gaset Опубліковано: 14 червня Поділитись Опубліковано: 14 червня Зрозумів. Дякую за коментарі! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня (змінено) А підкажіть плз, чи є реально сенс ставити собі 3ф інвертор, ну наприклад є моделі Deye 8k 1ф, а є 3ф... які + і - поставити одразу 3ф (хоча 3ф споживач лише 1, це котел і він явно не планується для живлення від батареї, по крайній мірі наразі при поточних цінах на батареї, але можливо колись вони будуть дешеві и у кожного буде 100квт в будинку, тоді можливо. Тобто вибір має бути довгостроковий, бо не хочется через 5 років змінювати інвертор. І чи можна потім наприклад до одного 1ф додати ще 2 таких самих на кожну фазу і замінити один 3ф? чи буде тут проблема с фазами? Змінено 15 червня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня 17 минут назад, sidus сказал: які + і - для мене мінуси - вартість та проблеми з підключенням генератора 18 минут назад, sidus сказал: бо не хочется через 5 років змінювати інвертор. щось мені здається, через 5 років все обладнання буде морально застарілим та неактуальне 18 минут назад, sidus сказал: до одного 1ф додати ще 2 таких самих на кожну фазу можна. Але знов - вартість... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня 7 годин тому, sidus сказав: А підкажіть плз, чи є реально сенс ставити собі 3ф інвертор, ну наприклад є моделі Deye 8k 1ф, а є 3ф... які + і - поставити одразу 3ф (хоча 3ф споживач лише 1, це котел і він явно не планується для живлення від батареї, по крайній мірі наразі при поточних цінах на батареї, але можливо колись вони будуть дешеві и у кожного буде 100квт в будинку, тоді можливо. Тобто вибір має бути довгостроковий, бо не хочется через 5 років змінювати інвертор. І чи можна потім наприклад до одного 1ф додати ще 2 таких самих на кожну фазу і замінити один 3ф? чи буде тут проблема с фазами? В мене споживачі рознесені по різним фазам для +- рівномірного навантаження. Інвертор 3-х фазний, Якщо ви замовили собі 30 кВт і все кинули на одну фазу то для побутових споживачів покарання за це ніякого і ви можете поставити собі однофазний на 8-10кВт, але це не правильно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня 6 часов назад, sly сказал: для мене мінуси - вартість та проблеми з підключенням генератора щось мені здається, через 5 років все обладнання буде морально застарілим та неактуальне можна. Але знов - вартість... до речі так, генератор є і він 1ф...тобто він не зможе живити 3ф інвертер, відповідно батареї заряджати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня 2 хвилини тому, sidus сказав: до речі так, генератор є і він 1ф...тобто він не зможе живити 3ф інвертер, відповідно батареї заряджати? Не зможе Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня 4 минуты назад, k-master сказал: В мене споживачі рознесені по різним фазам для +- рівномірного навантаження. Інвертор 3-х фазний, Якщо ви замовили собі 30 кВт і все кинули на одну фазу то для побутових споживачів покарання за це ніякого і ви можете поставити собі однофазний на 8-10кВт, але це не правильно. а чому одразу на одну фазу? генератор то в мене 1ф, він просто живить в паралель всі фази будинку, а розводка так сама рівномірно росподілена між споживачами. Припускаю, шо 1ф інвертор треба по аналогіі підключати - не до одної фази, а до всіх в парарель (це якшо хочешь всіх заживити), або одну фаза, якшо так було на неї винесено критичні споживачі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня 1 годину тому, sidus сказав: а чому одразу на одну фазу? генератор то в мене 1ф, він просто живить в паралель всі фази будинку, а розводка так сама рівномірно росподілена між споживачами. Припускаю, шо 1ф інвертор треба по аналогіі підключати - не до одної фази, а до всіх в парарель (це якшо хочешь всіх заживити), або одну фаза, якшо так було на неї винесено критичні споживачі Закоротити усі фази будинку та приєднати однофазний генератор можна, якщо нема 3-х фазних пристроїв типа двигунів. Але закоротити 3 фази на вході 3-х фазного інвертора не вийде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 15 червня Поділитись Опубліковано: 15 червня (змінено) 17 минут назад, k-master сказал: Закоротити усі фази будинку та приєднати однофазний генератор можна, якщо нема 3-х фазних пристроїв типа двигунів. Але закоротити 3 фази на вході 3-х фазного інвертора не вийде. Але для 1ф інвертора вийде, вірно? До речі, а шо із швідкістю зарядки? бо це дуже важлива характеристика.. припускаю, шо 3ф набагато швидше заряджає батарею, а це може бути критичним взимку, якшо будуть давати по 2-3 години світло Змінено 15 червня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 10 годин тому, sidus сказав: Але для 1ф інвертора вийде, вірно? До речі, а шо із швідкістю зарядки? бо це дуже важлива характеристика.. припускаю, шо 3ф набагато швидше заряджає батарею, а це може бути критичним взимку, якшо будуть давати по 2-3 години світло Що однофазний, що трьохфазний має такий параметр як максимальний струм заряду. І саме він разом з максимальним струмом що може прийняти батарея обмежує швидкість, а не кількість фаз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) Всім привіт. Зараз знаходжуся в процесі вибору інвертору. Запропонували SUN-12K-SG01HP3-EU-AM2. Чим він відрізняється від 12K-SG04LP3-EU? Апд. Мануали почитав. Як делетант я зрозумів, що один з них може до 50% перерозподіляти потужність між фазами, а інший для високовольтних панелей? Чи правильно я розумію? Хочу інвертор з запасом на майбутнє удосконалення поля панелей та акумуляторів. На зараз планую 12*420 панелі та 10кВт акумулятор Апд2. Battery Voltage Range(V) - 160-700 зависокий для моїх параметрів. Змінено 16 червня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) 1 час назад, МакДо сказал: Всім привіт. Зараз знаходжуся в процесі вибору інвертору. Запропонували SUN-12K-SG01HP3-EU-AM2. Чим він відрізняється від 12K-SG04LP3-EU? Апд. Мануали почитав. Як делетант я зрозумів, що один з них може до 50% перерозподіляти потужність між фазами, а інший для високовольтних панелей? Чи правильно я розумію? Хочу інвертор з запасом на майбутнє удосконалення поля панелей та акумуляторів. На зараз планую 12*420 панелі та 10кВт акумулятор Апд2. Battery Voltage Range(V) - 160-700 зависокий для моїх параметрів. А для чого вам 3ф інвертер? Теж думав такий, але зараз схиляюсь до більш гнучкого і надійного рішення: беру 5квт інвертер 1ф-зний, потім якшо не вистачає потужностій додаю такий же паралельно (або на іншу фазу в будинку). А якшо прямо треба буде 3ф, то докупаю 3ий і роблю 3ф-зну систему (але дуже низька вірогідність, шо воно мені треба буде, бо 3ф лише котел і поки не планую його від інвертора живити). По ціні ці 3 інвертора (якшо брати маст) будуть як 1 ваш, а надійність вище, бо якшо у вас сгорить цей інвертер, весь будинок будет в темноті, а рішенні із 1ф і меньш потужними - все працює і далі, а зламаний - в ремонт. І власне споживання у одного 3ф потужного буде в декілька разів більше, до 100вт +- І генератор у вас однофазний? Як будете заряджати батареї якшо розрядите а мережі не буде? Змінено 16 червня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 3 хвилини тому, sidus сказав: По ціні ці 3 інвертора (якшо брати маст) ця тема про Deye Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 1 минуту назад, beavis сказал: ця тема про Deye ок, 5кв Deye в 2 рази дешевше 12кв 3ф, тому суті не змінює, хоча математика трошки гірша ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) 50 хвилин тому, sidus сказав: А для чого вам 3ф інвертер? Теж думав такий, але зараз схиляюсь до більш гнучкого і надійного рішення: беру 5квт інвертер 1ф-зний, потім якшо не вистачає потужностій додаю такий же паралельно (або на іншу фазу в будинку). А якшо прямо треба буде 3ф, то докупаю 3ий і роблю 3ф-зну систему (але дуже низька вірогідність, шо воно мені треба буде, бо 3ф лише котел і поки не планую його від інвертора живити). По ціні ці 3 інвертора (якшо брати маст) будуть як 1 ваш, а надійність вище, бо якшо у вас сгорить цей інвертер, весь будинок будет в темноті, а рішенні із 1ф і меньш потужними - все працює і далі, а зламаний - в ремонт. І власне споживання у одного 3ф потужного буде в декілька разів більше, до 100вт +- І генератор у вас однофазний? Як будете заряджати батареї якшо розрядите а мережі не буде? В мене немає газу. Плачу за комфорт. Бо як і ви, я потім подумаю - а чому б не поцепити три штуки. А це дорожче. Я б не порівнював цінову політику маст і деї. Генератор в мене однофазний. Але без проблем махнусь з тестем. Йому не потрібен трифазний. Забув додати. Також планую ТН ставити. Можливо знадобиться 3 фази. Змінено 16 червня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) 16 минут назад, МакДо сказал: В мене немає газу. Плачу за комфорт. Бо як і ви, я потім подумаю - а чому б не поцепити три штуки. А це дорожче. Я б не порівнював цінову політику маст і деї. Генератор в мене однофазний. Але без проблем махнусь з тестем. Йому не потрібен трифазний. в мене теж нема газу, я про тепловий насос, в нього 4.5квт споживання і не думаю шо колись його від батареі захочу живити. Тому на 90% взагалі в мене буде висіти 5квт-ник, бо генератор теж 5квт і його вистачає. В цій схемі + у тому, шо вона маштабується і решту обладнання я буду брати коли спаде ажіотаж і ціна буде не х2, а це вагомий аргумент коли шось коштуе 120т+. Але то таке, це мої думки, просто цікаво було почути аргументи сами за 3ф Змінено 16 червня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 15 хвилин тому, sidus сказав: а це вагомий аргумент коли шось коштуе 120т+ Це якщо купувати у нас 🤣 15 хвилин тому, sidus сказав: цікаво було почути аргументи Я більш, ніж впевнений, що замінив би потім однофазний на трифазний. Також на нього можна повісити більше панелей в майбутньому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 6 минут назад, МакДо сказал: Це якщо купувати у нас 🤣 я дивився ціни на дейе в європі. Може не туди дивився, але виходить те саме +таможня та доставка. Якщо є посилання - буду вдячний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 9 минут назад, sly сказал: я дивився ціни на дейе в європі. Може не туди дивився, але виходить те саме +таможня та доставка. Якщо є посилання - буду вдячний. на ebay я бачив його за 2к евро (це без ПДВ), але ще митниця, можна спробувати провезти бусом, але як повезе ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня До речі, чисто заради цікавості глянув, в deye 12k струм зарядки батарей 240А, а в маст 5к - 80А, навіть 2 таких не зможуть так же швидко заряджати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 9 минут назад, sidus сказал: в deye 12k струм зарядки батарей 240А впевнені, що вам потрібна така потужність? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 5 минут назад, sly сказал: впевнені, що вам потрібна така потужність? Взагалі то ні, але якшо мережа зявляється умовно на 2 години, хотілося б по максимуму запастися. Це виходить він віддає у батареї 48В*240А=11520Вт максимум? Ну там вже якшо БМС таке підтримує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня 13 минут назад, sidus сказал: я про тепловий насос, в нього 4.5квт споживання Щось завелили ціфри. І мене при тепловтратаз будинку 6,5 кВт.год ТН потужністю до 1.5 кВт/год. Це коли воду гріє у БКН, а так 600-800 Вт 40 минут назад, МакДо сказал: Також планую ТН ставити. Можливо знадобиться 3 фази. 1ф достатньо для невеликих тепловитратах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) Такс. @sidusзнову посіяв мені зерно сумніву. Або 6кВт 1ф або 12кВт 3ф. На обох я не буду перевищувати 0,5С по розряду. Тобто одночасно 3, максимум 5кВтг. 3ф споживачів немає (окрім електрокотлом, якого я колись купував для оформлення тарифу на опалення. Він чисто як резерв, який я ніколи не використовував (6кВт)). по вартості 6кВт 1ф Деє рівно в два рази дешевше за 12кВт 3ф. Змінено 16 червня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 червня Поділитись Опубліковано: 16 червня (змінено) 15 хвилин тому, Gitan сказав: 1ф достатньо для невеликих тепловитратах. Колись рахував самостійно всі тепловтрати. Вийшло 6кВтг. Тим же електро котлом (яким ніколи не користувався 🤣) добу тестував. В такт виходив. Змінено 16 червня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз