xkansler Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 20 часов назад, shneider_vova сказал: Знаходжуся зараз на етапі завершення встановлення сонячної станції. Вчора змонтували інвертор (6 квт) та батарею (deye se g-5.3): Заживлено після відгалуження на електрокотел, через перекидний всі 3 фази будинку підключено до інвертора. Поставив на телефон solarman smart. Додав в НА інтеграцію solarman, налаштував енергетичну панель. Декілька питань: 1) ця конкретна батарея без автомата, без зовнішніх запобіжників. Так і встановлена. В мануалі в неї теж немає нічого. Дивлюся, тут народ ставить собі запобіжники (але на самосбор). Мені щось треба? 2) хто як налаштував dashboard в НА? Бо мені не подобається те, що зараз я бачу: Якщо ще якусь дичину побачите на фото - кажіть, будемо з понеділка разом з монтажем панелей виправляти Мої налаштування дашборду - Загальний екран по енергетиці / Інвертор та сонце / Батареї 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 4 години тому, xkansler сказав: Мої налаштування дашборду - Загальний екран по енергетиці / Інвертор та сонце / Батареї Якщо це home assistant, то я теж так хочу, але не хочу витратити 2 тижня на приведення до такого вигляду? Чи можна поділитися цією красою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 4 часа назад, shneider_vova сказал: Якщо це home assistant, то я теж так хочу, але не хочу витратити 2 тижня на приведення до такого вигляду? Чи можна поділитися цією красою? Так це Home Assistant. В принципі нічого надто складного. Частину роботи Ви вже зробили - интегрували логер у HA По дашбордах все є тут: github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash github.com/slipx06/sunsynk-power-flow-card А от стосовно моніторинга батарей трохи складніше тут без ESPHOME та паяльника ніяк... Для початку: github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/tree/main github.com/Psynosaur/Deye_Battery_Serial_BUS?tab=readme-ov-file Але якщо прямі руки, бажання і час то все можливо! 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 18.10.2024 в 17:33, volomoto сказав: Поточна редакція податкового кодексу чітко пише, що ЗТ діє тільки для установок введених в експлуатацію до 31 грудня 2024 року. Наскільки я взнавав, підключати будуть до самого кінця, зі зниженням тарифу. Причому тариф має стати меншим і для вже підключених СЕС. А для нових ще меншим. .. податковий кодекс підправлять, то сама менша проблема 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 5 часов назад, yur43 сказал: підключати будуть до самого кінця До 2030 року? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 10 годин тому, Gitan сказав: До 2030 року? до закінчення дії ЗТ. Тільки не забувайте, що тариф кожного року стає меншим. Змінено 22 жовтня користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 19.10.2024 в 12:13, xkansler сказав: По дашбордах все є тут: github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash github.com/slipx06/sunsynk-power-flow-card а у вас є налаштування entitles для deye ? дуже не хочется копирсатися в цьому... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 17 годин тому, yur43 сказав: Наскільки я взнавав, підключати будуть до самого кінця, зі зниженням тарифу. Не знаю що ви взнавали, але в законі пише, що нарахування по зеленому тарифу передбачаються тільки для СЕС введених в експлуатацію до 31 грудня 2024 року. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 48 хвилин тому, volomoto сказав: Не знаю що ви взнавали, але в законі пише, що нарахування по зеленому тарифу передбачаються тільки для СЕС введених в експлуатацію до 31 грудня 2024 року. можна посилання на закон? Бо я бачу тільки постанови НКРЕ з таблицями про тарифи для СЕС введених в експлуатацію, по рокам до 2030 року. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 1 година тому, shneider_vova сказав: а у вас є налаштування entitles для deye ? дуже не хочется копирсатися в цьому... здається, розібрався трохи, як поставлять панелі, покажу, як виглядає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 10 часов назад, shneider_vova сказал: а у вас є налаштування entitles для deye ? дуже не хочется копирсатися в цьому... Справа с тому що я для "спілкування" інвертора Deye з HA не використовую інтеграцію на базі комплектного логера. Таких інтеграцій є декілька. Я їх переглянув, "помацав" і прийняв радикально іншу схему інтеграції. Справа с тому що на роз'ємі RJ45 (куди підключається пачкорт від батарей) присутні RS-485 та CAN шини. Це є в мануалі інветртора (останні сторінки). Комплектний логер - це по суті місток між RS-485/CAN інветрора -> WiFi -> TCP (интернет, хмара). Оскільки я з самого початку поставив собі за мету інтегрувати не тільки інвертор а і батареї (все Deye) то робив кастомне рішення яке зкомпільоване з шматків різних проектів. В основі ESP32 і ESPHome. (У мене в НА близько 50 таких кастомних рішень. Все опалення, управляння електрикою, полив и т.д. Все дуже стабільно.) До ESP32 підключено 3 модулі: - RS-485 <-> RS-232 (для комунікації з інтертором) - CAN трансивер SN65HVD230 (для комунікації з батареями через PCS порт батарей) - CAN трансивер MCP2515 (для комунікації з батареями через InterCAN порт батарей - читає стан кожної комірки, кожної батареї) Написано код на YAML для ESPhome для управління усім цим. Я розумію що це виглядає складно і не зрозуміло для чого усе це. Є просте пояснення! Коли ви використовуете стандартні інтеграції ви отримуете значення сенсорів (sensor, binary_sensor і т.д.) в HA і використовуючи потужний механізм автоматизацій можете керувати своїми пристроями. Але якщо з НА щось стається то все "лягає". Коли це лампочки, термометри, датчики дверей то таке... а от коли це стосується керування опаленням, енергопостачанням і іншими критичними речами то це вже дуже не гарно. У моєму випадку усі данні спочатку "прилітають" на ESP, а на ньому "крутяться" написані і запрограмовані усі критичні автоматиації (ESPHome/YAML). З НА я можу міняти параметри цих автомітизацій, але є "початкові", запрограмовані значення, які будуть використовуватись при управлінні коли HA "впав" На мою думку це більш правильний підхід. Я все так же можу городити будь які автоматизації використовуючи ярдо HA, але коли щось сталося з HA то ESP продовжить виконувати керування СЕС, використовуючи данні отримані напряму з інвертора/батарей і автомітизації які "крутяться" на самій ESP P.S. Усі налаштування sunsynk-power-flow-card є у документації: - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/configuration.html - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/examples/sunsynk.html Я можу вам скинути свої налаштування - але як ви вже здогадуєтесь назви сутностей/entities якими оперую я відрізняються від тих що створює інтеграція логера, тому ви тільки заплутаєтесь дивлячись на мої налаштування... Змінено 22 жовтня користувачем xkansler 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 27 минут назад, xkansler сказал: Справа с тому що я для "спілкування" інвертора Deye з HA не використовую інтеграцію на базі комплектного логера. Таких інтеграцій є декілька. Я їх переглянув, "помацав" і прийняв радикально іншу схему інтеграції. Справа с тому що на роз'ємі RJ45 (куди підключається пачкорт від батарей) присутні RS-485 та CAN шини. Це є в мануалі інветртора (останні сторінки). Комплектний логер - це по суті місток між RS-485/CAN інветрора -> WiFi -> TCP (интернет, хмара). Оскільки я з самого початку поставив собі за мету інтегрувати не тільки інвертор а і батареї (все Deye) то робив кастомне рішення яке зкомпільоване з шматків різних проектів. В основі ESP32 і ESPHome. (У мене в НА близько 50 таких кастомних рішень. Все опалення, управляння електрикою, полив и т.д. Все дуже стабільно.) До ESP32 підключено 3 модулі: - RS-485 <-> RS-232 (для комунікації з інтертором) - CAN трансивер SN65HVD230 (для комунікації з батареями через PCS порт батарей) - CAN трансивер MCP2515 (для комунікації з батареями через InterCAN порт батарей - читає стан кожної комірки, кожної батареї) Написано код на YAML для ESPhome для управління усім цим. Я розумію що це виглядає складно і не зрозуміло для чого усе це. Є просте пояснення! Коли ви використовуете стандартні інтеграції ви отримуете значення сенсорів (sensor, binary_sensor і т.д.) в HA і використовуючи потужний механізм автоматизацій можете керувати своїми пристроями. Але якщо з НА щось стається то все "лягає". Коли це лампочки, термометри, датчики дверей то таке... а от коли це стосується керування опаленням, енергопостачанням і іншими критичними речами то це вже дуже не гарно. У моєму випадку усі данні спочатку "прилітають" на ESP, а на ньому "крутяться" написані і запрограмовані усі критичні автоматиації (ESPHome/YAML). З НА я можу міняти параметри цих автомітизацій, але є "початкові", запрограмовані значення, які будуть використовуватись при управлінні коли HA "впав" На мою думку це більш правильний підхід. Я все так же можу городити будь які автоматизації використовуючи ярдо HA, але коли щось сталося з HA то ESP продовжить виконувати керування СЕС, використовуючи данні отримані напряму з інвертора/батарей і автомітизації які "крутяться" на самій ESP P.S. Усі налаштування sunsynk-power-flow-card є у документації: - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/configuration.html - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/examples/sunsynk.html Я можу вам скинути свої налаштування - але як ви вже здогадуєтесь назви сутностей/entities якими оперую я відрізняються від тих що створює інтеграція логера, тому ви тільки заплутаєтесь дивлячись на мої налаштування... Хоча для загального розвитку будьласка. В дашбордах використовується type: sections При створенні секцій і карток: type: grid Картка sunsynk-power-flow-card: ----------------------------------------------------- type: custom:sunsynk-power-flow-card cardstyle: full show_solar: true battery: shutdown_soc: 10 show_daily: true shutdown_soc_offgrid: 10 invert_power: false show_absolute: false dynamic_colour: true animate: false linear_gradient: false show_remaining_energy: true hide_soc: true energy: 10240 solar: show_daily: true mppts: 1 pv1_name: PV dynamic_colour: true pv1_max_power: 4300 load: show_daily: true essential_name: Дім dynamic_icon: true dynamic_colour: true show_aux: true invert_aux: true aux_name: Генератор aux_type: mdi:generator-portable show_absolute_aux: true aux_dynamic_colour: true aux_off_colour: - 95 - 95 - 95 aux_colour: - 0 - 255 - 64 show_daily_aux: false grid: show_daily_buy: true show_daily_sell: false show_nonessential: false invert_grid: false grid_name: ДТЕК label_daily_grid_buy: Споживано за день auto_scale: false show_absolute: false entities: day_load_energy_84: sensor.deye_day_load_energy load_frequency_192: sensor.deye_load_frequency aux_power_166: sensor.deye_aux_power inverter_voltage_154: sensor.deye_inverter_voltage inverter_status_59: sensor.deye_overall_state inverter_current_164: sensor.deye_inverter_current inverter_power_175: sensor.deye_inverter_power radiator_temp_91: sensor.deye_radiator_temperature dc_transformer_temp_90: sensor.deye_dc_transformer_temperature day_battery_charge_70: sensor.deye_day_battery_charge day_battery_discharge_71: sensor.deye_day_battery_discharge battery_voltage_183: sensor.deye_battery_voltage battery_soc_184: sensor.deye_battery_soc battery_power_190: sensor.deye_battery_power battery_current_191: sensor.deye_battery_current battery_temp_182: sensor.deye_battery_temperature day_grid_import_76: sensor.deye_day_grid_import grid_ct_power_172: sensor.deye_grid_ct_power grid_connected_status_194: binary_sensor.deye_grid_connected_status grid_power_169: sensor.deye_grid_power grid_voltage: sensor.deye_grid_voltage_l1 day_pv_energy_108: sensor.deye_day_pv_energy pv1_voltage_109: sensor.deye_pv1_voltage pv1_current_110: sensor.deye_pv1_current pv1_power_186: sensor.deye_pv1_power remaining_solar: sensor.solcast_pv_forecast_forecast_remaining_today use_timer_248: switch.deye_toggle_system_timer priority_load_243: switch.deye_toggle_priority_load prog1_time: sensor.deye_time_slot_1 prog1_capacity: number.deye_prog1_capacity prog1_charge: switch.deye_prog1_grid_charge prog2_time: sensor.deye_time_slot_2 prog2_capacity: number.deye_prog2_capacity prog2_charge: switch.deye_prog2_grid_charge prog3_time: sensor.deye_time_slot_3 prog3_capacity: number.deye_prog3_capacity prog3_charge: switch.deye_prog3_grid_charge prog4_time: sensor.deye_time_slot_4 prog4_capacity: number.deye_prog4_capacity prog4_charge: switch.deye_prog4_grid_charge prog5_time: sensor.deye_time_slot_5 prog5_capacity: number.deye_prog5_capacity prog5_charge: switch.deye_prog5_grid_charge prog6_time: sensor.deye_time_slot_6 prog6_capacity: number.deye_prog6_capacity prog6_charge: switch.deye_prog6_grid_charge environment_temp: sensor.th_ulitsa_raw_temperature battery_soh: sensor.bat_soh inverter: model: deye autarky: power modern: true show_battery: true show_grid: true dynamic_line_width: true large_font: false panel_mode: false layout_options: grid_columns: 4 grid_rows: 6 Змінено 22 жовтня користувачем xkansler 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 27 хвилин тому, xkansler сказав: В основі ESP32 і ESPHome. (У мене в НА близько 50 таких кастомних рішень. Все опалення, управляння електрикою, полив и т.д. Все дуже стабільно. це реально круто. одне питання: якщо вас не буде вдома та здохне щось із ESP - дружина зможе включити опалення чи світло ? чи хтось за вашої відсутністі зможе дати ладу системі? прості дублюючі вимикачі/управління передбачено? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 54 минуты назад, vbb сказал: це реально круто. одне питання: якщо вас не буде вдома та здохне щось із ESP - дружина зможе включити опалення чи світло ? чи хтось за вашої відсутністі зможе дати ладу системі? прості дублюючі вимикачі/управління передбачено? Звичайно! Все це існує паралельно "класичним" кнопкам/контакторам/"автоматам і т.д. Для прикладу кейс "Генератор": - ЕSP (котра підключена до Deye) бачить що залишок батареї 20% і гріда нема. Вона посилає сингал іншій ESP (по RS-485) котра підключена до бензинового генератора, який стоїть в сараї. Ця ESP згідно своїх алгоритмів зробить пуск генератора і коли мастило в картері генератора досягне температури 45°C, вона про це сповістить ЕSP (Deye). Ця ESP "клацне" релюхою яка "клацне" контактором і подасть живлення на GEN вхід инвертора. - Те саме можна зробити клацаючи в телефоні на закладці "Енергозабеспечення" інтерфейсу APP HomeAssiatant (Android/iOS) - Те саме можна зробити у щиті кнопками: "Пуск/Стоп генератора" - вона запустить або зупине генератор (запаралелена з кнопкою пуску на генераторі). "Подати/відключити живлення з генератора" - кнопка з світлодіом який світиться коли є струм з генератора. Це все в будинку, на вулицю ходити не треба. - Те саме можна зробити якщо підти в сарай і клацнути на кпопку Пуск/Стоп на генераторі, або смикнути за шнурок якщо аккуму "погано". Потім повернутися до щита в будинок і клацнути "Подати/відключити живлення з генератора". Але автономно на самих ESP також крутяться автоматизації: - якщо з'явився грід почекати 5 хв. (у нас часто ДТЕК любить робити "дискотеки") і перейти на грід, відключивши ввід з генератора. - після переходу на грід через деякий час (залежить від температури мастила в картері генератора) заглушити генератор. - якщо бензина в баку меньше ніж 10%, аномальний нагрів, сів "аккум" та інше то сповістити про це (через сповіщення HA, Телеграм та email) - і т.д. і т.п. Для усьго цього біля щитів і генератора висять роздруковані покрокові інструкції та схеми в рамках! P.S. За 18 місяців (десь приблизно 60 пусків/зупинок генератора) жодного сбою роботи алгоритму не було. Змінено 22 жовтня користувачем xkansler 9 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Що це за девайс в комплекті Deye 12k 3ф? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 7 годин тому, xkansler сказав: Звичайно! Все це існує паралельно "класичним" кнопкам/контакторам/"автоматам і т.д. Для прикладу кейс "Генератор": - ЕSP (котра підключена до Deye) бачить що залишок батареї 20% і гріда нема. Вона посилає сингал іншій ESP (по RS-485) котра підключена до бензинового генератора, який стоїть в сараї. Ця ESP згідно своїх алгоритмів зробить пуск генератора і коли мастило в картері генератора досягне температури 45°C, вона про це сповістить ЕSP (Deye). Ця ESP "клацне" релюхою яка "клацне" контактором і подасть живлення на GEN вхід инвертора. - Те саме можна зробити клацаючи в телефоні на закладці "Енергозабеспечення" інтерфейсу APP HomeAssiatant (Android/iOS) - Те саме можна зробити у щиті кнопками: "Пуск/Стоп генератора" - вона запустить або зупине генератор (запаралелена з кнопкою пуску на генераторі). "Подати/відключити живлення з генератора" - кнопка з світлодіом який світиться коли є струм з генератора. Це все в будинку, на вулицю ходити не треба. - Те саме можна зробити якщо підти в сарай і клацнути на кпопку Пуск/Стоп на генераторі, або смикнути за шнурок якщо аккуму "погано". Потім повернутися до щита в будинок і клацнути "Подати/відключити живлення з генератора". Але автономно на самих ESP також крутяться автоматизації: - якщо з'явився грід почекати 5 хв. (у нас часто ДТЕК любить робити "дискотеки") і перейти на грід, відключивши ввід з генератора. - після переходу на грід через деякий час (залежить від температури мастила в картері генератора) заглушити генератор. - якщо бензина в баку меньше ніж 10%, аномальний нагрів, сів "аккум" та інше то сповістити про це (через сповіщення HA, Телеграм та email) - і т.д. і т.п. Для усьго цього біля щитів і генератора висять роздруковані покрокові інструкції та схеми в рамках! P.S. За 18 місяців (десь приблизно 60 пусків/зупинок генератора) жодного сбою роботи алгоритму не було. А крім генератора є ще якісь кастомні автоматизації для СЕС? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 10 часов назад, Gitan сказал: Що це за девайс в комплекті Deye 12k 3ф? Це "поддержка DRM, инвертор разрешается использовать только совместно с устройством Demand Response Enabling Device (DRED). Благодаря этому обеспечивается преобразование инвертором команд оператора сети по ограничению активной мощности." Воно для обмеження потужності ззовні. В Україні такого нема. Це для Австралії и інших. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня (змінено) 13 часов назад, razzil сказал: А крім генератора є ще якісь кастомні автоматизації для СЕС? Так! І їх досить багато. Для прикладу: Усі власники Deye знають що у інвертора немає функціоналу обмеження рівня SoC батарей коли він заряджає від PV (принаймі мій не вміє). Від сонця (при його достатній наявності) інвертор завжди заливає до 100% SoC. Постійно "заганяти" і "тримати" SoC в 100% на LPF батареях не найкраще рішення с точки зору деградації комірок. Більш того в кінці заряду (99% -> 100% SoC) він "гонить" в батареї струм 10А що на самомому кінці заряду дає досить різке зростання напруги на комірках і як наслідок сильне розбалансування комірок (180mV і більше) - це все считує ESP прямо з батарей, а HA "малює" мені графіки. Я писав в підтримку Deye (і не тільки я) про це... Але відповідь Deye приблизно така - ми знаємо... не партесь. Але виробник комірок (в моєму впадку ЕVE, про що сповіщає сама BMS батареї) в даташтах рекомендує інше. В цьому випадку управління цим процесом можливо тільки шляхом обмеження загального струму заряду баратей в меню інвертора. Ось цей процес у мене і автоматизовано ESP постійно моніторить SoC, струм, та "розбіг" комірок. Автоматизація не дозволяє "накачувати" SoC більше 97% і зменшує струм (шляхом обмеження загального струму заряду даючи каманди інвертору) в кінці (після 94%) плавно з 10А до 4А (мої ВМS балансують 2-ма А) а після досягненна 97% встановлюється струм заряду 0А. З таким алгоритмом заряду я не бачив пік "розбігу" комірок більше 25mV. Такий рівень розбігу балансується BMS до рівня 2-3mV за 10-20 хв. Це тільки один в кейсів по автоматизації на самій ESP. Сервер HA в ній не задіяно, хоча його автоматизаціями це теж можна реалізувати P.S. Хоча мої батареї були куплені одночасно, виготовлені вони в один місяць (по шилдику) і мають досить "близькі" серійні номери, за 5 місяців експлуатації вони вже відрізняються - на скрінах - загальний заряд/розряд. Тобто вони з коробки не були ідеєнтичними а надалі будуть ще більш не однаковими. Як наслідок коли іде процесс зарядки і інвертор має встановлений загальний струм заряду 100А по батареях він розподіляється не однаково - наприклад одна забирає 55А a інша 45А. В моєму кейсі ESP відслідковує ці речі і знижує загальний струм заряду інвертора до рівня коли максимальний струм заряду, на будьякій батареї, не перестане перевищувати рекомендований струм 50А (0.5С) Змінено 23 жовтня користувачем xkansler 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 21 годину тому, xkansler сказав: Хоча для загального розвитку будьласка. В дашбордах використовується type: sections При створенні секцій і карток: type: grid Картка sunsynk-power-flow-card: ----------------------------------------------------- type: custom:sunsynk-power-flow-card cardstyle: full show_solar: true battery: shutdown_soc: 10 show_daily: true shutdown_soc_offgrid: 10 invert_power: false show_absolute: false dynamic_colour: true animate: false linear_gradient: false show_remaining_energy: true hide_soc: true energy: 10240 solar: show_daily: true mppts: 1 pv1_name: PV dynamic_colour: true pv1_max_power: 4300 load: show_daily: true essential_name: Дім dynamic_icon: true dynamic_colour: true show_aux: true invert_aux: true aux_name: Генератор aux_type: mdi:generator-portable show_absolute_aux: true aux_dynamic_colour: true aux_off_colour: - 95 - 95 - 95 aux_colour: - 0 - 255 - 64 show_daily_aux: false grid: show_daily_buy: true show_daily_sell: false show_nonessential: false invert_grid: false grid_name: ДТЕК label_daily_grid_buy: Споживано за день auto_scale: false show_absolute: false entities: day_load_energy_84: sensor.deye_day_load_energy load_frequency_192: sensor.deye_load_frequency aux_power_166: sensor.deye_aux_power inverter_voltage_154: sensor.deye_inverter_voltage inverter_status_59: sensor.deye_overall_state inverter_current_164: sensor.deye_inverter_current inverter_power_175: sensor.deye_inverter_power radiator_temp_91: sensor.deye_radiator_temperature dc_transformer_temp_90: sensor.deye_dc_transformer_temperature day_battery_charge_70: sensor.deye_day_battery_charge day_battery_discharge_71: sensor.deye_day_battery_discharge battery_voltage_183: sensor.deye_battery_voltage battery_soc_184: sensor.deye_battery_soc battery_power_190: sensor.deye_battery_power battery_current_191: sensor.deye_battery_current battery_temp_182: sensor.deye_battery_temperature day_grid_import_76: sensor.deye_day_grid_import grid_ct_power_172: sensor.deye_grid_ct_power grid_connected_status_194: binary_sensor.deye_grid_connected_status grid_power_169: sensor.deye_grid_power grid_voltage: sensor.deye_grid_voltage_l1 day_pv_energy_108: sensor.deye_day_pv_energy pv1_voltage_109: sensor.deye_pv1_voltage pv1_current_110: sensor.deye_pv1_current pv1_power_186: sensor.deye_pv1_power remaining_solar: sensor.solcast_pv_forecast_forecast_remaining_today use_timer_248: switch.deye_toggle_system_timer priority_load_243: switch.deye_toggle_priority_load prog1_time: sensor.deye_time_slot_1 prog1_capacity: number.deye_prog1_capacity prog1_charge: switch.deye_prog1_grid_charge prog2_time: sensor.deye_time_slot_2 prog2_capacity: number.deye_prog2_capacity prog2_charge: switch.deye_prog2_grid_charge prog3_time: sensor.deye_time_slot_3 prog3_capacity: number.deye_prog3_capacity prog3_charge: switch.deye_prog3_grid_charge prog4_time: sensor.deye_time_slot_4 prog4_capacity: number.deye_prog4_capacity prog4_charge: switch.deye_prog4_grid_charge prog5_time: sensor.deye_time_slot_5 prog5_capacity: number.deye_prog5_capacity prog5_charge: switch.deye_prog5_grid_charge prog6_time: sensor.deye_time_slot_6 prog6_capacity: number.deye_prog6_capacity prog6_charge: switch.deye_prog6_grid_charge environment_temp: sensor.th_ulitsa_raw_temperature battery_soh: sensor.bat_soh inverter: model: deye autarky: power modern: true show_battery: true show_grid: true dynamic_line_width: true large_font: false panel_mode: false layout_options: grid_columns: 4 grid_rows: 6 Ви мені дуже допомогли, дякую! ті написи англійською - теж можна замінити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2 минуты назад, shneider_vova сказал: Ви мені дуже допомогли, дякую! ті написи англійською - теж можна замінити? Не всі. Ті що можливо ви вже українізували. Якщо треба феншуй то є два шляхи самому правити мовний файл компоненту "sunsynk-power-flow-card" 1-й. В теці компоненту "localize/languages" створити файл ua.json і заповнити його взявши для прикладу файл ru.json в тій же теці. Цей варіант має недолік - після кожного оновлення sunsynk-power-flow-card скоріш за все цей файл доведеться "докидати" по новому 2-й. Доєднатись до спільноти проєкту sunsynk-power-flow-card або написати в "Pull requests" проєкту, прислати їм переклад (ua.json) з метою щоб український мовний файл став "штатним" для компоненту sunsynk-power-flow-card 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 23 часа назад, xkansler сказал: Справа с тому що я для "спілкування" інвертора Deye з HA не використовую інтеграцію на базі комплектного логера. Таких інтеграцій є декілька. Я їх переглянув, "помацав" і прийняв радикально іншу схему інтеграції. Deye и HA достаточно интересный вопрос. Спасибо, что немного показали изнанку. Планирую себе тоже. Пока стоит вопрос комплектующих. На Ali есть такой шнурок vi.aliexpress.com/item/1005004797771128.html?gatewayAdapt=glo2vnm, как раз для нашего зверька. Может проще его в инвертор, а USB сторону в mini PC с HA? Mini PC недалеко от инвертора, к нему шнурком интернет. Что скажете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня (змінено) 1 час назад, professori сказал: Deye и HA достаточно интересный вопрос. Спасибо, что немного показали изнанку. Планирую себе тоже. Пока стоит вопрос комплектующих. На Ali есть такой шнурок vi.aliexpress.com/item/1005004797771128.html?gatewayAdapt=glo2vnm, как раз для нашего зверька. Может проще его в инвертор, а USB сторону в mini PC с HA? Mini PC недалеко от инвертора, к нему шнурком интернет. Что скажете? Це нормальне рішення. Варіантів USB -> RS-485 є дуже багато, навіть в Україні за доступною ціною. Приклад - arduino.ua/prod2773-preobrazovatel-rs-485-na-usb-ch340 Якщо HA "поряд" (хоча для RS-485 по UTP-Сat5 100m не відстань) то все буде норм працювати. Я якщо в USB MiniPC "ткнути" - www.aliexpress.com/item/1005006462859187.htm (це доречі рекомендований підтримкою Deye гаджет) то зможете "рулити" і батареями (і через InterCAN, і через PCS) Змінено 23 жовтня користувачем xkansler 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 24 жовтня Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 13 часов назад, xkansler сказал: Я якщо в USB MiniPC "ткнути" - www.aliexpress.com/item/1005006462859187.htm (це доречі рекомендований підтримкою Deye гаджет) то зможете "рулити" і батареями (і через InterCAN, і через PCS) А можно немного тему развернуть) Может где-то есть обсуждение по сему девайсу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
xkansler Опубліковано: 24 жовтня Поділитись Опубліковано: 24 жовтня (змінено) 1 час назад, professori сказал: А можно немного тему развернуть) Может где-то есть обсуждение по сему девайсу? Якщо детально все розписувати то це не на одну сторінку. Тема досить специфічна і широкому загалу мабудь не дуже цікава. Для таких речей треба створювати окрему гілку... У Томаса є, достатньо в деталях, розкладена тема по CANalyst-II USB: У людей з ПАР є непоганий форум де є така тема по інтеграції батарей Deye з HA, з розпіновками, кодом та з посиланнями на проєкти на github - powerforum.co.za/topic/20233-deye-se-g51-pro-batteries/#comment-173355 В доданих PDF є повний опис протоколів. Программу для роботи з батареями (LVESS) можна запросити в підтримці Deye - вони її без проблем дають. Modbus_Deye.pdf Змінено 24 жовтня користувачем xkansler 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня (змінено) До уваги. Є потребність винести СТ на 8 метрів від інвертора і прокласти поряд з дротами до батарей в одному коробі. Записав у сапорта чи можна. Відповіли що ні. Прокласти окремо. Змінено 25 жовтня користувачем Gitan Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз