Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

20 часов назад, shneider_vova сказал:

Знаходжуся зараз на етапі завершення встановлення сонячної станції. Вчора змонтували інвертор (6 квт) та батарею (deye se g-5.3):

IMG_20241017_222338.thumb.jpg.6534af52cf1b5895c6c0b84775279f84.jpg

Заживлено після відгалуження на електрокотел, через перекидний всі 3 фази будинку підключено до інвертора.

Поставив на телефон solarman smart. Додав в НА інтеграцію solarman, налаштував енергетичну панель.

Декілька питань:

1) ця конкретна батарея без автомата, без зовнішніх запобіжників. Так і встановлена. В мануалі в неї теж немає нічого. Дивлюся, тут народ ставить собі запобіжники (але на самосбор). Мені щось треба?

2) хто як налаштував dashboard в НА? Бо мені не подобається те, що зараз я бачу: 

IMG_20241018_064204.thumb.jpg.e394181730062ac0f097d56e7d566859.jpg

Якщо ще якусь дичину побачите на фото - кажіть, будемо з понеділка разом з монтажем панелей виправляти

Мої налаштування дашборду - Загальний екран по енергетиці / Інвертор та сонце / Батареї

energy-1.jpg

energy-2.jpg

energy-3.jpg

• Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, xkansler сказав:

Мої налаштування дашборду - Загальний екран по енергетиці / Інвертор та сонце / Батареї

energy-1.jpg

energy-2.jpg

energy-3.jpg

Якщо це home assistant, то я теж так хочу, але не хочу витратити 2 тижня на приведення до такого вигляду? Чи можна поділитися цією красою?

Посилання на коментар

4 часа назад, shneider_vova сказал:

Якщо це home assistant, то я теж так хочу, але не хочу витратити 2 тижня на приведення до такого вигляду? Чи можна поділитися цією красою?

Так це Home Assistant.
В принципі нічого надто складного.
Частину роботи Ви вже зробили - интегрували логер у HA
По дашбордах все є тут:
github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash
github.com/slipx06/sunsynk-power-flow-card

А от стосовно моніторинга батарей трохи складніше тут без ESPHOME та паяльника ніяк...
Для початку:
github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/tree/main
github.com/Psynosaur/Deye_Battery_Serial_BUS?tab=readme-ov-file

Але якщо прямі руки, бажання і час то все можливо!

• Лайк 4
Посилання на коментар

18.10.2024 в 17:33, volomoto сказав:

Поточна редакція податкового кодексу чітко пише, що ЗТ діє тільки для установок введених в експлуатацію до 31 грудня 2024 року.

Наскільки я взнавав, підключати будуть до самого кінця, зі зниженням тарифу. Причому тариф має стати меншим і для вже підключених СЕС. А для нових ще меншим.

.. податковий кодекс підправлять, то сама менша проблема

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 годин тому, Gitan сказав:

До 2030 року?

до закінчення дії ЗТ.

Тільки не забувайте, що тариф кожного року стає меншим.

Змінено користувачем yur43
Посилання на коментар

19.10.2024 в 12:13, xkansler сказав:

По дашбордах все є тут:
github.com/slipx06/Sunsynk-Home-Assistant-Dash
github.com/slipx06/sunsynk-power-flow-card

а у вас є налаштування entitles для deye ? 

дуже не хочется копирсатися в цьому...

image.png.2613442cfc0c7e8cc6e64ba05007a5b2.png

Посилання на коментар

17 годин тому, yur43 сказав:

Наскільки я взнавав, підключати будуть до самого кінця, зі зниженням тарифу.

Не знаю що ви взнавали, але в законі пише, що нарахування по зеленому тарифу передбачаються тільки для СЕС введених в експлуатацію до 31 грудня 2024 року. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

48 хвилин тому, volomoto сказав:

Не знаю що ви взнавали, але в законі пише, що нарахування по зеленому тарифу передбачаються тільки для СЕС введених в експлуатацію до 31 грудня 2024 року. 

можна посилання на закон? Бо я бачу тільки постанови НКРЕ з таблицями про тарифи для СЕС введених в експлуатацію, по рокам до 2030 року.

Посилання на коментар

1 година тому, shneider_vova сказав:

здається, розібрався трохи, як поставлять панелі, покажу, як виглядає

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, shneider_vova сказал:

Справа с тому що я для "спілкування" інвертора Deye з HA не використовую інтеграцію на базі комплектного логера.
Таких інтеграцій є декілька. Я їх переглянув, "помацав" і прийняв радикально іншу схему інтеграції.

Справа с тому що на роз'ємі RJ45 (куди підключається пачкорт від батарей) присутні RS-485 та CAN шини. Це є в мануалі інветртора (останні сторінки).
Комплектний логер - це по суті місток між RS-485/CAN інветрора -> WiFi -> TCP (интернет, хмара).
Оскільки я з самого початку поставив собі за мету інтегрувати не тільки інвертор а і батареї (все Deye) то робив кастомне рішення яке зкомпільоване з шматків різних проектів.
В основі ESP32 і ESPHome. (У мене в НА близько 50 таких кастомних рішень. Все опалення, управляння електрикою, полив и т.д. Все дуже стабільно.)
До ESP32 підключено 3 модулі:
  - RS-485 <-> RS-232 (для комунікації з інтертором)
  - CAN трансивер SN65HVD230 (для комунікації з батареями через PCS порт батарей)
  - CAN трансивер MCP2515 (для комунікації з батареями через InterCAN порт батарей - читає стан кожної комірки, кожної батареї)
Написано код на YAML для ESPhome для управління усім цим.

Я розумію що це виглядає складно і не зрозуміло для чого усе це.

Є просте пояснення!
Коли ви використовуете стандартні інтеграції ви отримуете значення сенсорів (sensor, binary_sensor і т.д.) в HA і використовуючи потужний механізм автоматизацій можете керувати своїми пристроями. Але якщо з НА щось стається то все "лягає". Коли це лампочки, термометри, датчики дверей то таке... а от коли це стосується керування опаленням, енергопостачанням і іншими критичними речами то це вже дуже не гарно.
У моєму випадку усі данні спочатку "прилітають" на ESP, а на ньому "крутяться" написані і запрограмовані усі критичні автоматиації (ESPHome/YAML).
З НА я можу міняти параметри цих автомітизацій, але є "початкові", запрограмовані значення, які будуть використовуватись при управлінні коли HA "впав"
На мою думку це більш правильний підхід. Я все так же можу городити будь які автоматизації використовуючи ярдо HA, але коли щось сталося з HA то ESP продовжить виконувати керування СЕС, використовуючи данні отримані напряму з інвертора/батарей і автомітизації які "крутяться" на самій ESP

P.S.
Усі налаштування sunsynk-power-flow-card є у документації:
 - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/configuration.html
 -
slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/examples/sunsynk.html

Я можу вам скинути свої налаштування - але як ви вже здогадуєтесь назви сутностей/entities якими оперую я відрізняються від тих що створює інтеграція логера, тому ви тільки заплутаєтесь дивлячись на мої налаштування...

Змінено користувачем xkansler
  • Лайк 5
Посилання на коментар

27 минут назад, xkansler сказал:

Справа с тому що я для "спілкування" інвертора Deye з HA не використовую інтеграцію на базі комплектного логера.
Таких інтеграцій є декілька. Я їх переглянув, "помацав" і прийняв радикально іншу схему інтеграції.

Справа с тому що на роз'ємі RJ45 (куди підключається пачкорт від батарей) присутні RS-485 та CAN шини. Це є в мануалі інветртора (останні сторінки).
Комплектний логер - це по суті місток між RS-485/CAN інветрора -> WiFi -> TCP (интернет, хмара).
Оскільки я з самого початку поставив собі за мету інтегрувати не тільки інвертор а і батареї (все Deye) то робив кастомне рішення яке зкомпільоване з шматків різних проектів.
В основі ESP32 і ESPHome. (У мене в НА близько 50 таких кастомних рішень. Все опалення, управляння електрикою, полив и т.д. Все дуже стабільно.)
До ESP32 підключено 3 модулі:
  - RS-485 <-> RS-232 (для комунікації з інтертором)
  - CAN трансивер SN65HVD230 (для комунікації з батареями через PCS порт батарей)
  - CAN трансивер MCP2515 (для комунікації з батареями через InterCAN порт батарей - читає стан кожної комірки, кожної батареї)
Написано код на YAML для ESPhome для управління усім цим.

Я розумію що це виглядає складно і не зрозуміло для чого усе це.

Є просте пояснення!
Коли ви використовуете стандартні інтеграції ви отримуете значення сенсорів (sensor, binary_sensor і т.д.) в HA і використовуючи потужний механізм автоматизацій можете керувати своїми пристроями. Але якщо з НА щось стається то все "лягає". Коли це лампочки, термометри, датчики дверей то таке... а от коли це стосується керування опаленням, енергопостачанням і іншими критичними речами то це вже дуже не гарно.
У моєму випадку усі данні спочатку "прилітають" на ESP, а на ньому "крутяться" написані і запрограмовані усі критичні автоматиації (ESPHome/YAML).
З НА я можу міняти параметри цих автомітизацій, але є "початкові", запрограмовані значення, які будуть використовуватись при управлінні коли HA "впав"
На мою думку це більш правильний підхід. Я все так же можу городити будь які автоматизації використовуючи ярдо HA, але коли щось сталося з HA то ESP продовжить виконувати керування СЕС, використовуючи данні отримані напряму з інвертора/батарей і автомітизації які "крутяться" на самій ESP

P.S.
Усі налаштування sunsynk-power-flow-card є у документації:
 - slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/configuration.html
 -
slipx06.github.io/sunsynk-power-flow-card/examples/sunsynk.html

Я можу вам скинути свої налаштування - але як ви вже здогадуєтесь назви сутностей/entities якими оперую я відрізняються від тих що створює інтеграція логера, тому ви тільки заплутаєтесь дивлячись на мої налаштування...

Хоча для загального розвитку будьласка.
В дашбордах використовується type: sections
При створенні секцій і карток: type: grid
Картка sunsynk-power-flow-card:
-----------------------------------------------------
type: custom:sunsynk-power-flow-card
cardstyle: full
show_solar: true
battery:
  shutdown_soc: 10
  show_daily: true
  shutdown_soc_offgrid: 10
  invert_power: false
  show_absolute: false
  dynamic_colour: true
  animate: false
  linear_gradient: false
  show_remaining_energy: true
  hide_soc: true
  energy: 10240
solar:
  mppts: 1
  pv1_name: PV
  pv1_max_power: 4300
load:
  essential_name: Дім
  dynamic_icon: true
  show_aux: true
  invert_aux: true
  aux_name: Генератор
  aux_type: mdi:generator-portable
  show_absolute_aux: true
  aux_dynamic_colour: true
  aux_off_colour:
    - 95
    - 95
    - 95
  aux_colour:
    - 0
    - 255
    - 64
  show_daily_aux: false
grid:
  show_daily_buy: true
  show_daily_sell: false
  show_nonessential: false
  invert_grid: false
  grid_name: ДТЕК
  label_daily_grid_buy: Споживано за день
  auto_scale: false
entities:
  day_load_energy_84: sensor.deye_day_load_energy
  load_frequency_192: sensor.deye_load_frequency
  aux_power_166: sensor.deye_aux_power
  inverter_voltage_154: sensor.deye_inverter_voltage
  inverter_status_59: sensor.deye_overall_state
  inverter_current_164: sensor.deye_inverter_current
  inverter_power_175: sensor.deye_inverter_power
  radiator_temp_91: sensor.deye_radiator_temperature
  dc_transformer_temp_90: sensor.deye_dc_transformer_temperature
  day_battery_charge_70: sensor.deye_day_battery_charge
  day_battery_discharge_71: sensor.deye_day_battery_discharge
  battery_voltage_183: sensor.deye_battery_voltage
  battery_soc_184: sensor.deye_battery_soc
  battery_power_190: sensor.deye_battery_power
  battery_current_191: sensor.deye_battery_current
  battery_temp_182: sensor.deye_battery_temperature
  day_grid_import_76: sensor.deye_day_grid_import
  grid_ct_power_172: sensor.deye_grid_ct_power
  grid_connected_status_194: binary_sensor.deye_grid_connected_status
  grid_power_169: sensor.deye_grid_power
  grid_voltage: sensor.deye_grid_voltage_l1
  day_pv_energy_108: sensor.deye_day_pv_energy
  pv1_voltage_109: sensor.deye_pv1_voltage
  pv1_current_110: sensor.deye_pv1_current
  pv1_power_186: sensor.deye_pv1_power
  remaining_solar: sensor.solcast_pv_forecast_forecast_remaining_today
  use_timer_248: switch.deye_toggle_system_timer
  priority_load_243: switch.deye_toggle_priority_load
  prog1_time: sensor.deye_time_slot_1
  prog1_capacity: number.deye_prog1_capacity
  prog1_charge: switch.deye_prog1_grid_charge
  prog2_time: sensor.deye_time_slot_2
  prog2_capacity: number.deye_prog2_capacity
  prog2_charge: switch.deye_prog2_grid_charge
  prog3_time: sensor.deye_time_slot_3
  prog3_capacity: number.deye_prog3_capacity
  prog3_charge: switch.deye_prog3_grid_charge
  prog4_time: sensor.deye_time_slot_4
  prog4_capacity: number.deye_prog4_capacity
  prog4_charge: switch.deye_prog4_grid_charge
  prog5_time: sensor.deye_time_slot_5
  prog5_capacity: number.deye_prog5_capacity
  prog5_charge: switch.deye_prog5_grid_charge
  prog6_time: sensor.deye_time_slot_6
  prog6_capacity: number.deye_prog6_capacity
  prog6_charge: switch.deye_prog6_grid_charge
  environment_temp: sensor.th_ulitsa_raw_temperature
  battery_soh: sensor.bat_soh
inverter:
  model: deye
  autarky: power
  modern: true
show_battery: true
show_grid: true
dynamic_line_width: true
large_font: false
panel_mode: false

layout_options:
  grid_columns: 4
  grid_rows: 6

• Лайк 2
Посилання на коментар

27 хвилин тому, xkansler сказав:

В основі ESP32 і ESPHome. (У мене в НА близько 50 таких кастомних рішень. Все опалення, управляння електрикою, полив и т.д. Все дуже стабільно.

це реально круто.

одне питання: якщо вас не буде вдома та здохне щось із ESP - дружина зможе включити опалення чи світло ? чи хтось за вашої відсутністі зможе дати ладу системі?

прості дублюючі вимикачі/управління передбачено?

• Лайк 1
Посилання на коментар

54 минуты назад, vbb сказал:

це реально круто.

одне питання: якщо вас не буде вдома та здохне щось із ESP - дружина зможе включити опалення чи світло ? чи хтось за вашої відсутністі зможе дати ладу системі?

прості дублюючі вимикачі/управління передбачено?

Звичайно! Все це існує паралельно "класичним" кнопкам/контакторам/"автоматам і т.д.
Для прикладу кейс "Генератор":
- ЕSP (котра підключена до Deye) бачить що залишок батареї 20% і гріда нема.
  Вона посилає сингал іншій ESP (по RS-485) котра підключена до бензинового генератора, який стоїть в сараї.
  Ця ESP згідно своїх алгоритмів зробить пуск генератора і коли мастило в картері генератора досягне температури 45°C, вона про це сповістить ЕSP (Deye).
  Ця ESP "клацне" релюхою яка "клацне" контактором і подасть живлення на GEN вхід инвертора.
- Те саме можна зробити клацаючи в телефоні на закладці "Енергозабеспечення" інтерфейсу APP HomeAssiatant (Android/iOS)
- Те саме можна зробити у щиті кнопками:
  "Пуск/Стоп генератора" - вона запустить або зупине генератор (запаралелена з кнопкою пуску на генераторі).
  "Подати/відключити живлення з генератора" - кнопка з світлодіом який світиться коли є струм з генератора.
  Це все в будинку, на вулицю ходити не треба.
- Те саме можна зробити якщо підти в сарай і клацнути на кпопку Пуск/Стоп на генераторі, або смикнути за шнурок якщо аккуму "погано".
   Потім повернутися до щита в будинок і клацнути "Подати/відключити живлення з генератора".

Але автономно на самих ESP також крутяться автоматизації:
  - якщо з'явився грід почекати 5 хв. (у нас часто ДТЕК любить робити "дискотеки") і перейти на грід, відключивши ввід з генератора.
  - після переходу на грід через деякий час (залежить від температури мастила в картері генератора) заглушити генератор.
  - якщо бензина в баку меньше ніж 10%, аномальний нагрів, сів "аккум" та інше то сповістити про це (через сповіщення HA, Телеграм та email)
  - і т.д. і т.п.

Для усьго цього біля щитів і генератора висять роздруковані покрокові інструкції та схеми в рамках!

P.S.
За 18 місяців (десь приблизно 60 пусків/зупинок генератора) жодного сбою роботи алгоритму не було.

• Лайк 9
  • Дякую 2
Посилання на коментар

7 годин тому, xkansler сказав:

Звичайно! Все це існує паралельно "класичним" кнопкам/контакторам/"автоматам і т.д.
Для прикладу кейс "Генератор":
- ЕSP (котра підключена до Deye) бачить що залишок батареї 20% і гріда нема.
  Вона посилає сингал іншій ESP (по RS-485) котра підключена до бензинового генератора, який стоїть в сараї.
  Ця ESP згідно своїх алгоритмів зробить пуск генератора і коли мастило в картері генератора досягне температури 45°C, вона про це сповістить ЕSP (Deye).
  Ця ESP "клацне" релюхою яка "клацне" контактором і подасть живлення на GEN вхід инвертора.
- Те саме можна зробити клацаючи в телефоні на закладці "Енергозабеспечення" інтерфейсу APP HomeAssiatant (Android/iOS)
- Те саме можна зробити у щиті кнопками:
  "Пуск/Стоп генератора" - вона запустить або зупине генератор (запаралелена з кнопкою пуску на генераторі).
  "Подати/відключити живлення з генератора" - кнопка з світлодіом який світиться коли є струм з генератора.
  Це все в будинку, на вулицю ходити не треба.
- Те саме можна зробити якщо підти в сарай і клацнути на кпопку Пуск/Стоп на генераторі, або смикнути за шнурок якщо аккуму "погано".
   Потім повернутися до щита в будинок і клацнути "Подати/відключити живлення з генератора".

Але автономно на самих ESP також крутяться автоматизації:
  - якщо з'явився грід почекати 5 хв. (у нас часто ДТЕК любить робити "дискотеки") і перейти на грід, відключивши ввід з генератора.
  - після переходу на грід через деякий час (залежить від температури мастила в картері генератора) заглушити генератор.
  - якщо бензина в баку меньше ніж 10%, аномальний нагрів, сів "аккум" та інше то сповістити про це (через сповіщення HA, Телеграм та email)
  - і т.д. і т.п.

Для усьго цього біля щитів і генератора висять роздруковані покрокові інструкції та схеми в рамках!

P.S.
За 18 місяців (десь приблизно 60 пусків/зупинок генератора) жодного сбою роботи алгоритму не було.

А крім генератора є ще якісь кастомні автоматизації для СЕС?

Посилання на коментар

10 часов назад, Gitan сказал:

Що це за девайс в комплекті Deye 12k 3ф?

IMG_4163.jpeg

Це "поддержка DRM, инвертор разрешается использовать только совместно с устройством Demand Response Enabling Device (DRED). Благодаря этому обеспечивается преобразование инвертором команд оператора сети по ограничению активной мощности."
Воно для обмеження потужності ззовні. В Україні такого нема. Це для Австралії и інших.

• Лайк 2
Посилання на коментар

13 часов назад, razzil сказал:

А крім генератора є ще якісь кастомні автоматизації для СЕС?

Так! І їх досить багато.
Для прикладу:
Усі власники Deye знають що у інвертора немає функціоналу обмеження рівня SoC батарей коли він заряджає від PV (принаймі мій не вміє).
Від сонця (при його достатній наявності) інвертор завжди заливає до 100% SoC.
Постійно "заганяти" і "тримати" SoC в 100% на LPF батареях не найкраще рішення с точки зору деградації комірок.
Більш того в кінці заряду (99% -> 100% SoC) він "гонить" в батареї струм 10А що на самомому кінці заряду дає досить різке зростання напруги на комірках і як наслідок сильне розбалансування комірок (180mV і більше) - це все считує ESP прямо з батарей, а HA "малює" мені графіки.
Я писав в підтримку Deye (і не тільки я) про це... Але відповідь Deye приблизно така - ми знаємо... не партесь.
Але виробник комірок (в моєму впадку ЕVE, про що сповіщає сама BMS батареї) в даташтах рекомендує інше.
В цьому випадку управління цим процесом можливо тільки шляхом обмеження загального струму заряду баратей в меню інвертора.
Ось цей процес у мене і автоматизовано
ESP постійно моніторить SoC, струм, та "розбіг" комірок. Автоматизація не дозволяє "накачувати" SoC більше 97% і зменшує струм (шляхом обмеження загального струму заряду даючи каманди інвертору) в кінці (після 94%) плавно з 10А до 4А (мої ВМS балансують 2-ма А) а після досягненна 97% встановлюється струм заряду 0А.
З таким алгоритмом заряду я не бачив пік "розбігу" комірок більше 25mV. Такий рівень розбігу балансується BMS до рівня 2-3mV за 10-20 хв.

Це тільки один в кейсів по автоматизації на самій ESP. Сервер HA в ній не задіяно, хоча його автоматизаціями це теж можна реалізувати

P.S.
Хоча мої батареї були куплені одночасно, виготовлені вони в один місяць (по шилдику) і мають досить "близькі" серійні номери, за 5 місяців експлуатації вони вже відрізняються - на скрінах  - загальний заряд/розряд.
Тобто вони з коробки не були ідеєнтичними а надалі будуть ще більш не однаковими. Як наслідок коли іде процесс зарядки і інвертор
має встановлений загальний струм заряду 100А по батареях він розподіляється не однаково - наприклад одна забирає 55А a інша 45А.
В моєму кейсі ESP відслідковує ці речі і знижує загальний струм заряду інвертора до рівня коли максимальний струм заряду, на будьякій батареї, не перестане перевищувати рекомендований струм 50А (0.5С)

current-delta.png

current-delta1.png

• Лайк 5
Посилання на коментар

21 годину тому, xkansler сказав:

Хоча для загального розвитку будьласка.
В дашбордах використовується type: sections
При створенні секцій і карток: type: grid
Картка sunsynk-power-flow-card:
-----------------------------------------------------
type: custom:sunsynk-power-flow-card
cardstyle: full
show_solar: true
battery:
  shutdown_soc: 10
  shutdown_soc_offgrid: 10
  invert_power: false
  animate: false
  linear_gradient: false
  show_remaining_energy: true
  hide_soc: true
  energy: 10240
solar:
  mppts: 1
  pv1_name: PV
  pv1_max_power: 4300
load:
  essential_name: Дім
  dynamic_icon: true
  show_aux: true
  invert_aux: true
  aux_name: Генератор
  aux_type: mdi:generator-portable
  show_absolute_aux: true
  aux_dynamic_colour: true
  aux_off_colour:
    - 95
    - 95
    - 95
  aux_colour:
    - 0
    - 255
    - 64
  show_daily_aux: false
grid:
  show_daily_buy: true
  show_daily_sell: false
  show_nonessential: false
  invert_grid: false
  grid_name: ДТЕК
  label_daily_grid_buy: Споживано за день
  auto_scale: false
entities:
  day_load_energy_84: sensor.deye_day_load_energy
  load_frequency_192: sensor.deye_load_frequency
  aux_power_166: sensor.deye_aux_power
  inverter_voltage_154: sensor.deye_inverter_voltage
  inverter_status_59: sensor.deye_overall_state
  inverter_current_164: sensor.deye_inverter_current
  inverter_power_175: sensor.deye_inverter_power
  radiator_temp_91: sensor.deye_radiator_temperature
  dc_transformer_temp_90: sensor.deye_dc_transformer_temperature
  day_battery_charge_70: sensor.deye_day_battery_charge
  day_battery_discharge_71: sensor.deye_day_battery_discharge
  battery_voltage_183: sensor.deye_battery_voltage
  battery_soc_184: sensor.deye_battery_soc
  battery_power_190: sensor.deye_battery_power
  battery_current_191: sensor.deye_battery_current
  battery_temp_182: sensor.deye_battery_temperature
  day_grid_import_76: sensor.deye_day_grid_import
  grid_ct_power_172: sensor.deye_grid_ct_power
  grid_connected_status_194: binary_sensor.deye_grid_connected_status
  grid_power_169: sensor.deye_grid_power
  grid_voltage: sensor.deye_grid_voltage_l1
  day_pv_energy_108: sensor.deye_day_pv_energy
  pv1_voltage_109: sensor.deye_pv1_voltage
  pv1_current_110: sensor.deye_pv1_current
  pv1_power_186: sensor.deye_pv1_power
  remaining_solar: sensor.solcast_pv_forecast_forecast_remaining_today
  use_timer_248: switch.deye_toggle_system_timer
  priority_load_243: switch.deye_toggle_priority_load
  prog1_time: sensor.deye_time_slot_1
  prog1_capacity: number.deye_prog1_capacity
  prog1_charge: switch.deye_prog1_grid_charge
  prog2_time: sensor.deye_time_slot_2
  prog2_capacity: number.deye_prog2_capacity
  prog2_charge: switch.deye_prog2_grid_charge
  prog3_time: sensor.deye_time_slot_3
  prog3_capacity: number.deye_prog3_capacity
  prog3_charge: switch.deye_prog3_grid_charge
  prog4_time: sensor.deye_time_slot_4
  prog4_capacity: number.deye_prog4_capacity
  prog4_charge: switch.deye_prog4_grid_charge
  prog5_time: sensor.deye_time_slot_5
  prog5_capacity: number.deye_prog5_capacity
  prog5_charge: switch.deye_prog5_grid_charge
  prog6_time: sensor.deye_time_slot_6
  prog6_capacity: number.deye_prog6_capacity
  prog6_charge: switch.deye_prog6_grid_charge
  environment_temp: sensor.th_ulitsa_raw_temperature
  battery_soh: sensor.bat_soh
inverter:
  model: deye
  autarky: power
  modern: true
show_battery: true
show_grid: true
dynamic_line_width: true
large_font: false
panel_mode: false

layout_options:
  grid_columns: 4
  grid_rows: 6

Ви мені дуже допомогли, дякую!

ті написи англійською - теж можна замінити?

image.png.dc9530b74371f154c337c9891bc81d25.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, shneider_vova сказал:

Ви мені дуже допомогли, дякую!

ті написи англійською - теж можна замінити?

image.png.dc9530b74371f154c337c9891bc81d25.png

Не всі. Ті що можливо ви вже українізували. Якщо треба феншуй то є два шляхи самому правити мовний файл компоненту "sunsynk-power-flow-card"
 1-й. В теці компоненту "localize/languages" створити файл ua.json і заповнити його взявши для прикладу файл ru.json в тій же теці.
     Цей варіант має недолік - після кожного оновлення sunsynk-power-flow-card скоріш за все цей файл доведеться "докидати" по новому

2-й. Доєднатись до спільноти проєкту sunsynk-power-flow-card або написати в "Pull requests" проєкту, прислати їм переклад (ua.json) з метою щоб український мовний файл став "штатним" для компоненту sunsynk-power-flow-card

• Лайк 5
Посилання на коментар

23 часа назад, xkansler сказал:

Deye и HA достаточно интересный вопрос. Спасибо, что немного показали изнанку.
Планирую себе тоже. Пока стоит вопрос комплектующих. На Ali есть такой шнурок vi.aliexpress.com/item/1005004797771128.html?gatewayAdapt=glo2vnm, как раз для нашего зверька. Может проще его в инвертор, а USB сторону в mini PC с HA? Mini PC недалеко от инвертора, к нему шнурком интернет. Что скажете?

Посилання на коментар

1 час назад, professori сказал:

Deye и HA достаточно интересный вопрос. Спасибо, что немного показали изнанку.
Планирую себе тоже. Пока стоит вопрос комплектующих. На Ali есть такой шнурок vi.aliexpress.com/item/1005004797771128.html?gatewayAdapt=glo2vnm, как раз для нашего зверька. Может проще его в инвертор, а USB сторону в mini PC с HA? Mini PC недалеко от инвертора, к нему шнурком интернет. Что скажете?

Це нормальне рішення. Варіантів USB -> RS-485 є дуже багато, навіть в Україні за доступною ціною.
Приклад - arduino.ua/prod2773-preobrazovatel-rs-485-na-usb-ch340
Якщо HA "поряд" (хоча для RS-485 по UTP-Сat5 100m не відстань) то все буде норм працювати.
Я якщо в USB MiniPC "ткнути" - www.aliexpress.com/item/1005006462859187.htm
(це доречі рекомендований підтримкою Deye гаджет) то зможете "рулити" і батареями (і через InterCAN, і через PCS)

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 часов назад, xkansler сказал:

Я якщо в USB MiniPC "ткнути" - www.aliexpress.com/item/1005006462859187.htm
(це доречі рекомендований підтримкою Deye гаджет) то зможете "рулити" і батареями (і через InterCAN, і через PCS)

А можно немного тему развернуть)
Может где-то есть обсуждение по сему девайсу?

Посилання на коментар

1 час назад, professori сказал:

А можно немного тему развернуть)
Может где-то есть обсуждение по сему девайсу?

Якщо детально все розписувати то це не на одну сторінку. Тема досить специфічна і широкому загалу мабудь не дуже цікава. Для таких речей треба створювати окрему гілку...

У Томаса є, достатньо в деталях, розкладена тема по CANalyst-II USB:

У людей з ПАР є непоганий форум де є така тема по інтеграції батарей Deye з HA, з розпіновками, кодом та з посиланнями на проєкти на github - powerforum.co.za/topic/20233-deye-se-g51-pro-batteries/#comment-173355

В доданих PDF є повний опис протоколів.
Программу для роботи з батареями (LVESS) можна запросити в підтримці Deye - вони її без проблем дають.

Modbus_Deye.pdf

• Лайк 1
Посилання на коментар

До уваги.
Є потребність винести СТ на 8 метрів від інвертора і прокласти поряд з дротами до батарей в одному коробі.

Записав у сапорта чи можна. Відповіли що ні. Прокласти окремо.

Змінено користувачем Gitan
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...