beavis Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 1 хвилину тому, yurriy сказав: А якщо глянути ціну? могли б вже написати або дати лінки, якщо для вас це дуже важлива інвормація. а то тіки тему засмічуєм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня Только что, beavis сказал: могли б вже написати або дати лінки, якщо для вас це дуже важлива інвормація. а то тіки тему засмічуєм. Ок. Кабель, у якому 4 пари коштує 10 грн/метр, монтажний дріт у пвх 0,1 мм 3,5 грн/метр. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 1 хвилину тому, yurriy сказав: Ок. Кабель, у якому 4 пари коштує 10 грн/метр, монтажний дріт у пвх 0,1 мм 3,5 грн/метр. Наші ціни мені взагалі ні про що не кажуть. Треба ближче до китаю і ціни бухт. Але можете просто забити, бо не дуже цікаво, насправді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня Про СТ - а що в кого показує інвертор при відсутності мережі? В мене 4 Вт на кожній фазі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2 часа назад, k-master сказал: Про СТ - а що в кого показує інвертор при відсутності мережі? В мене 4 Вт на кожній фазі. Якщо мережі нема - нулі. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня В 25.10.2024 в 15:15, professori сказал: Т.е. данное устройство есть смысл рассматривать только батарей Deye? Или подойдёт самосбор, или что-то экзотическое? Це "інтерфейс"/"перехідник" (хто як хоче нак і називає) який пересилає (в обидві сторони) данні USB <-> CAN. Причому гаджет має два незалежних канали CAN. Тут є огляд - microsin.net/programming/arm/usb-can-canalyst-ii.html Софт LVESS який використовується Deye для роботи зі своїми з аккумуляторами штатно працює з цим пристроєм. Але Вам ніхто не забороняє використовувати його будь де - наприклад сканування CAN шини та управляння через CAN в будь-якому сучасному авто, налаштування інших батарей з CAN, і т.д. - головне щоб програмне забезпечення яке Ви використовуете було сумісним з цим гаджетом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня (змінено) 1 час назад, yurriy сказал: Якщо мережі нема - нулі. Вибачаюсь... але мені здається що тут є не повне розуміння для чого цей СТ. В самому інверторі (на платі) після клем GRID стоять (в однофазному стоїть) свої вимірюючі струмові трансформатори (СТ). Якщо ПЕРЕД інвертором щось підключено (наприклад бойлер) то СТ треба ставити ЗА ЦИМ підключенням для того щоб інвертор: - в разі коли він працює в режимі без "продажу до СТ" (Zero Export to CT) коли "є сонце" і його вистачає на заряд батарей (або батареї вже разяджені) + живлення усього що підключенно до LOAD він давав струм (живлення) на GRID до рівня що не буде давати перетоку струму в зовнішню мережу. От цим зовнішнім СТ він і контролює цей струм. Тобто інвертор буде "старатися" зробити так щоб на зовнішньому СТ було 0А. - в разі коли у вас ЗТ, "є сонце" інвертор за допомогою цього СТ рахує вати які він відгрузив в мережу - бо інакше він не бачить що щость і скількти споживає між ним і мережею. Якщо у вас нема ЗТ, і перед інвертором нічого не стоїть (або ви не хочете "живити сонцем" те що підключено перед інвертором) ви в налаштуваннях ставите Zero Export to Load - в цьому випадку ви можете не підключати зовнішній СТ. Змінено 26 жовтня користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 1 час назад, xkansler сказал: Вибачаюсь... але мені здається що тут є не повне розуміння для чого цей СТ. Це не до мене. Маю повне розуміння для чого зовнішні СТ потрібні . Питання було про покази при відсутній мережі. Немає мережі - немає й компенсації між входом інвертора та точкою монтажу СТ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня (змінено) 30 минут назад, yurriy сказал: Це не до мене. Маю повне розуміння для чого зовнішні СТ потрібні . Питання було про покази при відсутній мережі. Немає мережі - немає й компенсації між входом інвертора та точкою монтажу СТ. Вибачте, я не Вам адресував це цитування - по Вашим постам і репутації я розумів що Ви знаете про ці речі... Просто пішло активне обговорення за зовнішній СТ, і було видно що нема повного розуміння нащо вони, які функції виконують. Ваш пост був останній в якому було про СТ тому я до нього "приатачив" цитату щоб народ не гортав форум сильно назад.. Змінено 26 жовтня користувачем xkansler 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 5 часов назад, yurriy сказал: Якщо мережі нема - нулі СТ - це зовнішні СТ, а LD = внутрішні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 12 минут назад, Gitan сказал: СТ - це зовнішні СТ, а LD = внутрішні? Так. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня Як я розумію, якщо я не планую використовувати CT, щоб завантажувати мережу до інвертора, то параметр Zero Export Power можна встановити в 0, щоб зовсім не використовувати Grid, якщо вистачаэ сонця? Токовий трансформатор потрібно вивести на 10 метрів від інвертора. В вітці знаходив посилання, що можна його вивести, але поки не зрозуміло яким кабелем і чи потрібне екранування. Протягнути його поза всією проводкою буде неможливо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S K Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня В 19.10.2024 в 02:47, xkansler сказал: Мої налаштування дашборду - Загальний екран по енергетиці / Інвертор та сонце / Батареї шикарні дашбоарди. Тільки до цього йду. Половину вже реалізував. Тепер Solarman онлайновий зовсім не потрібний. Хто ще підкаже наскільки оперативно обновляються датчики через штатний логер і через ESP32. Через штатний логер затримка десь на 5-10 секунд від того, що показується на панелі інвертора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 30 хвилин тому, S K сказав: параметр Zero Export Power можна встановити в 0 Не можна. У Деї всі заводські параметри виставлені близько до нуля такими і повинні залишатись. Нулі в деяких параметрах можуть давати глюки на роботу системи. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня А хтось розбирався, чи можна/і як/ керувати інвертором з HOmeassistant? наприклад, підміняти на ходу значення Time of Use SOC. Ідея така - якщо бачу, що прогноз по генерації на завтра менше типового споживання, то побільше зарядити батарею вночі. а якщо достатньо буде сонця - то висадити її в 0. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 3 години тому, S K сказав: Як я розумію, якщо я не планую використовувати CT, щоб завантажувати мережу до інвертора, то параметр Zero Export Power можна встановити в 0, щоб зовсім не використовувати Grid, якщо вистачаэ сонця? Токовий трансформатор потрібно вивести на 10 метрів від інвертора. В вітці знаходив посилання, що можна його вивести, але поки не зрозуміло яким кабелем і чи потрібне екранування. Протягнути його поза всією проводкою буде неможливо. Якщо нема у планах щоб інвертор віддавав щось на сторону мережі то навіщо ті трансформатори ставити в 10-ти метрах? Ставите їх прямо на вході інвертора та все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 21 минуту назад, shneider_vova сказал: А хтось розбирався, чи можна/і як/ керувати інвертором з HOmeassistant? наприклад, підміняти на ходу значення Time of Use SOC. Ідея така - якщо бачу, що прогноз по генерації на завтра менше типового споживання, то побільше зарядити батарею вночі. а якщо достатньо буде сонця - то висадити її в 0. У вас же по идее есть этот сенсор и можно сделать автоматизацию на основе solcast у меня пока не дея и я управляю сонофф на входе инвертора в моем случае если выработка больше 5 квт то заряд ночью до 70% а если меньше то до 90% 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 6 хвилин тому, mib сказав: У вас же по идее есть этот сенсор и можно сделать автоматизацию на основе solcast у меня пока не дея и я управляю сонофф на входе инвертора в моем случае если выработка больше 5 квт то заряд ночью до 70% а если меньше то до 90% ну от мені щось здається, що я його можу тільки прочитати, а не змінити 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня Я бачу можливість це зробити безпосередньо через modbus , но щось я боюся туди лізти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 27 минут назад, shneider_vova сказал: ну от мені щось здається, що я його можу тільки прочитати, а не змінити Я туда еще не добрался, как разберетесь поделитесь пожалуйста Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 1 час назад, shneider_vova сказал: А хтось розбирався, чи можна/і як/ керувати інвертором з HOmeassistant? наприклад, підміняти на ходу значення Time of Use SOC. Ідея така - якщо бачу, що прогноз по генерації на завтра менше типового споживання, то побільше зарядити батарею вночі. а якщо достатньо буде сонця - то висадити її в 0. Все що можна налаштувати через меню інвертора можна налаштувати через HomeAssistant, якщо інвертор підключений по схемі - HA -> ESP32 (ESPhome) + RS485 -> Інвертор (на вхід CAN/BMS з батареї). На вході CAN/BMS (RJ45) інвертора фізично розведені і підключені як CAN шина так і RS485 От тут у поляка все розписано - hybrydaplus.pl/index.php/2023/09/19/komunikacja-deye-sun-10k-sg04lp3-eu/ А тут він розписав з кодом під ESPhome "Time of Use" - hybrydaplus.pl/index.php/2024/04/23/nowa-funkcja-dodajemy-kod-od-time-of-use/ Я вже наводив посилання, звідки всі "ноги ростуть": - аппаратно-програмна частина (ЕPS-ESPhome) - github.com/klatremis/esphome-for-deye - програмна частина "на стороні" НА (Дашборди, сенсори і т.д.) - github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash P.S. Було запитання про затримку зв'язки ESP-HA - її нема взагалі. Тобто вона взичайно є в межах швидкості RS485 та тої дискретносні з якою інвертор робить свої заміри і "публікує" на шинах CAN та RS485 ці данні. Більш того різні показники інвертор "публікує" з різною частотою - це все залежить від прошивки інвертора. Для прикладу струм PV та струм BAT мій Deye-5K (з прошивками HMI:C36F i MAIN:3386-1515) "публікує" з частотою раз на 15сек., а от напругу з GRID з частотою раз на 10сек. Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 3 минуты назад, xkansler сказал: Все що можна налаштувати мерез меню інвертора можна налаштувати через HomeAssistant, якщо інвертор підключений по схемі - HA -> ESP32 (ESPhome) + RS485 -> Інвертор (на вхід CAN з батареї). На вході CAN (RJ45) інвертора фізично розведені і підключені як CAN шана так і RS485 От тут у поляка все розписано - hybrydaplus.pl/index.php/2023/09/19/komunikacja-deye-sun-10k-sg04lp3-eu/ А тут він розписав з кодом під ESPhome "Time of Use" - hybrydaplus.pl/index.php/2024/04/23/nowa-funkcja-dodajemy-kod-od-time-of-use/ Я вже наводив посилання, звідки всі "ноги ростуть": - аппаратно-програмна частина (ЕPS-ESPhome) - github.com/klatremis/esphome-for-deye - програмна частина "на стороні" НА (Дашборди, сенсори і т.д.) - github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash P.S. Було запитання про затримку зв'язки ESP-HA - її нема взагалі. Тобто вона взичайно є в межах швидкості RS485 та тої дискретносні з якою інвертор робить свої заміри і "публікує" на шинах CAN та RS485 ці данні. Біль того різні показники інвертор "публікує" з різною частотою - це все залежить від прошивки інвертора. Для прикладу струм PV та струм BAT мій Deye-5K (з прошивками HMI:C36F i MAIN:3386-1515) "публікує" з частотою раз на 15сек., а от напругу з GRID з частотою раз на 10сек. Тоесть без ESP не обойтись? Я почему то думал что можно через salarman интеграцию в ХА все сделать либо напрямую общаясь с вайфай свистком Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 1 година тому, shneider_vova сказав: А хтось розбирався, чи можна/і як/ керувати інвертором з HOmeassistant? Я все роблю через Solar Assistant, який інтегрується з HA через mqtt discovery. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня (змінено) 22 минуты назад, mib сказал: Тоесть без ESP не обойтись? Я почему то думал что можно через salarman интеграцию в ХА все сделать либо напрямую общаясь с вайфай свистком Можна і без ESP, підключившись до логеру через інтеграцію Solarman по IP який ваш логер отримує в вашій "домашний" мережі використовуючи WiFi. Але я вже писав що в такому випадку вся логіка керування (автоматизації) буде виключно в HA. Якщо з HA щось стається (завис/щось выйшло з ладу/живлення) то всі керування теж "лягають". У випадку з ESP особливо важливі/критичні для вас керування ви "виносите" в код на ESP за допомогою ESPhome, а менш важливе, чи те що має взаємодіяти з HA залишаєте в HA. Поясню на простих прикладах: - автоматизація на стороні ESP постійно моніторить данні з інвертора по RS485 і керує струмом заряду і верхньою межою SoC батарей. Це працює на самій ESP без участі HA (його можна взагалі вирубити) - автомитизація вимикання розеток з потужними споживачами (які інтегровані в HA у вигляді розумних розеток/розумних реле і т.д.) коли GRID перейшов в OFF щоб не грузити аккум - це тільки на стороні HA з використанням автоматизацій, тому-що ESP ніяк "не бачить" ваші розетки/реле. Змінено 28 жовтня користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 9 минут назад, xkansler сказал: Можна і без ESP, підключившись до логеру через інтеграцію Solarman по IP який ваш логер отримує в вашій "домашний" мережі використовуючи WiFi. Але я вже писав що в такому випадку вся логіка керування (автоматизації) буде виключно в HA. Якщо з HA щось стається (завис/щось выйшло з ладу/живлення) то всі керування теж "лягають". Но ведь все продолжит работать с последними настройками которые можно изменить как с экрана инвертора так и через приложение в телефоне Если да то меня этот вприант вполне устроит, учитывая что ХА можно развернуть за пару часов и восстановиться из бекапа Я не говорю что ЕСП это плохо, просто если есть штатный свисток и возможность управления то это выглядит проще и где то исключает выход из строя самого есп Или есть еще какие то подводные камни? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз