yurriy Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 5 часов назад, professori сказал: Зубр ставится только ДО инвертора. Навіщо? Не потрібні вони ні ДО, ні, тим більше, після інвертора. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 25 хвилин тому, yurriy сказав: Навіщо? Не потрібні вони ні ДО, ні, тим більше, після інвертора. Ну ДО, якийсь сенс є. Чисто через затримку увімкнення. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 41 минуту назад, yurriy сказал: Навіщо? Не потрібні вони ні ДО, ні, тим більше, після інвертора. А якщо зубри з'явилися на роки раніше за інвертор? І у разі наявності навантаження повз інвертор (в мене котел та розетка зарядного пристрою автівки), то теж зайвими не будуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 17 минут назад, razzil сказал: Ну ДО, якийсь сенс є. Чисто через затримку увімкнення. Немає. Інвертор підключає мережу з хвилинною затримкою. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2 минуты назад, Vikctor сказал: А якщо зубри з'явилися на роки раніше за інвертор? Так і було, зняв та продав на олх . 3 минуты назад, Vikctor сказал: у разі наявності навантаження повз інвертор (в мене котел та розетка зарядного пристрою автівки), то теж зайвими не будуть. У такому разі не будуть зайвими, згоден. Сам залишив зубра на воротній автоматиці, вона заживлена прямо від лічильника на стовпі. До вводу в будинок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада (змінено) 51 хвилину тому, yurriy сказав: Немає. Інвертор підключає мережу з хвилинною затримкою. Ну, ок. А якщо підключення через 1-0-2, як воно по хорошому і має бути, щоб можна було вивести інвертор з роботи. То в разі підключення а обхід інвертора швиденько докидувати зубри, які лежать окремо і чекають? Змінено 4 листопада користувачем razzil 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 10 минут назад, razzil сказал: Ну, ок. А якщо підключення через 1-0-2, як воно по хорошому і має бути, щоб можна було вивести інвертор з роботи. То в разі підключення а обхід інвертора швиденько докидувати зубри, які лежать окремо і чекають? Без зубрів струм не потече? Байпас це тимчасове рішення, не перебільшуйте кончу необхідність у звичайних реле напруги. Мені зубри були цікаві, поки не поставив собі стаби від Іголкіна. Вони навіть швидше зубрів відпрацьовують. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 45 минут назад, razzil сказал: якщо підключення через 1-0-2, як воно по хорошому і має бути, щоб можна було вивести інвертор з роботи. Чесно не розумію цього. Щоб вивести інвертор з роботи все одно доведеться від'єднувати від нього дроти. Невже з'єднати по кольорам попарно 4 вже зачищені жили вхідного та вихідного кабелів скажемо чотирма клемами від ваго значно складніше ніж перемкнути отой зайвий перемикач 1-0-2? Я про встановлення інвертору в розрив ланцюга без перемикача. Це я вже мовчу що там пан portelv (міг трохи невірно написати нікнейм) досі чекає хоч один інвертор деє на ремонт. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 4 листопада Поділитись Опубліковано: 4 листопада 1 година тому, Vikctor сказав: Щоб вивести інвертор з роботи все одно доведеться від'єднувати від нього дроти Але це може робити спеціальна навчена людина, яка давала гарантію на прилад, тож демонтувати інвертор і відвезти його кудись на ремонт - то його клопіт буде. А будинок при цьому буде заживлений. В мене так зроблено. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 5 листопада Поділитись Опубліковано: 5 листопада 14 часов назад, Vikctor сказал: Невже з'єднати по кольорам попарно 4 вже зачищені жили вхідного та вихідного кабелів скажемо чотирма клемами від ваго значно складніше ніж перемкнути отой зайвий перемикач 1-0-2? Монтажи в распредкоробках и в инверторе обычно выполняются не кабелем, а проводом (многожила). А ваговские клемы уже при 16А длительных нагрузок чувствуют себя не очень, а при 20А даже оплавляются. Так что идея так себе) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 листопада Поділитись Опубліковано: 5 листопада 19 часов назад, shneider_vova сказал: Але це може робити спеціальна навчена людина, яка давала гарантію на прилад, тож демонтувати інвертор і відвезти його кудись на ремонт - то його клопіт буде. А будинок при цьому буде заживлений. В мене так зроблено. Ну, в мене інвертор з китаю і такого клопоту немає. Сам засвоїв роль спеціально навченої людини і сам же демонтуватиму у разі потреби. 6 часов назад, professori сказал: Монтажи в распредкоробках и в инверторе обычно выполняются не кабелем, а проводом (многожила). А ваговские клемы уже при 16А длительных нагрузок чувствуют себя не очень, а при 20А даже оплавляются. Так что идея так себе) Я не в курсі що там відбувається в распредкоробках, бо це лютий анахронізм, але аби вам подобалось. Інвертор же як і все інше я підключав кабелем. Ваго при 16А навантаженні почувають себе чудово, але згоден - краще обжати. ГМЛ гільзи в мене завжди в наявності. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрей Антонюк Опубліковано: 5 листопада Поділитись Опубліковано: 5 листопада Ситуація. Є дея 3 фазна на 50 квт, уже 2 рази коли електрики включали в хаті світло після своїх робіт (піднімають автомати) горіла всяка техніка. В 1 раза - сушарки плата + всі китайскі зарядні пристрої, в 2 раз знову кит. зарядки, уже нові + тени 3 штуки. Від мережі відєднаний, хватає сонця вдень і вночі з батарей (8по5). Після першого горіння техніки поставили на інвертор реле напруги, після 2 сказали що поставлять таке на хату(реле напруги). Бачу що щось явно не так, тому вирішив спитати в спільноти. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 5 часов назад, Андрей Антонюк сказал: Ситуація. Є дея 3 фазна на 50 квт, уже 2 рази коли електрики включали в хаті світло після своїх робіт (піднімають автомати) горіла всяка техніка. В 1 раза - сушарки плата + всі китайскі зарядні пристрої, в 2 раз знову кит. зарядки, уже нові + тени 3 штуки. Від мережі відєднаний, хватає сонця вдень і вночі з батарей (8по5). Після першого горіння техніки поставили на інвертор реле напруги, після 2 сказали що поставлять таке на хату(реле напруги). Бачу що щось явно не так, тому вирішив спитати в спільноти. І що каже сервіс продавця інвертора. Він же з акумом трохи грошей купу коштує. Там має бути сервіс, нє? А в сервіса має бути системи і засоби діагностики. Нє? Як нє. Пишіть в приват, будемо розгрібати. Але це буде дорого і не швидко може 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 8 годин тому, Андрей Антонюк сказав: Ситуація. Є дея 3 фазна на 50 квт, уже 2 рази коли електрики включали в хаті світло після своїх робіт (піднімають автомати) горіла всяка техніка. В 1 раза - сушарки плата + всі китайскі зарядні пристрої, в 2 раз знову кит. зарядки, уже нові + тени 3 штуки. Від мережі відєднаний, хватає сонця вдень і вночі з батарей (8по5). Після першого горіння техніки поставили на інвертор реле напруги, після 2 сказали що поставлять таке на хату(реле напруги). Бачу що щось явно не так, тому вирішив спитати в спільноти. Живлення вмикається 4-х полюсним автоматом, а той полюс де нуль вмикається останнім. Там мілісекунди, але теоретично може вистачити. Просто як ідея. Хоча дея не повинна подати живлення одразу при вмиканні мережі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 9 годин тому, Андрей Антонюк сказав: Бачу що щось явно не так, тому вирішив спитати в спільноти. А напругу на навантаженні хоч хтось додумався поміряти? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 9 часов назад, Андрей Антонюк сказал: Після першого горіння техніки поставили на інвертор реле напруги, після 2 сказали що поставлять таке на хату(реле напруги). Мне сказали что лишнее)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2 минуты назад, DimaF сказал: Мне сказали что лишнее)) а може краще зробити так щоби і справді було то все лишнім? Не думали про то? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 24 минуты назад, Dalet сказал: а може краще зробити так щоби і справді було то все лишнім? Не думали про то? Пусть лошадь думает, у нее голова большая....(с.) Решаем вопросы по мере их поступления. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада 1 годину тому, DimaF сказав: Решаем вопросы по мере их поступления. Ага: спочатку створюємо собі проблеми, а потім їх вирішуємо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 6 листопада Поділитись Опубліковано: 6 листопада (змінено) 1 час назад, volomoto сказал: Ага: спочатку створюємо собі проблеми, а потім їх вирішуємо Нит! Щиток был собран задолго до установки СЭС, и отлично работало все. Позвонил установщикам, они сказали посмотрят у себя, может что то пофиксят. Если нет, буду убирать "зубры". Змінено 6 листопада користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 9 листопада Поділитись Опубліковано: 9 листопада В 19.10.2024 в 02:47, xkansler сказал: Мої налаштування дашборду - Загальний екран по енергетиці / Інвертор та сонце / Батареї можна трохи детальніше обяснити про деякі налаштуванню панелей (прогноз по сонцю). В мене поточні значення норм будуються, а прогнозовані не вдається. Можна в вітці Home Assistant обсудити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада Читаю в групі деї на фейсбуці, що бувають випадки, коли грід не зникає, але інвертору в ньому щось не подобається (різниця напруги на фазах, частота і т.п.), і він від гріда відключається. Це може створити проблеми, коли весь будинок на байпасі і працює опалення, або будь що, що перевищує номінальну потужність інвертора. Зав'язатися просто на відсутність гріда вже не допоможе. В мануалі я не знайшов dry contact який явно свідчив би про те, під'єднаний грід чи ні. Можливо G-start можна налаштувати на це. Хотів би почути, чи є когось ідеї як можна вирішити проблему. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада Так а НА не допоможе? Він по замовчуванню кожні 5 секунд читає (доречі, змінив на 15 с, бо solarman не встигає вичитати своє :-)) Grid status там є, 15 с перевищення навантаження на батарею інвертор витягти повинен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада Не можу остаточно впевнитись чи працює в мене застосунок solarmen. Чи навіть не так - схоже застосунок працює і навіть видає вірні поточні показники і вірну статистику (вона слабенька, бо з 1 листопаду було лишень пару відносно сонячних днів і в той час особливого навантаження в будинку не було), але чи прив'язаний при цьому логер незрозуміло. На логері світяться постійно два зелені світлодіоди - NET та COM, тоді як Ready блимає. Спойлер В застосунку при натисканні на Logger Спойлер показує що наче він не під'єднанний, Спойлер Хоа всі дії за посиланням 10.10.100.254 я зробив - всі логіни/паролі заповнив, Wi-Fi мережу обрав, підтвердження натиснув і побачив як перезавантажився Logger. Ще раз - стан батареї в застосунку показує вірно (так само як на моніторі інвертору), поточну генерацію/витрати також (з лагом на скількісь там хвилин, бо в цьому застосунку періодично відбуваються оновлення) Спойлер , статистика теж близька до правди як на мій погляд. Спойлер Залишились тількі сумніви чи прив'язаний Logger. Єдине я не розумію звідки застосунок бере дані про наявне сонце і температуру, бо наразі температура відчутно нижче і небо наглухо в хмарах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада 6 хвилин тому, shneider_vova сказав: Так а НА не допоможе? Він по замовчуванню кожні 5 секунд читає (доречі, змінив на 15 с, бо solarman не встигає вичитати своє :-)) Grid status там є, 15 с перевищення навантаження на батарею інвертор витягти повинен Мені хочеться знайти максимально простий та надійний варіант. На кону стоїть живлення всього будинку і самого НА теж. Розумію, що найпростіше це залишити опалення на grid. Але в моєму випадку це буде коштувати 30м кабеля + загальна невизначеність чи все вдасться затягнути. Тому шукаю варіанти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз