Crs Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня З приводу рівня заряду АКБ. Я б рекомендував (як варіант) хоча б вночі заряджати до 100%, інакше можливі невірні покази відсотка заряду на інверторі. У мене при встановлені інвертора АКБ спочатку заряджалась до 82% (на АКБ є індикація). А інвертор показував 100%. Коли почалися блекаути, АКБ дуже несподівано відвалилась, коли інвертор показував 63%. Був піднятий рівень напруги, доведений заряд до 100% і проведений тест навантаженням 1 квт. Батарея прогнозовано знизила заряд до 5%, після чого я підключив заряджання. Як варіант, поки все спокійно, потримайте пару днів заряд менше 100%, а далі спробуйте розрядити батарею хоча б до 10-20%. Чи витримає вона. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 час назад, volomoto сказал: Навіть найдешевший Тенко має перемичку кімнатного термостата і вона там працює залізно: розриває коло котушки головного контактора. 3 часа назад, k-master сказал: Невже немає окремого входу для зовнішнього термостата? Ні, друзі, котел в мене ще "теплий ламповий" (фото іллюстративне) ! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 1 година тому, 90BCO сказав: Ні, друзі, котел в мене ще "теплий ламповий" (фото іллюстративне) ! Дуже дивно, бо я купував Тенко Еко (самий дешевий на 6кВт за 2300гон 7 років тому) для оформлення тарифу на е/о. І я підключав кімнатний термостат, як писав V. Перемичка на платі була. Змінено 15 жовтня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2 минуты назад, МакДо сказал: І я підключав кімнатний термостат... Я легко можу це зробити, але мені просто ліньки, чесно! 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 22 часа назад, razzil сказал: @Vikctorчи вдалося провести експеримент з відключенням мережі? Провів ввечорі. Результати катастрофічні( Чудово що ти завчасно підняв це питання - буде час виправити. При вимиканні мережі котел не вимкнувся одразу як вважав я, але тривалість його роздумів була геть невеличка - секунди 2-3. За цей час потужність розрядження на bms встигла досягти лишень біля 50А і зрозуміло нічого поганого чи навіть нештатного не трапилось. Реальні трабли відбулися там де не очикував - при увімкненні мережі. Сухий контакт відпрацював швидко і котел активувався на всі гроші, але ж інвертор (і це відомо всім його користувачам) дуже обережний та повільний - в нього дуже тривалі затримкі і його надійність напевно не в останню чергу пов'язана з ними. Він собі працював і забеспечував безперебійне живлення від акб і через якийсь час (хвилина чи навіть дві) спокійно підключив би грід, але ж за цей час розрядження на bms спочатку досягло 150А (це максимальне значення в її налаштуваннях) а потім незважаючи на моє здивування полізло вверх і досягло 300А! Це також притаманно цієї bms - вона дозволяє на кілька секунд перевищувати заданні значення.В цей час я думав тільки про те, щоб не згорів мій 200А запобіжник в ході експерименту. Я вже потягнувся вимкнути мережу як відпрацював інвертор по перевищенню струму. І після ще хвилину чи дві противно пищав дорікаючи користувачу на помилкову поведінку. Підсумки експерименту. Перекидання підключення таймеру який керує котлом з контактів HDO на контакти аварійного термостату, як запропонував пан volomoto, ситуацію не врятує, бо котел лишень ще швидше увімкнеться при появі електрики. Схоже мені потрібно якесь модульне реле між таймером та котлом (або між автоматом і таймером), яке вміє розривати ланцюг одразу по команді таймеру або просто за фактом припинення живлення, а при появі живлення/команди він має вміти програмуватись на затримку на кілька хвилин, яких вистачить щоб інвертор підключив грід. Якщо хтось знає про подібний пристрій (можна й китайський), то поділіться будь-ласка. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Може встановити реле напруги між котлом на інвертором з затримкою, яку можна витсавити на свій розсуд? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Є пристрої які так і називаються реле затримки. Там диапазон налаштувань часу більше. Бо у зубра на скільки памʼятаю максимум 3хв. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 3 години тому, Vikctor сказав: Перекидання підключення таймеру який керує котлом з контактів HDO на контакти аварійного термостату, як запропонував пан volomoto, ситуацію не врятує, бо котел лишень ще швидше увімкнеться при появі електрики. А тепер уважно перечитайте, що я написав: 14.10.2024 в 14:20, volomoto сказав: Так, про неї. Там 230В, які йдуть на котушку, тому можна просто пропустити через реле затримки, яке живиться прямо від Grid. Можна і звичайне NO реле, але краще із затримкою, щоб котел не включався відразу, коли з'являється мережа. Upd. Я взагалі використовую реле затримки багато де, зокрема в мене на вході стоїть контактор, який підключає мережу тільки через певний час, щоб там заспоїлись всі коливання після включенні і щоб ігнорувати короткочасні імпульси перед включенням. Також в мене генератор підключеється через реле затримки, відповідно я просто заводжу його і йду, не чекаючи на прогрів, бо за мене очікуванням займається реле. Змінено 16 жовтня користувачем volomoto 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Так, схоже головне пропустив. Вже знайшов пару реле на алі. Вивчаю відмінності і замовлятиму. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня Дістав цей солармен... Телефон знайшов логер, прописав пароль, пара створена. Із застосунка намагаюся створити конфігурацію роутер-логер-телефон. Обираю логер, відбувається зміна вайфай з роутера на логер, адреса логера світиться блакитним як підключений вайфай, але ж при цьому вайфай від роутера на телефоні вимикається (бо наче більше одного вайфаю одночасно неможливо підключити до телефону) і в застосунку пише що немає доступу до мережі. Замкнуте коло... Хтось користується дейє клауд? Застосунок чомусь при реєстрації запитує доступ до геть усіх систем смартфону. Я забздів і не дозволив, але без цього його не встановити. Це звичайна практика для цього застосунку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Хтось користується дейє клауд? Застосунок чомусь при реєстрації запитує доступ до геть усіх систем смартфону. Я забздів і не дозволив, але без цього його не встановити. Це звичайна практика для цього застосунку? Треба дати доступ до Location Service, бо без того не буде працювати. Все інше опціонально. 1. Треба поставити апку солармана і зареєструвати екаунт. 2. Підключити телефон до домашнього WiFi 2.4Ггц. 3. Зайти в апку і йти по інструкції додавання логера, дозволивши доступ до Location Service. Те, що телефон від'єднюється від домашнього роутера, це нормально, бо тоді просто прописуюються дані вайфая в логер. Якщо вже от зовсім не йде, то можна в браузері зайти на сторінку конфігурації логера і там налаштувати доступ до домашнього вайфая. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня Зачем такие сложности? Откройте страничку логера и настройте ему вайфай: manuals.plus/ru/invt/lsw-3-stick-logger-manual Потом подтяните его в солармен или клауд по серийнику. ПС. Точку доступа логера после настройки нужно отключать, иначе он засирает вайфай: powerforum.co.za/topic/12196-sunsynk-turn-off-solarman-data-logger-wireless-ap/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 6 минут назад, volomoto сказал: ...Якщо вже от зовсім не йде, то можна в браузері зайти на сторінку конфігурації логера і там налаштувати доступ до домашнього вайфая. Зі всього що ви написали про солармен смарт тільки це ще не робив. Я так зрозумів, що ви користувались обома додатками. Який більш до вподоби? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня В 16.10.2024 в 10:01, Vikctor сказал: При вимиканні мережі котел не вимкнувся одразу як вважав я, але тривалість його роздумів була геть невеличка - секунди 2-3. За цей час потужність розрядження на bms встигла досягти лишень біля 50А і зрозуміло нічого поганого чи навіть нештатного не трапилось. Реальні трабли відбулися там де не очикував - при увімкненні мережі. Сухий контакт відпрацював швидко і котел активувався на всі гроші, але ж інвертор (і це відомо всім його користувачам) дуже обережний та повільний - в нього дуже тривалі затримкі і його надійність напевно не в останню чергу пов'язана з ними. Він собі працював і забеспечував безперебійне живлення від акб і через якийсь час (хвилина чи навіть дві) спокійно підключив би грід, але ж за цей час розрядження на bms спочатку досягло 150А (це максимальне значення в її налаштуваннях) а потім незважаючи на моє здивування полізло вверх і досягло 300А! Це також притаманно цієї bms - вона дозволяє на кілька секунд перевищувати заданні значення.В цей час я думав тільки про те, щоб не згорів мій 200А запобіжник в ході експерименту. Я вже потягнувся вимкнути мережу як відпрацював інвертор по перевищенню струму. Якось так и ЧАЄС вибухнула.....) 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 13 хвилин тому, Vikctor сказав: Який більш до вподоби? Жоден і я використовую Solar Assistant для моніторингу. Соларман використовую тільки для віддаленої зміни налаштувань та моніторингу алертів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня Знаходжуся зараз на етапі завершення встановлення сонячної станції. Вчора змонтували інвертор (6 квт) та батарею (deye se g-5.3): Заживлено після відгалуження на електрокотел, через перекидний всі 3 фази будинку підключено до інвертора. Поставив на телефон solarman smart. Додав в НА інтеграцію solarman, налаштував енергетичну панель. Декілька питань: 1) ця конкретна батарея без автомата, без зовнішніх запобіжників. Так і встановлена. В мануалі в неї теж немає нічого. Дивлюся, тут народ ставить собі запобіжники (але на самосбор). Мені щось треба? 2) хто як налаштував dashboard в НА? Бо мені не подобається те, що зараз я бачу: Якщо ще якусь дичину побачите на фото - кажіть, будемо з понеділка разом з монтажем панелей виправляти 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 1 час назад, shneider_vova сказал: кажіть Надто високо інвертор - незручно буде в меню копирсатись. Я би переніс розетки та повісив на їх місце інвертор. Зліва від щитка. Ну і коробів, як на мене, треба б додати - висячі кабелі рано чи пізно можна чимось зачепити і наробити халепи. Автомат на батарею потрібен тільки в протипожежних цілях. Користуватись ним як вимикачем не можна. Зайвим не буде, але можна і без нього обійтись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня Инвертор под потолок.....о_0) однако...😨 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 3 години тому, shneider_vova сказав: Знаходжуся зараз на етапі завершення встановлення сонячної станції. Вчора змонтували інвертор (6 квт) та батарею (deye se g-5.3): Мені також не подобається розташування інвертора, особливо враховуючи, що є місце, там де роутер лежить. Прямо під щитком варто зробити кабельний лоток і все кабелі нехай там тусуються. Щось типу такого: Прихований текст 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня В мене ж треба буде ще 2 повісити в перспективі. Лазити в меню я не планую, для цього є телефон Кабеля спробуємо сховати трохи пізніше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 20 хвилин тому, shneider_vova сказав: В мене ж треба буде ще 2 повісити в перспективі. Чому б не почати з простішого монтажу?) 20 хвилин тому, shneider_vova сказав: Лазити в меню я не планую Зря, це зручніше, якщо в доступі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 24 минуты назад, shneider_vova сказал: Кабеля спробуємо сховати трохи пізніше Набагато зручніше якщо змонтувати кабель-канали заздалегідь, і укладати туди дроти під час монтажу. Потім це морока - то довжини дротів не вистачить, то ще щось. Не поспішайте. І беріть короба із запасом по розміру. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 5 часов назад, shneider_vova сказал: 1) ця конкретна батарея без автомата, без зовнішніх запобіжників. А хіба внутрішніх запобіжників в неї немає? Навіть якщо ні, то це фабричний виріб, над компонуванням та безпекою якого працювали інженери а не випадковий чувак на кшталт мене. Окрім того він працює в парі з інвертором того ж виробника і під цю пару скоріш за все заточені всі алгоритми обох девайсів. Так що я б точно не парився. Ще не бачив щоб хтось встановив скажемо пілонтеч і додав між ним та інвертором окремі запобіжники. 3 часа назад, yurriy сказал: Надто високо інвертор - незручно буде в меню копирсатись. А навіщо йому це робити якщо все те саме є в застосунку на телефоні? Вісячі кабелі в нього на самий дальній стіні де немає потреби навіщось і комусь їх чипляти. Враховуючи кількість кабелів, яку потребує інвертор деє для комутації СЕС а також всі ці шаманськи нефрітові кільця важко собі уявляю як їх всі сховати в короби. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 37 хвилин тому, shneider_vova сказав: В мене ж треба буде ще 2 повісити в перспективі. По ціні 2х6 1ф > 1х12 3ф, тому коли прийде час, то купуєте 12 кВт 3ф, монтуєте його, продаєте існуючий 1ф. Профіт. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 13 минут назад, volomoto сказал: По ціні 2х6 1ф > 1х12 3ф, тому коли прийде час, то купуєте 12 кВт 3ф, монтуєте його, продаєте існуючий 1ф. Профіт. Профіт, але тоді резервування не буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз