newbee2020 Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня (змінено) видалив бо велике Змінено 23 вересня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня 1 хвилину тому, newbee2020 сказав: Не варто вивчати характеристики інверторів на Хотлайні))) Робоча напруга PV та інтерфейси управління в інверторах ідентичні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня 31 минуту назад, newbee2020 сказал: ... комірки нкон 800 евро +бмс 150-200+ корпус клеми проводи 200). Комірки це напевно без логістики, так що додайте ще 2 євро за кг. БМС скоріше 100-120 євро з того ж алі. Залежить чи на розпродажу купуєте чи по звичайной ціні. Клеми + дроти 50-100 баксів з великим запасом, а ось корпус дуже по різному. Такий металевий, в якому скоріш за все буде китайська збірка коштуватиме від 200 баксів. Від місцевого виробника трохи дешевше, але черга на місяці. А в цілому навіть на прикладі пана mib зрозуміло що кустарна збірка збірка від невідомого продавця малими партіями від китайців коштує приблизно таки само гроші як і самостійна збірка з комірками від нкону. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 23 вересня Поділитись Опубліковано: 23 вересня Підкажіть, AC breaker це вимикач навантаження чи автоматичний вимикач? Бо щось забагато 63А для автоматичного вимикача. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня У вас по лініях споживачів є свої автомати і діфи на свої номінали. Цей можете розглядати як просто вимикач для швидкого відключення виходу з інвертора. Аналогічно і на Бекап лоад... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня В 16.09.2024 в 17:11, professori сказал: Подсказываю) Перевод YouTube в Google Chrome Установка по шагам: 1. Подключается в несколько кликов через расширение для браузера tempermonkey chrome.google.com/webstore/detail/tampermonkey/dhdgffkkebhmkfjojejmpbldmpobfkfo 2. Затем нужно установить скрипт для переводчика raw.githubusercontent.com/ilyhalight/voice-over-translation/master/dist/vot.user.js 3. После этого в роликах появится кнопка как на скрине «Включить» Поддерживает 7 языков. Я в шоці до чого дійшов прогрес. Навіть в мене дерев'яного у всьому пов'язаному з комп'ютером все вийшло. Переклад не кострубатий як від гугл перекладача наприклад, а точний. Єдине, що не вдалося обрати мову перекладу українську. Залишається втішатись, що слухаючи русняву ти розумієш, що бонуси отримує австралієць. В таких умовах можна нарешті передивитись багато корисних відео від цього плодовитого пана Енді. 4 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня В 24.09.2024 в 00:31, Gitan сказал: Підкажіть, AC breaker це вимикач навантаження чи автоматичний вимикач? Бо щось забагато 63А для автоматичного вимикача. Денис Слівка підказав: АС3 - 40А АС2 - 32А АС4 - від навантаження будинку. В моему випадку не буду ставити. Бо це вже є у вигляді великого щита. Підкажіть, який перетин дротів, що підключають трансформатори струму на вході? Треба будет подовжувати дроти, бо інвертор від щита на відстарні 8 мп Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2 хвилини тому, Gitan сказав: В моему випадку не буду ставити. Бо це вже є у вигляді великого щита. А в мене на опорі біля лічильника автомат, у хатньому щитку на вході автомат. Не дуже хочу ставити ще автомати між цими автоматами. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 3 минуты назад, Gitan сказал: Денис Слівка підказав: АС3 - 40А АС2 - 32А АС4 - від навантаження будинку. В моему випадку не буду ставити. Бо це вже є у вигляді великого щита. Підкажіть, який перетин дротів, що підключають трансформатори струму на вході? Треба будет подовжувати дроти, бо інвертор від щита на відстарні 8 мп Якщо мова про вхідну та вихідну лінії інвертору, то 4*6мм2 вистачить. РЕ підводиться окремо. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня Только что, МакДо сказал: А в мене на опорі біля лічильника автомат, у хатньому щитку на вході автомат. Не дуже хочу ставити ще автомати між цими автоматами. 100%. Ці автомати вище на нижче інвертору по лінії ставлять для зручності у разі виходу інвертору зі строю. Але я все одно збираюся підключати інвертор в розрив лінії і тому при потребі відремонтувати інвертор так само перекомутую пару дротів. Автоматики у щитах вистачає і зайві не потрібні. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня (змінено) 7 хвилин тому, Vikctor сказав: 100% Ще забув згадати 63А автомат на вході в інвертор. Маю на увазі той, куди Grid підʼєднують. Eaton там. Змінено 26 вересня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 6 минут назад, Vikctor сказал: 100%. Ці автомати вище на нижче інвертору по лінії ставлять для зручності у разі виходу інвертору зі строю. Але я все одно збираюся підключати інвертор в розрив лінії і тому при потребі відремонтувати інвертор так само перекомутую пару дротів. Автоматики у щитах вистачає і зайві не потрібні. Я 1-0-2 планирую ставить, как минимум на тот случай если жене самой прийдется переключить дом с инвертора на сеть и обратно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 4 минуты назад, mib сказал: Я 1-0-2 планирую ставить, как минимум на тот случай если жене самой прийдется переключить дом с инвертора на сеть и обратно Я такий перемикач поставив на дешевий маст і за рік жодного разу його не використав. Так що під більш якісний інвертор не бачу в тому сенсу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 минуту назад, Vikctor сказал: Я такий перемикач поставив на дешевий маст і за рік жодного разу його не використав. Так що під більш якісний інвертор не бачу в тому сенсу. Да я свой на нынешнем инверторе тоже не трогал Но жена проинструктированна Есть еще два которые переключают дополнительную нагрузку инвертор/сеть теми пользуюсь весной/осенью когда солнце уже эту нагрузку не тянет, а включать на инверторе сеть еще рано 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 3 минуты назад, mib сказал: ... жена проинструктированна Моя вже декілька відео зняла з моїми поясненями стосовно інженерних мереж будинку.))) Одним відео більше, одним менше. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня Только что, Vikctor сказал: Моя вже декілька відео зняла з моїми поясненями стосовно інженерних мереж будинку.))) Одним відео більше, одним менше. Лишним не будет, правда моя всера меня удивила настроила кнопки на часах и в home assistant подвязала под них триггеры, теперь ходит ворота с часов открывает и улыбается Но перекидывать провода в автоматах не лучшая идея особенно в темноте, проще 1-0-2 переключить, у меня он тоже не влазит прийдется еще один щиточек Добавить 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 13 годин тому, Vikctor сказав: Я такий перемикач поставив на дешевий маст і за рік жодного разу його не використав. Так що під більш якісний інвертор не бачу в тому сенсу. треба мати такий навіть з дорогими інверторами на випадок обслуговування, ремонту інвертора. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 16 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: треба мати такий навіть з дорогими інверторами на випадок обслуговування, ремонту інвертора. Для дружини? Перекомутувати під'єднання можна завжди, якщо ти є. Якщо тебе нема - викликати майстра. (ти, тебе - не про вас, узагальнено). Але все таки маю на меті поставити 1-0-2 не зважаючи на написане вище. Так, щоб пилюкою припадало. Бо як казав @porterlv в одному зі своїх відео: ну спаліть вже хоч одну Дею, хочу вже зазирнути в нього. Хоча я не кажу, що Дейє не може вийти з ладу. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 48 минут назад, Александр Аврамчук сказал: треба мати такий навіть з дорогими інверторами на випадок обслуговування, ремонту інвертора. Нікому не забороняю його мати. І навіть не раджу його не мати. Мені він нах не потрібен. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня Навіщо 1-0-2 для підключення Deye? Він ж паралельно підключається. Я його через автомат 32а підключу. А вот LOAD (резервна лінія), то через 1-0-2 увімкну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 7 минут назад, Gitan сказал: Навіщо 1-0-2 для підключення Deye? Щоб коли в щитку вже не буде вистачати місця, зняти його і поставити щось ще. 1 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2 часа назад, Gitan сказал: Навіщо 1-0-2 для підключення Deye? Він ж паралельно підключається. Я його через автомат 32а підключу. А вот LOAD (резервна лінія), то через 1-0-2 увімкну. Именно об этом и речь что бы резервную нагрузку можно было перекинуть напрямую на город У меня по сути это весь дом, за исключением котла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 29 вересня Поділитись Опубліковано: 29 вересня Surprise-surprise… Сьогодні хотів товаришу показати, що його 10кВт інвертор зможе брати з сонця більше 10кВт, зайшов на сайт, глянув даташит. ось так було раніше: А так стало зараз. То так гарно прошивку оновили?))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 29 вересня Поділитись Опубліковано: 29 вересня Цікаво, має значення послідовність фаз при підключенні інвертора? В мене немає 3ф споживачив і послідовність не важлива. А для роботи інвертора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 вересня Поділитись Опубліковано: 29 вересня 5 минут назад, Gitan сказал: Цікаво, має значення послідовність фаз при підключенні інвертора? В мене немає 3ф споживачив і послідовність не важлива. А для роботи інвертора? Вроде да, но я где то в видео видел что в настройках ему можно сказать где какая 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз