volomoto Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 18 хвилин тому, xkansler сказав: - автоматизація на стороні ESP постійно моніторить данні з інвертора по RS485 і керує струмом заряду і верхньою межою SoC батарей. Це працює на самій ESP без участі HA (його можна взагалі вирубити) Тільки щоб щось змінити, то треба перекомпілювати код, що дуже непрактично. В ЕСП можна зашити якусь логіку керування, але це не автоматизації, а швидше якийсь алгоритм контролю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2 минуты назад, volomoto сказал: Тільки щоб щось змінити, то треба перекомпілювати код, що дуже непрактично. В ЕСП можна зашити якусь логіку керування, але це не автоматизації, а швидше якийсь алгоритм контролю. Якщо треба змінити алгоритми автоматизацій, то да міняєте код YAML і компілюєте. Це робиться в 3 кліки з самої HA або через WEB "морду" яка крутиться на самій ESP. Якщо треба змінити параметри автоматизацій, в рамках діючого на ESP алгоритму (наприклад верхні/нижні межі якихось автоматизацій) то нічого перекомпільовувати не треба, все можна налаштовувати або з HA або через WEB "морду" ESP просто міняючи ці параметри. Звісно в коді YAML це все треба описувати/програмувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 26.10.2024 в 16:57, xkansler сказав: в разі коли у вас ЗТ, "є сонце" інвертор за допомогою цього СТ рахує вати які він відгрузив в мережу - бо інакше він не бачить що щость і скількти споживає між ним і мережею. Для ЗТ СТ не потрібен. Мало того, в режимі Selling First покази СТ тупо ігноруються і нема ніякого окремого обліку що пішло в мережу, а що з'їло навантаження зі сторони гріда. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 1 час назад, shneider_vova сказал: А хтось розбирався, чи можна/і як/ керувати інвертором з HOmeassistant? наприклад, підміняти на ходу значення Time of Use SOC. Ідея така - якщо бачу, що прогноз по генерації на завтра менше типового споживання, то побільше зарядити батарею вночі. а якщо достатньо буде сонця - то висадити її в 0. помоєму через логер цим можна керувати з Home Assistant 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) Фізично це, в моєму випадку, виглядає так: В середині Box (див.фото): - ESP32 з кодом для ESPhome - RS-485 для комунікації з інвертором. - CAN трансивер SN65HVD230 - для комунікації з батареями через PCS порт батарей - CAN трансивер MCP2515 - для комунікації з батареями через InterCAN порт батарей (читає стан кожної комірки, кожної батареї) Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 3 хвилини тому, xkansler сказав: Якщо треба змінити алгоритми автоматизацій, то да міняєте код YAML і компілюєте. Це робиться в 3 кліки з самої HA або через WEB "морду" яка крутиться на самій ESP. Я знаю як працює ESPHome Змінити щось в ямлі – це три кліки, але писати псевдо С код – це довго, бо дебажити дуже незручно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 9 минут назад, S K сказал: помоєму через логер цим можна керувати з Home Assistant А можно подробнее как вы подключены что бы иметь возможность настроек 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 21 минуту назад, S K сказал: помоєму через логер цим можна керувати з Home Assistant В мене так і керується - НА дивиться на прогноз мого поля PV на завтра використовуючи Forecast.Solar (www.home-assistant.io/integrations/forecast_solar) і в залежності від цього приймає рішення заряджати батареї і до якого рівня від гріду після 23:00 (нічний тариф) або не заряджати а залишити на ніч як є а зранку нехай їх заряджає сонце. Це звичайно я написав в дуже спрощеному вигляді. Насправді у мене набагато складніші алгоритми які враховують статистичне споживання будинку у часи коли є сонце за попередні періоди, стан батарей, чи є тривога (Ukraine Alarm - www.home-assistant.io/integrations/ukraine_alarm) і т.д. і на базі цих данних приймаються рішення HA/ESP як керувати інвертором/батареями Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 4 минуты назад, mib сказал: А можно подробнее как вы подключены что бы иметь возможность настроек ставиться в Home Assistant інтеграція: github.com/davidrapan/ha-solarman 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 45 минут назад, volomoto сказал: Я знаю як працює ESPHome Змінити щось в ямлі – це три кліки, але писати псевдо С код – це довго, бо дебажити дуже незручно. YAML не складний, і доволі зрозумілий. А от Сі (через lambda) там зовсім не псевдо а нормальний класичний. Це питання досвіду та ваших "скілів" Змінено 28 жовтня користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2 минуты назад, xkansler сказал: В мене так і керується - НА дивиться на прогноз мого поля PV на завтра використовуючи Forecast.Solar (www.home-assistant.io/integrations/forecast_solar) і в залежності від цього приймає рішення заряджати батареї і до якого рівня від гріду після 23:00 (нічний тариф) або не заряджати а залишити на ніч як є а зранку нехай їх заряджає сонце. Це звичайно я написав в дуже спрощеному вигляді. Насправді у мене набагато складніші алгоритми які враховують статистичне споживання будинку у часи коли є сонце за попередні періоди, стан батарей, чи є привога (Ukraine Alarm - www.home-assistant.io/integrations/ukraine_alarm) і т.д. і на базі цих данних приймаються рішення HA/ESP як керувати инвертором/батареями поділіться якими інтеграціями користуєтесь для енергомоніторинга і графіків. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 34 минуты назад, S K сказал: поділіться якими інтеграціями користуєтесь для енергомоніторинга і графіків. "Пробіжіться" по моїм постам/цитуванням у цій гілці, я на всі свої пояснення давав посилання на джерела. Я можу викласти код. Але як я писав у мене частина логіки в самій ESP а частина в HA. Інтеграція самого інвертора і батарей йде через ESPhome (логер Deye взагалі ніяк в цьому не задіяно) тому і назви сутностей не такі які створює інтеграція Solarman - десь я їх робив такими-же, а десь робив іншими, більш як на мене зрозумілими. Тому мій код Вас може тільки заплутати. Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 21 хвилину тому, S K сказав: ставиться в Home Assistant інтеграція: github.com/davidrapan/ha-solarman спробую перейти на цю інтеграцію. дійсно, на перший погляд вона дозволяє керувати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 1 хвилину тому, shneider_vova сказав: спробую перейти на цю інтеграцію. дійсно, на перший погляд вона дозволяє керувати а треба, щоб обидві інтеграції одночасно були? а то щось для цього логера документації немає нормальної Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня Только что, shneider_vova сказал: спробую перейти на цю інтеграцію. дійсно, на перший погляд вона дозволяє керувати це самийпростий спосіб моніторингу і керуванням і нічого не тре паяти. Хіба що не знаю чи можна більше добавляти розкладів для шедулера. Не буде вистачати - перейду на ESP32 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 4 минуты назад, S K сказал: це самийпростий спосіб моніторингу і керуванням і нічого не тре паяти. Хіба що не знаю чи можна більше добавляти розкладів для шедулера. Не буде вистачати - перейду на ESP32 Розкладів буде рівно стільки скільки їх є в меню вашого інвертора. Нові вона (інтеграція) не створює Змінено 28 жовтня користувачем xkansler Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 34 хвилини тому, shneider_vova сказав: а треба, щоб обидві інтеграції одночасно були? а то щось для цього логера документації немає нормальної розібрався, все зніс, перезавантажився, і встановив нову інтеграцію. тепер треба заново налаштувати панель 🤦♂️ перевірив, чи можна налаштовувати параметри - так, все можна, в інвертор все залітає... Змінено 28 жовтня користувачем shneider_vova 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня там помоэму тре лише імена сутностей поміняти в настройках дашборда. Я все автозаміною поміняв. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2 хвилини тому, S K сказав: там помоэму тре лише імена сутностей поміняти в настройках дашборда. Я все автозаміною поміняв. ні, там складніше. можете показати свої налаштування для картки Sunsynk Power Flow (в мене було так, почав правити в перших декількох параметрах та зупинився): entities: inverter_voltage_154: sensor.solarman_load_voltage load_frequency_192: sensor.solarman_load_frequency inverter_current_164: sensor.solarman_grid_l1_current inverter_power_175: sensor.solarman_inverter_l1_power grid_connected_status_194: sensor.solarman_grid_connected_status inverter_status_59: sensor.solarman_running_status day_battery_charge_70: sensor.solarman_daily_battery_charge day_battery_discharge_71: sensor.solarman_daily_battery_discharge battery_voltage_183: sensor.solarman_battery_voltage battery_soc_184: sensor.solarman_battery_soc battery_power_190: sensor.solarman_battery_power battery_current_191: sensor.solarman_battery_current grid_power_169: sensor.solarman_total_grid_power day_grid_import_76: sensor.solarman_daily_energy_bought day_grid_export_77: sensor.solarman_daily_energy_sold day_load_energy_84: sensor.solarman_daily_load_consumption essential_power: none nonessential_power: none day_pv_energy_108: sensor.solarman_daily_production pv1_power_186: sensor.solarman_pv1_power pv2_power_187: sensor.solarman_pv2_power pv1_voltage_109: sensor.solarman_pv1_voltage pv1_current_110: sensor.solarman_pv1_current pv2_voltage_111: sensor.solarman_pv2_voltage pv2_current_112: sensor.solarman_pv2_current dc_transformer_temp_90: sensor.solarman_dc_temperature radiator_temp_91: sensor.solarman_ac_temperature load_power_L1: sensor.solarman_internal_ct_l1_power grid_voltage: sensor.solarman_grid_voltage_l1 battery_status: sensor.solarman_battery_status aux_power_166: sensor.sensor.solarman_gen_power grid_ct_power_172: sensor.solarman_total_grid_power remaining_solar: sensor.solcast_pv_forecast_forecast_remaining_today 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 9 минут назад, shneider_vova сказал: ні, там складніше. можете показати свої налаштування для картки Sunsynk Power Flow (в мене було так, почав правити в перших декількох параметрах та зупинився): entities: inverter_voltage_154: sensor.solarman_load_voltage load_frequency_192: sensor.solarman_load_frequency inverter_current_164: sensor.solarman_grid_l1_current inverter_power_175: sensor.solarman_inverter_l1_power grid_connected_status_194: sensor.solarman_grid_connected_status inverter_status_59: sensor.solarman_running_status day_battery_charge_70: sensor.solarman_daily_battery_charge day_battery_discharge_71: sensor.solarman_daily_battery_discharge battery_voltage_183: sensor.solarman_battery_voltage battery_soc_184: sensor.solarman_battery_soc battery_power_190: sensor.solarman_battery_power battery_current_191: sensor.solarman_battery_current grid_power_169: sensor.solarman_total_grid_power day_grid_import_76: sensor.solarman_daily_energy_bought day_grid_export_77: sensor.solarman_daily_energy_sold day_load_energy_84: sensor.solarman_daily_load_consumption essential_power: none nonessential_power: none day_pv_energy_108: sensor.solarman_daily_production pv1_power_186: sensor.solarman_pv1_power pv2_power_187: sensor.solarman_pv2_power pv1_voltage_109: sensor.solarman_pv1_voltage pv1_current_110: sensor.solarman_pv1_current pv2_voltage_111: sensor.solarman_pv2_voltage pv2_current_112: sensor.solarman_pv2_current dc_transformer_temp_90: sensor.solarman_dc_temperature radiator_temp_91: sensor.solarman_ac_temperature load_power_L1: sensor.solarman_internal_ct_l1_power grid_voltage: sensor.solarman_grid_voltage_l1 battery_status: sensor.solarman_battery_status aux_power_166: sensor.sensor.solarman_gen_power grid_ct_power_172: sensor.solarman_total_grid_power remaining_solar: sensor.solcast_pv_forecast_forecast_remaining_today Для Deye/Sunsynk тут все розписано - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/examples/sunsynk.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 17 минут назад, shneider_vova сказал: ні, там складніше. можете показати свої налаштування для картки Sunsynk Power Flow entities: use_timer_248: switch.solarman_toggle_system_timer priority_load_243: switch.solarman_toggle_priority_load inverter_voltage_154: sensor.solarman_grid_l1_voltage load_frequency_192: sensor.solarman_load_frequency inverter_current_164: sensor.solarman_output_l1_current inverter_power_175: sensor.solarman_power grid_connected_status_194: binary_sensor.solarman_grid inverter_status_59: sensor.solarman_overall_state day_battery_charge_70: sensor.solarman_day_battery_charge day_battery_discharge_71: sensor.solarman_day_battery_discharge battery_voltage_183: sensor.solarman_battery_voltage battery_soc_184: sensor.solarman_battery_soc battery_power_190: sensor.solarman_battery_power battery_current_191: sensor.solarman_battery_current grid_power_169: sensor.solarman_grid_power day_grid_import_76: sensor.solarman_today_energy_import day_grid_export_77: sensor.solarman_today_energy_export grid_ct_power_172: sensor.solarman_grid_l1_power day_load_energy_84: sensor.solarman_today_load_consumption essential_power: none nonessential_power: none aux_power_166: sensor.solarman_aux_power day_pv_energy_108: sensor.solarman_today_production pv1_power_186: sensor.solarman_pv1_power pv2_power_187: sensor.solarman_pv2_power pv1_voltage_109: sensor.solarman_pv1_voltage pv1_current_110: sensor.solarman_pv1_current pv2_voltage_111: sensor.solarman_pv2_voltage pv2_current_112: sensor.solarman_pv2_current essential_load1: sensor.0x60a423fffe61deab_power Може деякы сутностітре буде поміняти. Вчора лише налаштував більш-менш і сьогодні по сонцю перевірив. Лише в мене ще розбіжність між параметрами, тому, що немаэ батареї і кудись дівається 20-80 Вт споживання. На самому інверторі також розбіжність. Змінено 28 жовтня користувачем S K 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня в мене ще батарея не прийшла, тому і не прописував її. Ще хтось порівнював інтеграції Forecast.Solar і Open-Meteo Solar Forecast? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 7 минут назад, S K сказал: Ще хтось порівнював інтеграції Forecast.Solar і Open-Meteo Solar Forecast? Я ставил и эти две и solcast он в моем соучае оказался точнее, на форуме HA сравнивая ваши два больше хвалили второй, там что то со временным сдвигом было в первом не так и второй это исправил хотя данные у них из одного места 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 19 хвилин тому, S K сказав: entities: use_timer_248: switch.solarman_toggle_system_timer priority_load_243: switch.solarman_toggle_priority_load inverter_voltage_154: sensor.solarman_grid_l1_voltage load_frequency_192: sensor.solarman_load_frequency inverter_current_164: sensor.solarman_output_l1_current inverter_power_175: sensor.solarman_power grid_connected_status_194: binary_sensor.solarman_grid inverter_status_59: sensor.solarman_overall_state day_battery_charge_70: sensor.solarman_day_battery_charge day_battery_discharge_71: sensor.solarman_day_battery_discharge battery_voltage_183: sensor.solarman_battery_voltage battery_soc_184: sensor.solarman_battery_soc battery_power_190: sensor.solarman_battery_power battery_current_191: sensor.solarman_battery_current grid_power_169: sensor.solarman_grid_power day_grid_import_76: sensor.solarman_today_energy_import day_grid_export_77: sensor.solarman_today_energy_export grid_ct_power_172: sensor.solarman_grid_l1_power day_load_energy_84: sensor.solarman_today_load_consumption essential_power: none nonessential_power: none aux_power_166: sensor.solarman_aux_power day_pv_energy_108: sensor.solarman_today_production pv1_power_186: sensor.solarman_pv1_power pv2_power_187: sensor.solarman_pv2_power pv1_voltage_109: sensor.solarman_pv1_voltage pv1_current_110: sensor.solarman_pv1_current pv2_voltage_111: sensor.solarman_pv2_voltage pv2_current_112: sensor.solarman_pv2_current essential_load1: sensor.0x60a423fffe61deab_power Може деякы сутностітре буде поміняти. Вчора лише налаштував більш-менш і сьогодні по сонцю перевірив. Лише в мене ще розбіжність між параметрами, тому, що немаэ батареї і кудись дівається 20-80 Вт споживання. На самому інверторі також розбіжність. дякую, трохи підлампичив Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 1 час назад, mib сказал: Я ставил и эти две и solcast он в моем соучае оказался точнее, на форуме HA сравнивая ваши два больше хвалили второй, там что то со временным сдвигом было в первом не так и второй это исправил хотя данные у них из одного места Не зовсім так. Solar Forecast як зазначено в описі самої інтеграції (www.home-assistant.io/integrations/forecast_solar) бере данні в EU Photovoltaic (re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html). Open-Meteo Solar Forecast (https://github.com/rany2/ha-open-meteo-solar-forecast?tab=readme-ov-file) бере данні з сервісу Open Meteo (https://open-meteo.com/) який є потужним агрегатором данних з різних джерел і своїм API. В своїх налаштуваннях я використовую обидві інтеграції беручи їх данні, і на базі них створюю свої темплейт сенсори, в яких на додаток до цих данних враховую власну статистику (поки не велику - липень-жовтень), тому-що дуб сусідів частково кидає тінь на частину моєго PV поля в період з 14:00 до 16:00. Останню неділю мої темплейт сенсори прогнозу відрізняються від реальності +/-10%. По мірі "реального" збирання статистики думаю що буде можливо довести похибку прогнозу до меньших розмірів. Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз