yurriy Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 21 минуту назад, Gitan сказал: Напруга буде взимку у діапазоні Наче малувата напруга для цього МРРТ. Може з більшою напругою панелі пошукати? Оптимально для нього 500...600 В. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 59 минут назад, yurriy сказал: Наче малувата напруга для цього МРРТ. Може з більшою напругою панелі пошукати? Оптимально для нього 500...600 В. Висота обмежена 2 м Щось не бачив в такіх розмірах більше 40В Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 6 минут назад, Gitan сказал: Висота обмежена 2 м Щось не бачив в такіх розмірах більше 40В 2094 не стануть? З таким розміром у мене стоять: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shusta Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня (змінено) 11 хвилин тому, Gitan сказав: Висота обмежена 2 м Щось не бачив в такіх розмірах більше 40В Наприклад Trina Solar TSM-450NEG9R.28 450W 1762x1134x30. 36pcs/pal, Voc=52,9V, Imp=10.09A Змінено 14 жовтня користувачем shusta 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 10 минут назад, yurriy сказал: 2094 не стануть? З таким розміром у мене стоять: Мабуть влізе.Пошукаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 10 минут назад, shusta сказал: Наприклад Trina Solar TSM-450NEG9R.28 450W 1762x1134x30. 36pcs/pal, Voc=52,9V, Imp=10.09A Це якась єкзотіка. Не чув про такі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 21 минуту назад, shusta сказал: Наприклад Trina Solar TSM-450NEG9R.28 450W 1762x1134x30. 36pcs/pal, Voc=52,9V, Imp=10.09A А в чому профіт? В ціх панелях напруга вище але струм нижче. На виході отримаємо ту саму потужність. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 19 минут назад, Vikctor сказал: А в чому профіт? В ціх панелях напруга вище але струм нижче. На виході отримаємо ту саму потужність. Мппт чем ближе к своему максимуму по напряжению тем ему комфортней работать 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 9 минут назад, mib сказал: Мппт чем ближе к своему максимуму по напряжению тем ему комфортней работать А у нас є задача створити йому комфортні умови? Його ККД при цьому підвищітся? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 1 минуту назад, Vikctor сказал: А у нас є задача створити йому комфортні умови? Його ККД при цьому підвищітся? Да и кпд и меньше жужжать будет, в теории раньше будет начинаться генерация и позже заканчиваться 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 10 часов назад, mib сказал: Да и кпд и меньше жужжать будет, в теории раньше будет начинаться генерация и позже заканчиваться Дейе пофиг на это, +- 10 ватт ничего не решает. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 44 минуты назад, deemage сказал: Дейе пофиг на это, +- 10 ватт ничего не решает. Інвертору точно пофіг. А хазяїну інвертора приємніше, коли виробіток раніше починається та пізніше закінчується. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 5 минут назад, yurriy сказал: приємніше, коли виробіток раніше починається та пізніше закінчується. Это миф. МППТ стартует с почти нулевым током, когда до выработки ещё далеко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2 минуты назад, deemage сказал: Это миф. МППТ стартует с почти нулевым током, когда до выработки ещё далеко. Але ж коли виробіток стартує, на високовольтному стрінгу буде вища напруга при однакових струмах, чи ні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня Только что, yurriy сказал: Але ж коли виробіток стартує, на високовольтному стрінгу буде вища напруга при однакових струмах, чи ні? Нет, там полка по напряжению. Отдача идёт по току. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 час назад, yurriy сказал: Інвертору точно пофіг. А хазяїну інвертора приємніше, коли виробіток раніше починається та пізніше закінчується. Ну чесно кажучи це тільки тим власникам, котрих вже захопив синдром рибалки) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня @Vikctorчи вдалося провести експеримент з відключенням мережі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 5 минут назад, razzil сказал: @Vikctorчи вдалося провести експеримент з відключенням мережі? Заборився і згадав після того як котел вже нагрів бойлер. Сьогодні будильник встановлю, щоб не забути. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 час назад, razzil сказал: @Vikctorчи вдалося провести експеримент з відключенням мережі? А що планувалось і що очікується ? Я б теж узяв участь, ел. котел і бойлер в мене теж є ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 36 хвилин тому, 90BCO сказав: А що планувалось і що очікується ? Я б теж узяв участь, ел. котел і бойлер в мене теж є ! Котел підключений до інвертора. При відключенні світла котлу дають команду вимкнутись. Треба перевірити чи встигне котел вимкнутись раніше ніж інвертор вимкнеться від перенавантаження. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 7 минут назад, k-master сказал: Котел підключений до інвертора. При відключенні світла котлу дають команду вимкнутись. Треба перевірити чи встигне котел вимкнутись раніше ніж інвертор вимкнеться від перенавантаження. Ясно. Але, в мене простий котел, без електроніки, термостат онлі. Можу тільки вимкнути мережу при працюючому котлі.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 3 хвилини тому, 90BCO сказав: Ясно. Але, в мене простий котел, без електроніки, термостат онлі. Можу тільки вимкнути мережу при працюючому котлі.... Ну так термостат й повинен вимкнути котел. Чи термостат тупо стоїть на подачі та йому байдуже що там у кімнатах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 минуту назад, k-master сказал: Чи термостат тупо стоїть на подачі та йому байдуже що там у кімнатах? Так і є. Як праска, якій теж байдуже Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 хвилину тому, 90BCO сказав: Так і є. Як праска, якій теж байдуже Невже немає окремого входу для зовнішнього термостата? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 годину тому, 90BCO сказав: Але, в мене простий котел, без електроніки, термостат онлі. Навіть найдешевший Тенко має перемичку кімнатного термостата і вона там працює залізно: розриває коло котушки головного контактора. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз