xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 35 минут назад, xkansler сказал: Не зовсім так. Solar Forecast як зазначено в описі самої інтеграції (www.home-assistant.io/integrations/forecast_solar) бере данні в EU Photovoltaic (re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html). Open-Meteo Solar Forecast (https://github.com/rany2/ha-open-meteo-solar-forecast?tab=readme-ov-file) бере данні з сервісу Open Meteo (https://open-meteo.com/) який є потужним агрегатором данних з різних джерел і своїм API. В своїх налаштуваннях я використовую обидві інтеграції беручи їх данні, і на базі них створюю свої темплейт сенсори, в яких на додаток до цих данних враховую власну статистику (поки не велику - липень-жовтень), тому-що дуб сусідів частково кидає тінь на частину моєго PV поля в період з 14:00 до 16:00. Останню неділю мої темплейт сенсори прогнозу відрізняються від реальності +/-10%. По мірі "реального" збирання статистики думаю що буде можливо довести похибку прогнозу до меньших розмірів. Є таке відчуття що гілка форуму з "Deye інвертори гібридні" потехеньку мігрує в сторону Deye - HomeAssistant. Deye+HA - тема безумовно цікава, корисна і дуже перспективна але для більшості товариства яке просто поставила собі Інвертор/PV/Батарею(ї) такі "розмови" можуть здаватися темними хащами які взагалі незрозуміло про що... і тільки захоращують гілку. Думаю для для Deye+HA треба створити свою гілку де "гіки", с точки зору пересічного власника Deye, зможуть на "своїй мові" ділитись своїм досвідом та думками... P.S. Я готовый бути активним членом такого комюніті, але мантейнером/адміном навряд, через мало прогнозований графік роботи і як наслідок наявністі вільного часу. Останні 10 днів він є, а наступні 10 дніє його може бути ніт. Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 8 минут назад, xkansler сказал: Є таке відчуття що гілка форуму з "Deye інвертори гібридні" потехеньку мігрує в сторону Deye - HomeAssistant. Deye+HA - тема безумовно цікава, корисна і дуже перспективна але для більшості товариства яке просто поставила собі Інвертор/PV/Батарею(ї) такі "розмови" можуть здаватися темними хащами які взагалі незрозуміло про що... і тільки захоращують гілку. Думаю для для Deye+HA треба створити свою гілку де "гіки", с точки зору пересічного власника Deye, зможуть на "своїй мові" ділитись своїм досвідом та думками... Как вариант Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 7 минут назад, mib сказал: Как вариант Тема має місце для існування... Але через деякий час, через те що HA це "дуже широко", там буде лебідь,рак та щука. Все що стосується HA то він має дуже багато файних ресурсів, починаючи з HA Community (community.home-assistant.io/) і закінчуючи тим-же Квазісом (https://www.youtube.com/c/AlexKvazis)... Там є інфа і про Deye але її треба "виловлювати". Я думаю що варіант Deye+HA має бути більш "профільним" і спорідненим з "Deye інвертори гібридні". 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 9 минут назад, xkansler сказал: Я думаю що варіант Deye+HA має бути більш "профільним" і спорідненим з "Deye інвертори гібридні". Давайте так, но в любом случае будут всплывать вопросы на оталеченные интеграции или еще какой опыт их можно переносить в выше указанную тему А так то да ресурсов хватает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня купив цей чудо сабж, курю талмуд. смарт лоад та генчик це один вхід/вихід? треба 1-0-2 ставити туди, вірно? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 3 хвилини тому, newbee2020 сказав: купив цей чудо сабж, курю талмуд. смарт лоад та генчик це один вхід/вихід? треба 1-0-2 ставити туди, вірно? Якщо плануєте одночасно користувати генератор та smart load. Або галочки. І питання для роздумів: чи вистачатиме генерації сонця взимку для надлишків, що виходитимуть на gen port. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 6 хвилин тому, newbee2020 сказав: купив цей чудо сабж, курю талмуд. смарт лоад та генчик це один вхід/вихід? треба 1-0-2 ставити туди, вірно? один. перекідний, імхо, не допоможе, бо треба в налаштуваннях вказувати, як саме використовувати цей порт. бо в одному варіанті інвертор видає потужність на цей вхід, в іншому - очикує. і різик загубити генератор зустрічним потоком, як на мене, завеликий 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня (змінено) 1 час назад, shneider_vova сказал: один. перекідний, імхо, не допоможе, бо треба в налаштуваннях вказувати, як саме використовувати цей порт. бо в одному варіанті інвертор видає потужність на цей вхід, в іншому - очикує. і різик загубити генератор зустрічним потоком, як на мене, завеликий дякую. дуже чекаю перших цифр по реальній ефективності HPBC у пасмурність, але ще довго, навіть батарею не зібрав. талмуд ще трохи додав печалей по монтажу та налаштуванням. в таке гарне сонце як зараз думаю міг би спокійно гріти 1-2.5квт бойлер або 2квт ТЕН в ТА (на воду чи опалення) із двох стрінгів по 4 квт. Змінено 29 жовтня користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 7 минут назад, newbee2020 сказал: в таке гарне сонце як зараз думаю міг би спокійно гріти 1-2.5квт бойлер або 2квт ТЕН в ТА (на воду чи опалення) із двох стрінгів по 4 квт. Так і є, тож бажаю успіхів! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня Моя сейчас: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 11 минут назад, 90BCO сказал: Так і є, тож бажаю успіхів! дякую! які у Вас панелі на такий результат? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 3 минуты назад, newbee2020 сказал: дякую! які у Вас панелі на такий результат? 13-ть штук по 610W, два поля. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 9 минут назад, DimaF сказал: Моя сейчас: Спойлер Українська олігархія ?!🤑 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня Підкажіть де є оновлення для прошивок для Deye 6 ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 29 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 21 годину тому, shneider_vova сказав: А хтось розбирався, чи можна/і як/ керувати інвертором з HOmeassistant? наприклад, підміняти на ходу значення Time of Use SOC. Ідея така - якщо бачу, що прогноз по генерації на завтра менше типового споживання, то побільше зарядити батарею вночі. а якщо достатньо буде сонця - то висадити її в 0. цікаво, але алгоритм ще незрозумілий. Не вистачає інтеграції з гадалкою і прогнозом вимкнення мережі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 4 хвилини тому, S K сказав: Підкажіть де є оновлення для прошивок для Deye 6 ? В застосунку "зворотній зв'язок" або на пошту service@deye.com.cn серійники інвертора та логера з проханням оновити прошивку до останньої версії. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 17 хвилин тому, yur43 сказав: цікаво, але алгоритм ще незрозумілий. Не вистачає інтеграції з гадалкою і прогнозом вимкнення мережі. якщо будуть відключення, зрозуміло, що перейду на режим максимальної підтримки рівня аккумулятора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 16 хвилин тому, shneider_vova сказав: якщо будуть відключення, коли 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 22 хвилини тому, outdoor24 сказав: коли ну так. якби було б "якщо", я б не ставив станцію. по темі топіка - взагалі дуже задоволений інвертором. з розряду електрокотла Protherm - вмикнув, і воно ("вона") працює... голова не болить 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня в мене 30 хв тому вимкнули світло. Кажуть, що плановий ремонт. Є панелі і інвертор, але немає батареї - в результаті сиджу без світла. Використовую лише блюетті. Тепер думаю чи виход блюетті підключити на Grid інвертора. Тоді є шанс на всі 100% використовувати сонце. Он вчора максимум бачив 4 кВт від сонця, може було б і більше, але більшим навантаженням не грузив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня (змінено) 12 хвилин тому, S K сказав: в мене 30 хв тому вимкнули світло. Кажуть, що плановий ремонт. Є панелі і інвертор, але немає батареї - в результаті сиджу без світла. Використовую лише блюетті. Тепер думаю чи виход блюетті підключити на Grid інвертора. Тоді є шанс на всі 100% використовувати сонце. Он вчора максимум бачив 4 кВт від сонця, може було б і більше, але більшим навантаженням не грузив. Там є режим No Battery. А, здається без Гріду все-одно не запрацює... Змінено 29 жовтня користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 5 хвилин тому, S K сказав: Тепер думаю чи виход блюетті підключити на Grid інвертора. Є великі шанси випустити із блюеті весь білий дим Деє генерує реактивну потужність в мережу, але якщо мережею буде блюеті, то невідомо як вона на то відреагує. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня Потрібен на жаль грід, або батарея, щоб сонце працювало. Сонце є, а використати не можу. І блюетті поки стрьомно підключати до деї. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 40 хвилин тому, S K сказав: або батарея Якщо батарея просто ще не приїхала, то краще почекати, во ті експерименти можуть погано закінчитись. 56 хвилин тому, beavis сказав: А, здається без Гріду все-одно не запрацює... Та можливо коли автономний інвертор створює мережу для мережевого, але той автономний має бути спеціально навчений для такої роботи і сумніваюся, що блюеті навчили цього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 29 жовтня Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 5 хвилин тому, volomoto сказав: Та можливо коли автономний інвертор створює мережу для мережевого, але той автономний має бути спеціально навчений для такої роботи і сумніваюся, що блюеті навчили цього. А підключити на вхід генератора? я так підключаю V2L, але ж при цьому акум підключений... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз