sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 час назад, МакДо сказал: посіяв мені зерно сумніву тут ще момент - чи будуть сонячні панелі... 1 час назад, МакДо сказал: Тобто одночасно 3, максимум 5кВтг я колись теж так думав... зараз в мене стоять реле напруги з відображенням потужності. Виявляється, коли працює посудомийка, стиралка, та чайник або мікрохвильовка - то вже більше 5 кВт/ч. А якщо ввімкнеться насос- вже 7 (саме таку цифру я побачив ввечері на одній фазі перед там, як лічильник мене відрубив на штрафні 10 хвилин , бо ще котел ввімкнувся підігріти бойлер і я вийшов з ліміту потужності) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 хвилину тому, sly сказав: тут ще момент - чи будуть сонячні панелі... Обовʼязково. Для них же і будуватиму навіс над парковкою 🤣Основна мета - комфорт у блекаут. Додаткова - економія на е/е хоча б в сонячні місяці. (Бо зарядять з 01.05.25 підвищення) 1 хвилину тому, sly сказав: я колись теж так думав Розумію. Будемо вчитися та апгрейдити систему за можливості та потреби) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 6 минут назад, МакДо сказал: апгрейдити систему там проблема лише у фінансах ))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 43 хвилини тому, sly сказав: коли працює посудомийка, стиралка, та чайник або мікрохвильовка - то вже більше 5 кВт/ч Це якщо одночасно. Але насправді посудомийка гріє воду двічі за пару годин, кожен раз хвилин по 15. Пралка гріє один раз, якщо не помиляюсь. Чайник взагалі хвилин 5 треба, як і мікрохвильовка. Насос качає десь хвилину? Тому то Вам просто пощастило то все спіймати одночасно. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) 3 часа назад, Gitan сказал: Щось завелили ціфри. І мене при тепловтратаз будинку 6,5 кВт.год ТН потужністю до 1.5 кВт/год. Це коли воду гріє у БКН, а так 600-800 Вт 1ф достатньо для невеликих тепловитратах. Тепловтрати при якій температурі ззовні і в середині? Рахував колись загальні (+вентиляція) виходило шось типу 15-16квт при -20 - під ці параметри і брався ТН 20квт, відповідно електричної потужності в ньому при СОР 4.5 до 5квт, а реально я не міряв, в січні-лютому тяне 800квт-год десь в місяць тільки ТН. Відвопідно юзати його від батареї ну трошки накладно, тому й не планую, камін здатен при постійній топці підтримувати +17, жити можна Змінено 16 червня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 2 часа назад, beavis сказал: Тому то Вам просто пощастило то все спіймати одночасно. я про те й кажу. Але мені щастить досить часто ) Тому якщо оце все буде через інвертор - йому це не сподобається. І як не плануй "сумлінно споживати", хтось все одно щось вмикає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 20 хвилин тому, sly сказав: я про те й кажу. Але мені щастить досить часто ) Тому якщо оце все буде через інвертор - йому це не сподобається. І як не плануй "сумлінно споживати", хтось все одно щось вмикає Ну почалось. То який інвертор замовляти? 1ф 6кВт чи 3ф 12кВт? Мозок вже втомився… 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня Только что, МакДо сказал: чи 3ф 12кВт? а отут питаннячко... яку потужність на одній фазі максимально він тягне, якщо не навантажувати інші фази? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 28 хвилин тому, sly сказав: а отут питаннячко... яку потужність на одній фазі максимально він тягне, якщо не навантажувати інші фази? Як дилетант, думаю 6кВт… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 40 минут назад, МакДо сказал: Як дилетант, думаю 6кВт… ні.. ото up to 50% - то пікова потужність. Тобто номінальна 12 кВт, пікова - 18 кВт. Але там повинно бути ще зазначено, на скільки секунд Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 годину тому, sly сказав: я про те й кажу. Але мені щастить досить часто ) Тому якщо оце все буде через інвертор - йому це не сподобається. І як не плануй "сумлінно споживати", хтось все одно щось вмикає Беріть інвертор 8квт, до нього акумів кіловат 10. В інверторі ставите Grid Peak Shaving = 5 квт (чи скіки у Вас там максимум по лічильнику). І все що вище 5 квт - буде добиратись з акумів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 3 минуты назад, beavis сказал: Беріть інвертор 8квт, до нього акумів кіловат 10. В інверторі ставите Grid Peak Shaving = 5 квт (чи скіки у Вас там максимум по лічильнику). І все що вище 5 квт - буде добиратись з акумів. та проблема з мережою вже вирішена за допомогою реле струму. Я зараз кажу про те, що якщо все буде через інвертер - так, потрібно брати максимальної потужності. От тільки поки мені незрозуміло, як при 3ф інверторі... Якщо інвертор 8кВт 3ф (наприклад), скільки я можу взяти з однієї фази максимально? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) 38 хвилин тому, sly сказав: ні.. ото up to 50% - то пікова потужність. Тобто номінальна 12 кВт, пікова - 18 кВт. Але там повинно бути ще зазначено, на скільки секунд Дилетанту важко. Пікова потужність 2 рази по 10 сек. А так то 26-27А, або 45🤣 Змінено 16 червня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 4 хвилини тому, sly сказав: інвертор 8кВт 3ф (наприклад), скільки я можу взяти з однієї фази максимально? З картинки вище виходить 13А. Але я писав про 8квт інвертор однофазний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 3 минуты назад, МакДо сказал: Дилетанту важко тут всі ділетанти. Ну окрім того дядьки ту на форумі, в якого корона на голові проросла 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 минуту назад, beavis сказал: З картинки вище виходить 13А. Але я писав про 8квт інвертор однофазний та з однофазним все зрозуміло... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 31 хвилину тому, МакДо сказав: Дилетанту важко. Пікова потужність 2 рази по 10 сек. А так то 26-27А, або 45🤣 Якщо чесно, то мені за очі і 4кВт на фазу, бо на стовпі автомат 25А, а в договорі прописано 13кВт. Хоча договір має слабшу силу за номінал автомату, бо «ми не можемо встановити звʼязок лічильника з передатчиком на трансформаторі, бо дуже далеко». І штрафних 10хв в мене теж немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 година тому, sly сказав: ні.. ото up to 50% - то пікова потужність. Тобто номінальна 12 кВт, пікова - 18 кВт. Але там повинно бути ще зазначено, на скільки секунд Скажемо так, 12-ти кіловатний дейе при завантаженні однієї фази на 5 кВт та по кілька сотень кВт на інших працює та нічого не каже про перенавантаження. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 2 години тому, МакДо сказав: Ну почалось. То який інвертор замовляти? 1ф 6кВт чи 3ф 12кВт? Мозок вже втомився… Там у сусідньому розділі про шум питають, так я додам - не знаю як буде себе вести 6-ти кіловатний, але 12-ти кіловатний вдень на зеленому тарифі шумить, без сонця при споживанні у пару кВт він не шумить, ну може іноді, але я такого пригадати не можу. Якщо він буде стояти всередині будинку то на рівень шуму треба звернути увагу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 хвилину тому, k-master сказав: Там у сусідньому розділі про шум питають, так я додам - не знаю як буде себе вести 6-ти кіловатний, але 12-ти кіловатний вдень на зеленому тарифі шумить, без сонця при споживанні у пару кВт він не шумить, ну може іноді, але я такого пригадати не можу. Якщо він буде стояти всередині будинку то на рівень шуму треба звернути увагу. В моєму випадку він стоятиме у підвалі з цілорічною ~+15. Там шум не вливає на сон. Питав у у колони помʼякшення на промивці. Доречі, в ютюбі знайшов ролик «недоліки 3ф дейє». Там більшу частину відео скарги на шум вентилятора. Мені б такі недоліки 🤣🤣🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 4 хвилини тому, k-master сказав: Там у сусідньому розділі про шум питають, так я додам - не знаю як буде себе вести 6-ти кіловатний, але 12-ти кіловатний вдень на зеленому тарифі шумить, без сонця при споживанні у пару кВт він не шумить, ну може іноді, але я такого пригадати не можу. Якщо він буде стояти всередині будинку то на рівень шуму треба звернути увагу. І ще про шум. Вибачте, що на ніч. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 3 хвилини тому, МакДо сказав: І ще про шум. Вибачте, що на ніч. Не читайте жовту пресу. Ці штрафи діяли, діють та мабуть будуть діяти та ніякого відношення до генераторів не мають. Що перфоратор, що громка музика, що генератор - наказуються однаково. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 7 хвилин тому, k-master сказав: Не читайте жовту пресу. Ці штрафи діяли, діють та мабуть будуть діяти та ніякого відношення до генераторів не мають. Що перфоратор, що громка музика, що генератор - наказуються однаково. Я так само вважаю. То для посміятися. по суті - ви можете рекомендувати 3ф інвертор для побутового споживання? Чи були у вас якісь невподобайки? Зауваження? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 46 минут назад, k-master сказал: не знаю як буде себе вести 6-ти кіловатний ніяк, бо в нього кулерів немає. Один наче всередині... Але з цього витікає мінус - він може перегріватись та зменшувати потужність 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 3 години тому, sly сказав: а отут питаннячко... яку потужність на одній фазі максимально він тягне, якщо не навантажувати інші фази? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз