... 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 1 грудня вибачте 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня 5 годин тому, DimaF сказав: От ветра не улетит такое сооружение? Дуже дивно, але коли ви застерегли мене в свій час від кута 35градусів, я пішов шукати зірвані панелі у ютюб, Тік ток, Гугл. Знайшов лише наслідковий контент від європейців та з США. Натомість контент: уламки дрону/ракети побили сонячне поле знайти легко. Парадокс? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 1 грудня (змінено) В мене самого такі крила на даху, 30 градусів. Кожний вітер як свята чекаю.. Змінено 1 грудня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня 4 хвилини тому, yur43 сказав: В мене самого такі крила на даху, 30 градусів. Кожний вітер як свята чекаю.. 30 і я хотів, але то вже занадто виходило, не ризикнув)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2 хвилини тому, yur43 сказав: В мене самого такі крила на даху, 30 градусів. Кожний вітер як свята чекаю.. Нагадаю, мої панелі стоять під кутом 25 градусів. Одного дня був ураганний вітер: пластикові відра, стільці літали по двору. Виходив на вулицю спеціально глянути на панелі. В момент, коли переді мною пластиковий стілець зі старою важкою ковдрою на ньому поїхав по плитці, я дивився на монолітну стійкість конструкції, яку я смикав як міг перед монтажем панелей. І вітер дув прямо під панелі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 1 грудня Поділитись Опубліковано: 1 грудня Якусь ви фігню про ті кути говорите. Тут роль грає тіки міцність конструкції. Навіть паркани з профлиста зриває тіки у максимально рукожопих або при реальному урагані, а там площі більше ваших десятків панелів, вітру є куди упертись. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 2 грудня Поділитись Опубліковано: 2 грудня В 30.11.2024 в 21:37, МакДо сказал: Можливо вам дійсно варто звернутися в сапорт за розʼясненнями? Забув. У вас яка модель інвертора не клацає? Пообщался с китайскими друзьями) На однофазных Deye таких реле не устанавливают. Нужно использовать внешнее реле. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 грудня Поділитись Опубліковано: 2 грудня 32 минуты назад, professori сказал: Пообщался с китайскими друзьями) На однофазных Deye таких реле не устанавливают. Нужно использовать внешнее реле. А я ще не міг зрозуміти чому в різних мануалах по деє написано то внутрішнє реле то зовнішнє. Думав китайці просто неуважні в перекладі на англійську. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 2 грудня Поділитись Опубліковано: 2 грудня В 28.11.2024 в 21:32, МакДо сказал: Ну то купують на алібаба люди, що не бум-бум в цій темі, а потім він виявляється «зайвим». Типу зайва цукерка. Ведуться на вартість, бо не питають конкретну модель, а просто «3ф 12кВт». ну взагалі то високовольтні моделі вважаються більш професійними і трансформатор там простіше і кабель до ДС тонший, я так зрозумів і КПД вище, але дійсно треба брати тільки заводські батареї і багато Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 грудня Поділитись Опубліковано: 2 грудня 1 хвилину тому, sidus сказав: ну взагалі то А де ви побачили в моїх словах про те, що вони гірші? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 2 грудня Поділитись Опубліковано: 2 грудня З форума по сонячній енергетиці поцупив корисну думку, що треба зняти захисну плівку з екрана інвертора. Вона дуже якісно наклеєна на весь диск з дисплеєм та кнопками. Одразу і не помітиш її. Але вона як відомий бабак - ти його не бачиш, а він є! Вчора обірвав на своєму. Саме ця плівка може викликати самоспрацювання сенсорного дисплею, бо вона накопичує статику. А може й конденсат з внутрішнього об'єму. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 грудня Поділитись Опубліковано: 2 грудня 14 хвилин тому, sidus сказав: ну взагалі то високовольтні моделі вважаються більш професійними Вони не є більш професійними, і взагалі "професійність" – це не споживча якість продукту. В певний момент високовольтні на ту ж саму потужність стають дешевшими, бо через менші струми там просто менше матеріалу та менше елементів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз