Vikctor Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 1 минуту назад, 90BCO сказал: Обрізати можна. Малий "магніт" чіпляєте по малюнку в інстукції. Але я не обрізав, вони поміщаються під кришку легко. На фото це саме креативне місце розтошування СТ яки тільки можливо вигадати. Ще б зрозуміти яку функцію вони тут виконують... 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 3 минуты назад, Vikctor сказал: На фото це саме креативне місце розтошування СТ яки тільки можливо вигадати. Ще б зрозуміти яку функцію вони тут виконують... штобы не потерялись😂 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 22 хвилини тому, Vikctor сказав: На фото це саме креативне місце розтошування СТ яки тільки можливо вигадати. Ще б зрозуміти яку функцію вони тут виконують... Необхідність через експорт в мережу, напевно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 3 минуты назад, МакДо сказал: Необхідність через експорт в мережу, напевно. Вбудовані в інвертор СТ роблять те саме. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2 години тому, МакДо сказав: Необхідність через експорт в мережу, напевно. Скоріше навпаки, щоб виключити експорт. І то воно треба виключно якщо у Вас ДО інвертора є якісь відгалуження на споживачі. Усе що ЗА інвертором - він міряє сам. Пояснюю: Після лічильника паралельно влючені бойлер і інвертор, усе решту - за інвертором. При пропаданні електрики бойлер обезточується. У вас є СЕС але нема ЗТ і вам хочеться, щоб при наявній мрежі і надлишку з сонця бойлер теж працював на халяву. Інвертор не знає скільки споживає бойлер і коли він працює, а вдувати в міську мережу вам не можна. Ото ставиться виносний датчик струму відразу за лічильником. Різниця споживаня інвертором і на вході = споживанню бойлера. Тепер інвертор знає як кормиити бойлер, щоб надлишку для мережі не було. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 19 годин тому, newbee2020 сказав: правильно розумію, що перед тим як підключати самозбірну батарею на JK PB2A20S до інвертора, треба спочатку її ввімкнути окремо без навантаження кнопкою і провести всі необхідні налаштування в БМС, перевірити напругу на комірках, ліміти заряду і розряд, і тд, вибрати сумісний протокол спілкування наприклад PYLON, потім вимкнути, приєднати силові клеми, і тоді знову увімкнути, а після цього вмикати вперше інвертор (6к), не підключаючи його ні до гріду, ні до сонця, ні до лоаду? Налаштування BMS краще проводити до того як підключати її до інвертора. Не знаю як з новою, котра може протоколи перебирати, з старою була тільки одна проблема - як запустити BMS. Якщо її смикати при підключеному інверторі вона вимикалась через заряд конденсаторів інвертора (ну так на форумах пишуть, я вирішив це не перевіряти). А без інвертора вона в принципі не запускалась. Щоб запустити треба батарейка десь на 7-9 вольт. Я запускав так: 1.Вмикав бмс за допомогою батарейки, проводив усі налаштування. 2. Коротив автомат між інвертором та бмс резистором через який заряджав конденсатор інвертора. 3. Вмикав автомат та казав інвертору що батарея є. Хоча мабуть можна вмикати напряму та не паритись, але ж дехто на форумах пише що при цьому бмс йде у захист через перевищення струму під час заряду конденсаторів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 6 минут назад, k-master сказал: Налаштування BMS краще проводити до того як підключати її до інвертора. Не знаю як з новою, котра може протоколи перебирати, з старою була тільки одна проблема - як запустити BMS. Якщо її смикати при підключеному інверторі вона вимикалась через заряд конденсаторів інвертора (ну так на форумах пишуть, я вирішив це не перевіряти). А без інвертора вона в принципі не запускалась. Щоб запустити треба батарейка десь на 7-9 вольт. Я запускав так: 1.Вмикав бмс за допомогою батарейки, проводив усі налаштування. 2. Коротив автомат між інвертором та бмс резистором через який заряджав конденсатор інвертора. 3. Вмикав автомат та казав інвертору що батарея є. Хоча мабуть можна вмикати напряму та не паритись, але ж дехто на форумах пише що при цьому бмс йде у захист через перевищення струму під час заряду конденсаторів. Я не знаю про яку само bms ви то все написали, але інверторна jk bms чудово запускається зі штатной кнопки, якщо вона зрозуміло підключена до збірки. При цьому на відсутність підключення до інвертору вона не жаліється. Знаю точно, бо поки приїхав мій інвертор я ту jk bms вмикав/вимикав багато разів. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 4 хвилини тому, Vikctor сказав: Я не знаю про яку само bms ви то все написали, але інверторна jk bms чудово запускається зі штатной кнопки, якщо вона зрозуміло підключена до збірки. При цьому на відсутність підключення до інвертору вона не жаліється. Знаю точно, бо поки приїхав мій інвертор я ту jk bms вмикав/вимикав багато разів. Я про таку - www.aliexpress.com/item/1005007054964918.html. Це стара версія де ні кнопки ні підтримки протоколів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 17 хвилин тому, porterlv сказав: Скоріше навпаки, щоб виключити експорт. І то воно треба виключно якщо у Вас ДО інвертора є якісь відгалуження на споживачі. Усе що ЗА інвертором - він міряє сам. Пояснюю: Після лічильника паралельно влючені бойлер і інвертор, усе решту - за інвертором. При пропаданні електрики бойлер обезточується. У вас є СЕС але нема ЗТ і вам хочеться, щоб при наявній мрежі і надлишку з сонця бойлер теж працював на халяву. Інвертор не знає скільки споживає бойлер і коли він працює, а вдувати в міську мережу вам не можна. Ото ставиться виносний датчик струму відразу за лічильником. Різниця споживаня інвертором і на вході = споживанню бойлера. Тепер інвертор знає як кормиити бойлер, щоб надлишку для мережі не було. То зрозуміло. Тут намагаються зрозуміти нашо їх ставити одразу перед інвертором, якщо на гріді нічого не підключено) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 3 години тому, professori сказав: может всплыть в моменты Я прекрасно розумію коли я ік вона може появитися. Але не планую сидіти і пильнувати ті моменти. тому вивчаю фактичні допуски інвертора та параметри панелей. До речі, як рахувати максимальну напругу панелей правильно? Паспортна ХХ + термокофіцієнт? чи просто паспортна ХХ? До прикладу, для мого випадку ХХ 51,8 В. робоча 43,6 В. при +25 Цельсія, Темп. коефіціент напруги (VOC)= –0.24 %/K. Ото як правильно вирахувати максимум при хай -20 цельсія? Дельта шо Кельвіна що Цельсія = 45 * на 0,24 = грубо 11% А чому додавати, якшо коефіцієнт відємний? Тоді теоретичний максимум на ХХ = 575 вольт? вірно? Тоді зле... Але, -20 + сонце побачити можна не часто. + не оптимальне положення поля. + власне споживання інвертора 50 Вт + постійне мінімальне споживання будинку 300 - 400 Вт. От і як оцінити ризики... Зрозуміло, що згоріти інвертор не згорить, але як часто буде падати у помилку - ніпанятна... Уже знаю, що висока напруга може біти і в пасмурну погоду. Струму мізер, а напруга є... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 4 хвилини тому, beavis сказав: нашо їх ставити одразу перед інвертором, якщо на гріді нічого не підключено Так уже відповіли, щоб не загубилися по коробках 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 1 година тому, porterlv сказав: Скоріше навпаки, щоб виключити експорт. І то воно треба виключно якщо у Вас ДО інвертора є якісь відгалуження на споживачі. Усе що ЗА інвертором - він міряє сам. Пояснюю: Після лічильника паралельно влючені бойлер і інвертор, усе решту - за інвертором. При пропаданні електрики бойлер обезточується. У вас є СЕС але нема ЗТ і вам хочеться, щоб при наявній мрежі і надлишку з сонця бойлер теж працював на халяву. Інвертор не знає скільки споживає бойлер і коли він працює, а вдувати в міську мережу вам не можна. Ото ставиться виносний датчик струму відразу за лічильником. Різниця споживаня інвертором і на вході = споживанню бойлера. Тепер інвертор знає як кормиити бойлер, щоб надлишку для мережі не було. Про це я знаю, картинки в мануалі роздивлявся і собі саме так робив, щоб не вішати на батарею електро котел, а також для можливості підмісу потужності від сонця. Моєму партнеру по доставці інверторів з Китаю інсталяцію проводили спеціалісти. В нього прямо перед ввідним автоматом в корпусі інвертора висять СТшки на кабелях по 20см. На той час інвертор був без батареї і працював лише на ЗТ. Задав йому питання: а нафіга воно тут? Відповіді він звісно не знав. Але хочу попросити його запитати у хлопців причину такої інсталяції. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 24 листопада Поділитись Опубліковано: 24 листопада 4 години тому, porterlv сказав: Ото як правильно вирахувати максимум при хай -20 цельсія? Дельта шо Кельвіна що Цельсія = 45 * на 0,24 = грубо 11% А чому додавати, якшо коефіцієнт відємний? Тоді теоретичний максимум на ХХ = 575 вольт? вірно? Тоді зле... Але, -20 + сонце побачити можна не часто. + не оптимальне положення поля. + власне споживання інвертора 50 Вт + постійне мінімальне споживання будинку 300 - 400 Вт. От і як оцінити ризики... При збільшенні температури напруга зменшується, тому від'ний. тобто для -20 буде наприклад 50 - (-5)=55. А сонце при морозі - я звик що після бурі завжди встановлюється сонячна морозна погода. І якщо сніг увесь здуло то можна побачити напругу вище ніж звичайну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
adrejan Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 15.11.2024 в 18:52, МакДо сказав: В режимі export to load живитиме лише Load. В export to CT живитиме все, що підʼєднано ДО СТшок. В мене там е/к, тому від батареї я його живити не збирають. Якщо відключають мережу, чи можливо живити основне навантаження? По схемі zero export to CT (в мене в цьому випадку на load напруга є, а на grid немає) До load нічого не заживлено Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 10 хвилин тому, adrejan сказав: Якщо відключають мережу, чи можливо живити основне навантаження? По схемі zero export to CT (в мене в цьому випадку на load напруга є, а на grid немає) До load нічого не заживлено Лише Load вихід живиться при відсутності мережі. Він же і є UPS. Коли є мережа, панелі генерують, то інвертор може підмішувати сонце і\чи батарею через GRID вхід до СТшок. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
adrejan Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 7 хвилин тому, МакДо сказав: Лише Load вихід живиться при відсутності мережі. Він же і є UPS. Коли є мережа, панелі генерують, то інвертор може підмішувати сонце і\чи батарею через GRID вхід до СТшок. То наприклад, якщо є панелей на 50квт і підключений офіс на 20квт через GRID а на load 2-3 квт (суперважливе) то при пропаданні мережі хоч на 10хв весь офіс без світла? Хоча потужності сонця і вистачало б? (Ставити ще АВР на load, щоб перекидав на grid? ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 16 хвилин тому, adrejan сказав: То наприклад, якщо є панелей на 50квт і підключений офіс на 20квт через GRID а на load 2-3 квт (суперважливе) то при пропаданні мережі хоч на 10хв весь офіс без світла? Хоча потужності сонця і вистачало б? (Ставити ще АВР на load, щоб перекидав на grid? ) 10хв? Якщо мережа зникне, то відразу потухне світло, якщо воно під'єднано на GRID між інвертором та СТшками. . Живитиметься лише LOAD. Інвертори не вміють віддавати у вимкнену мережу. У вас так мало важливого на LOAD через маленьку батарейку? Чому б не заживити через цей вихід все, окрім обладнення зі свинячим апетитом (електро опалення/потужні двигуни/бойлери)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
adrejan Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2 хвилини тому, МакДо сказав: 10хв? Якщо мережа зникне, то відразу потухне світло, якщо воно під'єднано на GRID між інвертором та СТшками. . Живитиметься лише LOAD. Інвертори не вміють віддавати у вимкнену мережу. У вас так мало важливого на LOAD через маленьку батарейку? Чому б не заживити через цей вихід все, окрім обладнення зі свинячим апетитом (електро опалення/потужні двигуни/бойлери)? Дякую за розяснення! Так і будемо робити. Думав гібрідники якось це обходять (відключення) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 20 хвилин тому, adrejan сказав: Думав гібрідники якось це обходять (відключення) Жоден інвертор не вміє генерувати напругу в напрямку зовнішньої мережі при відсутності останньої. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада (змінено) Цитата і чи варто поставити в налаштуваннях на вихід інвертору 220 або 200 Вольт замість стандартних 230, може йому легше буде при хріновому GRID? техніці думаю і 200 стабільних буде норм. @volomoto Яка Ваша думка? Змінено 25 листопада користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 7 хвилин тому, newbee2020 сказав: приймайте до клубу щасливих власників сабжу. 6к однофазний, включив, все робить, зарядка іде, але чомусь здається інвертор занижує вхідну напругу, і при увімкнені навантаження на зарядку десь 2 квт, просідає нижче 190 по своїм показникам і вирубає. зубра перед ним викинув. чи можна на вхід GRID поставити 1-0-2 і вручну вибирати фази? навантаження крім вбудованої зарядки ще не підключене і чи варто поставити в налаштуваннях на вихід інвертору 220 або 200 Вольт замість стандартних 230, може йому легше буде? техніці думаю і 200 стабільних буде норм. Вітаю! Ви еволюціонували з powmr і подібних чи відразу зробили такий вибір? Багато хто ставить перекидний рубильник. Тільки вам напевно буде потрібен 1-0-2-0-3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада (змінено) повмр перескочив (замовив але на щастя китаєц скіпнув), сидів на longhui та SmartUPC 700 😁із автоакумами, потім готову lifepo power queen батарею взяв 24 100A , зараз от буду перемикати на самозбір 16S 280A. бо задовбав вже той авр від якого лампи блимають і AFDD з ума зійшов може таке от поставить ? чи інвертору не сподобається така балумба перед собою Змінено 25 листопада користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада (змінено) 32 минуты назад, newbee2020 сказал: і чи варто поставити в налаштуваннях на вихід інвертору 220 або 200 Вольт замість стандартних 230, може йому легше буде? техніці думаю і 200 стабільних буде норм. Інвертор не стабілізує вихідну напругу. Шо на вході - те й на виході. Краще у налаштуваннях Grid розширте допуски по напрузі та частоті. Тоді він перестане вимикатись на 190В. 11 минут назад, newbee2020 сказал: чи інвертору не сподобається така балумба перед собою Йому по барабану що ви перед ним будете витворяти з фазами. При будь-якому негаразді він просто перемикнеться на батарею. Змінено 25 листопада користувачем yurriy 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 22 часа назад, k-master сказал: Налаштування BMS краще проводити до того як підключати її до інвертора. Не знаю як з новою, котра може протоколи перебирати, з старою була тільки одна проблема - як запустити BMS. Якщо її смикати при підключеному інверторі вона вимикалась через заряд конденсаторів інвертора (ну так на форумах пишуть, я вирішив це не перевіряти). А без інвертора вона в принципі не запускалась. Щоб запустити треба батарейка десь на 7-9 вольт. Я запускав так: 1.Вмикав бмс за допомогою батарейки, проводив усі налаштування. 2. Коротив автомат між інвертором та бмс резистором через який заряджав конденсатор інвертора. 3. Вмикав автомат та казав інвертору що батарея є. Хоча мабуть можна вмикати напряму та не паритись, але ж дехто на форумах пише що при цьому бмс йде у захист через перевищення струму під час заряду конденсаторів. дякую, вже все ввімкнув крім навантаження на сонця. все гуд, один неприємний мінус - дуже сильно інвертор просажує фазу, здається більше чим умовний бойлер на ту саму потужність. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 25 листопада Поділитись Опубліковано: 25 листопада 4 хвилини тому, newbee2020 сказав: неприємний мінус - дуже сильно інвертор просажує фазу, здається більше чим умовний бойлер на ту саму потужність. А це як? Дурня якась... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз